אני מצטער שאני מציק עוד פעם עם

1תרו

New member
אני מצטער שאני מציק עוד פעם עם

השאלה הזאת,אני פשוט לא ממש הבנתי,העניין נשאר פתוח: סבתא רבא שלי נולדה ב-1910 בגרמניה,ברלין. היא היגרה לארץ בשנת 1930(לפני המשטר הנאצי,מה שאומר שנשארה לה האזרחות הגרמנית). סבי(צאצאו של סבתא רבא שלי הגרמניה),נולד פה בישראל. הייתי רוצה לדעת עם סבי יכול להוציא אזרחות גרמנית?. נראה לי שהוא גם חי בגרמניה זמן מה. אינני בטוח. הוא יודע גרמנית גם מה שמוסיף המון. אז הוא זכאי או לא?. מצטער על זה שאני חוזר על השאלות שלי. תודה מראש, בברכה, עידו

1תרו

New member
כמובן שיש לו את התעודת לידה שלה

שם כתוב שהיא נולדה בגרמניה,ברלין.

אבל כבר ענו לך

קראתי גם את ההודעות הקודמות שלך, ונראה שקודם כל יש כאן אי הבנה בסיסית לגבי זכאות לאזרחות גרמנית: לא כל מי שנולד ואף חי בגרמניה היה אזרח גרמני. אנשים חיו שם במשך דורות שלמים - מבלי שהיו אזרחים גרמניים. לכן עצם הלידה בגרמניה לא מעידה על דבר מלבד העובדה שהוריה של סבתא-רבא שלך התגוררו בגרמניה באותה העת. ולכן מלכתחילה נקודת המוצא שלך שסבתא רבא שלך זכאית לאזרחות גרמנית - לא בהכרח נכונה, והדבר היה דורש בירור נפרד. עם זאת, זה בירור שכנראה אין ממש טעם לעשות, כפי שכבר ענו לך כאן , כי לפי מה שכתבת סבך נולד בשנת 1939. גם אם סבתא רבא שלך היתה אזרחית גרמנית, היא לא יכלה להעביר הלאה את האזרחות שלה לצאצאיה, כלומר לסבך. הוא כבר לא היה אזרח גרמני, וידיעת הגרמנית שלו לא קשורה לשום דבר, כי היא לא קריטריון. מכיוון שסבך איננו אזרח גרמני, אין אזרחות כזו להעביר הלאה גם לצאצאיו, כך שבסופו של דבר, גם אם סבתא רבא של היתה אזרחית גרמניה - זה לא מקדם את המטרה שלך. השגרירות הגרמנית פרסמה דף ברור למדי שמסביר מי זכאי לאזרחות גרמנית, ואני מצרפת את הקישור אליו, כדי שתוכל לקרוא בעצמך ולהבין. על פ כל המידע שנתת, באמת שאין כאן יותר מדי אפור, וכבר הסעיף הראשון מתייחס לכך ישירות.

למעלה