אני ממליץ ל

ערנארן

New member
אני ממליץ ל

אני ממליץ לכל מי שמתעניין בענייני המיסטיקה-לא לקנות ספרים או להסתכל על כך מבחינה מדעית כי באמת אין למדע שמץ של מושג בעניין!!!

ישנם הרבה דברים במיסטיקה

שהמדע חקר ובהחלט הכניס אותם למכלול התופעות הלא-מיסטיות. המדע חוקר וזה טבעו. מכשלתו היחידה בימינו אלה היא יהירותו וטענת בלעדיותו, ממש כפי שהכנסיה הנוצרית עשתה בימי הביניים. לצערי, קיימים היום בשוק ספרי מיסטיקה למכביר, רבים מהם חוזרים האחד על דברי השני במילים אחרות, אחרים מנסים לעשות את המציאות ליפה יותר. חלקם הם אף פנטזיות פרועות של מחברים שונים, אם מטעים בכוונה או שחיים בתוך שקר עצמי. האדם הנבון יוכל לנפות את כל המוץ ולמצוא את הספרים שעשויים לסייע בידו. המיסטיקה האמיתית לא נמצאת בתוך ספרים.

ערנארן

New member
נכון אבל

אם כבר מתעסקים ורוצים ללמוד בנושא הזה כדיי לעשות זאת דרך ספרים עם הסכמות של רבנים

רבנים?

היהדות מציגה רק פלח אחד מתוך עולם המיסטיקה והרוחניות. "הרבה שבילים מובילים לפסגה". גם לא כל הרבנים, לדעתי, הם אנשים אשר כדאי לקחת כל אימרה ואימרה שלהם כאמת מוחלטת. גם הם, ככל כותבי הספרים, הם בני אדם. הספרים יכולים לשמש רק כעזר ותו לא. ההתחלה, האמצע והסוף של החיפוש נמצא בתוך האדם עצמו.

ערנארן

New member
אני חושב ש

שכדאי לך לקחת ספר בנושא עם הסכמות של רבנים ותעיין בו ואתה תראה איזה דברים מדהימים תגלה... דבר נוסף:הרבנים לא כותבים את הספרים מעצמם סתם כי בא להם. הם כותבים כל דבר בתור פירוש מן התורה. ודבר אחרון שרציתי גם להוסיף :אני לא יודע אם כולם מודעים אבל שתדעו שכל המדענים וכן גם מעבדת N.A.S.A שבארה"ב משתמשים בתנ"ך שלנו ובספרים עתיקים על מנת לחקור את הדברים הקורים בטבע וכן גם דברים שמעל הטבע אשר אין להם הסבר מדעי!!!

כל המדענים?

אינני מציע לך לעשות הכללות. אני עצמי בא מתחומי המדע (ביולוגיה) ומן הסתם אני מכיר *מעט* יותר מדענים ממך. לא נתקלתי ברבים מהם אשר משתמשים בתנ"ך בכדי לחקור דברים הקורים בטבע. בינתיים, לא נתקלתי באף אחד אשר משתמש בתנ"ך כמקור מדעי. מעין לך כי ב-NASA משתמשים בתנ"ך? אם אתה מתכוון לסיפור "היום החסר", הרי שזוהי אגדה אורבנית ותו לא. עיין באתרם הרשמי לבדיקת הנושא. מה זאת אומרת "הסכמות של רבנים"? קראתי בתנ"ך, בתלמוד בכתבי הרמב"ם, בילקוט "מעם לועז" (אם כי, חוץ מבמקרה התנ"ך, שקראתי את כולו מתחילתו ועד סופו כמעט) רק "נגעתי" בדברים במסגרת בדיקת טענות שונות ושיעורי תלמוד. "70 פנים לתורה" וכל אדם יוכל למצוא בה פירושים שונים ומשונים.

