אני ממש ממש חייב עזרה.

Nonamco

New member
אני ממש ממש חייב עזרה.

הייתי היום בחנות של סוני (יש לי מצלמה דיגיטלית של סוני) ובחנות מחשבים ואף אחד שם לא ידע ממש להסביר לי על כרטיסי עריכה, מה מומלץ ומה פחות מה היכולות שלהם ומה אפשר לעשות עם הסרט שצילמתי בעזרת הכרטיס והתוכנת עריכה. בקיצור אני לא כל כך מבין בתחום הזה ורוצה להתחיל להבין ואין לי איך ואיפה....אני אובד עצות. אל תבינו אותי לא נכון זהו פורום נהדר אך לפוצץ פה דף בשאלות בנוגע לעריכה נראה לי קצת מוגזם. אם אתם\ן מכירים\ות חנות באיזור השרון שקשורה לנושא העריכה והצילום ויש שם אנשים שמבינים בנושא זה יהיה נהדר אם תוכלו לפרסם שם וכתובת. תודה רבה!

כתוב תגובה להודעה שלך עם../images/Emo16.gif

השאלות, ומה שאנשים פה ידעו יענו, וזה יוכל לשמש אחר כך כשאלות נפוצות... ובקשר לשם וכתובת- אם אני לא טועה אסור לפרסם בפורום.
ניר

molykim

New member
מאמר קטן על אפשרויות עריכה ביתיות

עד לפני מספר שנים עריכת סרט הייתה יכולה להיעשות בשתי צורות. צורה ביתית שפירושה חיבור של שני מכשירי וידאו ביתיים זה לזה. כך היה אפשר להוריד את החלקים הלא טובים מהחומר המקורי ולהשאיר רק את המיטב, אך לא יותר מכך. מגרעות השיטה הזו היו: חוסר דיוק, חוסר אפשרות להוריד קול או להרכיב קול אחר או מוסיקה, הצורך לחכות עד שהקלטת תרוץ מצד לצד, וירידת איכות של החומר המצולם בעקבות העתקתו מוידאו לוידאו. לחלופין ניתן היה לערוך באולפני עריכה משוכללים שבהם היה אפשר לעשות הכל אבל במחיר גבוה מאד. ציוד וידאו מקצועי היה יקר, והיה דרוש איש מקצוע מיומן כדי להפעילו. בעקבות השתכללות המחשבים ושיפורים טכנולוגיים בתחום הוידאו ובראשם המעבר לוידאו דיגיטלי, גם ציוד העריכה נהפך זול וזמין יותר. וידאו דיגיטלי ומחשב ביתי הם שני יצורים שמאד אוהבים אחד את השני כיוון שהם מדברים באותה שפה. השפה של 0 ו 1. המחשב מבין את הסרט המצולם כיוון שכבר במצלמה הוא מצולם בצורה של "קובץ" מחשבים כלומר בצורה דיגיטלית. חומרה פשוטה שמוסיפים למחשב הנקראת כרטיס "firewire" [ או "חיבור dv" כפי שהוא מופיע על המצלמות] מאפשרת את חיבור המצלמה למחשב והעברתו של הסרט מהמצלמה למחשב. (מחירו של כרטיס שכזה המותקן במחשב בחריץ ה pci הינו כ- 50-150 $ לפי איכותו והתאמתו לעריכת סרטים. הכרטיס הזול הטוב ביותר כיום נקרא pyro והוא תומך במגוון רב של תוכנות עריכה. החל מהפשוטות ביותר כגון ulead video studio שמגיעה עם הכרטיס יחדיו, וכלה בתוכנות עריכה מיקצועיות, כגון avid שמחירן ללא הכרטיס 2000$) העברת הסרט למחשב מאפשרת לי להשתמש בתוכנת עריכה כדי לשנות את הסרט ולערוך אותו. הכרטיס האמור אינו משנה כלום אלא רק משמש צינור להעברת החומר המצולם מהמצלמה אל המחשב. תוכנת העריכה היא כל העבודה במחשב. התוכנה מאפשרת להתייחס אל הצילומים בעצם כמו אל מסמך כתוב בוורד. כל תמונה בסרט דומה לאות במסמך, כמו שבוורד אני יכול לקצר את המאמר, להזיז משפט מההתחלה לסוף, לשנות את גודל האות שאני כותב בה וכדומה. באותה צורה אני יכול לשנות את הסרט שלי. אני יכול לקצר את התמונות, להעביר משהו שצולם בהתחלה לסוף, לצבוע את התמונה וליצור אפקטים של מעבר מתמונה לתמונה. וזה אכן פשוט כמו שזה נשמע. חלק מהתוכנות פשוטות ובכל זאת מאפשרות הרבה, והמיומנות שדרושה כדי להפעיל אותן הינה בערך כמו המיומנות שנדרשת לכתוב בוורד ואף פחות. התקדמות זו מאפשרת כמעט לכל אחד לערוך את הסרטים הביתיים שלו בביתו. לחתוך את הלא רצוי, להוסיף קטעים ממקורות אחרים, להגביר ולהנמיך את הקול, להוסיף מוסיקה ואפקטים ואפילו להוסיף כותרות. בקיצור להיות עורך בביתו. ישנם כרטיסי דגימה משוכללים יותר - כגון matrox rt x10 או pinnacele dv500 שמאפשרים לא רק להעביר את החומר מהמצלמה הדיגיטלית אלא גם המרה של חומר מפורמט אנלוגי (כגון וידאו ביתי רגיל) לפורמט דיגיטלי וכן המרה מהמחשב בחזרה אל הוידאו הביתי הרגיל. כמו כן הם מאפשרים ליצור אפקטים מסויימים בתוכנת העריכה ללא זמן חישוב, תוך הסתייעות בחומרה מסויימת שעל כרטיס העריכה. אולם עם השתכללותם של תוכנות העריכה (כגון פרמייר 6.5) כיום חלק מהתוכנות מאפשרות, בשילוב מחשב חזק, גם הם לעשות את רוב הפעולות בזמן אמיתי (או לפחות ב real time preview). כרטיסי עריכה כאלו מחירם החל מ 500 דולר בחו"ל וכ 800-1000 דולר בארץ. גם בכרטיסים הזולים וגם ביקרים, ככל שהמחשב חזק יותר העריכה תיעשה מהר יותר והאפשרויות גדולות יותר, אך אין צורך דווקא במילה האחרונה של המחשבים. המינימום לעריכה הינו מחשב מודרני יחסית (כלומר פחות מגיל שנתיים) כדי שאפשר יהיה להשתמש בו לעריכה בבית. למי שרוצה לערוך לעיתים מזומנות רצוי להוסיף דיסק קשיח גדול נוסף והוא יהיה דיסק העריכה למחשב, יש לזכור שסרט הינו מדיום עתיר מידע ומקום במחשב. בחומר גלם המצולם על קלטות dv יש לקחת בחשבון כי חמש דקות סרט תופסות כ – ג'יגה אחד שלם, זה הרבה מקום. בהתחשב בכך שדיסק רגיל כיום מכיל כ-40 ג'יגה ומתוכם פנויים 30 אז יש מקום להכניס כשעתיים וחצי של צילומים, לערוך, ואח"כ להכניס את זה חזרה למצלמה וממנה לאן שרוצים.

../images/Emo45.gif מאמר טוב- רק תוספת: ../images/Emo16.gif

אני לא חושב שהארד-דיסק "רגיל" כיום הוא 40 ג'יגה. אצל אנשים שיודעים מה שהם קונים ולא קונים סתם מה שהם רואים שזול, המינימום הוא 60...
ניר

למעלה