אני מפחדת

orel06

New member
אני מפחדת

שלום לכולם, אוהווו אני לא יודעת מאיפה להתחיל. קודם כל נעים לי מאד, אני צופה עליכם כבר כמה זמן וקוראת את הכתוב שלכם- והתמיכה הנהדרת שלכם אחת בשניה רק מחממת את הלב ועושה טוב. אז ראשית כל הכבוד לכן
אבל מדוע בעצם החלטתי לצאת מסמוי לגלוי( לצאת מאחורי הקלעים)? כי אני אמורה להתחיל טיפולי פוריות. הייתי בטיפול של שנתיים בערך אצל רופא שנתן לי איקקלומין ובמשך כל חודש טיפולי אולטרסאונד, אבל ללא מעקב תמידי , וקצת יחס לא רציני מצידו , למרות שהוא רופא מעולה , כנראה בנושא הזה - זה לא תחום ההתמחות שלו. באחד הביקורים החודשיים אצלו פגשתי חברה שהמליצה לי לעבור למחלקת פוריות באותה הקופה - והפלא ופלא - תוך חודש ימים , כבר עברתי צילום רחם ( והכל תקין טפו טפו) ובדיקות דם, והיום הייתי אצל האחות שהסבירה לי אחרי בדיקת דם היום בבוקר שאולי היום אני יתחיל לקבל זריקות ( תלוי בתשובה). ואני מפחדת , אני מפחדת מהזריקות, ועוד יותר מפחיד אותי לחשוב שאולי אצטרך להזריק לבד....
, מישהי מוכנה להסביר לי מה זה? איפה מזריקים ? האם זה כואב? ואיך התהיליכים מתקדמים קדימה?? ממני , עם המון חששות חברה חדשה ונאמנה בפורום שלכם orel

הי אורל ../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif

קודם כל, ברוכה הבאה ושהייה קצרה איתנו. בקשר לזריקות, לא, קודם לזריקות, למה הרופא הזה נתן לך כמעט שנתיים להיות עם אקקלומין, זה פשוט עוול, וגם אקקלומין פוגע ברירית הרחם, אבל הכל בסדר אצלך, אז טפו טפו. ונחזור לזריקות, קודם כל זה את תמצאי הרבה על זה בשאלות נפוצות, למעלה בסרגל. וב- זה לא כזה כואב כמו שזה נראה. מזריקים בד"כ לבטן, יש בנות פה שמזריקות לשריר. זה ממש לא כואב, עושים צביטה קטנה למקום שאת רוצה להזריק בו, מחדירים את המחט במהירות, ומזריקים לאט, ומוציאים במהירות. אני ממשיכה, מזריקים מהיום החמישי למחזור, בד"כ, מהיום ה-10-14 את במעקב אולטראוסאונד ובדיקות דם, לבדוק איפה את עומדת מבחינת הביוץ. מבחינת כמות אמפולות שתקבלי, זה תלוי. רק שתדעי שכל אחת מגיבה אחרת. אז אם את לא מגיבה טוב בחודש הראשון, תגיבי טוב אחרי זה. מקווה שהבנת יצא לי ארוך. בהצלחה

orel06

New member
בייבילולו - תודה

רבה, באמת באמת תודה. כן על הרופא הזה גם אני כעסתי , אבל לא נורא זה מאחוריינו. רגע- אמרת שזה עלול לפגוע ברירית הרחם - נכון? כמות כזו גדולה של איקקלומין?! ואם הצילום רחם תקין - אז זה אומר שזה בסדר?? אני היום ביום החמישי למחזור , ואני מחכה לתשובות האם מותר לי להתחיל היום טיפול או לא . אני הלך לקרוא את החומר על ההזרקה ואני מקווה שהחשש יירד קצת ( מפחיד אותי להזריק לעצמי) . סליחה על הבורות : מה זה אמפולות???

באתי...

אמפולות במקרה שלנו זה הזכוכית ("צנצנת קטנה") בה נמצא החומר להזרקה. יקירתי! אל חשש! זה כלום, בהתחלה מפחיד עד שיתוק אבל אחרי הפעם פעמיים הראשונות זה הופך להיות קליל. אני כבר חצי שעה מחפשת משהו שהיה כתוב פה בנושא ולא מוצאת הרבה, אז יכולה רק לכתוב על עצמי: אני בנאדם ממש רגיש לכאב,אז תמשיכי לקרוא! לפני כמה חודשים הייתי איזה שלושה שבועות בעניין ההזרקות. אני יכולה להגיד לך שלא האמנתי כשכתבו פה אבל זה נכון שמתמכרים:לפחות לי היו תקופות של געגועים לזה. מאז הייתי על סתם אסטרופם. מתמכרים לתחושה שאת ממש עושה משהו לקידום המטרה! וגם לזה שהצלחת לעשות משהו שלא דמיינת שתעשי. גם אני הזרקתי לבד מהפעם השניה כי בראשונה הלכתי למד"א כך שלא יכולתי לבקש לעשות לבד. גם הפעם האחת הזו היתה אחת יותר מדי. אני מאוד ממליצה לבד! זה ממש לא נורא אחרי שמתגברים על ההלם שאת ממש דוקרת את עצמך... גם אם הפעמים הראשונות אולי לא הכי נסבלות, לא להתייאש!-הגוף איכשהו מתרגל וזה לרוב נעשה כמעט לא מורגש. לגבי הדקירה : טוענים שעדיף מהר, אני לא הצלחתי! לגבי ההזרקה: לאט לאט לאט...יותר לאט ממה שאפשר לדמיין....ככה שמצדי עשירית מיליליטר לדקה
! ככל שיותר לאט- ספיגת החומר פחות מורגשת וזה הרי מה ששורף!!! והכי חשוב: אם את צריכה עידוד אל תהססי לבקש פה או במסר כי יש מלא בנות שבעד ויוכלו לעודד!! בכל מקרה יש פה מלא חומר בנושא, תעשי חיפוש וגם למעלה בשורה הכחולה יש ב"שאלות נפוצות" או ב"מאמרים"

