אני מרגישה רע

אני אשמח לשלם 400 ש"ח לשעה, למי ששווה את זה

בוא ואשאל אותך שאלה פשוטה: מה הקאוצ'ר שלך יודע לעשות, חוץ מלגבות 400 ש"ח על שעת קאוצ'ינג? אם הוא כזה מומחה גדול לאימון אישי והוא מכיר את כל הטריקים, אז צריכים להיות לו הישגים מרשימים בתחומים אחרים. האם יש לו הישגים כאלו? אין לי בעיה לשלם 400 ש"ח לשעה, כשמדובר בבעל-מקצוע שמספק את הסחורה. וגם לא היתה לי בעיה לגבות 400 ש"ח לשעה, אילו *אני* הייתי יכול לספק את הסחורה. אבל מה לעשות, שבפועל לא קל להגיע למצב שבו העבודה שלך באמת שווה כאלו סכומים? זה לא סתם עניין של "לשכנע את עצמי שאני שווה". אם את רוצה לגבות יותר ולהרגיש בנוח עם זה, את צריכה לחשוב איך את מספקת יותר ערך ללקוחות שלך, ולא איך את משכנעת את עצמך שזה בסדר...

אגב, סתם כדי שתקבלי מושג מי לוקח סכומים כאלה:

המורה שלי לקומפוזיציה לוקחת 300 ש"ח לשעה על שיעור פרטי. והיא אחת המלחינות המפורסמות בארץ.

pizi33

New member
דוגמא מצויינת

האם היא יכולה ללמד אותך "לשמוע" מנגינות בראש? לא!!! זה המתנה שלה. האם אני יכולה ללמד מישהו תהליכי חשיבה לוגיים אם הוא לא מבין ערך משולש? כנראה שלא, זאת המתנה שלי. הקואצ'ר שלי לפי דבריו (אין לי דרך לבדוק) הוא בעל מספר נכסי נדל"ן. מושקע בבנק בכמה מאוד אלפי שקלים. והוא בסה"כ בן גילי. אז כנראה שהוא יודע לעשות יותר מאשר לגבות 400 ש"ח לשעה לשעת קואצ'ינג. הבעיה בלתמחר היא שמה שאנחנו מוכרים לעולם זה דברים שאחנו עושים בקלות ולא בכאב ולכן קשה לנו להעריך את הערך האמיתי שלהם לאדם העומד מולנו. אני לא מבינה מה הבעיה לגשת למחשב לפתוח תוכנה לעריכת תמונות לערוך תמונה שצילמתי בדיגיטלית ולשלוח לפורום תמונה של העבודה שלי. בשבילי זה משחק, ממש לא בעיה. אבל יש אנשים בשבילם זאת תעלומה, ובשביל שיגלו להם את "סוד הקסם" הם מוכנים לשלם כסף. אותו דבר עם תפירה/ סריגה/ בישול/ אפיה ואפילו ניקיון הבית. מי שזה בא לו בקלות לא מבין למה מישהו אחר מוכן לשלם הרבה כסף כדי שהוא יעשה את זה במקומו.

אז את מורה למתמטיקה? אם כך, בבקשה תסבירי לי:

למה שמישהו ישלם לך 400 ש"ח לשעה, כאשר כל המורים הפרטיים האחרים לוקחים רבע מחיר? ההליכה שלך לקאוצ'ר לא משנה את הכללים הבסיסיים של היצע וביקוש. אז אם את רוצה להרוויח סכומים כאלה, יש לך שתי אפשרויות: 1. להפוך לתותחית-על בתחום שבו את עוסקת. -או- 2. לעבור לתחום עיסוק שבו מקובל לקחת סכומים כאלה (כמו קאוצ'ינג
) המורה שלי יכלה להרשות לעצמה לקחת 300 ש"ח לשעה בגלל שיש לה הישגים מוכחים בתחומה. גם פיקאסו היה יכול להרשות לעצמו לקחת איזה סכום שהוא רוצה על שיעורי הציור שלו... אבל לא כולנו פיקאסו. וגם פיקאסו עצמו, לא היה פיקאסו לולא הוא היה מקדיש את הנשמה שלו לאומנות. כשרון לבדו לא יוצר אדם גדול. כמו שאמר פעם תומס אדיסון: גאונות זה אחוז אחד כשרון ו-99 אחוז עבודה קשה. ולגבי "הישגי" המאמן שלך - הם מעוררים תמיהה. מדוע הוא מסרב לשתף אותך בפרטי ההצלחות העסקיות שלו? זו היתה יכולה להיות דרך נפלאה ללמד אותך, כלקוחה, איך להצליח כמוהו. והרי בשביל זה את משלמת לו, הלא כן? אני לא יודע איזו אפשרות חמורה יותר: האפשרות שהוא באמת תותח-על והוא בכוונה מונע ממך מידע שכול לעזור לך לצמוח, או האפשרות שהוא בדה הכל מליבו.

