אני מעוניין לפתוח עסק פטור ממס

אני מעוניין לפתוח עסק פטור ממס

כעובד עצמאי בדירה של משפחתי בנתניה עם זאת מאחר ועברתי לת"א (ואני בין דירות) אני רשום בת.ז. שלי כתושב ת"א. האם אני צריך לשנות את תעודת התושב לתושב נתניה בכדי לפתוח עסק פטור ממס בנתניה או שאפשר לעשות זאת גם עם ת.ז. של תושב תל אביב?

רעות gov

New member
עדכון כתובת ברשות המיסים

שלום רב, באתר רשות המיסים בישראל יש טופס מס' 140- עדכון כתובות וענפי כלכלה. ניתן למלאו ולהעבירו לפקיד השומה באזור מגורייך. לנוחיותך מצורף הטופס. לבירורים נוספים, ניתן לפנות לרשות למיסים באמצעות פנייה מקוונת, פנייה ישירה לפקיד השומה באזור מגורייך או לקו הפתוח למס הכנסה בטלפון : 1-800-23-23-23, בימים ב', ג', בין השעות 14.30-16.00. בברכה, רעות

תודה רבה, אך רק לשם הבנה שלמה

האם אין כל קשר בין מקום מגוריי למקום שבו אני מעוניין לפתוח את העסק מבחינת הפרטים בתעודת הזהות? עליי לגשת למשרד המע"מ, להודיע על פתיחת עסק ובנוסף לכך למלא טופס זה ולהציג אותו לפקיד השומה?

רעות gov

New member
צעדים לפתיחת עסק

שלום רב, כפי שמצוין במדריך מס הכנסה לפתיחת עסק: פתיחת תיק עצמאי אם התחלת לעסוק בעסק או במשלח יד עליך להודיע על כך בכתב לפקיד השומה באזור בו מתנהל העסק לא יאוחר מיום פתיחת העסק או תחילת העיסוק במשלח היד. תחילת עיסוק - התחלה בפעילות המניבה הכנסות פירותיות. בהודעה זו יש למסור הפרטים הבאים: שם מלא, מספר זהות, מהות העיסוק, כתובת העסק, מספר הטלפון, תאריך פתיחת העסק וכתובת פרטית. באפשרותך לפנות למשרד השומה באזור עסקך ולמלא טופס ‎5329 הכולל את הפרטים הדרושים לפתיחת התיק. טופס 140 רלוונטי רק אם יש צורך בעדכון פרטים. גם במדריך מע"מ לעוסק החדש מצוין כי אם עליך להירשם כעוסק עשה זאת במשרד מע"מ האזורי הקרוב למקום עסקך או פעילותך. למידע נוסף, אני מזמינה אותך לעיין במדריך לפתיחת עסק שבפורטל gov.il בברכה, רעות

למעלה