אני ממש נרגש...

אני ממש נרגש...

זוהי רשימת הקליפים הנוספים שהעלינו זה עתה לרשת: מציאות אחרת, את שופטת אותי, אין אהבה, סיפור מכור, זהר בדשא, רעיה, כיוון שאין לדעת, רחל, בין הרי חברון, טנגו לשחרחורת, אהובי חזור, יא טייר, שירי לי אחותי, הגבעות הכחולות, לילה בדרום, רודף שמלות, אמרו לי, פונדק האהבה, סרנדה לעדה, ספר על אהבה, אני אשתגע, ליבבתיני. החברה שעושה את היישום הזה ביקשה ממני את הריקודים הכי חדשים. אני דווקא רציתי והפצרתי בהם להעלות ריקודים לא כל כך חדשים אבל כאלה שנרקדים. היום הם קיבלו ממני מחמאה ואני מאושר מרוב הריקודים הנוספים שהועלו היום. אלה מבינכם הרוצים לרקוד את הצעדים הנכונים מוזמנים להכנס ל: 1. רחל - ולראות את הסיום בו רוב הרוקדים עושים אחרת. 2. אהובי חזור - יש הבדלים קטנים. 3. שירי לי אחותי - בקטע המעבר בין החלק הראשון לשני, רובינו לא יודעים מה לעשות. 4. כיוון שאין לדעת - הכיוון בו עומדים בחלק האחרון. 5. סרנדה לעדה - החלק האחרון. 6. ליבבתיני - החלק השני, כאשר בני הזוג נפרדים, כמעט ואין אחד שיודע מה בדיוק קורה שם. וחוץ מזה לידיעה כללית, גם אני, אם אני רוצה לראות את הקליפ באינטרנט, צריך לשלם בדיוק כמוכם, והכל כדי לא לפגוע בזכויות יוצרים ומחברים.

גם אני גם אני וגם אני

ושוב פרסומת לאתר הנ"ל כאשר לירון מיודעינו אין כל תמורה בשל כך, אז מה הסיבה ומה ההתרגשות? וכבר כתבתי בפרסום הקודם את הדברים הבאים: חברים נכבדים 01:16 | 04/12/05 אכן זה היגיע, הרי איזכרתי לפני זמן לא רב את קיומו של מיזם זה, ואם תקראו באתר היטב את דברי ההסבר וההבהרה המפורטים תחת הכותרת "אודותינו" תוכלו להבין מי אלה המנסים לעשות "סיבוב על הרוקדים". אכן לירון אין רווח מכך, אבל לאחרים יש וגם יש ובניהם מיודעינו גדי ביטון. האם המושג "תמלוגים ליוצרי הריקודים" אינו מושג חדש אותו הרוקדים לא מכירים? הייתי מאד שמח לראות לשמוע ולהתעדכן כיצד ירון מישר מעביר תמלוגים ליוצרי הריקודים בגין ריקודים שהוא מלמד\משמיע בהרקדותיו. יתר על כן, האם גם יתר המרקידים משלמים או לא משלמים תמלוגים ליוצרי הריקודים. בהנחה שכזו, הרי כפי שטענתי בעבר, תתחיל שוב וביתר שאת הפלגנות בין המרקידים שכן במסגרת "שמור לי ואשמור לך" יחליטו המרקידים את ריקודיו של איזה יוצר להשמיע ואת אילו לא ונהיה אנו חשופים לאיטרסים ואינטריגות. ואולי יתחילו המרקידים/היוצרים להתקזז בינהם ולהתיר כל אחד לאנשי שלומו להשמיע את "יצירותיהם המופלאות" ללא תשלום תמלוגים ושוב נהיה אנו הרוקדים "משלמי המחיר" העיקריים כתוצאה מהמסחרה הזו. יתרה מזו, אם אכן יכנס לתלם נושא תשלום התמלוגים ליוצרים, הרי שלמרקידים לא יהיה מנוס מהצורך בהעלאת מחירי הכניסה לחוגים. שכן תושתנה עליהם הוצאות נוספות ומי ישלם את המחיר בסופו של דבר, נכון צדקתם, אנו הרוקדים שלפי דברי הכותבים בפורום כבר היום חושבים כי תעריף הכניסה להרקדות גבוה מידי וכבר קראנו דיונים לא מעטים על כך. אז נראה לי כי יש מקום לקרוא לכל הרוקדים להחרים יוזמה זו ולא להשתמש באתר הנ"ל, שכן אז לא נהיה שותפים להרס התחביב שאנו כל כך אוהבים. מכל מקום יכול אני להכריז בכל קול, ידי לא תהיה במעל ואני לא אעשה שימוש באתר זה. אז הבה נתרגש יחדיו מהרס תחביבנו היקר שמן הסתם נמצא על הנתיב הנכון שיהפכו ליקר מאד. ובואו נתרגש בצוותא על קיומו הזמני של ענף ריקודי העם במסגרת תוכניתנו "עולם הולך ונעלם". ועל כך לא רק נתרגש אלא נודה לירון תודות רבות על תרומתו המשמעותית והמרגשת לתהליך זה.

