אני ממש שמח שהם בסין...

אין שום הבדל.

בשניהם מדובר באמונה – האחד מאמין באלוהים האחר מאמין שאסור לו לאכול בשר. זהו. והנסיון שלך להראות שאמונה אחת היא לגיטימית או מכובדת יותר מהשניה – הוא מאוד לא נעים אני אישית יותר מתחברת לאמונה אידיאולוגית מאשר לאמונה בחבר דימיוני כלשהו – אבל זו רק דעה אישית שלי ועדיין זה לא הופך את האמונה הזו לפחות מכובדת. כאשר אדם בוחר להשתתף בתכנית כזו – הוא צריך לצאת מנקודדת הנחה שיצטרך לעמוד בדילמות שנוגדות את הערכים הבסיסיים שלו. זו אבן יסוד בריאליטי. ואני לא אוהבת את הטון – אבל בהחלט מסכימה שזה לא בסדר שלדתיים מוותרים ולצמחוניות לא. (לא חושבת שצריך לוותר לאף אחד) לא יודעת מה היה קורה אם היה סיבוב פרסה – אבל עובדה היא שלא היה. עובדה אחרת היא שכאשר היו סוגיות דת אחרות (בגדים בקרח, נגיעה בהאבקות שוקולד, נשיקה עם פולניות..) היו הקלות לדתיים והם לא נדרשו להתמודד עם ויתורים על המשחק או על העקרונות.

shoham95

New member
ממש לא הבנת אותי נכון

לרגע לא אמרתי שאמונה אחת לגיטימית או מכובדת יותר מהשניה- ממש לא. לא מבינה מאילו מילים הבנת את זה- אבל זו ממש לא הייתה כוונתי. אני מכבדת כל אמונה באשר היא ובטח שלא פוסלת אף אמונה. אני לגמרי מסכימה אתך שכשאדם בוחר להשתתף בתכנית הוא יצטרך אולי לעמוד בדילמה שנוגדות את הערכים הבסיסיים שלו. לכן אני חושבת שלא צריך לוותר לאף אחד- לא לדתיים ולא לצמחונים, וכבר אמרתי את זה. הם היו צריכים לקחת את זה בחשבון. ברגע שהמתמודדים בחרו ללכת לתכנית הזו הם היו צריכים להבין שיש סיכוי שיהיו משימות שנוגדות את הערכים שלהם- כל ערך, דתי או לא- ולקבל את העונש אם הם לא יבצעו את המשימה. עונש של לחכות זמן מה או אפילו להיות מודחים- זה לא משנה- ולא צריך לוותר לאף אחד. מה שניסיתי להסביר, בסך הכל, זה שיש הבדל בין החלטה אידיאולוגית של אדם ללכת בדרך כלשהי, מאשר החלטה דתית של אדם ללכת בדרך כלשהי- ושכחלק מהדרך הזו אסור לו לעשות דברים מסוימים. לא אומרת מה יותר חשוב ומה פחות, כי אין לי (ולאף אחד אחר) זכות להחליט, רק אומרת שפה מדובר באיסור, זה לא עקרון או משהו כזה, לכן זה הרבה יותר כבד ומסובך. ושוב, בלי לזלזל לרגע בצמחונות. מבינה לגמרי את בר (על אף שאני לא צמחונית) ומכבדת כמובן. אבל זה שונה. יש הבדל בין איסור להחלטה- וזה כל מה שרציתי להגיד. ושוב, זה לא אומר שלדתיים צריך לוותר ולצמחונים לא.