עוד משהו:כשי להצליח להזריק לאט:

1. לפני מילוי המזרק שחקי עם הבוכנה פנימה והחוצה ככה ייקל עלייך לדחוף אותה לאט ולא תצטרכי ללחוץ חזק. 2. תלחצי על הבוכנה תוך כדי סיבובה, ככה הלחץ המופעל לא גורם לחומר לצאת מהר. מומלץ! כי מה ששורף זה ההתפשטות הראשונית של החומר ככל שפחות ישרוף לך יהיה לך יותר קל להתמודד עם זה שמחכות לך עוד זריקות!

פריצית

New member
יקירתי, אל פחד אנחנו כאן בשבילך|חיב

קודם כל נראה לי ששנתיים להיות עם איקוקלומין נראה לי קטע מטורף אבל טוב שהתקדמת הלאה. אל חשש לקראת התהליך לפעמים הוא קשה ולפעמים הוא לא אבל אני בטוחה שתלמדי למצוא גם בדברים הקשים את האופטימיות ואת היופי שבדבר... עניין ההזרקה לבד חוסך לך המון ריצות, לחצים מיותרים וכאבי לב, הוא נותן לך את האפשרות להחליט בעצמך על השעה מבלי להיות מוגבלת בשעות קבלה בקופ"ח, את יותר רגועה אבל קחי את הזמן שלך גם אני לא למדתי להזריק לבד בהתחלה כי בכל פעם אמרתי לעצמי עכשיו זה הטיפול האחרון ולכן אין טעם להזריק..אל תפחדי כל עניין ההזרקה הזאת היא שטויות ואני למדתי לעשות אותה כייפית (בעצת הבנות כאן) שמתי מוזיקת רקע אור מעט רומנטי אבל לא יותר מידי כי בכ"ז צריך לראות לאן להזריק... אז שיהיה לך המון בהצלחה ואני מחזקת את ידיך ובטוחה שיהיה בסדר וכמובן מאחלת לך שזה יהיה הטיפול האחרון שלך. ב ה צ ל ח ה

orel06

New member
תלמדו אותי איך להרגע??

בבקשה???
אני מאד אופטימית באופיי ואינני מפחדת מכלום , וכמה זמן שזה ייקח זה ייקח אני לא ממהרת לשום מקום. כל דבר מגיע בזמן שלו, אני רק נלחצת מהזריקה עצמה - איך מורידה את הפחד? איפה מזריקים? איך אני אדע שאני מזריקה טוב ? ולא מהר מידי או לאט מידי? ואיפה מזריקים אוף כמה שאלות נפלתי עליכם על הבוקר סליחה אני סהרורית אחרי לילה בלי שינה ( ואני בדר"כ אדם מאד שלוו ורגוע)

פריצית

New member
הרבה נשימות ואופטימיות

אל תילחצי, את לאחייבת ישר להזריק והאחיות בקופ"ח מזריקות ללא כאב ומזריזות, במשך הזמן הן יוכלו ללמד אותך ועד שאת לא מרגישה בטוחה בעצמך ב - 100% הן יזירקו עבורך קחי את הזמן שלך כל אחת החלה להזריק לעצמה בזמן שלה ואם את מרגישה שאת לא יכולה בשום פנים ואופן להזריק אז את יכולה שבעלך המקסים יעזור או כמובן להעזר באחיות זה בסדר גם לא להזריק לעצמך. קחי את הזמן שלך ותירגעי הכל יהיה בסדר אני מבטיחה לך