אתה מסרב בכל תוקף להבחין

בין שני דברים. מסבירים לך שוב ושוב ואתה בשלך! החמור יותר הוא שאתה מאחז את עיני הקוראים אשר אינם מבינים בדיוק במה דברים אמורים. אנצל במה זו להבהיר לך ולאחרים שוב - יש שני סוגים של תמלוגים על זכויות רוחניות (הזכויות עליהן מדובר כאן): 1. תמלוגים בגין מכירת השיר/ריקוד/לחן וכו' 2. תמלוגים עבור השמעתו במופבי. המיזם הזה מוכר את הצפייה בריקוד ועל כך משלם הצופה ועל כך יתוגמל מחבר הריקוד בסכום צנוע ולמען הגילוי הנאות גם אני מתוגמל בסכום סמלי. אין כל קשר בין התשלום במקום הזה לבין התשלום עליו אתה מדבר שוב ושוב - תגמול עבור שימוש בפומבי בחוגים ובהרקדות. נכון שהדרישה לתשלום עבור שימוש פומבי עלולה להגיע בעתיד ונכון שיש כבר שהעלו אותה, אך נכון מאד שלא בטוח שהיא תתקבל ובכל מקרה אני מתנגד לזה, אמרתי זאת בכל מקום וגם בתשובותיי אליך ויש לי גם נימוקים סבירים מדוע לא להכניס גורם זה. לעומת זאת עבור מכירה, כולל עבור מכירה של המוצרים ב"רוקדים" צריך לשלם, לדעתי ואני גם שילמתי במשך שנים (6 שנים) לארגון המרקידים, אך לבסוף הפסקתי וכתבתי להם שלא אהייה הדון קישוט כאשר כולם מסביב עושים את ההיפך, כולל אלה שעבורם אני משלם. במכירת מוצרים שלמים, המכילים יותר מריקוד אחד, כפי שאני עושה, יש בעיה איך לחלק את התמלוגים והתשלום יכול להיות רק בצורה גלובלית ללא חלוקה פרטנים לכל מחבר בעוד שבאתר שעלה עכשיו החלוקה היא מדוייקת ב-100%. בנוסף לכך אבהיר שוב - אני לא נרגש מכך שמחברי הריקודים או אני מקבלים כסף עבור הצפייה בריקודים באינטרנט. אני נרגש מכך שיש לכל מי שרוצה אפשרות ללמוד את הריקודים כהלכה (כן גם לך וגם לי יש עוד מה ללמוד) וזהו צעד חשוב קדימה ועל שרות טוב מסוג זה צריך לשלם מבלי להכנס לגובה התשלום אשר תמיד יהיו כאלה שיאמרו שהוא מוגזם.

ירון מכובדי רב הפעלים

אכן ידידי אני בשלי גם למרות הסבריך המלומדים ויתרה מכך מרגע אחד למשנהו אני מתחזק בדעתי יותר ויותר. אין אני מאחז את עיני הקוראים, שבניגוד אליך אני מעניק להם קרדיט רב באשר להבנתם וליכולת אבחנתם בין הטיעונים שאתה מנסה לטעון. ראשית, מודה לך על שמצאת לנכון לגלות את אוזננו בגילוי הנאות לפיו גם לך יש תרומה שולית קטנטנטנטנה בתמלוגים הנ"ל, זאת בניגוד לכך שטרחת בעבר לציין בכל הזדמנות כי אתה עושה את הדברים לשם שמים במטרה לתרום את תרומתך הצנועה לריקודי העם בארץ ובעולם. נראה לי כי זה מידע חשוב ובלתי זניח. אם תטרח לקרוא את דברי בעיון ובתשומת לב פעם נוספת, יתכן ותצליח להבין כי הדברים שכתבתי נכתבו בלשון עתיד ולא נועדו לשמש אלא תחזית עגומה לאופן הצפוי של התפתחות התהליך הנדון והשפעתו ההרסנית על התחביב שאתה ואני ועוד מספר קוראים כל כך אוהבים. חולק אני נמרצות על הסיפא של דבריך לפיה זה שירות חשוב וטוב המאפשר ללמוד את הריקודים כהלכה. לא שאני חושב כי אין לי מה ללמוד עוד, אלא שברוב צניעותי יכול אני לקבוע כי הידע שברשותי עשיר ביותר ולא זה בלבד אלא שברוב הריקודים אותם אני מכיר אני גם מדייק ומשתדל להתעדכן גם בניואנסים, אלא שלמיטב הבנתי לא זה הכלי בו אשתמש לצורך כך. אין לי צל של ספק כי בעבור שירות, יהה אשר יהה, יש מקום לדרישת תשלום ויותר מכך אני אף גורס כי ניתן להעלות את התשלום על פי ראות עיניו של בעל המיזם כאשר יחפוץ. אין בכך משום הכרה בעובדה כי מיזם זה לא עלול להוות נדבך נוסף בשרשרת ההרס של ריקודי העם שממילא לא סובלים היום מעודף בריאות.

