אני מצביע לירוקה - מימ"ד

שרון AAA

New member
אני מצביע לירוקה - מימ"ד

בקמפיין הבחירות שלה בחרה מרצ להשתמש במילה "אבטיח" שזה ירוק בחוץ ואדום בפנים במקום להגיד סוציאלזם. המילה סוציאלזם לא מופיעה בתשדירי הבחירות ולא באתרי האינטרנט שלה, וזה בעיניי בעיתי מאוד. האם מרצ מתביישת?? או האם היא מפחדת לאבד את קולות צפון תל-אביב? ההיטפלות של מרצ לליברמן כאילו הוא הבעייה הכי גדולה של המדינה כיום תוך כדי שהיא בעצמה תורמת להדרת השיח הכלכלי- חברתי- סביבתי ממערכת הבחירות הזאת מעצבנת אותי. ליברמן הוא אכן גזען ופאשיסט אבל הפתרון אליו הוא לא להעצים אותו ולתקוף אותו באותה דרך בה הוא תוקף את ערבי - ישראל. הפיתרון לליברמן הוא למשל לשריין ערבי ברשימה במקום ריאלי. למפלגת מרצ אין ערבי בעשירייה הראשונה. איזה מן שמאל זה? מרצ העדיפה להביא את ניצן הורוביץ למקום השלישי ולדחוק את צביה גרינפלד שהיא חרדית שמתנגדת לחקיקה דתית למקום השמיני. למה?? ההסבר המלא לסיבת שינוי העמדה שלי - כנסו לכאן

69הרצל69

New member
זריקת קולות לפח

גילוי נאות התנגדתי לאיחוד עם התנועה החדשה, אבל התנועה הירוקה-מימד נוצרה עקב מאבקי אגו על כך שמרצ לא שיריינו להם מקומות גבוהים יותר. הבעיה היא שמה מרצ לא עושה תמיד משמיצים אותה: אתם מדינים מידי, חברתיים מידי, למה זרקתם את שולמית אלוני (האישה בת מעל לשמונים ולא רוצה בכלל לרוץ), קטנים מידי, שמאלנים מידי, ימנים מידי וכו'... אנשי השמאל ידפקו את עצמם אם לא יעזרו למרצ, ויתנו לה את קולם.

ניידות מפלגתית שמבוססת על גחמות

זה פשוט טעות. לא משנים את המפלגה שלך בגלל שמרצ לא אמרה סוציאליזם. . כנסי לאתר ותראי כמה פעמים אנחנו מדברים על חברה צודקת. תפגשי עם אילן גילאון, ניצן הורוביץ ומוסי רז ותספרי כמה פעמים הם אומרים סוציאליזם, חיים סוציאליזם ונושמים סוציאליזם בגלל העמדה שלך, גוש השמאל מתחלש. חבל שבגלל הקמפיין את פוסלת את כל העשייה הרוויה ואת כל המועמדים המ-ד-ה-י-מ-י-ם של מרצ. מה שפחות מובן מאליו בתנועה הירוקה-מימד את זורקת את הקול שלך לפח. באף סקר הם לא מתקרבים לשליש מאחוז החסימה (24 אלף קולות)

שרון AAA

New member
לאיתמר

קודם כל, אני גבר, אבל זה פחות רלוונטי. נפגשתי עם הרבה אנשים שהייתי צריך להסביר להם שמרצ היא מפלגה סוציאל-דמוקרטית כי הם לא ידעו את זה. מרצ נתפסת בציבור כמפלגה שרק הנושא המדיני בראש מעיינה והיא נתפסת כך בגלל התנהגות מרצ. אני מאחל בהצלחה למרצ בבחירות ואני תומך בעמדותיה ובמצע שלה אבל בפוליטיקה לא חשובה רק המטרה אלא הדרך. והדרך של מרצ היא לא דרכי. במצע של מרצ מוזכר העיקרון שמרצ תפעל להעלאת מיסים לעשירון העליון ולהעלאת מיסי ירושה. מדוע מרצ לא פונה אל הציבור בדרום, למובטלים, לענייים, לנדפקים ממדיניות ביבי בססמא " לא מתפשרים, מעלים מיסים לעשירים" מה עוזר לי המצע של מרצ אם היא לא פונה לכל העם. נקודה שנייה היא ההתייחסות לליברמן. אתמול ראיתי את אריאל אטיאס מש"ס נשאל אם הוא מפחד מהתחזקות ליברמן שתומך בברית הזוגיות. הוא ענה "ליברמן לא מאיים עליי, ישבנו איתו עכשיו בממשלה, הוא מדבר באוויר כבר 10 שנים, כולו דיבורים". זוהי התייחסות נכונה לליברמן. צריך לגמד אותו. אבל מרצ רוצה להתחזק ביחד עם ליברמן. הם קוראים לו מוסליני וסטאלין וע"י כך משניאים עליהם ציבורים שלמים. הרי הרעיון של ליברמן על הנאמנות הוא מטומטם, לא מוסרי, ופאשיסטי אבל לפני הכול הוא בלתי ישים. תנו לו לברבר ותשימו את הנושאים החברתיים על השולחן. ליברמן לא מפחיד אותי. ערבים לא מפחידים אותי. חרדים לא מפחידים אותי. אפשר לשתף פעולה חרדים בנושאי חברה וסביבה ולפעול בעד הפרדת דת ממדינה. מדוע להשניא עליך ציבורים שלמים? זאת האלטרנטיבה שלהם לעבודה? נקודה שלישית היא באמת ההתייחסות למפלגת העבודה במקום לתקוף את ליברמן שיתקפו את פואד, ברק וכבל. שיקחו קולות מהעבודה, מאנשים כמוני שהצביעו פרץ בבחירות הקודמות. המטרות של מרצ מעולות אבל הדרך היא לא דרכי. אני מצביע לתנועה הירוקה - מימ"ד

negative

New member
בעיקרון אתה צודק

אני מסכים איתך בביקורת שלך כמעט בכולה.. אבל אתה מבקר פה את הקמפיין ולא דה פקטו את העשייה... זה טעות שמרצ לא מפרסמת בפריפריה שהיא בעד העלאת מיסים לעשירים לדוגמא (קצת פשטני אבל ניחא)! , אבל בפועל האם היא תומכת באוכלוסיה הזאת בחוק כמו חוק הדיור הציבורי?.. הרבה מהציבורים שמרצ פועלת עבורם לא מצביעים מרצ... כולנו נאכל את הלב אם אחרי הבחירות הירוקה יקבלו 60-70 אלף שהיו יכולים להיות עוד 2-3 מנדטים לגוש השמאל שיחסמו את ביבי. יש לי הרבה בעיות עם מרצ...המון!! בוא אני ואתה , ומי שיצטרף ונשנה את זה...עוד מערכת בחירות או שתיים מרצ תהפוך למפלגה סוציאל דמוקרטית הגדולה בישראל , תאגד לתוכה הרבה גופים ואנשים ותתפוס את השלטון...אני אהיה שם. אני יודע שגם אתה תהיה שם. בוא נגרום לזה לקרות.

למעלה