אני ממש שמח שהם בסין...

זה משחק,זה משחק - איזה משחק?

לשחק עם החיים - אתה קורא לזה משחק?הדתיים יהודים מאמינים בני מאמינים יודעים מה מותר,מה אסור,אתה רוצה שהם יוכלו מהדבר שבורא עולם אסר עליהם, אתה יודע מי זה בורא עולם? תאר לך שאישתך עשתה דבר נגד הרצון שלך,מה היית עושה? נותן לה מכות? צועק עליה,מה היית עושה? זה שבורא עולם לא מעניש לאותו רגע,זה רק ברחמיו המרובים שיודע שאין האדם מלאך,אלה בשר ודם ויכול לחטוא.ובאשר למירוץ-אין הגיון מצד ההפקה לתת לדתיים ,ביצועים מסויימים שמראש הם לא יבצעו אותם כמובן מטעמי דת,גרידא,בכלל אולי תן מילה אחת רק אחת לדתיים , מה יש-אין דבר כזה אצלך,אהה.

פרצלה

New member
איפה לינק לכתבה שמספרת שהם הוכרחו נגד רצונם

להשתתף במשחק כזה?

פרצלה

New member
פשוט מאוד

האם את טוענת שהכריחו אותם להשתתף? כי אם לא אז הם ידעו בדיוק למה הם נכנסים וכל היחס המיוחד שהם מקבלים שעוזר להם להתקדם ( על חשבון אחרים שלא מקבלים הקלות) כי למעשה הוא מקנה להם יתרון(לא לקפא במשימת השלג למשל.....) הוא לא הגון

פרינז

New member
מאוד פשוט

ההפקה קיבלה אותם! כלומר ההפקה ידעה שהיא מכניסה זוג שחלק מהדברים שהם לא עושים זה קשור לצניעות, שמירת נגיעה וכשרות. אני משער שלא מראים לנו אבל בשבתות לא צילמו את התוכנית ונתנו להם לערות קידוש בשישי ועקיבא הניח תפילין ועוד... לא הכריחו אותם להשתתף, קיבלו אותם לשם, כלומר ידעו מה הם מכניסים לתוכנית. אם ההפקה לא היתה רוצה אותם היא היתה כבר השלבי הסינונים מבהירה להם שהם יאלצו לאכול דברים לא כשרים בחלק מהמשימות. והיו עוד הנחות שעשו לכל מני זוגות שאפשר לראות בעריכה אם מסתכלים כי הצורת משחק שלהם לא משהו, למשל חן ואלון ומוטי ופונדק קיבלו עזרה בחדר המכשפה למצוא את הרמז על הרצפה.

גיל110

New member
ההפקה לא יכולה לעשות מה שמתחשק לה

ואם הדוסים יזכו וכן תוגש תביעה יהיה זה על בית המשפט לקבוע אם בוצעו פה ניגוד אינטרסים, עבירה על טוהר המידות בכל הקשר למשחק הוגן ביחס לכללים הנקבעו מראש (בייחוד אם החתימו אותם על חוזים שונים ואז בכלל מדובר בעבירה פלילית).

פרינז

New member
אבל ההפקה מחליטה את מי לקבל

אם היו מקבלים למירוץ מישהו/י על כיסא גלגלים נגיד אז לא היו מצפים מאותו אדם לבצע את כל המשימות כי ברור שיש דברים שהוא לא יכול לעשות. ואני די בטוח שההפקה והדתיים חתמו מראש על חוזים מסויימים לפני. כלומר מה שאנשים חושבים שזה "הקלות" לדתיים זה נכנס במה שאת אומרת "נקבע מראש" כי אחרת הם לא היו משתתפים בתוכנית הזו. היה ראיון עם ענהאל והיא אמרה שגם תוכניות ריאלטי אחרות רצו אותה אבל שהמירוץ היחידה שמתאימה ואם חושבים על זה אז באח הגדול יש הרבה חוסר צניעות וגם בהישרדות מראים הרבה "בשר" ואני משער שגם האוכל יהיה להם שם בעייתי. אז המירוץ כנראה הכי מתאים להכניס זוג דתי. ולדעתי זה דווקא הולך טוב מאוד. אם זה כל כך מפריע לזוגות האחרים הם היו מתלוננים על זה במהלך המירוץ.

