החומר באיקאה הוא מה שנקרא סביט
או במילים אחרות לא מטבח מסנדביץ אך הם מצטיינים בעיצובים המעולים שלהם ובפתרונות יעילים לכל גודל ולכל מטרה גם כשהם מטבחים מודולריים הם מגיעים בקיט להרכבה או עצמית או על ידי איש שלהם לאחותי באנגליה יש מטבח איקאה והיא מאוד מרוצה ממנו כבר שלוש שנים אכן הם לא הטובים ביותר אבל הם טובים מספיק ולא חיבים מטבח לכל החיים אפשר לגוון כל 10 שנים, מה קרה? ישבתי עם מעצבת המטבחים באיקאה, צריך להזמין הרבה זמן מראש דרך שרות הלקוחות תור לעיצוב מטבח והיא היתה מאוד מקצועית, בסיום העבודה ראיתי בתלת מימד את המטבח שתכננתי וזה היה מדהים. לצערי לא יצאה לפועל התוכנית ההיא. מאחר ולצערי ביטלתי את התוכניות ההם והגשתי תוכניות חדשות ללא מרתפים ובכך השתנה לי הבית ולא תמיד זה מה שמתכננים... כעת אני אבקש שוב פגישה בקרוב כשאתפנה מהחיפוש אחר קבלן לבניה או במקביל, יכול להיות שאכניס יחידת שלהם לתוך המבנים מבטון לפי המידות שלהם, גם זו אפשרות קיימת שלא פסלנו כי בעלי רוצה ארון ולא מוכן לוותר על הארון. חשוב לי להדגיש שאחותי שגרה באנגליה מאוד מרוצה למדתי בחיים שלפעמים מעט מזל לא מזיק ואפשר להצליח אם יש ממנו לא הרבה מספי מעט. באיקאה התלהבתי מהמטבח נירוסטה שהיה בחורף האחרון בתצוגה אצלם. המטבחים שלהם לא יקרים, והם נותנים אחריות עליהם אם מתקין אום מתקין שלהם, ומחיריהם מה שנקרא שוים לכל נפש ומקסימום בעוד8- 10 שנים תחליפי ארונות מטבח או שתשדרגי, היום זה לא לכל החיים. שמעתי על כאלו שאת חלק הכיור עושים אצל נגר פרטי ואת כל היתר רוכשים באיקאה האם ירדת לגמרי מנושא בנייית האי מבטון וחיפוי באבן קיסר?