מסכימה לגבי הסיפור
אבל זה נכון לכל אמנות בעצם, לא? לאו דווקא סיפור עם נראטיב- התחלה, אמצע, סוף, אבל אמנות ללא ספק (האמנם ללא ספק??) אמורה להעביר משהו. כן, זו הגדרה חמקמקה, אבל אני לא ממש בתפקוד מלא כרגע, אז תסלחו לי
(אני מקווה...) אני מסוקרנת (עדיין) קודם כל כי אני באה מתחום שנוכחות היא מילת מפתח בו, בעיקר בתהליך של אימפורביזציה. נוכחות במשמעות של חיבור למה שהאמן עושה באותו רגע. מן ריכוז פנימי שכזה. כשאין אמפרו', הנוכחות היא פחות 'אישיו' בעיני, כי בתור אמן מבצע אתה יודע מה המהלך הבא, מה האופי של היצירה בכלל, מה היא מספרת לך או לאחרים, ואת זה אתה מנסה להעביר. יש בזה משהו 'קל' יותר. באימפרוביזציה הכל פתוח (או לפחות הרוב...), ואז כשלא ברור מה עומד לקרות- מה הרגש, סיפור, מחשבה שעומדים להגיע- קשה יותר להתחבר לנעלם הזה (מה גם שמאוד יתכן שברגע שהוא הופיע הוא גם יעלם). אני מחכה בהופעות לרגע הזה שהזמן עוצר וכבר לא ברור מי מתחיל ראשון- המוסיקאי לנגן או המוסיקה להזיז לו את האצבעות (או מה שזה לא יהיה...). כשרואים שהמוח מפסיק לעבוד וכנ"ל העין החיצונית שלו על עצמו (ע"ע מחסום הביישנות מההודעה של pinprick) ורק הלב מוביל. זה בכלל אפשרי בג'אז??? תכל'ס יש סוג של התחייבות, גם אם מצומצם, למהלך הראשוני שנוגן (בהנחה שהבנתי נכון את הקונספט...). ושאלה לסיום- כתבת ש"הג'אז הוא הרחבה של בלוז לכן כמו בלוז המוזיקה אמורה לספר סיפור בצורה כלשהי". קטונתי, בחיי, כי אני באמת באמת חדשה בתחום, אבל למה אם X הוא הרחבה של Y, הוא בהכרח צריך לשמור על החוקים שלו? 'צטערת על ההודעה המבולגנת. שבוע קשה עובר על כוחותינו...
וכמו pinprick הייתי חייבת לפרוק