../images/Emo41.gif משבית שמחות שכמותך......

איתן....למה ככה ? תן לנו להתרגש מרגשנותו של ירון... למה אתה מקלקל ?
איתן...עזוב את העתיד בוא נתרכז בהתרגשות מההוה !

No name for now

New member
אני חושבת שאתה ממש מגזים

אין זה נאות שיוצרים שונים יחברו ריקודים וירון (או כל אדם אחר), יבחר ריקודים ילמד אותם בעצמו מול מצלמה וימכור לכל מאן דבעי בלי לתת תמורה ליוצרי הריקודים, כשהוא בעצמו מתפרנס מהמכירה הנ"ל. זה מאוד שונה מההרקדות. אם זה היה המצב, כל אחד שיש לו מצלמת וידאו היה מתחיל למכור קלטות לימוד ברמה נמוכה בכל פינה. בנוסף תמלוגים על לימוד מעודדים יוצרים להפיץ את הריקודים בצורה חוקית, ולא להפיץ באופן פירטי (כולל אתרים באינטרנט אבל לא רק) סרטונים שמפירים את זכויות הפזמונאים, המלחינים, הזמרים והנגנים.

לא נמאס לך להמציא דברים?

"לשם שמים" מעולם לא אמרתי. אבל זה ממש לא רלוונטי. אתה מקבל שכר על עבודתך או שאתה עובד "לשם שמיים"? אני אוהב את עבודתי, רואה בה שליחות, עושה אותה בהנאה וגם מקבל שכר עליה. מאחל לך ולכל עם ישראל שכך יהיה להם בעבודה. על מה אתה מלין לא ברור לי. אתה מציע שאני אעבוד ללא קבלת תמורה? ואם אתה מדבר רק על ה"עתיד" על כך שאתה חושש שמחברי הריקודים ידרשו תמלוגים על השימוש בריקודים בהרקדות - נניח שרק על זה אתה מדבר - אז מה הקשר לכך שהם יקבלו תמלוגים ממכירת הריקודים באינטרנט? או אולי אתה מציע שלא יהיו ריקודים באינטרנט כדי שלמחברי הריקודים לא יעלו רעיונות של קבלת כסף? או אולי אתה מציע שאני לא אמכור קלטות וידיאו ו-DVD כי למה שאקבל על כך כסף? או בכלל למה שיצלמו ויקבלו על כך כסף? אתה כנראה בעד שימשיכו לעשות הכל מתחת לשולחן, לא חוקי, ללא תשלום תמלוגים, בקיצור אתה רוצה ליהנות מהכל ולא לשלם. אני מברך אותך על הידע הרב שיש לך. עדין יש רוקדים רבים שרוצים ללמוד מקלטות וידיאו, מ-DVD והאינטרנט הינו אפיק נוסף ונוח עבורם. אתה לא חייב, אבל למה מפריע לך שאחרים ילמדו כך? ואם הם לומדים כך, אם הם מקבלים שרות, הרי עליהם לשלם ואם הם משלמים הם צריכים לשלם למשווקים (יצרני התוכנה, חברת הסלולר) בוני האתר. ואם הם משלמים הרי מגיע גם למלחינים, למשוררים ו(אולי?) גם מלחברי הריקודים שבזכותם אתה רוקד. ובסוף בסוף, אולי, אולי, אולי מגיע גם תשלום למי שהשקיע בצילומים? אולי...? אני מציע שבמקום לומר מה לא תסביר לנו מה כן? מה אתה מציע? ואשר למה שאני מקבל מכל זה, אני ממש, ממש - ממש לא מבין מה זה עסקך?

