אני מיואשת

Anna או

New member
אני מיואשת ../images/Emo4.gif

שלום לכם, חדשה כאן. רכשנו בית קטן ואנו עומדים לפני שיפוץ. עוד לא התחלנו להזיז שומדבר וכבר התייאשתי. היינו בשני מקומות שהציגו לנו הצעות מחיר למטבח (די קטן, של כ- 8 מטרים) והמחירים לא הגיוניים: 33,000 ש"ח, למטבח מעץ מלא. הגיוני? אשמח להערות והארות. תודה!

adindina2003

New member
גם אנחנו משפצים בית קטן

אפשר להגיע למחירים הגיוניים , צריך להתפשר..

efratcn

New member
רדו מהעץ ../images/Emo8.gif

אנחנו תמיד רצינו מטבח מעץ מלא עד שראינו מטבח פורמייקה אצל חברים. הרבה יותר יפה, נעים לעין ורגוע מעץ מלא, שלא לדבר על עלויות ואחזקה. בכל מקרה, רק הדלתות הן מעץ מלא ואם התקציב מוגבל ותרו על זה. האם יש פינות במטבח? זה מייקר משמעותית את העלויות. פרזול פנימי הוא חשוב בעיניי ולא הייתי מוותרת על פרזול איכותי וחשיבה מעמיקה (בעיקר במטבח קטן) אלא אם אתם מתכננים לשפץ את המטבח שוב בעוד מספר שנים. משטחים גם הם משתנים במחיר, תלוי מה אתם מעדיפים. מהיכרות שטחית בנושא בינתיים אבן קיסר נראה לי תמורה משתלמת לתשלום סביר. לכו להצעות מחיר גם מנגריה פרטית, אולי תופתעו. תקפידו שהצעות המחיר יהיו שוות שתוכלו להשוות ביניהן.

זהבה נ

New member
אכן פדשרותץ וויתורים הם חלק מכל עסק

ולעתים המשגשג ביותר שיפוץ לעתים עולה יותר יקר מאשר בניה חדשה, אולי לא בכל מקרה אבל הרבה פעמים כך הדבר. שימו לב לקחת כמה הצעות מחיר עבור אותן דרישות ולא לסגור עם האדם הראשון שנותן הצעת מחיר. נסו באיקאה יש להם מטבחים בכלל לא רעים ויפים מאוד והרבה פחות יקרים מנגר פרטי, אבל צריך להתפשר ולוותר אוי על עץ מלא יש היום פורמייקה בטקסטורות מדהימות שראיתי כמו קרמיקה וזה מוזיל את המטבח, אם יש במטבח פינה שה בעלויות השייש עולה פעמים הפינה במטרים שימי לב שאולי את לא צריכה פינה ואולי בכל תעשי אי בנוי ממשטח בטון שעליו תניחי את הכיור ועל זה את השייש וכך בחזית תצפי רק בדלתות, ראיתי בספר "בית בונים רק פעם אחת בחיים" של אדריכלית שאני אישית התלהבתי ממנו ביותר והולכת לאמצו בהערצה מטבח בנוי ותכננתי כך לעשות בעצמי ובחלק של גב האי אני מתכננת ארונות מהיצפה עד התקרה למעשה זה כמו ארון קיר שלם שתי ארונות של 1.60 מטר שזה נותן לי ארונות איכסון של 3.20 מטר ארונות מהרצפה ועד גובה של 2.40. מטר הכיור והמדיח והכיריים בתוך האי והחלון במטבח שלנו לצד המטבח מהרצפה ועד לגובה הויטרינות בסלון גם גובה הויטרינות יהיה 2.40.. אני מאמיטנה שהמחיר היקר ביותר שאצטרך לשלם זה עבור השייש במטבח שבתוך האי. בהצלחה

Anna או

New member
תודה רבה לכולם על התגובות, וזהבה, לעניין

איקאה, בדיוק חזרנו עכשיו, ראינו דברים חביבים, ויחסית לא יקרים. מה יש לך לומר על האיכות? כי מישהו אחר לי שהחומר שממנו הם עושים את המטבחים, ששכחתי את שמו, הוא לא איכותי.

