אני מרגישה רע

אני מרגישה רע

התפטרתי. שוב. כל הזמן אותו סיפור - לא מרוצים ממני אז אני לא מרוצה. מנסה לשנות את העולם. באמת מאמינה שזה לא מקובל שאנשים יפגעו בי ויצעקו עלי בתפקידי. 4 שנים משוחררת מהצבא וכבר עברתי יותר מ-50 עבודות. אני רוצה להתקדם, לעבור דירה, ללמוד, לפרוח - אבל צריך כסף לזה ואין לי כי אני לא מחזיקה מעמד בעבודה יותר מחודש בממוצע. עד מתי? אני בת 24. כל הזמן לחוצה ולא מרוצה. העבודה הלפני אחרונה אני 'זימנתי', אבל האודישן לא יצא לפועל. אז לא יצא כלום מה'זימון'. העבודה האחרונה הלכתי סתם לפי אינטוציה. החזקתי שבועיים. מה יהיה?

יכול להיות שאת מתפשרת יותר מדי בנושא העבודה?

תגידי לי, מה ה-Dream Job האמיתי שלך? תשכחי לרגע מאילוצים פרקטיים כאלה ואחרים, ונסי לחשוב איך היה נראה מקום העבודה האידיאלי שלך. ועכשיו, תקני אותי עם אני טועה, אבל נכון שאף פעם לא ניסית לזמן לעצמך את העבודה המושלמת הזאת? יש לי הרושם שאת לא מאמינה שזה אפשרי, ובגלל זה את מתספקת בפתרונות חלקיים (ואחר-כך מתפלאת שאת לא מרוצה). האם אני צודק?

לא :)

תודה שענית גור, אבל אינך צודק. זימנתי לי ''דרים ג'וב'', הגיע האודישן ובסוף לא התקיים. אני כבר לא יודעת מה אני רוצה. דרך אגב - 'תקני אותי עם אני טועה' - אם (מילת התניה) זה בא' ;) סתם, אני במצב רוח על הפנים. כבר הייתי בסרט של 'לזמן', 3 שבועות 'זימנתי' ולא עבדתי 3 שבועות כי -ידעתי- שאקבל את מבוקשי. בסוף לא. הלך ים זמן וכסף שלא עשיתי.

אם את לא יודעת מה את רוצה, כדאי שתבררי ../images/Emo13.gif

אני אשמח לשמוע קצת יותר על האודישן ההוא. למה הוא לא התקיים. ובעיקר - איך הגעת למצב שבו אין לך מושג מה את רוצה, אחרי שכבר התמקדת על חלום ספציפי אחד. כמובן שאת לא חייבת לספר שום דבר, אם את לא רוצה. אבל אני חושב שדיון בנושא הזה יכול מאוד לקדם אותך.

עוז86

New member
עד מתי?

זה נשמע מתסכל... שרוצים להתקדם, לפרוח, לצמוח ואין אפשרות ושכל ה"שיטות" שניסית לא עזרו אז זה נשמע מייאש אז את מרגישה רע, ובצדק, את צריכה להרגיש רע. עם מחשבות כאלו...אי אפשר שלא להרגיש רע. את בטח שואלת איך מתמודדים.. לדעתי במצב כזה דוקא שינוי המציאות יכול לחכות תנסי לעבור לעמדה לא שופטת לשפוט זה להגיד מה טוב ומה רע ולהמציא "סיפור" שיכניס אותך לתוך רחמים עצמיים. את אוהבת לסבול? איך את מרגישה שאת חושבת "לא מרוצים ממני"? איך תרגישי אם לא תוכלי לחשוב את אותה מחשבה? "אני לא מחזיקה מעמד בעבודה יותר מחודש בממוצע?"- האם זה אמת? איך את מרגישה שאת מאמינה בזה? מי תהיי בלי המחשבה הזאת? יש 2 דרכים לחיות את חייך: אחת עם מחשבה זו ואחת בלי. איזה דרך תעדיפי? אין מצב טוב ומצב רע. יש מצב. והמחשבות שלך על המצב קובעות כמה זמן תישארי במצב הזה. אי אפשר לעשות שינוי, אם לא תיקנת את האמונות שיש לך על עצמך. את יכולה להכנס לאמבטיה חמה, עם שמנים ארומטיים, לשנן הצהרות חיוביות, וברגע שתצאי מהאמבטיה, המחשבות המייאשות עדיין יהיו שם. אז..תחשבי על זה ותרגישי טוב

