אני מזועזע!!!!

אם גויים היו עושים את זה.

עוד הייתי חושב שיש כאן משהו מסוכן. אולי תחילתה של אנטישמיות. אבל אלו יהודים מפגרים. אני מתייחס לזה כאילו זו לא הייתה הצתה מכוונת אלא בטעות, מבחינתי אין הבדל בין אדם דפוק לגחל בוער טועה. לא הייתי נוסע עד בני ברק כדי למנוע את זה. אבל בהחלט הייתי מרים טלפון למכבי אש אם זה היה בידי.

שאלה לשבתי צבי

האם היית הולך עד לטלפון אם הוא היה בחדר אחר? או שרק אם כבר הוא היה בידך בשביל משהו אחר היית מתקשר למכבה אש? ומתוך זה מתעוררת שאלה נוספת,אם היית אוחז את הטלפון להתקשר בשביל המשהו אחר,ופתאום נודע לך השריפה,האם היית מתקשר קודם למכבה אש? או שראשית היית מתקשר ליעד המקורי שתיכננת? עוד שאלה,האם היית מתקשר על חשבונך או מבקש אחר כך את מחיר השיחה מגבאי בית הכנסת?

מה שברור הוא.

שאם היו עולים לי כל השאלות האלה בראש. לא הייתי מתקשר מרוב עיפות, גם אם הבית שלי היה נשרף לעיני...

crfv

New member
אלימות היא מזעזעת על כל צורותיה

כולל שריפת ספרים.

wr האחד

New member
אין ממה להזדעזע

ספרי תורה הם כמו ספרי הסטוריה אז נשרפו אז מה ? אני לא מסכים עם הצעד הזה , אבל לומר שזה מזעזע ? לא ממש.

Le Fay

New member
טקס קבורה בהשתתפות אלפי אבלים???

פשששיו. ואנשים מצויינים נקברים באישון לילה מעבר לגדר.

MAYA20

New member
לא מזועזעת כי זה חרא של עולם אבל

זה אכן מעשה לא מוסרי, מסוג המעשים רווי השנאה שיביאו יום אחד את העולם לקיצו.

בואו נפריד ...

יש שלושה עניינים שראויים לדיון בעניין הזה: 1. עצם שריפת ספר. 2. פגיעה ברגשות שנובעת מכך שהספר מקודש. 3. השחתת רכוש. אני מקווה שכולנו מסכימים שמבחינת העניין השלישי זה מעשה פסול. לדעתי, גם מבחינת העניין השני המעשה פסול, מאותה סיבה שאכילת חזיר מול בית כנסת בצורה מופגנת היא מעשה פסול. כמובן, אם מישהו שורף ס"ת בבית שלו - מהבחינה הזו שיבושם לו. במילים אחרות, לי אישית אין ולו טיפת כבוד לדת, אלא רק לדתיים בהיותם אנשים. מבחינת העניין הראשון - מכיוון שהכוונה של השורפים - כך נראה לי - אינה באה מאותו מקום של אלו ששרפו ספרים בחוצות העיר, אני לא חושב שפה הבעיה. השילוב של 2 ו-3 הוא שעושה את המעשה למעשה פסול.

למעלה