beli11

New member
זה ממש לא נורא

קודם כל מכיוון שכבר ענו לך על התהליך עצמו אז אני יכולה להרגיע אותך שאני לא הייתי מסוגלת בעבר להוציא לעצמי קוץ (עד גיל 30 פשוט לא יאומן) והיום כבר חצי שנה אני מזריקה כמו גדולה את יכולה לנסות לבקש עזרה ממשהו שאת סומכת עליו למשל אם יש לך במשפחה, בחוג החברים מישהי/ו שהם אח או אחות בבית חולים קופת חולים או לא משנה איפה אפשר להעזר בהם לפעמים הראשונות ולקבל אפילו הדרכה מהאחיות בקופה שלך לי בפעם הראשונה הזריקה חמותי שהיא אחות ובשנייה חבר טוב שהוא חובש בעברו ומהפעם השלישית למדתי לעשות לבד הכי נוח הכי קל לא תלויה באף אחד יכולה להזריק בכל מקום אם נוסעים..... הזריקות עצמן תלוי מה מזריקים יש חומרים שונים אבל זה באמת בר ביצוע בקיצור שווה לתפוס אומץ ולקפוץ למים וגם אפשר להתבדח פיתחתי כבר סלנג של נרקומנית
תשתמשי בעצות של הפורום על איך להזריק זה עצות מעולות ושיהיה בהצלחה

orel06

New member
וואוהוו אתן נהדרות

תודה רבה לכן . אז התקשרו מהקופה , ואני צריכה להגיע היום לקבל את הזריקה הראשונה . אני מקווה ללמוד מהאחות כי בלת ברירה אני אינני נוסעת בשבת , ולכן בשישי שבת יהיה עלי להזריק לעצמי ( נרקומנית מתחילה עפ"י בילי) אחזור לעדכן אתכן יש כאן כל הזמן נשים או שבעיקר בבוקר??

בד"כ יש תמיד מישהי

אני למשל מחוברת בשעות העבודה (9-17:30) ובבית בכלל לא אבל יש כאלה שדווקא בערב ובלילה. תמיד יש מישהי שתענה. היום כשאת הולכת לאחות להזריק תבקשי ממנה להסביר לך. מנסיון, זה מאוד פשוט ומתרגלים לזה. בהצלחה!!

ro1ro1

New member
ועוד טיפ אחד קטן...

אני הלכתי יומיים לאחיות,היות ועדיין לא הרגשתי בטחון. בפעם השניה,הדריכה אותי אחות אחרת,מקסימה שנתנה לי טיפ... לכי הביתה ותתחילי לדקור תפוז.....מצחיק,אבל מועיל... נתן לי חושה של להחזיק מזרק,להזריק ..בלי להכאיב ולחשוש... ובסה"כ....באמת לא ביג דיל. והעיקר שיהיה בהצלחה רבה!!!

orel06

New member
מבטיחה לעדכן אחה"צ

כבר קניתי את כל פירות ההדר איתי

orel06

New member
עוד שאלה קטנה

וצ'טערת על ההטרדות שלי היום
קניתי אתמול את הזריקות הללו: GONAL-F ועוד חומר שנקרא : STERILE SOLVENT זו הזריקה והחומר המדלל שלה?? ואת המזרקים אני מקבלת מהאחות??

המחכה

New member
שלום

ברוכה הבאה ושהות קצרצרה!!!! אכן החומר הנוזלי הוא המדלל. האחות אמורה לתת לך את הכל ההוראות, אני לא השתמשתי בגונל אז אני לא יודעת אם זה תת עורי (יד/בטן/ירך) או שריר (טוסיק) בהצלחה !!!!!!!!!!!!!!!!!

Galit29

New member
ברוכה הבאה אורל ../images/Emo140.gif

ממש נושפת בעורפך עם כל עיניין ההזרקות. שיהיה קצר והמון בהצלחה! אחרי שנתיים עם איקוקלומין

פריצית

New member
את המזרקים והמחטים האחות תתן לך

בשמחה רבה והיא כמובן גם תסביר לך לאט לאט מה עושים עם כל דבר ואיפה מזריקים. ואת הגונל F ניתן להזריק או בטוסיק או בבטן. ב ה צ ל ח ה

../images/Emo65.gifיש גם בערב אבל אם את פה בערב

אז את יכולה לקפוץ ישר לצ'ט. הרבהפעמים יש שם בערב "מסיבות". גמני לא נוסעת בשבת ואבוי, אפילו ניסיתי שלא להזרקי בשבת ולכן תכננתי את ההזרקות ככה שממש לפני כניסת שבת וממש אחרי יציאתה. ככה היה בין זריקה לזריקה יומיים ושעתיים. אני מרגישה שלעיתים דוקא זה מה שמסייע, יש לך יומיים, ז"א יום ספייר לנסות (מחר) אם היום לא תצליחי אבל מציעה לך להתאמץ ולעשות היום למרות שיש גם את מחר!לי לא היה עוד יום "ספייר" כי למחרת כבר היה יום שישי ונסענו לשבת בישוב לא ממש מוכר. זה מה שדרבן אותי להציב בפני האחות אופציה אחת בלבד:"את אומרת איך, אני ואני מזריקה!" בעלי רק הסתכל כדי לעזור לי אם לא אזכור משהו אבל אני עשיתי לבד. הלכתי משם בתחושה של
"היום יומולדת!"

למעלה