עוז אתה חומד :)

שינוי המציאות יכול לחכות? שהרי אם אני אעבוד ארגיש פחות גרוע. לעבור לעמדה לא שופטת? אחרי 50+ עבודות איך לא אשפוט את עצמי? הבעיה בי, לא בעבודה. אם אני אוהבת לסבול? תראה... לרוב אני אוהבת להרגיש טוב אך יש משהו בתוגה של שיר עצוב שמושכת אותך למטה אבל אני מרגישה שאני צריכה את ה'למטה' לפעמים. אני זוכרת שהמורה שלי לפסיכולוגיה עוד בבי"ס אמר שלהגיע למצב של דיכאון, שלא אכפת לך כבר מכלום, יש בזה יתרון מסויים. שזו האדישות החוסר אכפתית שגורמת לך לעשות דברים שלא היית עושה במצב אחר. אני מרגישה רע כשלא מרוצים ממני. אני נפגעת קשות מביקורת. איך ארגיש אם לא אוכל לחשוב מחשבה שכזו? לא יודעת, לא ניסיתי. עבודה לחודש בממוצע - כן, זו האמת. אני חשה אפסית כשאני אומרת את זה. שאני לא יכולה להציב מטרות כי אני לא סומכת על עצמי. מה אהיה בלי המחשבה הזו? מחוסרת מודעות עצמית? שתי דרכים לחיות אתה אומר... אמ... אקח את המודעות עצמית. זה שאתעלם מן הבעיה לא יפתור אותה. אין מצב טוב ואין מצב רע, יש מצב? וואלה? זה שאני מחזיקה עבודה חודש בממוצע מוגדר כ-'מצב'? אם אמא שלי לא היתה תומכת בי כלכלית, סביר שהייתי ברחוב. אינני שורדת כלכלית עצמאית. זהו דבר רע לכל הדיעות מאחר וכסף הינו דבר מאוד חשוב. עוז, מתה עליך, חומד.

naty3

New member
היי אינטיליגנטית

באיזו גישה את מגיעה לראיונות העבודה? מה גורם לאנשים במקום העבודה לא לרצות שתעבדי שם? מה עם שינוי גישה? האם ניסית לנתח את המצבים שקורים לך בעבודות השונות עם חבר\ה כדי שיתנו לך פרספקטיבה שונה? האם ניסית לדמיין איך יהיה לך טוב בעבודה הבאה? דמייני איך תרגישי שם ואיך את מתרגשת כאשר מודיעים לך שהתקבלת. אני מבטיחה לך שתבואי בגישה הרבה יותר אופטימית למקום החדש. שבי עם עצמך ותחשבי, אפילו תכתבי מה הדפוס שחוזר על עצמו ותחשבי איך את משנה את זה לטובה. הכתיבה עוזרת לנו להוציא את המועקה החוצה. דברי עם אנשים ותשחילי תוך כדי את העובדה שאת מחפשת משרה קבועה לטווח ארוך (אני מאמינה שזה מה שאת מחפשת ולא עוד עבודה זמנית...) מאחלת לך המון בהצלחה

