אני מותשת...

אני מותשת... ../images/Emo10.gif

רגשית ופיזית... מותשת לפני כשבועיים נכנסתי לפורום והתקבלתי בחיבוקים ואפילו זר פרחים קיבלתי סיפרתי לכן שרק לפני ארבעה ימים התגרשתי, חשבתי לעצמי אוףףף סיימני את ההלכים, סיימנו וזהו עכשיו אני לעצמי ולילדים אך עכשיו קשה יותר ואני מותשת... רצה לעבודה, עובדת שעות נוספות, רצה הביתה חזרה ושם מחכה עבודה נוספת ומאז אני במלחמה עם עצמי, עשיתי נכון או לא? עובדת יותר שעות... עובדת יותר קשה בבית בתוכי יודעת שעשיתי נכון, אך אני כל כך, כל כך עייפה מה עושים, צריכה ללמוד להתארגן מחדש ולא יודעת איך עושים את זה...

angel151

New member
חכי חכי לאט לאט ../images/Emo175.gif

הכל יהיה בסדר לוקח זמן להתרגל למצב החדש לסדרי העדיפויות בחיים שלך עכשיו לי לוקח עד היום עד היום הכל היה מבולבל אצלי בבית רק לפני חצי שנה לערך התחלתי להבין שאני במצב קטסטרופלי והגיע הזמן לעשות סדר. 1: לעבור למשמרות עבודה "נורמליות" כן פחות 500 ש"ח אבל חייבת למען הילדים. 2: הם הראשונים שאני צריכה לדאוג להם , ורק אח"כ אני.. 3: על הרבה הנאות וויתרתי למען הבית והחיים שלנו.. 4: רק לאחרונה התחלנו אף להבין עד כמה כסף אנחנו מבזבזים על דברים מיותרים כי אנחנו רק 3. ולא 4 כמו קודם שזה די משמעותי עבורי היה. 5: לא נורא את עוד יכולה לטעות כי אין לך נסיון אבל עם הזמן אני מאמינה שתפיקי לקחים ותביני מה עדיף עכשיו ומה חשוב יותר. זה נלמד עם הזמן.

s h o o s h a

New member
תקופת הסתגלות

כנראה שכל אחד/ת עובר/ת את זה, את תקופת ההסתגלות מחיים בשנים לחיים לבד - על כל המשתמע מכך, בעיקר כאשר מדובר במטלות אשר פעם התמודדנו עמן בזוג וכעת עלינו להתמודד עמן בעצמנו בלבד. מיקי, אל תלחמי עם ובעצמך. קיבלת את ההחלטה שלך לאחר הרבה לבטים ונסיונות. קיבלת החלטה אמיצה ונכונה לך ולמרות הקשיים, "הם" לא יוכלו לך, כי את חזקה קבלי את עצמך על כל חולשותייך וכאבייך (ויש הבדל עצום בין "קבלי" לבין "הכנעי" להם) ועם הזמן תיקל עליך ההתמודדות ובמבט לאחור יתכן ואפילו תצחקי על חלק מהקשיים (אויש מיקי, אין לך מושג כמה אנחנו לומדות על עצמנו בתקופת ההסתגלות הזו, בטח עוד יספרו לך) ובכל מקרה - זה באמת לא קל ולא פשוט אבל בהחלט אפשרי בהצלחה

ophra

New member
זמן, זמן ועוד קצת זמן....

אמרו לפני ובוודאי יאמרו אחרי - זה לוקח זמן. תי לעצמך את הזמן הזה את זקוקה לו. אם זה יתן לך תחושה קצת יותר טובה, אני יכולה לספר לך שבשנה הראשונה של החיים לבד הזנחתי כל משימה שאינה בגדר "בהול". ה-
היה מגיע מדי פעם לבית שלנו (שעוד היה חצי בבעלותו) ולא מסתיר את שאת הנפש שלו מרמת ה"תחזוקה" הירודה של ה"נכס"
עם הזמן התחלתי להיות מסוגלת לעשות קצת יותר אבל את חושבת שעדיין אין איזה אלף משימות שאני צריכה לבצע ולא מגיעה אליהן??? בוודאי שיש רק שזה כבר לא כל כך מפחיד ומאיים אני יודעת שהן יישארו שם, המשימות...
ומתישהו אגיע אל כל אחת ואחת מהן
ואם מותר עוד עצה אחת קטנה: בלילה, אחרי שהילדים ישנים שבי לך בשקט עם עצמך קחי את הזמן הזה עבורך בלי שיחות טלפון ארוכות בלי צ'יטוטים באינטרנט בלי כביסות, נקיונות וכלים פשוט שששששששששששששקט. אין לך מושג כמה זה ממלא מצברים....
עפ
(שבגלל מיקי עושה עכשיו רשימות של משימות פתוחות בראש
)

