אני מחפשת מתכון

את המתכונים האלו ראיתי ובכל זאת

אני מחפשת דברים שנוסו על ידי חברי וחברות הפורום!

רישמי בחיפוש - ארטישוק ירושלמי

ראיתי שם כמה דברים שנראים טוב למשל רשימה חלקית
דונה

כל מה שאני מכינה מתפו"א רגיל

אני מכינה גם מארטישוק ירושלמי בתנור, מרק , בבישול עם קציצות תפרטי קצת יותר מה מעניין אותך ואני אנסה לתת לך מתכון טוב

הייתי רוצה מתכון של תפוח אדמה

ירושלמי בתנור. אם יש לך מתכון טוב אשמח לקבל. תודה ושבת שלום

miky4

New member
מס' רעיונות

1. פירה - פשוט לבשל עם מעט מלח ולמעוך כשרך עם מעט חמאה או שמן זית. לא חייבים למחית חלקה לגמרי. יוצא מאוד טעים. 2. מרק - לבשל עם בצל וציר של מרק ירקות (שבישלת קודם - עם בצל, גזר, תפו"א וכד') - מספיק שיכסה לא צריך יותר מדי נוזלים, לתבל במלח ופלפל. לרסק למחית חלקה. מאוד טעים ואפשר להוסיף מעט איטריות. 3. בתנור חתוך לפרוסות-חתיכות עם שאר ירקות שורש מתובל במלח, פלפל וקצת עשבי תיבול (טרגון, אורגנו או כל מה שאוהבים). זה מנסיוני.

תפו"א ירושלמי בתנור

אני פורסת תפו"א רגיל , קישואים, בטטה וארטישוק ירושלמי {ברור שאת לא חייבת} מכינה בקערה רבע כוס שמן , פפריקה חריפה/מתוקה , כורכום מעסה את הירקות מסדרת בתנור ומפזרת למעלה פלפל גרוס , מלח ורוזמרין מכניסה לתנור לחצי שעה 45 דק בחום של 180 200 בתאבון שבת שלום

שקמי

New member
../images/Emo207.gif למה הארטישוק משחיר?

חמותי מכינה מהארטישוק מאכלים במקום תפו"א, ולפעמים הוא נראה סמרטוטי ומשחיר. יש סיבה מסוימת? אולי הוא מתאים למאכלים מסוימים ולא לאחרים? מישהו יודע?

revik

New member
ככה אני עושה ויוצא מעדן:

כיוון שהוא יותר עדין מתפוח אדמה רגיל ולא מצריך זמן בישול רב , אני מעדיפה להכין אותו על הגז: מטגנים כמה שיני שום מוסיפים עיגולים פרוסים של הארטישוק הירושלמי מוסיפים מעט מלח ופלפל ומבשלים/מאדים על אש קטנה כחצי שעה זהו! טעמו עדין ומיוחד ולכן לא צריך יותר מדי תבלינים כאן. בהצלחה.

למעלה