עוז86

New member
../images/Emo3.gif

אז את באמת מאמינה שהמצב שלך כל כך גרוע...בואי נראה איפה אני יכול לעזור אני אעבור על המשפטים שכתבת אחד אחד. ואני אתן לך דוגמה איך להתייחס למחשבות. שאני אומר ששינוי המציאות יכול לחכות אני לא מתכוון שתשבי בחיבוק ידיים. להפך... אבל אני יודע שאת אוהבת להשתמש בתת מודע כדי להשיג מה שאת רוצה. אז אני אומר: לפני זה , יש דברים חשובים יותר לעשות. יכול להיות שבאמת הבעיה בך. כנראה את צריכה לשנות משהו בגישה שלך, או אולי בכישורים שלך, אם את רוצה להצליח בעבודה מסוימת. אבל יש הבדל בין מודעות עצמית לבין רגש אשמה. ואני נוטה לחשוב שאת דווקא מתחברת לאשמה. אפשר ללמוד מטעויות, אפשר להשתפר איכשהו, אפשר להפיק לקחים, אבל אין לזה דבר וחצי דבר עם הערך העצמי שלך ועם מי שאת. זה שאת טועה בעבודה או לא מצליחה לא אומר עלייך דבר שהוא רע. להפך, זה אומר שאת מוכנה להתנסות כמה שיותר בעבודות וללמוד. גם אני לא הצלחתי כל כך להתקבל לעבודות. עבדתי רק בעבודות מזדמנות. לעולם לא עבדתי בעבודה קבועה. אפילו מהצבא יצאתי. האם זה אומר עלי משהו? אם כל בנאדם שלא היה מצליח בעבדוה היה נקרא "אפס" אז 80 אחוז מאוכלוסיית העולם הם "אפסים". אכן יש משהו מיוחד בעצב. לעצב יש עומק. העצב גורם לך לחשוב קצת, להרהר. הוא עשוי לגרום לך להיות עירנית יותר. כאילו מישהו נתן לך מכה ואמר לך: תתעוררי! אבל צריך להבדיל בין עצב לדיכאון. עצב הוא ביטוי רגשי בריא. שאת מתאכזבת, טבעי שתהיי עצובה. אבל דיכאון זו כבר מחלה. אם את עייפה מכל מה שקורה לך, תנוחי. קחי את הזמן. את עוברת תהליך רגשי וזה גובה ממך אנרגיה..אז תנוחי. אין שום דבר רע בלנוח. אם את עדיין מאמינה שאת צריכה להיות בדיכאון, קחי נייר ועיפרון עכשיו ותכתבי בכנות ובאובייקטיביות , יתרונות וחסרונות של הדיכאון. תתבונני במה שכתבת. ותכתבי לי את המסקנות שלך. אני רואה שאת מרגישה רע מביקורת. אז אולי תנסי לכתוב כאן דוגמה לביקורת עלייך, ותרשמי אילו מחשבות עברו לך בראש, שהועברה עלייך הביקורת. מזה "אפסית"? אני אישית לא מכיר את המלה הזאת. אולי מישהו מהפורום יוכל לעזור לי. מה שאת עשית זה לקחת תווית חסרת הגדרה וחסרת תוכן והדבקת אותה על המצח שלך. אני בטוח שאת הרבה יותר מתווית כזו או אחרת. התווית הזאת גורמת לך לא להאמין בעצמך, היא גורמת לך לרגשות אשם, היא מונעת ממך למצוא פתרון למצב, היא מדכדכת אותך, היא מותירה אותך חסרת אונים מול אתגרים שמציבים לך בעבודה. מה עוד היא גורמת לך? בלי המחשבה הזאת תהיי חסרת מודעות? את רוצה להגיד לי שאת זקוקה לתווית הזאת כדי להיות בעלת מודעות? . את חושבת שת מכחישה את המצב שלך? את חושבת שאת שאננית מדי? האם לביטוי "אפסית" את זקוקה כדי להתחיל לנוע? האם זה באמת מניע אותך? האם לא נכון יותר לומר שהדבקת תווית היא היא חוסר מודעות? כי התווית הזאת סוגרת אותך בחוסר אונים, ומתעלמת לחלוטין מהפוטנציאל התעסוקתי שלך ומהיכולת שלך ללמוד ולהתקדם. את המצב ה"רע" שלך הבנתי. הנה המצב ה"טוב" של שאת לא יכולה לראות: - אמא שלך תומכת בך כלכלית, מה שאין להרבה אנשים אחרים באותו מצב שלך. - את חופשית עכשיו. אין לך משהו שרצית לעשות, שלא יכלת לעשות אותו בזמן שעבדת? אם כן, עשי אותו. - התנסית ב50 עבודות! יש לך הרבה נסיון ויש לך את כל ההתנסויות התעסוקיות שבעולם כדי לתקן את היכולות שלך בעבודה בעתיד - יש לך הזדמנות, בעזרת הסוד והידע שלך על התת-מודע לשנות את עצמך בעזרתם - יש לך רצון להצלחה - אולי ההתפתטרות מהעבודה תפתח לך הזדמנות לעבודה שאת באמת אוהבת, או עבודה אחרת כלשהי שבה תוכלי לעבוד - כעת את מכירה את עצמך יותר, ע"י כך שכתבת כאן את כל האמונות שיש לך על עצמך. איזה עוד דברים תעולתניים את יכולה להפיק מהמצב שלך? תרשמי פה עוד 4. אז...בהצלחה ותזכרי, אנשים אוהבים אותך בלי קשר ל"הצלחות, שלך. אם תשאלי אותי, אני מעדיף אנשים פשוטים מאשר אנשים מסובכים חסרי חיים שיושבים להם באיזה משרד מנכ"ל ועסוקים בפוליטיקה ארגונית, וחושבים שהם יודעים הכל.

