אני מכור, סליחה.
אתמול ב 20:30 הגעתי שוב.
הפעם זוג, ה 7/8 שלי ואנוכי ל פיטר האמל בצמת דרורים.
הדק החיצוני היה בחלקו מלא, אך עד שהגחנו מהמעדנייה עצמה לאחר שבחרנו לעצמנו את המנות, הוא היה כבר כמעט
מלא לגמרי.
המאווררים\מזגנים הגדולים עבדו ולמרות אי הנוחות של הכיסאות במקום, היה "אוויר" נחמד כמו בריזה נעימה
ששברה את הלחות והחום המטורף ששורר בארץ בתקופה הזו.
עשינו סיבוב במעדנייה וצפינו בחומרי הגלם שניתן לרכוש הביתה, לרבות ברווזים בגידול עצמי של כפר ברוך (לידיעת הסבתא),
שרימפסים מיובאים גדולים המסודרים לפי גדלים בשקיות ענק ובמחירים שונים (שקית או קילו אני לא זוכר של הגדולים ביותר עולה 144 ש"ח - אני קונה בפחות באחת המעדניות החיפאיות ד"א את אותו הסוג ובאותו הגודל)
כבדים וחזות אווז קפואים, סחורה של זילבר לרבות הנקניקיות הלבנות המדהימות שלהם ועוד ועוד ועוד.
לעצמנו
הפעם בחרנו בכמה בשרים נוספים שלא יצא לי לאכול פעם שעברה.
המבורגר 350 גר' מבשר אנטריקוט מיושן טחון על המקום, מגיע לאחר מכן לשולחן בתוך לחמנייה קלויה למחצה בגודל ההמבורגר,
חסה אייסברג, בצל סגול ועגבניה.
על ההמבורגר לקחנו גם חתיכת כבד אווז מכובדת שתתן טעם וגם בגלל שאנחנו מאד אוהבים
מנה נוספת שנבחרה בין כמה אופציות בעת צפייה במקרר היישון של המקום,
נתח של אנטריקוט משוייש מרהיב באיכותו במשקל של "רק" 310 גר'
וזוג נקניקיות טריות שעמדו בויטרינה
אחת צ'וריסו פיקנטית שמנמנה ואיכותית
ואחת מבשר לבן "רגילה" או במילים אחרות פטריצ'ן של זילבר. בשר טחון גס, שומן רב וטעם בשרי מובהק.
המעטה החיצוני מעביר את ה"קנאק" המסורתי בצורה מוערכת ביותר.
בעת ישיבה לשולחן, מלצרית חננית ניגשה, הביאה מנת לחם (הפעם לחם מחמצת פריך עם פרג) וחמאה הולנדית מתובלת בפלפל שחור ומלח גס
וכן גם זוג קעריות סלט אישי שתמיד טעים ופריך מטריות.
דבר חדש שיצא לי לשמוע אתמול זה , שהמקום גם התחיל להציע מנות ראשונות מפי המלצריות, סלמון כבוש על תפוח אדמה עם רוטב טרטר,
כבד קצוץ, שרימפסים מוקפצים על מחבת עם חמאה ועוד.
הזמנו גם זוג בירות (וייס בייר) מהחבית.
הבשרים הגיעו אחרי כמה דק' ע"י מלצר ילד חביב (לדעתי הוא היה בן 13\14, כנראה הבן של... ) ומלצרת נוספות והיו מדהימים בהתקנתם ובאיכותם.
הנקניקיות היו מדיום וול , ההמבורגר מדיופם עם כבד האווז בראשו שנצרב אך קלות בלבד
והאנטריקוט שהיה פשוט חמאתי עד שהלסת שלי לא הצליחה להתמודד עם נמסות הרקמות - מעולה.
לא היה אף גרם שנזרק מהנתח ד"א דבר שמאד לא טרוויאלי למסעדות שמגישות בשר בארץ.
לקינוח, הזמנו את כוס הטרימסו הזוגי
ושילמנו חשבון מצחיק על כל הארוחה לעיל של 297 שקלים לפני טיפ.
אני מכור, מבחינתי פיטר האמל כיום הוא המקום במרכז והשרון בכלל,
אוכל אמיתי, הגשה חיננית, התקנה מדוייקת מבלי להתקשקש עם מניארות או שרות מתנשא, כל זה במחיר שווה לכל נפש
מה עוד אפשר לבקש?
אה כן, כיסא קצת יותר נוח, אבל אז לא בטוח שהייתי קם משם
.