דת היא אידיאולוגיה לכל דבר

ואידיאולוגיה היא אמונה לכל דבר. בן אדם שמאמין באידיאולוגיה, בדרך כלל בוחר להאמין בה, והאיסורים הם עקרונות לכל דבר. דת היא סוג של אידיאולוגיה בדיוק כמו צמחונות. נכון, יש הבדל בין איסור להחלטה - אבל בשני המקרים האלה מדובר גם באיסור וגם בהחלטה. החלטה להאמין באידיאולוגיה הזאת, שכוללת בתוכה גם את האיסורים האלה. החלטה שנובעת מתוך אמונה שלמה באיסורים האלה. מה זה שלדתיים "אסור" לאכול משהו לא כשר? הם לא ימותו מזה, לא יקרה להם כלום, אין חוק שקובע שאסור להם ואם הם יאכלו הם יכנסו לכלא. הייתה להם בחירה אם לאכול או לא בדיוק כמו שלכל אחד אחר יש. אלא שמבחינת -אמונה-, הם מאמינים שאסור לאכול את זה, ולכן -בוחרים- שלא לאכול את זה בעקבות האמונה שלהם שזה אסור. גם בן אדם צמחוני -מאמין- שאסור לו בשום פנים ואופן לאכול את זה! נכון, הוא לא ימות ולא יכנס לכלא, אבל הוא מאמין שהדבר הזה הוא אסור ופסול (ובתור צמחונית, מבחינתי העובדה שאנשים אוכלים חיות היא חטא לכל דבר, בדיוק כמו שדתי יחשוב שאם מישהו אוכל חזיר זה חטא... בנוסף מבחינתי זה גם רצח ולא שונה מלרצוח בן אדם, דתיים לא רואים את זה בכזאת חומרה), לכן גם פה מדובר באמונה ובאיסור. ואפשר לשאול - אם בן אדם באמת -מאמין- שאסור, האם הוא באמת יכול לבחור? טכנית אולי כן, אבל בפועל רוב האנשים שמאמינים לא באמת יכולים לבחור כאן. כנראה שהזוג הדתי לא היה מסוגל להחליט לאכול את זה בכל זאת, גם אם הם היו רוצים הם לא היו מסוגלים כי מבחינתם זה אסור. אותו הדבר גם צמחונים - ברגע שאת מאמינה באמת שאסור לאכול חיות, זאת אמונה לכל דבר ואת לא תהיי מסוגלת לאכול חיות גם אם תרצי. אידיאולוגיות הן אמונות שלמות בדברים מסוימים. כמובן שיש מליארד הבדלים בין צמחונות ליהדות, אבל במקרה הספציפי הזה בהחלט ניתן להשוות. ובשביל צמחוני זה מאוד כבד ומסובך, לפחות כמו שזה לדתי, אם לא יותר.

shoham95

New member
אני מבינה את כל מה שאת אומרת

אבל יש דבר אחד שמבחינתי הוא ההבדל ועליו דיברתי- כתבת שאין חוק שקובע את זה והם לא יכנסו לכלא... נכון, הם לא יכנסו לכלא אבל יש עונשים אחרים. אני לא יודעת אם את מאמינה באלוהים או לא, אבל אנשים שמאמינים באמת מאמינים שאם הם יאכלו לא כשר- הם יענשו על זה. וזה בעצם חוק. ולא, לא כלא, מדובר פה על עונש מהשמיים, וזה יכול להיות כל דבר. אבל אני חייבת לציין שזה לא רק זה וזה הרבה יותר מורכב מזה. זה לא שלא אוכלים לא כשר רק בגלל העונש- זה הרבה יותר מזה. זה מבחינתי ההבדל ולדעתי הוא ממש משמעותי. ורק על זה דיברתי.

כתבת שזו החלטה מול איסור

וגם לקיים מצוות זו החלטה. תמיד יש לנו בחירה והחלטה. אני דווקא חושבת שכאשר אתה רואה את עצמך אדון להחלטות שלך ולוקח עליהן אחריות– זה תמיד יהיה הרבה יותר מסובך....
הבעיה פה היא שהדתיים כן זכו להתחשבות ולהקלות. לא, ברור שלא בגלל זה הם ינצחו (אם בכלל) – אבל זה לא בסדר שהתחשבו בהם והם לא נאלצו להתמודד עם עצמם– כפי שאחרים נדרשו. זה משדר מסר ברור שהדת היא מעל לכל – וזה מטריד.