pizi33

New member
אני לא מורה למתמטיקה

אלא סטטיסטיקאית ובעלת ידע בSPSS ותוכנות אופיס שהוא לא נחלת הכלל. אתה צודק יש עניין של היצע וביקוש אבל יש עיניין של להיות פיקאסו או אלון גךל או מיכל נגרין - ראית את המחירים ששהשנםם האחרונים גובים? ראיתי את התוכניות של אלון, אין לו שום סודות, בכלכלה כמו בדיאטה צריך לאזן בין הוצאות להכנסות אחרת יש מינוס (בחשבון הבנק) או עודף (משקל). את התכשיטים של מיכל ראית? יציקות מתכל (לא אצילה אפילו( משובצות אבני חן (לא כולם קריסטליים של סברובסקי) שמכרים במאות שקליםן - אין שום סיבה למחירים הללו ובכל זאת היא גובה אותם וכבר פתחה חנויות בכל העולם ואנשים קונים. בתחום שלי אני בהחלט תותח על אבל מכיוון שמשלמים אצלנו על שעות ולא על הספק אז היותי תותח על זה טוב לבוס כי אני עושה בשעה משהו שמישהו אחר עושה בשלוש אבל זה רע עבורי כי זה לא שאני עובדת 3 שעות וגולשת 6 בזמן העבודה אלא אני אחראית ל3 פרוייקטים בזמן שאחרים מטפלים ב 1. פעם מורה פרטי למתמטיקה/ מחשבים היה מותרות, הרבה סטודנטים נכנסו לתחום והמחירם ירדו. קואציר גובה בין 200 ל 400 ש"ח לפגישה אבל אם כולם ימשיכו לנסות להיות קואצירים המחירים ירדו כי יהיו ויותר מאמנים ממתאמנים. אני ביצועיסטית טובה (ולא משנה מה אני עושה, סטטיסטיקות, תכשיטים או עוגות ויטרינה) אני לא יודעת לשווק את עצמי, ואת זה אני מקווה שקואציר ילמד אותי. הקואצ'ר שאתה מפקפק ביכולתו לא הצליח להניע אותי בכיוון הזה ולכן אני מחליפה אותו. בעוד 4 שעות נראה אם החדשה תיתן לי כיוון טוב יותר. הסביה שכולם רוצים להיות קואצ'רים זה שהם לא מתחייבים לתוצאות, אף קואציר לא אומר אם תעשה בדיוק מה שאני אומר לך תגיע למטרה שלך. ולכן אני חושבת שיחס עלות תועלת בנושא הוא די גרוע. הייתי כבר אצל שני מאמנים שונים ולא השגתי את התוצאה הרצויה אצל הקודמת זה היה נורא כי גם התמוטטתי נפשית תוך כדי תקופת האימון. אני מתחילה היום ניסיון שלישי ואחרון אם גם הוא לא יצלח אז במקום להשיקע בקואציר (שזה די כיף אבל לא יעיל) אני אשקיע במישהו שיבנה לי אתר אינטרנט (אין לי סבלנות לעשות את זה לבד) בבית דפוס טוב שידפיס לי עלונים וכרטיסי ביקור ובילדים שיעשו את ההפצה. השגי המאמן שלי בכלל לא מעוררים תמיהה. אדם שדורש ומקבל בין 200 ל 400 ש"ח לשעה וולא מעביר סחורה ממקום למקום אלא מוכר שוב ושוב את אותו הידע שכבר רכש, יכול ע"י מכירה של כ100 שעות אימון בחודש להגיע להכנסה של בין 20 ל 40 אלף ש"ח. אם הוא חי על 10,000 (שזה לא רע לגרוש שחי לבד) ואת שאר הכסף משקיע בנד"ן או בכל השקעה מניבה אחרת אז יש לו הכנסה פאסיבית ממנה קונים עוד נדל"ן וכך אפשר להגיע די בקלות למצב שבו לא עובדים בכלל ובכל זאת יש מספיק כסף לכל מה שרוצים לעשות בשביל כיף. כל ילד יודע שלעשות את המליון הראשון זה הכי קשה, האחרים מגיעים מעצמם. אם לא קראת את אבא עשיר אבא עני אז הוא מומלץ, רק שלדעתי בישראל הרבה יותר קשה לצאת ממרוץ העכברים, חוקי הנדל"ן כאן קשים, המיסוי מטורף. ואם בגיל 37 אני עדיין חיה שכר דירה אז לא ברור לי איך אני הופכת לבעלת נכסים שיכניסו לי כסף בלי לקום כל בוקר למשרד שאני מאוד אוהבת את מה שאני עושה שם אבל כמות השעות מוגזמת בעיני. אני לא צריכה יותר מדי, אני רק צריכה לדעת איך אני מייצרת הכנסה עודפת של 5000 ש"ח בחודש על בסיס קבוע. ברגע שיהיה לי את זה אשכנע את מנהל הבנק לתת לי משכנתא ועוד אחת ועוד אחת ושכ"ד הדירה של כל הדירות ישלם את המשכנתא. וכשהמשכנתאות יסתיימו אכניס את הכסף לכיסי. כמו שאמרתי רק ההתחלה קשה אחר כך זה ממש פשוט.