אתמול ב 20:30 הגעתי שוב.
הפעם זוג, ה 7/8 שלי ואנוכי ל פיטר האמל בצמת דרורים.
הדק החיצוני היה בחלקו מלא, אך עד שהגחנו מהמעדנייה עצמה לאחר שבחרנו לעצמנו את המנות, הוא היה כבר כמעט
מלא לגמרי.
המאווררים\מזגנים הגדולים עבדו ולמרות אי הנוחות של הכיסאות במקום, היה "אוויר" נחמד כמו בריזה נעימה
ששברה את הלחות והחום המטורף ששורר בארץ בתקופה הזו.
עשינו סיבוב במעדנייה וצפינו בחומרי הגלם שניתן לרכוש הביתה, לרבות ברווזים בגידול עצמי של כפר ברוך (לידיעת הסבתא),
שרימפסים מיובאים גדולים המסודרים לפי גדלים בשקיות ענק ובמחירים שונים (שקית או קילו אני לא זוכר של הגדולים ביותר עולה 144 ש"ח - אני קונה בפחות באחת המעדניות החיפאיות ד"א את אותו הסוג ובאותו הגודל)
כבדים וחזות אווז קפואים, סחורה של זילבר לרבות הנקניקיות הלבנות המדהימות שלהם ועוד ועוד ועוד.
לעצמנו
הפעם בחרנו בכמה בשרים נוספים שלא יצא לי לאכול פעם שעברה.
המבורגר 350 גר' מבשר אנטריקוט מיושן טחון על המקום, מגיע לאחר מכן לשולחן בתוך לחמנייה קלויה למחצה בגודל ההמבורגר,
חסה אייסברג, בצל סגול ועגבניה.
על ההמבורגר לקחנו גם חתיכת כבד אווז מכובדת שתתן טעם וגם בגלל שאנחנו מאד אוהבים
מנה נוספת שנבחרה בין כמה אופציות בעת צפייה במקרר היישון של המקום,
נתח של אנטריקוט משוייש מרהיב באיכותו במשקל של "רק" 310 גר'
וזוג נקניקיות טריות שעמדו בויטרינה
אחת צ'וריסו פיקנטית שמנמנה ואיכותית
ואחת מבשר לבן "רגילה" או במילים אחרות פטריצ'ן של זילבר. בשר טחון גס, שומן רב וטעם בשרי מובהק.
המעטה החיצוני מעביר את ה"קנאק" המסורתי בצורה מוערכת ביותר.
בעת ישיבה לשולחן, מלצרית חננית ניגשה, הביאה מנת לחם (הפעם לחם מחמצת פריך עם פרג) וחמאה הולנדית מתובלת בפלפל שחור ומלח גס
וכן גם זוג קעריות סלט אישי שתמיד טעים ופריך מטריות.
דבר חדש שיצא לי לשמוע אתמול זה , שהמקום גם התחיל להציע מנות ראשונות מפי המלצריות, סלמון כבוש על תפוח אדמה עם רוטב טרטר,
כבד קצוץ, שרימפסים מוקפצים על מחבת עם חמאה ועוד.
הזמנו גם זוג בירות (וייס בייר) מהחבית.
הבשרים הגיעו אחרי כמה דק' ע"י מלצר ילד חביב (לדעתי הוא היה בן 13\14, כנראה הבן של... ) ומלצרת נוספות והיו מדהימים בהתקנתם ובאיכותם.
הנקניקיות היו מדיום וול , ההמבורגר מדיופם עם כבד האווז בראשו שנצרב אך קלות בלבד
והאנטריקוט שהיה פשוט חמאתי עד שהלסת שלי לא הצליחה להתמודד עם נמסות הרקמות - מעולה.
לא היה אף גרם שנזרק מהנתח ד"א דבר שמאד לא טרוויאלי למסעדות שמגישות בשר בארץ.
לקינוח, הזמנו את כוס הטרימסו הזוגי
ושילמנו חשבון מצחיק על כל הארוחה לעיל של 297 שקלים לפני טיפ.
אני מכור, מבחינתי פיטר האמל כיום הוא המקום במרכז והשרון בכלל,
אוכל אמיתי, הגשה חיננית, התקנה מדוייקת מבלי להתקשקש עם מניארות או שרות מתנשא, כל זה במחיר שווה לכל נפש
מה עוד אפשר לבקש?
אה כן, כיסא קצת יותר נוח, אבל אז לא בטוח שהייתי קם משם