shoham95

New member
נכון, לקיים מצוות זו החלטה

אבל זה לא- טוב אני אקיים מצוות אבל כשרות לא. זה הרבה הרבה יותר מורכב מזה. אדם מחליט להיות דתי מסיבות מסוימות, וכחלק מזה הוא צריך לקיים הרבה מצוות שחלקן מצוות לא תעשה (=איסורים) ובתוכן כשרות. זה ממש לא פשוט כמו שאת מתארת את זה. אני לא מבינה, כל הדיון הזה בגלל- מה היה קורה אם הם היו מקבלים פרסה? הם לא קיבלו, ואני מניחה שאם הם היו מקבלים- הם היו צריכים לוותר על המשימה ולחכות זמן מה אחריה. ההפקה לא הייתה מוותרת להם.

זו החלטה גם אילו מצוות לקיים

אני יכולה, לתת לך כמה מצוות שהם עברו עליהן רק במרוץ הזה: לא ילבש גבר בגדי אשה לא תישא את שם ה' לשווא לא תחמוד (הללוו – אנחנו נמצאים ב'מרוץ למליון' כאילו דה...) אף אחד לא מקיים את כל המצוות. זו תמיד בחירה. אז נכון, גם אני די משוכנעת שהם לא היו אוכלים לא כשר כי הם נראים מאוד פנאטיים וקיצוניים וחשובות להם המצוות של הראווה – שמציגות אותם כדתיים (אלו שאנשים רואים כמו לבוש ושמירת כשרות. יש אנשים שמאוד מאמינים באלוהים אבל זה יותר פנימי אצלהם ולא חשוב להם הביטוי החיצוני) אבל שוב – אני לא מבינה למה זה צריך לעניין אותי. לא מתאים לכם? אל תעשו. ההפקה לא צריכה לשים את עצמה כשופט אילו עקרונות ראויים להתחשבות ואילו לא. זה לא בסדר. ולא, הדיון הוא לא על 'מה היה קורה אילו היה סיבוב פרסה' (מה גם שראינו במקרים אחרים מה היה כאשר היו דילמות דת) – מבחינתי אני פשוט מתקוממת על זה שזו אקסיומה אצלנו ש 'דת זה משהו אחר'. לא זה לא. ואני לא מבינה למה צריך להתיחס אליה כאל משהו אחר או לתת לה כבוד יותר מאשר לכל אמונה אחרת.

shoham95

New member
נראה לי שפשוט

נסכים שלא להסכים. אני כנראה (לפי התגובות) לא מצליחה להסביר כמו שצריך את מה שאני חושבת. אז לא חשוב. ושוב, אני מסכימה אתך שההפקה לא צריכה לוותר להם, או לכל אחד אחר. הדיון פה הוא בכלל על משהו אחר.

ועוד איך יש הבדל

ואפשר לראות את זה בעובדה שבר שוקלת לעשות את זה. אם הדתיים היו צריכים לאכול את זה זאת אפילו לא היו שאלה מבחינתם, הם לא היו אוכלים ומקבלים את העונש גם אם זה היה באותו רגע לעלות על המטוס. ברור שהיו להם תלונות על זה שכאילו מכריכים אותם לפרוש אבל לא הייתה אפילו שאלה אם לאכול לא כשר.

יש דתיים שהיו שוקלים.

יש צמחוניים שלא היו שוקלים אבל זה בכלל לא משנה. לא צריכה להיות לגיטימציה גדולה יותר לדת על צמחונות. זו לא מדינת הלכה. יש לכם עקרונות? – צאו מנקודת הנחה שהם יהוו מכשול בתחרות מהסוג הזה. זהו.

ואו כמה רוע בבן אדם אחד!