אם עברתי 50 עבודות, התקבלתי אליהן:)

הבעיה היא -להישאר- בהן. לראות את השלילי ולהישאר. לקבל ביקורת ולהישאר. להבין שיש אידיאל ויש מציאות. לקבל את זה שיש דברים לא חוקיים. וכמובן כמובן לעבוד על עצמי (להפחית לחץ, לעבוד על יחסי אנוש ועוד) נתי ועוז היקרים, תודה. עוז, תשובה מושקעת, נשתמע במסנג'ר.

naty3

New member
היי שוב

גם לי יש בעיה להחזיק עבודות, אבל בהשוואה אליך מצבי יותר טוב. כרגע אני בצומת בחיים-רוצה מצד אחד לעזוב את העבודה הנוכחית ומצד שני יודעת שיש לי עבודה טובה (מזכירה בבנק) שאני יכולה להתמיד בה שנים אם אני רק רוצה. אבל יש לי שאיפות הרבה יותר גדולות-אני רוצה לפתוח עסק. תקני אותי אם אני טועה בניתוח: את מחפשת עבודה שיהיה לך כיף ותאהבי אותה, אבל המציאות אומרת לך שמעטות הן העבודות האלו וכל עוד לא למדת, הסיכוי שתעשי מה שאת אוהבת -קטן. אם זה נכון, אז אני כמוך. גם אני עזבתי עבודות בגלל שלא היה לי כיף בהן. היו גם עבודות שהחזקתי בשיניים. לפעמים צריך לחרוק שיניים ולהמשיך להחזיק בעבודה. אבל אם זה מגיע לצעקות כמו שכתבת-זה מצדיק עזיבה, או לפחות לדבר עם הבוס\ית על המצב. אתמול ישבתי וכתבתי את היתרונות והחסרונות של העבודה הנוכחית שלי. הגעתי ליתרון אחד ו-8 חסרונות. למה אני נשארת? כדי לשלם שכ"ד והוצאות אחרות. גם כי לא ממש בא לי ללכת לראיונות עבודה. מה שטוב בעבודה שלי הוא שאני חצי מהזמן לא עובדת קשה :) לפעמים יוצא לי גם לגלוש באינטרנט בזמן העבודה-כשאין לי מה לעשות. כתבת "להבין שיש אידיאל ויש מציאות"-זה נכון, כי כולנו היינו שמחים לעבוד בעבודה כייפית, אבל המציאות טופחת לנו על הפנים. החכמה היא לחפש עבודה תוך כדי עבודה כדי "לא להישאר קרחים מכאן ומכאן". לדעתי את צריכה את הזמן שלך כדי לעבוד על עצמך-כתבת "להפחית לחץ, לעבוד על יחסי אנוש וכו'". זה מעולה שיש לך אמא שתומכת כי ככה את פנויה לעשות חושבים עם עצמך. כאשר תהיי מוכנה-ורק אז-אני ממליצה שתחפשי עבודה.

