אני מצטערת

אני מצטערת

עשיתי משהו שמאוד פגע באחותי. יכולתי לבקש סליחה רק על אחד הדברים כי על השאר אני יודעת שהייתי עושה זאת שוב. אז כתבתי לה מכתב, שם כתבתי שאני מצטערת, והרגשתי שאני מצטערת. אז גם דיברתי איתה והיא אמרה לי שעוד לא ביקשתי ממנה סליחה. אז הפעם גם אמרתי לה שאני מצטערת. הפעם היא קיבלה את זה. אז חשבתי- למה היא הייתה צריכה לשמוע את זה כדי לקבל את זה, הרי כשכתבתי לה שאני מצטערת התכוונתי לזה בדיוק באותה מידה אם לא יותר... מדע הקסם

ניני5

New member
מגע הקסם1, למילה המדוברת יש המון

כוח. הרבה יותר מאשר למילה הכתובה. הסליחה בע"פ אומרת לאחותך הכל. האם את באמת מצטערת, או שאת רק סתם אומרת את זה לצאת ידי חובה. לפי האינטונציה שבה אמרת סליחה, אחותך ידעה אם מה שכתבת היה באמת מכל הלב. אחת הבעיות בפורום, הוא שאנחנו לא שומעים את המכותבים. אנחנו רק יכולים לתקשר דרך המילים. נכון שאפשר לקבל תמונה לא רעה על הבן אדם. אבל תסכימי איתי שזה לא אותו דבר כמו לשוחח פנים אל פנים. אני ממש גאה בך שהיה בך הכוח להתעלות על עצמך, ויתרת על האגו, ובקשת סליחה מכל הלב. יש עתיד טוב ליחסים בינך לבין אחותך.

אם היית יודעת מה עשיתי

אז אולי היית חושבת שעתיד יחסינו לא כזה משהו... אני דווקא מעריכה מאוד את המלה הכתובה... בן אדם בוחר מילים יותר בקפידה יותר חושב, וכשמדברים חייבים להגיד את הדברים ישר ולא בטוח שתגיד אותם בצורה מובנת ואת כל מה שרצית... מגע הקסם

rastotman

New member
את יכולה ללמוד מזה על אחותך

שהיא הרבה יותר פתוחה לתדר של השמיעה מאשר לשל הראייה. טוב לדעת את זה להבא, שלא תבזבזי את הזמן על מיכתבים.

את הכל

קיבלתי במה שכתבת חוץ מ"תבזבזי את הזמן על מכתבים". לא אוהבת את המלה ביזבוז. מגע הקסם

ניני5

New member
לפי מה שנכתב פה, אני מסיקה

שלכל אדם יש את התדר שלו. ואם אנחנו רוצים לתקשר יותר טוב עם אדם אחר, אנחנו צריכים ללמוד מה התדר שלו. יש כאלה שמילה כתובה חודרת לליבם. יש כאלה שמילה מדוברת באינוטנציה נכונה, עושה להם פלאים. יש כאלה שחיבוק טוב וקרוב, ממלא אותם. ויש כאלה שאוהבים לדבר ולגולל אבן מליבם. יש כאלה שלימודים, קריאה והבנות אישיות מצמיחות אותם. ולפעמים יעדיפו לעשות את זה לבד. בקצב שלהם. יש כאלה שדוקא קבוצה גדולה תעורר אותם. יש אנשים שצמחים מגלים להם תובנות גדולות. וכאלה שבעלי חיים הם הדרך לאושר עבורם. יש כאלה שאוהבים ים רגוע, ורחשי גלים מניעים את נפשם. ויש כאלה שדוקא הסערה בים מעוררת את תעצומות נפשם. יש כאלה שהרים ויערות הם מקומם הטיבעי. ואחרים יעדיפו חדר קטן, בלי רהיטים כמעט. מסוגף כמו במנזר בוזהיסטי ללא הפרעות חיצוניות. יש המון סוגי בני אדם. מציאת הדרך לליבם היא הדבר המופלא ביותר.

ניני, כמו תמיד את משאירה אותי

speechless כי פשוט כל מילה נוספת מיותרת

rastotman

New member
אני אתקן-

פשוט אם מיכתבים זאת לא הדרך שלה, ובכל זאת את ממשיכה לכתוב אותם אז את כותבת בעצם יותר לעצמך.

ניני5

New member
תודה לכולם, אני רוצה להוסיף שהפורום

הזה מצליח להוציא ממני את מיטב הרעיונות. משהו בשאלות ובאוירה מאפשר לי להתבטא בצורה יצירתית וללא מאמץ. אני בעצמי לפעמים מופתעת ממה שאני כותבת. כאילו זאת לא אני שכותבת, אלא ישות אחרת אומרת לי מה לכתוב. היא גם דורשת ממני לכתוב בצורה הכי פשוטה שאני יכולה. לא להשתמש במילים מפוצצות, או במשפטים מסובכים, במכוון. כי המסר שלי צריך להגיע ישר ללב, מבלי שיעבור דרך המוח. הישות אומרת לי שהקוראים שלי צריכים לחוש אותי יותר מאשר להבין אותי. אני מקווה שאני מצליחה בזאת. הלב של הרבה אנשים בפורום הזה, באמת פתוח לרגשות, ולכן אני חשה שפה קל לי להתבטא. ושוב תודה לכולם.

sovlanit

New member
ננננננניייייייינננננננננניייייייייי

את פשוט נהדרת...

ניני5

New member
תודה סובלנית. את אחת מאותם המשתתפות

שפשוט מצליחה לקלוע לליבי וזה פותח אצלי המון ערוצים. הכתיבה שלי זורמת, ואני כמעט ולא מתקנת את הטקסט. הכתיבה כאן באה לי בקלות ונעימות ללא מאמץ. התובנות זורמות מאליהן מהלב ישר למקלדת ולמסך תודה לכל מי שעוזר לי להרגיש את ההתעלות הזאת.

natalynataly

New member
אכן, כנראה שהיא מחוברת לחוש השמיעה

חשוב לה לשמוע באוזן את הדברים, כנראה שהיא גם מעדיפה הצהרות אהבה על מכתבי אהבה..... כל אחד ואופיו הוא. אולי באמירה יש עוד מימד (האינטוניציה, חוזק האמירה וכו...) שאין בכתיבה? למרות שבכתיבה יש אפשרות לכתוב לאט, למחוק לתקן ולדייק במילים.... בכל אופן, כל הכבוד לך שהתנצלת, שלא חיכית שה"ברוגז" יתפוס מימדים מפלצתיים ..... לא משנה מה עשית לה, ברגע שיש נכונות לתקן - יש עתיד טוב למערכת יחסים. יום מצויין!

איל באש

New member
כל הכבוד לך ../images/Emo45.gif

לא משנה מה אחותך ביקשה ממך, עצם ההעזה שלך להודות ולבקש סליחה מראה על גדולתך

למעלה