זהבה נ

New member
החומר באיקאה הוא מה שנקרא סביט

או במילים אחרות לא מטבח מסנדביץ אך הם מצטיינים בעיצובים המעולים שלהם ובפתרונות יעילים לכל גודל ולכל מטרה גם כשהם מטבחים מודולריים הם מגיעים בקיט להרכבה או עצמית או על ידי איש שלהם לאחותי באנגליה יש מטבח איקאה והיא מאוד מרוצה ממנו כבר שלוש שנים אכן הם לא הטובים ביותר אבל הם טובים מספיק ולא חיבים מטבח לכל החיים אפשר לגוון כל 10 שנים, מה קרה? ישבתי עם מעצבת המטבחים באיקאה, צריך להזמין הרבה זמן מראש דרך שרות הלקוחות תור לעיצוב מטבח והיא היתה מאוד מקצועית, בסיום העבודה ראיתי בתלת מימד את המטבח שתכננתי וזה היה מדהים. לצערי לא יצאה לפועל התוכנית ההיא. מאחר ולצערי ביטלתי את התוכניות ההם והגשתי תוכניות חדשות ללא מרתפים ובכך השתנה לי הבית ולא תמיד זה מה שמתכננים... כעת אני אבקש שוב פגישה בקרוב כשאתפנה מהחיפוש אחר קבלן לבניה או במקביל, יכול להיות שאכניס יחידת שלהם לתוך המבנים מבטון לפי המידות שלהם, גם זו אפשרות קיימת שלא פסלנו כי בעלי רוצה ארון ולא מוכן לוותר על הארון. חשוב לי להדגיש שאחותי שגרה באנגליה מאוד מרוצה למדתי בחיים שלפעמים מעט מזל לא מזיק ואפשר להצליח אם יש ממנו לא הרבה מספי מעט. באיקאה התלהבתי מהמטבח נירוסטה שהיה בחורף האחרון בתצוגה אצלם. המטבחים שלהם לא יקרים, והם נותנים אחריות עליהם אם מתקין אום מתקין שלהם, ומחיריהם מה שנקרא שוים לכל נפש ומקסימום בעוד8- 10 שנים תחליפי ארונות מטבח או שתשדרגי, היום זה לא לכל החיים. שמעתי על כאלו שאת חלק הכיור עושים אצל נגר פרטי ואת כל היתר רוכשים באיקאה האם ירדת לגמרי מנושא בנייית האי מבטון וחיפוי באבן קיסר?

Anna או

New member
היי זהבה, קצת בדיליי, אבל בכל זאת תודה על

תגובתך. קבענו פגישה באיקאה, באמת לוקח המון זמן (לעוד חודש), ונראה מה יש להם להציע.

עץ מלא יקר מאד

אפשר לבנות מטבח יפה גם בפורמיקה, יש היום מגוון מדהים של חיפוים ויותר זולים מעץ. איקאה לא זולים בכלל והאיכות לא משהו. נגרים או הום סנטר ודומיו יכולים להצי מגוון מענין.

Anna או

New member
תודה. לא ברור לי דבר אחד: אם עץ מלא פחות

איכותי מפורמיקה וקשה יותר לאחזקה - מדוע הוא יקר יותר? מה החסרונות של פורמיקה? תודה.

לא יודעת על איזה תחזוקה מדובר

יש לעץ איכויות שאין כמבון לחומרים אחרים ולהיפך הוא יקר כי הוא מצרך יקר, לעומת פרומיקה שעשויה בתהליכי מפעל עם חומרי גלם שונים וזולים יותר אין בעיות עם פרומיקה בתנאי שהיא באיכות טובה. הרבה ענין של טעם והעדפה אישית (כמובן גם תקציבית)

avi5199

New member
לי יש מעץ מלא והוא עלה לי גם מחיר כזה

כמובן שזה תלוי בגודל. גימור מעץ מלא או פורמייקה זה רק עניין של טעם ויופי. חשוב שהדלתות יהיו מחומר חזק כמו עץ או סנדויץ באזור של הצירים..לכן רצוי שלא יהיו מסיבית או מ MDF, אלא מסנדויץ או עץ מלא. האיכות נקבעת יותר לפי הארון הפנימי והפירזולים הארון הפנימי הטוב ביותר עשוי מסנדויץ 9 שכבות אדום, והגרוע ביותר עשוי מסיבית . הארונות מבפנים צריכים להיו ת מצופים בפורמייקה כך שלא יראו את העץ שמתחת כדי שלא יספוג רטיבות. ארונות מטבח יכולים להרטב, סיבית סופגת רטיבות ומתנפחת ומתפוררת הרבה יותר מעץ או סנדויץ. לסיבית יש בעיה באזור הצירים, הבורג שמוחדר לסיבית מפורר אותה ומחליש אותה, ואחרי שציר כזה מתפרק הוא יוצא עם חתיכת סיבית ואי אפשר לתקן אותו. הפירזולים חשוב שיהיו מאיכות טובה כמו בלום, אלפינית, וכ"ד עקרונית ציר טוב הוא מסיבי ותר ויש בו יותר חלקים מתכת ופחות חלקים מפלסטיק, והמגרות צריכות להיות עם מנגנון שמונע טריקות.

אטיוד5

Active member
אם זה בסביבות גדרה-אשדוד

אתן לך את השם של הנגר שלי. פורמייקה עולה 12K, עץ מלא (ממש, לא מסגרות עץ עם דיקט באמצע) בערך 20K. תלוי כמובן במידות, במספר המגירות וכו', אבל ככה זה יוצא בממוצע.

Anna או

New member
ועוד שאלה בבקשה...

יש אומדן למחיר של מטבח בגודל של 8-9 מטרים? אני יודעת שזה תלוי בהמון דברים, אבל אשמח לאומדן משוער.

אשת איש3

New member
לא יודעת אם חוקי לבקש

אבל אפשר לקבל שמות של חברות מומלצות למטבחים? מנסיון של אחרי ההתקנה? אפשר גם במסר אישי אם זה המלצה ממי להתרחק.

למעלה