אני מכריז בזאת-

Ofer Tal

New member
אני מכריז בזאת-

על פינת היידיש! מעתה , כולם מוזמנים לפרסם פניני דיבור בשפת אבותינו! מי ייתן ונחייה את השפה המופלאה הזאת! גווועללדד!

פניני חוכמה!!!!!!!!!

יש לי משפט חשוב להגיד לכולכם באידיש!!!!!! קאך א נאר אין עסיק און אין האניק בלייבט ער אלץ א נאר. או בתרגום חופשי: גם אם תבשל את הטיפש בחומץ ובדבש, הוא ישאר טיפש!!!!! ושיהיה לכולנו חג שמח!!!!

שעת לשון מאת עדי בן-נון

למה איידש???מה זה האפליה הגזענית הזאת אני פותח בזאת את פינת הלשון במרוקאית ולדינו... מברוק עליק יא איסמה ברוקה.... טיפה דיפה טיפה דיפה טיפה דיפה טאאאו.. סראה מה מונו סארה מה מונו אינ דה דהקרבי איס סראה אן דה אה די די אומ בה אה ארו סראה אן דה אה די די אומ בה אה ארו... לתרגום אנה פנו לשים טוב כי אני לא יודע מרוקאית אני רק יודע לשיר את השירים..... ומי שבאמת ירצה תרגום לשירים שיבוא אחרי החג כי אני הולך לסבתא אזZ אני ישאל אותה סלאם עלוכם עעעדי

על זה אומרים.......

איך נעם א מעסער און גיי מיר הענגען. או בתרגום חופשי: אני לוקח סכין והולך לתלות את עצמי.

אסף1986

New member
../images/Emo13.gifיידיש במנגינת שואה קלה

אוׄיפְן פְּריפּעטְשִיק בּרענט א פיַיערְל אוּן אִין שְטוב אִיז הֵייס אוּן דער רבי לערנט קליינע קינדערלעך דעם אלף בית זעט זשע, קינדערלעך, געדענקט זשע, טיַיערע וואָס איר לערענט דא זאָגט זשע נאָך אָ מאָל און טאקע נאָך אָ מאָל קֹמץ-אלף אָ אז איר וועט, עלטער ווערן וועט איר אליין פארשטיין וויפל אין די אותיות ליגן טרערן און ווי פיל געווין אז איר וועט, דעם גלות שלעפן אויסגעמוטשאט זיין זאלט איר פון די אותיות כּוח שעפן קוּקְט אין זיי אריַין

למעלה