לא מסכימה איתך נתי

התפתחות עצמית הינה תהליך אינסופי. אז אחכה עד סוף חיי בשביל שאהיה אדם שלם ואעבוד על כל מגרעותיי? ואני כל הזמן מנסה לעבוד על עצמי עם הלחץ הזה, קריאת ספרים, סרטים, עושה הרפיות. עובד קצת, לא ממש. חשבתי אולי אקבל את המציאות ואחפש עבודה פחות לחוצה? לא יודעת. בקשר לניתוח שלך - את פירשת את המציאות שלי לפי המציאות שלך, לא, אני ממש לא חוששת לאבד עבודה, כי אין לי. ולא, אני שרה, אז אין ממש תואר קונקרטי בזה. פשוט חסר עבודות בתחום. ואם זה לא בתחום, ואין לי תואר, אז הייתי מלצרית/מוכרת/קופאית/שירות לקוחות/פקידה. אני פשוט עוזבת הכל. וזה אפשרי למצוא עבודה ללא תואר, אני מצאתי 50. אבל כמעט כולן על הפנים ;). שכר מינימום, זמניות בדרך כלל, דרישות גבוהות ואתה מרגיש קטן. מעניין איך זה עבודה עם תואר. במקרה שלי, נראה לי שזה לא ישנה. אסתכל על הצד השלילי של העבודה בכל מקרה.

למה, לעזאזל, את מתעקשת לבזבז ככה את זמנך?

הרי כסף למחיה יש לך. זה לא שאם לא תעבדי אז תיזרקי לרחוב, נכון? אז למה את צריכה את הצרה הזאת? למה לבזבז כל-כך הרבה שעות בלהיות "בורג קטן" במקום מגעיל, כשהיית יכולה להשתמש באותו הזמן לכיוונים הרבה יותר מועילים? ותני לי לגלות לך סוד: להתקדם, ללמוד, לפרוח - אלו דברים שלא עולים כסף. מה שהם כן דורשים, זה זמן וכוח. ואם את תפסיקי לעבוד בשביל כל מיני בוסים חיצוניים, אז יהיה לך יותר זמן ויותר כוח לעבוד בשביל עצמך.

pizi33

New member
איך להתקדם ללמוד ולפרוח לא עולה כסף

אם מאמן אישי דורש בין 200 ל 400 ש"ח לשעה. קורס בפתוחה עולה 2000 ש"ח. וכל סדנא שמעניינת אותי עולה מאות שקלים. ספרים גם הם לא בחינם. אם אני אפסיק לעבוד בשביל הבוס החיצוני שלי לא יהיה לי כסף לשלם עבור האינטרנט לא אוכל לתחזק לעצמי אתר ולא אוכל להדפיס כרטיסי ביקור ופלאיירים כדי לפרסם את עצמי. גם העצמאים הגדולים ביותר והעשירים ביותר התחילו כשכירים כדי שיהיה להם הון ראשוני לבנות את העסק שלהם. אני מכירה בחור שמגיל 12 מכר ממתקים לילדים השכונה (עם השנים זה הפך לממתקים אסורים והמבין יבין) אבל את הכסף בשביל קופסת המסטיק הרשונה שקנה ב10 א' ומכר לנו ב15 (וזה עוד היה אג' של לירות) קיבל כשעבד במשלוחים אצל הירקן השכונתי. מי שיש לו ספונסר בשם אבא אולי מתחיל אחרת אבל לכמה מאיתנו קוראים שרי אריסון?

כל הדברים שציינת הם מותרות

אם אתה באמת מרגיש שהצמיחה האישית שלך תלויה בגורמים חיצוניים כמו מאמנים וסדנאות, אז יש לך בעיה רצינית.

pizi33

New member
לבוא לסדנאות של הסוד גם עולה כסף

אני מאמינה שכדי לצמוח צריך להרחיב את הידע וזה עולה בימנו כסף. אף אחד לא ילמד אותך כלום בחינם. אני אוטודידקטית בהרבה תחומים אבל גם בשביל זה צריך ללקנות ספרים לשמוע הרצאות, ולחרוש את האינטרנט. וגם הדברים הללו עולים כסף.

