אני מזמין

אני מזמין

אני מזמין את נוער מרצ להפגין בנתניה מול בנין מועצת העיר או מול העייריה, במחאה על חקיקת חוק שחור, חוק עזר עירוני האוסר על מכירת חזיר במרכז העיר, חוק זה חוקק כתגובה לפתיחת חנות לממכר פרות נמוכות במרכז העיר. בואו הפגינו והראו את כוחם.

ל שכזו

New member
../images/Emo6.gif

עומר, אוריה - שלא תגידו שאתם לא יכולים להיות אקטיביסטים גם במה שמטריד אתכם

sad b u t true

New member
לירון- so true

אם לא במסגרת ההנהגה, אז כפעילים עצמאיים... בעזרתו של אסף כמובן

המילה "מטריד" מתחילה לעלות על עצביי

ואם אתם תנועה פעילה אז תראו את עצמכם ותעשו הפגנה ערכית בנתניה.

גם אם בשר זה רצח,

אי אפשר לחוקק חוק שאוסר למכור את החיה הזו-והזו, כי לדעת קבוצה מסוימת זה רצח. מי שרוצה, שיקנה. מי שלא- לא צריך. זה מזכיר את סגירת החנויות בשבת. מי שלא רוצה לקנות ביום שבת- שלא יקנה. לא מובן לי למה סוגרים את הפתח לכל האוכלוסייה, במקום להגיד לקבוצה שמתנגדת שידירו רגליהם מחנויות בשבת, או במקרה זה- שלא יקנו בשר וזהו.

טקה 69

New member
אני דווקא בעד החוק,

לא ידועת מה איתכם. עדיף שלא ימכרו שום חיה בכלל..

ל שכזו

New member
טקה../images/Emo99.gif

סיפרתי לך מה היה בישיבה?
[אם לא, מותר לך גם להתקשר, את יודעת
]

תמיר1991

New member
מניעת אכילת בשר היא לא צעד אנטי-דמוקרטי

לדעתך? אם זו הדעה של מרצ................

ל שכזו

New member
מניעת רצח הוא לא צעד אנטי-דמוקרטי לדעתך?

עזוב דיעות של מרצ. לפעול לחקיקת האמונות והערכים שלך זה הדבר הכי הגיוני לעשות בדמוקרטיה. [דיון זב"ח
] [תומר, אל.]

נו באמת, מה זאת החלטורה הזאת?!

את מנסה להיות כאן סופר צדיקה?! סופר נני?! מאז ומעולם בני האדם אכלו בשר, דמוקרטיה היא תפיסת עולם שנותנת חירות לפרט, לך יש זכות לאכול מה שבא לך ולי יש זכות כמה בשר שאני רוצה, אבא שלי בעצמו טרף לול שלם של תרנגולות! עד היום שהוא פוסע ליד אייזשהו לול , כל התרנגולות מתחילות לקרקר ומשתגעות מפחד. אם יש אלוהים באייזשהו מקום אז אני מקווה שהוא עסוק בדברים חשובים יותר מזה שאני אוכל בשר חזיר. ובאותה מידה, לפי חירות הפרט, יש למישהו זכות שרוצ הלפרנס את עצמו בכבוד לספק בשר חזיר לצרכנים ולמכור אותו, זאת זכותו! יש הבדל! יש זכיות האדם ויש זכיות החיות שאינן בני האדם! יש בני אדם שהם גם חיות (כל מיני ערסים בנתניה). אנטי דמוקרטי לדעתי זה כמו שאת (ואת לא שונה בעיינין הזה בכלל מהחרדים) שמתערבת בצלחת שלי בודקת מה אני אוכל.

I Me Mine

New member
אין לי מושג למה אני עושה את זה, אבל מילא.

