אני מחפש ספר

אני מחפש ספר

אני מתחיל ללמוד הסטוריה כללית אבל אצלנו בספריית רחובות לא מצאתי ספר המגיש מבוא עדכני ומקיף להסטוריה העולמית, אם יש לך רעיון אני אשמח אם תעזרו ותכתבו שמו של אחד כזה

נראה לי קצת בעייתי למצוא ספר כזה

השאלה היא מה אתה הולך ללמוד ולמה אתה מתכוון כשאתה אומר היסטוריה עולמית? האם אתה הולך להתמקד על ההיסטוריה של אמריקה? אירופה? מזה"ת? מזרח רחוק? הודו? ספרים המכילים היסטוריה כללית רחבה הם בדרך כלל אינצקלופדיות. בכדי להכיר היסטוריה יותר לעומק כדאי לחפש ספרים המתמקדים בהיסטוריה של אזור מסויים ובתקופה מסויימת.

Y. Welis

New member
'תולדות האנושות' של הנדריק ואן-לון

המשל על הציפור והסלע העצום בארץ ההיא, יתן לך מושג טוב על משמעות הזמן.

יכול להיות שאינך מוצא

כי אין שום ספר רציני שיתיימר לסקור את ההיסטוריה העולמית...

אם אתה מתחיל ללמוד באוניברסיטה,

אני ממליץ לך לרשום מה הקורסים שתלמד בסמסטר א'; לפי זה אנשים יוכלו להמליץ לך על ספרי-בסיס טובים על נושאים ספציפיים. כמו שכבר הבנת מתגובות של אחרים, ספר שמגיש מבוא עדכני ומקיף של כ-ל ההיסטוריה העולמית לא תמצא.

Boogieman

New member
יש בעברית קורס מבוא להסטוריה עולמית

כמובן שהוא סופר שטחי (איך לא, כל העולם מתקופת האבן ועד ימינו) אבל כן נותן מושג מה בגדול קרה, איך דברים קשורים ומכניס את העניינים לפרופורציות. החומר של הקורס מסודר במצגות למחשב וניתן להשיג את זה אבל זה רק חומר עזר כללי וסכימטי, לא בדיוק משהו שאפשר ללמוד ממנו.

טוב, אני מקבל את הרושם הברור

מחילופי-הדברים בעשרים וארבע השעות האחרונות שסטודנט שמסיים תואר ראשון בהיסטוריה כללית באת"א ובי-ם לא ממש מסיים עם אותו ידע ואותם דגשים, ואפילו לא קרוב לכך. יכול להיות שבשבילך ובשביל כל מי שקורא את הדברים, הקביעה הזו היא בגדר "כאילו דה" אחד גדול. עבורי היא מפתיעה. בכל מקרה, לא הייתי מתנגד לקורס כזה, ולו רק בשביל לתת הקשרים היסטוריים מאוד שטחיים לכל תקופה.

Boogieman

New member
זה נכון, רק אל תיקח אותי בתור דוגמא

לאופן לימוד ההסטוריה בי-ם.

טרה10

New member
מלבד הספרים שאנשים הציעו..

נראה לי שאתה-מנסה לדעת היסטוריה בלי ללמוד היסטוריה. לדוגמא ספר כללי במתמטיקה- שיתן מושג במתמטיקה. או ספר לאנגלית- כנ"ל. מכיון שההיסטוריה היא לא רק כרונולגית- אלא נושאית מה שצריך זה ללמוד-באוניברסיטה בקורסים שונים-כשהשנה הראשונה היא כמו טירונות-ומה שצריך זה לדעת איך ללמוד-ולא מה ללמוד. בדרך כלל-לימודי ההיסטוריה מחולקים לתקופות-שלש בדרך כלל-באופן כרונולוגי. ובתוך התקופה יש מבוא-ורק בשנה השניה לפי נושא בתקופה. המבוא אם כן הוא הספר ועל כן עליך לחפש ספר שבשמו מופיעה המילה 'מבוא'. לגבי היסטוריה יהודית-היה הספר האדום-של אטינגר-בשלשה כרכים-אבל נראה לי שזה כבר מיושן.יש ספרי היסטוריה-חדשניים יותר.בכל ספריה. לגבי אירופה-יש ספר בשמו המילים 'אירופה ו/או/מאז נפוליאון'- [בטח יש כאן מי שיודע.] בקשר לערכים בודדים או נושאים-אני חושב שבאנציקלופדיה עברית עד 1974-יש תשובה לשאלתך.יתרונה בשפה העברית.[עד שתדע אנגלית..מספיק לקריאה שוטפת ללא מילון] אם תתחיל בקריאת מאמרים-לא תגמור אף פעם.זכור רק שלנו לא היה האינטרנט.. לא להאמין.!!

למעלה