אני מחליפה לטופמקס!

אני מחליפה לטופמקס!

הייתי אצל הנוירולוגית, ועקב עצבים של ההורים שלי ועצבים שהטגרטול פוגע בכבד, ביקשתי להחליף והיא אמרה שאין שום בעיה. היא גם ציינה שהטגרטול עושה בעיות אם וכשר אחליט להכנס להריון, וגם מנטרל את השפעת הגלולות, דבר שהטופמקס לא עושה.ואני לא רוצה להכנס להריון...:) עכשיו הבנתי שהטופמקס גורם לאובדן זיכרון? זתומרת שזאת תופעת הלוואי שלו..?כמובן שאם זה יקרה אני אחליף אותה מיד... איזה עוד תופעות לוואי יש? אני אשמח לשמוע... אגב, אני חוזרת לנהוג :)

חייםלוי

Member
מנהל
במילון המונחים בקטיגוריה תרופות

יש מאמר גדול על טופמקס והשפעותיו.

השאלה היא אם זה היה בסדר להחליף?

כי לא היה לי שום דבר עם הטגרטול,שום תופעות לוואי סתם אמא שלי לחוצה שיקרה לי משו לכבד

אני לא מוצאת שום מידע על טגרטול

ואני לא מבינה מה קורה לכבד, עברתי את גוגל פעמיים. איפה אסטלינה?היא מכירה את הטגרטול מצוין... מישהו יכול לצרף קישורים בקשר לנושא הזה בבקשה?

מספר 6 בהתווית נגד

מס' שש, אבל תני לאמא לקרוא את התוויות הנגד של טופמקס לפני שאת עוברת, ללמוד על התרופות לפני שמחליפים ואח"כ להחליט. לכל תרופה יש תופעות לוואי שלא היינו רוצים להיתקל בהן
מה שלא תחליטו, בהצלחה יקירתי

חייםלוי

Member
מנהל
מתוך ספרו של ד"ר לרמן על טגרטול

קרבמזפין (טגרטול, טריל) לתרופה זו, שהוכנסה לשימוש ב-1962, יש טווח פעולה דומה לזה של פניטואין. היא נספגת לאט יחסית אך מתפרקת מהר ולפיכך אורך מחצית החיים שלה הוא 12 שעות. זה מצריך מתן שלוש מנות יומיות. הטגרטול יעיל במיוחד נגד התקפים פסיכומוטוריים. בדרך כלל אין הוא מרדים ולעתים יש לו השפעה מעוררת ואנטי דפרסיבית מסויימת. הוא עלול לגרום לדיכוי מוח העצם וירידה במספר כדוריות הדם הלבנות, אבל בדרך כלל מדובר סירידה חלקית לא מסוכנת, שאינה מצריכה את הפסקת הטיפול. פגיעה בכבד והופעת צהבת הן תופעותנדירות ביותר. מינון יתר יגרום לבחילה, סחרחורת ולטישטוש. לעתים די רחוקות עלול המינון התרפויטי להיות מרדים ואז יש צורך בהפחתת המינון. במקרים נדירים עלול הטגרטול לגרום להצטברות נוזלים ובצקת בגלל חיזוק פעולתו של ההורמון האנטי-דיורטי שמתפקידו למנוע הפרשת יתר של שתן. כללית אפשר לומר שזו תרופה טובה מאד להתקפים מוקדיים וכלליים ותרופת הבחירה לנשים ולנערות הסובלות מהתקפים כאלה. גם ד"ר שילר, בספרו, אומר שתופעות הלוואי כמו סחרחורת וטשטוש חולפות לאחר זמן קצר וכן שפגיעה בכבד היא נדירה.

למעלה