בחזון הצמחונות שלה רב קוק- הרב מדבר על כך שצמחונות זה לא טוב כל עוד האדם אינו מתוקן במידותיו מכיוון שסופו לתת לבעלי חיים יחס יותר גדול ממה שהוא נותן לבני אדם. תודה רבה לך שאתה מראה לכל הפורום כמה שהרב קוק צדק :)

גיל110

New member
לבעלי חיים מגיע יחס יותר גדול

הם מעולם לא פגעו באנשים. עכשיו אל תביא ציטוטים של רבנים דהגנרטים, אני מעדיף אנשים משכילים שלא חושבים על חברים דמיוניים, מחשבות של ילדים בגן.

חח איזה בן אדם מסכן..

כולי רחמים עליך. תראה את התגובות שאנשים מגיבים לך פה.. רצית לקלל יצאת מברך.

אורישקי

New member
ידעעתי שאתה מוכר לי

אתה ההוא שהודח ראשון מהמשחק של האח הגדול כי הוא אתאיסט ורב עם כל בן אדם דתי שיש, לא? תראה, בוא אני אגיד לך שאני לא דתי בכלל. אני מגדיר את עצמי חילוני לגמרי, אבל אני לא יוצא כאן ומכפיש את השמות של כל הדתיים במדינה. חוץ מזה שבמקרה הזה מדובר בדתיים שאני מגדיר כמלחי הארץ. אנשים באמת משכמם ומעלה עם השכלה, עם אהבה לארץ ולמדינה ולא קיצוניים במיוחד שמשתדלים לכפות את המנהגים שלהם על אנשים אחרים. במשימת המרק גם הזוגות האחרים לא אכלו חזיר אז לא יודע על מה אתה מדבר. "הם עוד ינצחו בגלל היותם דתיים" - הם ינצחו בגלל היותם זוג חזק שיש לו קשר מדהים אחד עם השני, תומך אחד בשני ויודע לבצע משימות בצורה מצוינת. אז די עם כל הדעות הקדומות. אתה רק יוצא דביל. אני בטוח שגם אם עקיבא וענאהל היו משתתפים במשימה הזו הם היו פשוט מתעכבים שעה.

גיל110

New member
כיף להתייחס למה שנוח אה?!

לא אכפת לי מה הם! שיהיו פלפל הארץ ושיהיו זבל הארץ, זה לא משנה לי! אני מדבר על המשחק נטו! אני לא נכנס כרגע לחשבון הבנק שלהם שמתנפח תודות לתשלום המיסים שלי, אני מדבר נטו על הוויתורים שעושים בשבילם! ובמרק כן היה דברים לא כשרים וההפקה הודתה שהביא רב שתוודא שהכל כשר. כלומר - אם לא מדובר במשהו כשר, הם לא צריכים לעשות את המשימה! לא להאמין!

אורישקי

New member

שמתנפח תודות לתשלום המיסים שלי, אני מדבר נטו על הוויתורים שעושים בשבילם! זו רק הוכחה שאתה פשוט מדבר כאן מדעות קדומות ומסטיגמות ויש לך פשוט שנאה לכל אדם דתי שהוא. גם אם במקרה שלהם הם בכלל לא קיצוניים.

אכן אני איתם שהדתיים ינצחו למה לא?יש לך

בעיה עם זה? לגבי החבר שלך הצמחוני - תהיה בטוח שאם הוא יוכל עוף או בשר לא יתרחש בגופו שום דבר ההפך הוא יהיה בריא יותר ואולי חכם יותר להבין שצמחונות זה לא דת צמחונות זה בראש של הרבה אנשים שלא חושבים נכון, מה קשור בכלל דת- לצמחונות? בכל דבר מכניסים דת כאילו זה דבר של מה בכך-אההה,ותעשה לי טובה-תפסיק לקטול את האנשים הדתיים -תלמד לכבד אנשים שאינם לפי השקפתך-כמו שאני מכבדת אנשים חילונים שבניגוד להשקפתי-ולא יפה להגיד דוסגועל כמו שלא יפה להגיד חיוני-מגעילון. הבנת את זה ידידי-המלומד.

למעלה