ירון אתה באמת לא מבין או שאתה מתמם

האם טענתי בדברי כי עליך לעבוד בחינם ולשם שמים בלבד? האם ניסיתי להכנס לכיסך ולהתערב בכמה אתה או אחרים מרויחים? התשובה היא לא ב-א' רבתי. כל שטענתי ואני חוזר ומדגיש כי חשובה העובדה של הגילוי הנאות שהתרגשותך המופלאה אינה נטולת אינטרס כלכלי ומסתבר כי פועלך הרב והחשוב אינו בהתנדבות כפי שאתה טרחת לא אחת לציין ולהדגיש. אני שב וקובע כי יבושם לך מהכנסותיך ואין זה מעניינו של איש להתערב בכך (אולי למעט רשויות המס וארגוני התמלוגים למניהם). לפיכך כל יתר דבריך הופכים מעצמם להיות בלתי רלונטיים. כיוון שלקית בהבנת דברי ניסיתי להצביע כיצד אתר שכזה על דרך פעולתו עלול לגרום נזק בלתי הפיך לנושא הכל כך חשוב לנו בכלל ולך בפרט. לא טענתי כי אין ליוזם האתר ולמשתתפים במיזם הזכות והיכולת להפעילו כאשר ימצאו לנכון. ניסיתי למרות זאת להבהיר כיצד נראים הדברים מנקודת המבט הזניחה והבלתי חשובה של הרוקדים. אז אולי עתה תוכל להשיב לדברים ולהביע עמדה באופן ענייני ורציני ולא לנסות ולהשתמש בכלי ניגוח שאינם מן הענין.

אני לא מבין על מה הויכוח

אם רוצים להשתמש בכלי נוסף וחדיש להפצת ריקודים, ברוח הזמן - למי זה מפריע , ולמה המצאה זו, מזיקה לרוקדים. מי שלא רוצה - לא קונה. למי שיש מדריך טוב וחוג מצוין, שילמד שם. המדובר בהפצה באינטרנט. גם בקמצ'טקה או בקטמנדו, יכול לשבת מעונין , ליד המחשב , לשלם מעט ולקבל את הריקוד , שברצונו ללמוד או לשחזר . קשה לו למצוא אוטובוס , עד רחוב הארבעה 10 , בתל אביב. הוא לא מכיר את ירון , את גדי או אבנר נעים. הוא רוצה את הריקוד "חי למענך" באינטרנט ----- משלם ומסתכל. למי זה מפריע. אם בעקיפין , משלמים גם ליוצרים או למפיצים - זה אסון????... מותר לקבל באהבה חידושים ברוח הזמן. יבואו ימים , שנכדינו ירקדו מול הקיר , בלי מדריך , בלי מיקרופון ורמקולים. ישימו אוזניה , יחזיקו בבת/בן הזוג וירקוד מול הקיר , שיהיה ראי ענק, וישקפו ממנו המוני רוקדים - בלי צפיפןת ודוחק. הכיבוד - יהיה במקרר, במטבח. ירצה לעשות הפסקה - יעצרו את המכשיר, יגשו למטבח יאכלו וישתו ויחזרו לרקוד. מה תגיד, איתן ידידי - "הרס ריקודי עם?" - למה? מי שירצה - ישלם , לא ירצה , יכתוב בפורום. אנו חיים במדינה דימוקרטית. בידידות, יענקלה לוי

יענקלה החביב

חידושי רוח הזמן לא רק שחשובים הם אלא בהחלט צו השעה. תמהני מה תהיה תגובתו של יענקלה שעה שיכנס לחדר ויראה את נכדינו רוקדים כפי שתיאר. האם אז יבהיר לנו כבודו כי בריקודי עם עסקינן או שמא בפעילות אחרת? אז לפיכך ראוי לנו שנסכים כי לא לכך אנו מפללים שכן ריקודים אולי יהיו אך היכן העם? אין בדברי שכתבתי אלא להתריע על ההתרחשויות כמי שחזן מראש ולוואי ואתבדה.