גיל110

New member
אתה שוכח שמדובר בתחרות שחייבת להיות מושתת

על חוקים הוגנים. אז אם מקבלים נכה - יודעים מראש שעל כל משימה שהוא לא מבצע הוא מקבל עונש של שעה\שעתיים\3 שעות. כנ"ל לדתיים. וכמובן שחשוב להודיע לכל המשתתפים בתחרות שזוגות מסויימים מקבלים הקלות. זה כמו הלוטו - תחשוב שעכשיו האח של המנכ"ל ישתתף. הרי ברור לחלוטין שמדובר בניגוד אינטרסים ומאידך האח רוצה לנסות את מזלו אז חייבים לנסות לבצע זאת בדרך בה לא יהיה שום ניגוד אינטרסים והצהרות לפני כולם שמדובר באח של המנכ"ל. מכיוון שבאח הגדול לא הודיעו שהזוג הדתי יקבל הטבות והקלות - הרי שמדובר על השגת דבר במרמה, ניגוד אינטרסים ועוד הרבה עבירות. השאלה היא מה יעשו הזוגות עם זה במידה והדוסים יזכו. והסיבה המאוד פשוטה שהזוגות תוך כדי המירוץ לא התלוננו - הם היו עסוקים בלנצח הוגן, שלא לדבר על כך שתוך כדי המירוץ לא שמים לב לדברים הללו.

פרינז

New member
נו באמת...חייבת? מי מחייב את זה?

קצת הגזמת עם חייב להיות מושתת, זה רק משחק. וכאן בדיוק ההבדל במחשבה שלי ושלך, אם מקבלים נכה אז צריכים להתאים את המשימות עבורו, ההפקה בוחרת מי לקבל ומי לא. ברור שמכניסים משימות קשות ודברים שקשה לאנשים לעשות, אבל כשאתה מכניס מישהו דתי אתה מיד יודע איזה מגבלות יש לו או לה ואז מתאימים את הקושי של המשימות לזה. לא הלך להם תמיד זה בעיה וטעות של ההפקה כי אני די בטוח שחתמו איתם על חוזה למשל בנושא הכשרות. וזה ממש לא כמו הלוטו, ואגב בלוטו האח של המנכל יכול לשחק בדיוק כמו שמי שמוכר לך את הכרטיס לוטו יכול לשלוח כרטיס בעצמו בגלל שזה כדורים ומספרים. ומאיפה לך שההפקה לא הודיעה למתמודדים האחרים שיהיה זוג דתי ששומר כשרות ונגיעה ודברים נוספים? זו רק השערה שלך, באותה מידע אפשר לשער/לנחש שההפקה כן אמרה על זה לשאר המתמודדים. וזה ממש לא השגת דבר במרמה כי שוב אני אומר ברור שהם אוכלים כשר וברור שהם שומרים נגיעה אם כאן משהו שהסתירו. עלק עבירות, זו תוכנית טלויזיה קלילה ובמקום להנות מהפרק אנשים מחפשים איפה ההפקה משנה דברים ויש קונספירציות סביב החזיר שהדתייה החזיקה היה רגוע יותר... לנצח הוגן? ממש לא הולך להגיב על זה

גיל110

New member
שוב - לא יודע מה החוזים שנחתמו

אך חוזה לא חוקי דינו כחוזה לא קיים, לפי בג"צ. הדבר היחידי שהציבור יכול להגיש תביעה ייצוגית לגביו הוא הטעיה והולכת שלל אם היו אומרים "עמדו הוגן בכל המשימות" כשיש הוכחות שהם קיבלו הקלות. הבעיה היא שההפקות הם כמו ארגון פשע - יודעים להעלים ולנקות את הפשעים שלהם.

פרינז

New member
מה לא חוקי בחוזה שמירת כשרות ודת עם הדתיים?