מאז ומעולם בני האדם אכלו בשר, מאז ומעולם אנשים אנסו זה את זה, רצחו זה את זה, זה שעושים משהו מאז ומעולם, לא הופך אותו ללגיטימי ומוסרי יותר. דמוקרטיה היא תפיסת עולם שנותנת חירות לפרט, דמוקרטיה היא, בראש ובראשונה, תפיסה שנותנת חירות לפרט באופן שוויוני. עכשיו עלינו לשאול את עצמנו - למה אכילת בשר אינה שוויונית? ראשית כל, אומר שלא צריך לתת לבעלי חיים זכות הצבעה. למה? מפני שהם לא מספיק אינטילגנטיים בשביל זה, מפני שאין להם כושר שיפוט שמתאים לכך, ובשל שלל סיבות שיהיה מיותר להזכירן. אותו הדבר לגבי ילדים. נכון, זכות הבחירה אמורה להינתן לכל אדם באשר הוא, אז למה לא לילדים? מפני שבדומה לבעלי חיים, אין להם כושר שיפוט והאינטילגנציה שלהם לא משתווה לזו של אדם בן 18. ניתן לומר שאי נתינת זכות הצבעה לילדים היא אפליה? זו תהיה טעות. זו תהיה טעות, מפני שעקרון השוויון מדבר על שווה לשווים ושונה לשונים. כלומר, זה זה שבשירותי נשים אין משתנות, זה לא אומר שהן מופלות, זה רק אומר שאין להן צורך או יכולת להשתמש במשתנות. לכן, אם להשתמש בדוגמה נוספת, מניעת זכות הצבעה מנשים היא מפלה ולא דמוקרטית בעליל. כן, נשים מנועות מלעשות הרבה דברים שגברים מסוגלים להם, אבל אין שום צל של ספק שיכולתן השכלית מאפשרת להן להצביע. הקריטריון היחיד שאמור להיות לאם צריך להמנע מגרימת סבל כלשהו למישהו, הוא האם הוא מסוגל לסבול. ואין ספק שבעלי חיים מסוגלים לסבול (תומר, לא
). לפיכך, אכילת בשר היא לא שוויונית, לא מוסרית, ולא דמוקרטית. לך יש זכות לאכול מה שבא לך ולי יש זכות כמה בשר שאני רוצה, לא. אין לך זכות לאכול כמה בשר שאתה רוצה. אבל אני לא אחזור על עצמי, ולכן מה שכתבתי בחלק הקודם תקף גם לפה. אם יש אלוהים באייזשהו מקום אז אני מקווה שהוא עסוק בדברים חשובים יותר מזה שאני אוכל בשר חזיר. זה לא משפט מרודף העפיפונים? ספר נחמד דווקא. אני לא מדברת על אלוהים, אני מדברת על מוסר. ובאותה מידה, לפי חירות הפרט, יש למישהו זכות שרוצ הלפרנס את עצמו בכבוד לספק בשר חזיר לצרכנים ולמכור אותו, זאת זכותו! לא, כמו שלא זכותי לצאת ולטבוח באנשים שבא לי לטבוח בהם, כך לאף אחד אין זכות לטבוח בבעלי חיים. יש הבדל! יש זכיות האדם ויש זכיות החיות שאינן בני האדם! אני מסכימה, יש הבדל ענק בין בני אדם ובעלי חיים, אבל כל זה לא משנה כשמישהו מסוגל לסבול. אם מישהו מסוגל לסבול, חובתנו המוסרית היא למנוע ממנו את הסבל הזה, בלי קשר לרמת האינטילגנציה שלו, המראה החיצוני שלו, ואי אלו קריטריונים לא רלוונטיים. (ולירון מוזמנת לכתוב את הכל בצורה הרבה יותר מוצלחת
)

ההבדל בין לרצוח בני אדם ובין לאכול

בשר הוא בכך שלאכול בשר היא ממש תכונה טיביעית פיזיולוגית, כמו למשל להתרבות ולקיים יחסי מין עם ...... אבל האמת היא שלא מאז ומעולם, אם אני לא טועה בני האדם בהתחלה היו קודם כל אוכלי עשבים... ואם מוצאנו מין הקופים אז הקופים אוכלים בננות ולא פרות. וחוץ מזה, למה אם החיות רוצחות (שאלה פילוסופית (אם אתה מתחקם אז אני אתחקם כפול) אם החיות רוצחות אחת את השני, למשל כך את האריות שטורפים פילים והחתולים שטורפים עכברים, אז למה לנו אסור "לרצוח" אותם...?!!! אנחנו חלק משרשרת המזון תבין!! אנחנו טורפי על!! אתה דמוקרט אתה?! אתה תגיד לי כמה בשר לאכול וכמה לא? ולא משנה שתכלס אני לא אוכל הרבה בשר.

ל שכזו

New member
ללא ספק,

"אוכלי כל" הם טורפי-על. אתה חייב לעשות על זה דוקטורט.

ל שכזו

New member
אוכלי-כל (אומניבורים):

בע"ח שיש להם את האפשרות לאכול תזונה הן מהצומח והן מהחי. לנמר אין, לך יש. מ.ש.ל

למעלה