ובדיוק בגלל זה אני לא הולך לסדנאות כאלה ../images/Emo13.gif

לחרוש את האינטרנט, בפעם האחרונה שבדקתי, זה חינם. גם ההשתתפות בפורום הזה היא חינם, והאנשים פה עוזרים זה לזה ללא תמורה כספית. ולפעמים עזרה של חבר פורום שמדבר מניסיון שווה יותר מהדרכה בתשלום של קאוצ'ר.

pizi33

New member
אולי לך יש אינטרנט חינם

אני משלמת להוט 50 ש"ח עבור התשתית ולבזק אינטרנט בינלאומי 30 ש"ח עבור התוכן. נכון זה כסף קטן אבל זה עדיין כסף. אם לא תהיה לי משכורת לא יהיה לי מהיכן לשלם את זה. יש שלב בחיים שאתה לא יכול לעצור את העולם לשנה שנתיים ולבנות את עצמך מחדש. הטוב ביותר שאתה יכול לעשות זה לנסות לעבוד כשכיר ולפתח עסק עצמאי במקביל. אני מדברת ממקום של אנשים שאין להם בני זוג/הורים שיכולים ורוצים לתמוך כלכלית אלא הם מפרנסים את עצמם בכוחות עצמם. חבר טוב זה תמיד טוב. לצערי גיליתי שבשביל לעשות עבודה אמיתית אני זקוקה לאיש מקצוע וחלק מהתהליך זה גם לשלם עבור זה כי מה שאין לו תווית מחיר הערך שלו לא גדול במיוחד. הסיבה שאני הולכת לקואצ'ר זה שאני רוצה ללמוד ממנו איך מבקשים עבור השרותים שלי 300 - 400 ש"ח לשעה וגם מקבלים. הרי אם הוא יכול אז למה אני לא???

זאת הסיבה שאת הולכת לקואצ'ר? אוי ואבוי לי...

זה מזכיר לי את תרמית הפירמידה המפורסמת: בן-אדם מפרסם בעיתון מודעה שבה הוא כותב "שלח לי 100 שקל, ואני אלמד אותך איך להתעשר". ואחרי שאת שולחת לו 100 שקל, הוא אומר לך "תעשי כמוני, ותתעשרי". את לא מבינה מה לא בסדר בתמונה הזאת? לצערי, התופעה הזאת הגיעה למימדים של מגיפה ממש. אנשים שמעולם לא השיגו שום דבר בעל משמעות בחייהם, לוקחים איזה קורס והופכים להיות קואצ'רים. והדבר היחיד שאותם קואצ'רים יודעים לעשות, זה לקחת 400 שקל לשעה בשביל ללמד אותך להיות קואצ'ר שגובה 400 שקל לשעה... לולא זה היה עצוב ,זה היה מצחיק.

pizi33

New member
מותר לך לחשוב ככה

אני חושבת ככה על פסיכולוגים. אבל אם אני נכנסת לבית/ משרד של קואצ'ר והוא נראה בדיוק כמו שאני רוצה שהבית/משרד שלי יראה. אז אולי הוא עושה משהו נכון. כאשר ארוויח 400 ש"ח לשעה. אעבוד רק שעתיים ביום. ויהיה לי כפול כסף ממה שיש לי היום כשאני עובדת 9+ שעות ביום. אני לא חושבת שכסף קונה עושר אבל שכר גבוהה לשעה מאפשר לך לעבוד פחות ולבלות יותר. ואם תבדוק טוב תראה שרוב הקואצ'רים עובדם בשיטת הסוד. חזון, הצבת יעדים קטנים וברי השגה, הכרת תודה, בדיקת ערכים. דבר אחד ברור לי אם אשב בבית אבהה בתקרה ואדמיין 1,000,000 (ש"ח, דולר, יורו, דינר ירדני, זה בכלל לא משנה) הם לא ירדו משם. הסוד עם כל הכבוד זה לא לחש קסמים צריך לעשות עבודה כדי להשיג את מה שאתה רוצה. הבעיה שלי כרגע היא שאני בדיוק כמוך לא חושבת שצריך לשלם לי או למישהו אחר 400 ש"ח לשעה, כי מה פתאום? ברגע שאצליח לחשוב שכן מגיע לי ושמה שאני נותנת לבן אדם בשעה שאני מקדישה לו שווה לו 400 או אפילו 4000 ש"ח יהיה לי את כל השפע שאני צריכה. במו ידי ואמונותי המקולקלות בנוגע לכסף אני חוסמת את השפע. בשביל זה אני הולכת לקואצ'ר שיחליף לי את התוכנה השגויה שאמא ואבא שלי בתמימות ובחוסר הבנה לנזק שהם עושים שתלו לי במוח, כי זה מה שעשו להם הוריהם.

למעלה