ערנארן

New member
האם שמעת על

האם שמעת על הזוהר הקדוש ומה כתוב בו? אם לא... אז שתדע שהזוהר שהוא סדרה של ספרים שאותם כתב רבי שמעון בר יוחאי שחי לפני כמעט אלף שנה בערך... בכל אופן שם כתובים כל סודות העולם והיקום!!! אך כמובן שלא כל אחד יכול לקרוא את מה שכתוב שם... האם ידעת שיש שם פרק שלם העוסק במבנה המוח האנושי וכל מרכיביו כולל התאים וכל שאר הדברים הקשורים לצורת פעולתו של המוח?! אשמח לראות תגובה שלך... דרך אגב לא התכוונתי לסיפור של היום החסר אלא ממקורות אחרים. וכן מוזכר באתר שלהם שהם מודים שהם משתמשים במקורות שלנו

1337hAx0r

New member
כמובן

שנאסא משתמשת בתנך,וישנם גם רוחות רפאים,ויש חיים ופרצופים על המאדים,וחייזרים חוטפים אלפי אנשים בשנה,ויטבתה שמה סמים בשוקו,וגרמניה ניצחה במלחמת העולם השנייה על ידי איחוד עם ארצות הברית ובניית בסיסים ענקיים תת קרקעיים באנטרטיקה,ובאמת גברים בשחור באו לאיים על אנשים שדיווחו על צלחות מעופפות,וממשלת ארצות הברית חוטפת אלפי אנשים בשנה בשביל הניסוים שמתבצעים בבסיסים הענקיים מתחת לאדמה בתוך ההרים,והגזע האנושי הוא לא הגזע האינטלגנטי (לפי ההגדרה האנושית) לא היחידי בכדור הארץ,יש גם גזע שנקא הרפטיילים שחיים מתחת לאדמה ועכשיו פיתחו טכנולוגיה חלל מתקדמת,וארהב גרמה לכל למהומות הרציניות שהיו בה על ידי שידור גלי רדיו שמשפיעים על מוחם של אנשים,ויש איזה סופר שאני לא זוכר את שמו שטוען שכתב ספר שמי שקורא אותו יוצא מדעתי (הסופר כנראה קרא אותו ראשון לפני שפירסם זאת ברבים) וכל הקונספירציות שקשורות ל majestic 12 phoenix montauk אילומינאטי ובכלל כל המשחק דאוס אקס מבוסס על מקרים אמיתיים ובכלל כל מה שכתוב באתר www.illuminati.ch נכון ,אלה רק קמצוץ מהסיפורים שאפשר בקלות למצוא באינטרנט ,עם קצת יותר חיפוש אפשר למצוא הרבה הרבה יותר,הא שכחתי להזכיר את הסיפורים על מציאת הקריסטלים של אטלנטיס.

רשב"י

חי לפני כאלפיים שנה, לא כאלף. לפי מידת "אדיקותך" הייתי מצפה ממך לדעת דבר פשוט זה. הזוהר נכתב "רק" בימי הביניים בספרד. לא רשב"י כתב אותו - הוא רק יוחס לרשב"י. הרמב"ם, אותו אני מעריך יותר, טען כי תורת הקבלה שאובה ממקורות של ע"ז. פעילותו של המוח? אתה מוכן להפנות אותי למקום המדוייק? כנ"ל לגבי המקום באתר של נאס"א בו הם מודים כי הם משתמשים "במקורות שלנו". בשיטוטיי שם מעולם לא נתקלתי באותה ההודאה.

ערנארן

New member
ומאיפה בדיוק

קראת שהרמב"ם טען שהקבלה שאובה ממקורות של עבודה זרה??? וכן אני מוכן להפנות אותך לבית הכנסת הקרוב אל ביתך אשר מחזיק שם את הזוהר שם תוכל לשאול את רב הבית הכנסת היכן בדיוק נמצא הפרק העוסק במוח האנושי... מכיוון שכתוב בארמית אז יוכלו לעזור לך אני בטוח!!! ולגבי האתר של נאס"א... אתה צריך רק להכנס ולעיין בכתוב שם משום שאיניני זוכר במדיוק את מיקומו של כל דבר באתר. דבר נוסף שרציתי לציין:אני מקווה שאתה רואה את הדו שיח שמתקיים בנינו כויכוח הדדי ולא כמריבה על מי צודק.

חס וחלילה כמריבה

הכל לשם שמיים. הזוה"ק לא נמצא בכל בית כנסת. ישנם זרמים ביהדות אשר עד היום דוחים אותו. הדבר כתוב, אם איני טועה במשנה תורה לרמב"ם. אמצא את הכתוב ואפנה אותך אליו. גם לא כל רב בקי בקבלה ולא כל רב יוכל להפנותי - שאלתי מספיק רבנים דברים שונים בעת שלמדתי גמרא. כך שאם תוכל אתה לברר זאת, אודה לך מאוד. אך גם הדיון הזה כבר לא שייך לפורום הזה כלל ועיקר.

למעלה