אורגן וניהיה לי ממש משעמם איתו, אני מחפש משהו רציני יש את ה E 80 אבל הוא יקר לי אני יודע שהפנטום הוא סינטי אבל גם איתו אני יכול לעשות הרבה דברים והוא גם נשמע טוב
גם ה e 50 מצוין. ויש לך מצד שני את ה psr 3000 של יאמהה שהוא גדול!!! ועוד ועוד. אבל אם אתה מחפש דווקא סינטי(בלי ליווי אוטומטי בכלל,לדוגמא) זה כבר חשבון אחר.
אז היה לך אורגן וכו' וכו' וכו'. תחליט.. אתה רוצה אורגן או סינטי? חבל שסתם נסתחב בלי לדעת על מה בא לך. כשתחליט מה אתה רוצה - אורגן או סינטי - נענה לך בשמחה.
אז אם בסינטי עסקינן אשמח להודיע לך חגיגית על סינטי חדש מבית היוצר של קורג. הסינטי נקרא M3 וכנראה שעולה על הX6 של רולנד. 20GB זיכרון דגימה מובנה לסמפלר פנימי. שליטה נוחה. מסך נגיעה. ועוד. אז או זה או X6 של רולנד. יותר מזה אין מה להציע כרגע. עד הדבר הבא.
הבנתי ש-: א' - היה לו אורגן בעבר, והיום הוא מחפש WORKSTATION של ממש. ב' - הוא מחפש של-WORKSTATION הזה יהיה אפשרויות סינתזה וורסטיליות מספיק להופעות LIVE. אני חושב שאני אמליץ על ה-MOTIF של ימאהה. כמעט כל אחד יהיה טוב.
המוני סטודיו'ס במדינתנו משתמשים במודולים מסדרת הפאנטום ידידי. גם במקלדות עצמן. מסדרת הX. והישנים יותר. להופעות הכלי הנוח ביותר - פאנטום X6. אין עוררין. נמתין לקונים את הM3 ונראה אם באמת יעלה על הX6 המדובר.
למרות שבאמת יש מפיקים ב-L.A שמודים שהם לפעמים כותבים 90% אחוז מהשיר על הפנטום (וטוענים שבגלל שזה כזה קל פשוט ואינטואיטיבי עם המכשיר הזה, הם עושים את זה תוך 30 דקות)... אבל אני פריק של סינתזה!!! ולכן, כל היכולות של ה-MOTIF מדברות אליי... זה לא כמו ה-FANTOM או ה-KURZWEIL שמנועי הסינתזה שלהם פשוט "מטפלים" בדגימות.. המנוע של ימאהה פשוט 'שווה' יותר מבחינתי הפילטרים שלהם נשמעים משו-משו