סבבה. ואם את מעוניינת בשת"פ עסקי, אני אשמח

אני יכול לעזור לך בבניית האתר וגם בהדפסת הניירת המשרדית. ולגבי משכנתא, קבלי טיפ: תשכחי מזה. קניית דירה עם משכתנא זה אחת ההשקעות הכי גרועות שיש. הריבית שאת משלמת על המשכנתא תהיה הרבה יותר גבוהה מכל רווח שתוכלי להשיג בעתיד משכ"ד. זה מסוג הדברים שלהם קיוסאקי היה קורא "התחייבות" ולא "נכס".

pizi33

New member
לא מסכימה איתך

קוואסקי קורא התחייבות לדירה/ בית בו גר האדם. אבל נכס שהוא משכיר נחשב לנכס. כי גם עם הפער בין המשכנתא לש"כ הוא רק 50 ש"ח עדיין זה רווח. זעום אומנם אבל רווח. לא ברור לי בכלל אם משכנתא על הדירה שאני שוכרת תעלה לי יותר או פחות משכ"ד. לצערי הבעלים לא רוצים למכור.

תעשי את החישוב ותיראי בעצמך

ב-90% מהמקרים, המשכנתא יקרה יותר משכ"ד שתוכלי לדרוש. המצב ההפוך שעליו קיוסאקי מדבר כמעט ולא קורה במציאות. בעיקר משום שבמשכנתא את משלמת ה-מ-ו-ן ריבית. במשכנתא טיפוסית גובה הריבית דומה למחיר הנכס. כלומר, בכסף שאת נותנת לבנק היית יכולה לקנות עוד דירה.

עוז86

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

קרעת אותי עם הבדיחה בהתחלה אני כותב את זה במחברת (אני אספן בדיחות)

עוז86

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

קרעת אותי עם הבדיחה בהתחלה אני כותב את זה במחברת (אני אספן בדיחות)

אמא לא תומכת בי כלכלית לנצח

אנחנו לא מסתדרות והיא רוצה שאעבוד, היא רוצה שאהיה עצמאית. אני לא יודעת עד מתי היא תתן לי לגור פה. אני רוצה לעבוד בשביל לצאת מהבית.

סליחה, לא ידעתי שאת עדיין גרה איתה באותו הבית

זה הופך את העסק לקצת יותר מסובך... בכל מקרה, ברמת העקרון, את צריכה לחשוב על הטווח הרחוק ולא על הטווח הקצר. עדיף להשקיע בבניית אסטרטגיה שתביא אותך לעבודה קבועה ומהנה בעוד (נאמר) שנתיים, גם אם פירוש הדבר שלא יהיה לך פנאי לעבוד בטווח המיידי. אם אמא שלך מבינה את החשיבות שבתכנון לטווח ארוך ומוכנה לתת לך אורכה כזאת, אז יופי. אם לא... טוב, אז נצטרך לחשוב על פתרון אחר.

ע ו פ ר ה

New member
מאחלת לך בהצלחה

קראתי את הדיון ואני רואה שאת מקבלת פה תשובות נפלאות. מאחלת לך בהצלחה. ואפרופו, מכיוון שגם אני אמא לילדה גדולה שמגיעה בחופשות לגור בבית, אני רוצה לומר שהרצון שלנו שתצאנה לעבוד הוא כדי לעודד אתכן לעצמאות. עצמאות זה דבר חשוב בחיים. באהבה עופרה

למעלה