ולמה שה"ציבור" יגיש על דבר כזה תביעה? איזה עניין יש ל"ציבור" לגבי זה. אולי המתמודדים האחרים, אבל גם הם באותה מידה יכלו לחתום על חוזה שהם אוכלים כשר וכו...

גיל110

New member
יש הבדל בין חוזה שמירת כשרות ודת רגילים

וחוזה שפוגע בטוהר המשחק ונותן יתרון עבור אנשים מסויימים. תחשוב על הגרלת הלוטו ועל האח של המנכ"ל. האם נראה לך שבגלל שהוא האח מגיע לו טפסים בחינם או שיגלו לו מספר אחד או שניים או שלוש? לי ממש לא נראה.

פרינז

New member
אתה עוסק בעריכת דין?

ההשוואה ללוטו ממש לא מתאימה כי בלוטו האח של המנכל יכול לקנות כרטיס בלי בעיה, והמנכל לא יודע איזה מספרים יצאו. אלא אם אתה הולך לטעון שהמשחק של הלוטו מכור מראש... ואני עדיין חושב שבמשחק כזה כשאתה מקבל אנשים דתיים אתה יודע שהם מגיעים עם מגבלות מסויימות, אני בטוח שגם פיראס לא אכל חזיר שם (אם הוא מוסלמי שומר מצוות) ובכלל כל החיפוש הזה אחרי "טוהר" המשחק במקום להסתכל ולהנות ממנו כבר ממש לעוס וחוזר על עצמו.

גיל110

New member
אי אפשר להנות כשאתה יודע שמרמים

וכן, אני אקבל אדם ואצהיר מראש - כל מי שמשתתף לא מקבל הנחות. אתה צריך להבין דבר חשוב - ההפקה לא קיבלה אותם אלא הם ביקשו להתקבל למירוץ ונענו בחיוב

פרינז

New member
עובדה אני ואחרים כן נהנים...

ואין לנו תחושה שמרמים אותנו. אז שוב אתה טועה כי הדתיים כמו שאתה קורא לזה כן מקבלים הנחות, לדעתי זה לא הנחות אלא התחשבות בדברים שיודעים שהם לא יכולים לעשות. וההפקה היא זו שקיבלה אותם, היא יכלה להחליט לא לקבל אותם כשהם באו. ועוד דבר שענהאל אמרה בראיון שראיתי הוא שהרבה תוכניות ריאלטי פנו אליה ורצו שהם יכנסו לתוכנית שלהם. ואתה צריך להבין שההפקה של תוכניות ריאלטי הרבה פעמים פונה לאנשים ולא האנשים מגיעים אליהם, זה היה באח הגדול, גם בכוכב נולד יש זמרים שההפקה מגיעה אליהם ועוד ועוד....

פרצלה

New member
זה שהם מוכנים לקבל הקלות ובגללן לעקוף זוגות א

אחרים מראה שהם לא הוגנים

פרצלה

New member
אני מפנה אצבע מאשימה למצפון שלהם

שנותן להם לקבל הקלות על חשבון אחרים

לפני שנכנסו הזוג החרדי למשחק

הם סגרו עם ההפקה תנאים. לכן מן ההיגיון שאת תראי הקלות. שהרי, לא הגיוני להגיד לזוג הזה תעברו על מצוות התורה תמורת 750,000 ₪ (מיליון לפני ניכוי) שלא בטוח שהם יקבלו את הכסף ובכלל לעבור על מצוות התורה תמורת כסף - לא בא בחשבון. בלי קשר אני כועסת על ההפקה שתפסה אנשים תמימים תמורת ביצועים (אכילת בשר לא כשר ועוד דברים נוספים בניגוד לתורה) ובכך מחטיאים אותם,כשהם עצמם לא יודעים מה עלות העבירה כיוון שהם חילונים ולא דתיים ,ומכאן קלות הראש שהייתה להם בהסכמתם להיכנס למשחק. אם הם היו יודעים בטוח שהם היו נסוגים.

פרצלה

New member
מוזר לי שאדם דתי מוכן לקבל הקלות שהוא יודע

שמטיבות איתו על חשבון מי שיהיה לו יותר קשה ויפסיד

למעלה