איתן יקר - אין סתירה

"העם" נשאר במקומו - אני התכוונתי "לשיעורי בית" . בניחותא, עם פנטופלך, ביום אחר הולכים לאונברסיטה - לפגוש את החברה ולרקוד עם העם.. האינטרנט מכוון - למי שמעונין לחזור, לשנן , להנות שוב ושוב מהריקוד. מי שיבוא להרקדה , יהיה מוכן ומזומן - לרקוד נכון. יענקלה לוי

יענקלה

חן חן על ההבהרה, היא אכן במקומה. אלא שסבור אני כי אין צורך בשינון שכזה ובשיעורי בית שכאלה. כמי שכבר נכח בהזדמנויות רבות בהן רקדתי, תוכל ודאי להעיד כי מקנה אני חשיבות רבה לדיוק בריקוד ולאיכות ביצועו (כמובן בסיוען החשוב של בנות הזוג שלא יסולא בפז) וכל זאת מבלי להסתייע בעזרים אלה, אלא רק מתוך התמדה ורצינות בהשתתפות בחוגים ובהתייחסות לריקודים.

חלמתי חלום...

הייתי בהרקדה, ובסופה המרקיד חילק לרוקדים טפסים ובהם רשומים - שעורי-הבית... ריקודים שעליהם ללמוד ולשנן, לקראת ההרקדה הבאה... תגיד לי איתן, חלומות מתגשמים? אין ספק שאתה יכול ללמוד ריקודים במהלך ההרקדה. אולם אז אתה בקצב... של כולם. (פחות או יותר) אך אם רוצה אתה להיות רקדן מתקדם, מקצועי, סטאר ואולי מגה-סטאר אין מנוס מלהשתמש בעזרי הקידמה שיענקלה דיבר עליהם. אז מהם 15 ש"ח בעבור 3-4 דקות של ... תהילה? נ.ב. כמובן, שמספר הפעמים שתשתמש בקידמה זו הם נגזרת של הצורך שלך בתהילה
מסכימה עם כל מילה בהודעתך זו

אנחנו מפונקים - יש לנו הכל בהישג יד

רוצים לרקוד - יש לנו חוגים רבים , כמטחוי קשת. יש לנו , מדריכים מוכשרים, בוגרי אולפנים. יש לנו - חנות רוקדים וירון מישר - שיחיה, חיים ארוכים. רוצים בן/בת זוג - יש מבחר. רוצים השתלמויות - יש למכביר. 30 ריקודים חדשים בכל קלטת וידיאו. מי צריך לשלם, לצפיה באינטרנט, 15 שקלים לריקוד. אבל בערב הסעודית או בהונלולו - אין תנאים כאלה... פטמה - לא בת זוג מתאימה , לריקודי עם - אי אפשר להכין אתה שעורי בית. לכן חייבים לפנות לאינטרנט. עם כל זה - אפשר להזמין אצל ירון מישר dvd או קלטת וידיאו, ולקב בדואר את כל החומר. בזיל הזול. (אם יהיו מנויים - עוד יותר זול) במצב רוח טוב, יענקלה לוי

מפונק הנני ששואל שאלת תם

מדוע יענקלה ידידי, ירצה פלוני בערב הסעודית או בהונלולו ללמוד מן האינטרנט ריקוד שאין לו היכן לרקוד אותו? כפי שקראתי טענת כי לאותו פלוני אין חוגים רבים, אין מדריכים מוכשרים, אין חנות רוקדים וירון מישר, אין בן/בת זוג, אין השתלמויות, אז מה חפץ לו בריקוד והיכן יוכל לממש את הידע שרכש ולתרגל אותו.

No name for now

New member
יש ריקודי עם בהרבה מקומות...

שיפתיעו אותך: למשל סינגפור ויפן מדריכים (ואולי גם רוקדים) ודאי ישמחו ללמוד ריקוד דרך האינטרנט במקום לחכות לדואר מישראל

איתן - ראה תגובת no name

בימי המשיח ירקדו גם בערב הסעודית. יש מקומות רבים בעולם, שאוהבים מאוד את ריקודינו ואין להם גישה למקורות ההדרכה. ובאשר לתמלוגים ליוצרים - צל הרים אתה רואה כאנשים. לא תרגיש כלל , בכיסך, כשם שאתה לא מרגיש , איך משלמים לאקו"מ. ישלמו ליוצרים שריקודיהם מבוקשים מאוד. הם יתעשרו מהר , ויעברו לגור בסביון. רוב היוצרים ימשיכו לגור בשעכונם הדל. למשל, אם כל הארץ ובכל החוגים בעולם ירקדו את "חי למענך" - מפרוטה לפרוטה , היוצרת תהיה עשירה. ככה זה בכל שטחי האומנות. כאשר הביקוש גדול - משלמים ומתעשרים. זכור את המשפט: ירצו - יאכלו . לא ירצו - לא יאכלו. האירגון מנסה להגיע להסדר נוח למדריכים. לשלם במרוכז עבור הריקודים. אתה לא תתרושש. בידידות, יענקלה לוי

למעלה