blonda3

New member
כולנו מותשות....../images/Emo178.gif../images/Emo9.gif

אבל החופש הזה שווה
מי אמר שהחיים קלים? יקח לך זמן להתרגל, וגם אז תהיי מותשת........ אז תנמיכי ציפיות מעצמך מהסביבה ובכלל..... אל תנסי להיות סופר וומאן...... תלמדי לבקש עזרה ממי שאת יכולה ואם אין אז...תבדקי איפה את יכולה להקל על עצמך. בהצלחה-והרבה סבלנות.

מיקי יקרה

אמרו ויאמרו, לאט לאט... הכל יהיה בסדר... נכון אמרת שצריך ללמוד להתארגן, ואת תלמדי...יותר מהר ממה שאת חושבת... זה לא רק העומס של מטלות, זה גם התהליך הרגשי שמתיש, הלבטים.. סימני השאלה... כמו שאמרה שושה החכמה... לקבל את עצמנו, איפה שאנחנו, עם הלבטים והתשישות... יהיה בסדר חמודה... יש לך ששי-שבת לעצמך פעם בשבועיים? ערב פנוי באמצע השבוע? אל תקדישי אותם לכביסות ונקיונות, נסי להקדיש אותם לפגישה מחודשת עם מיקי, נסי להזכר עם מי היא אוהבת לשוחח, מה היא אוהבת לקרוא, איזו מוסיקה עושה לה טוב... ועוד עצה קטנה שאני משתמשת בה בזמנים קשים, נסי כל יום (בסדר, כל יומיים) לעשות משהו קטן רק בשביל עצמך, לא בשביל הילדים/העבודה/הבית, משהו קטן, אמבטיה עם קצף, שני עמודים בספר במיטה שהרגע החלפת בה מצעים, כןס יין ומוזיקה אחרי שהילדים הלכו לישון... בהצלחה לך יקירה, אנחנו כאן, אתך ובשבילך... פייה

r e d head

New member
היי מיקי

שאלת אך מארגנים את הזמן... לפני כמה חודשים הסתובב באינטרנט סיפור על מרצה באוניברסיטה, שהעביר קורס בניהול זמן(מנסה לשחזר את עיקרי הדברים מזכרוני) הוא המשיל את סידור הזמן למילוי בקבוק באבנים, קודם הוא הכנים את האבנים הגדולות, אח"כ מילא חורים בחצץ ובסוף בחול.... הרעיון הכללי הוא שצריך למצוא קודם זמן לדברים הכי חשובים ואח"כ משלבים בינהם את שאר הדברים. מניסיוני אני יכולה להגיד לך שאפשר להסתדר. פשוט לוקח קצת זמן להגיע לאיזון מחדש של החיים. אולי יהיו כאלה שיגידו לך שאפשר לעשות הכל הכי טוב אני לא הצלחתי ויתרתי על כמה דברים, או שמצאתי להם תחליפים למשל קונה יותר אוכל מוכן ופחות מבשלת לא עובדת שעות נוספות, נילחמתי במערכת וניצחתי אותה! רשמתי את הבת שלי לצהרונית ששם מקפידים על הכנת שעורי בית. עוזרת בית פעם בשבועיים על חשבון ויתור על בזבוזים אחרים. רשימה של ביביסיטריות עזרה מהורים ועוד.... לאט לאט מכירה טוב מאוד את ההרגשה הזאת שהכל לחוץ קשה לחשוב על כל מה שצריך לעשות בבת אחת אפשר גם משימה משימה, זה יותר פשוט. בכל מיקרה אנחנו כאן ..... שיהיה לך
קל...

michaly44

New member
אמרו כבר את הכל.

כלכלית זה קשה יותר אך מיקי..החופש לחזור הביתה שמחה.. לעשות כרצונך..בלי מתח, בלי לרצות בלי לנסות לשמור על שלום בית. את רגועה יותר..וסבלנית יותר אל הילדים. כרגע יש פחדים. זה יעבור. זו רק תקופת הסתגלות. תני לעצמך את הזמן. מאחלת לך בהצלחה.

מיקי

עברת תקופה לא קלה תקופה של החלטות של לחץ נפשי וריצות אינסופיות לסידורים בודאי שאת מותשת קחי לך את הזמן עכשיו לנוח להתארגן ולבנות את עצמך ומשפחתך מחדש אמרו לפני ואוסיף ואומר שבי עם עצמך ובני סדר עדיפויות מחדש יודעת שאצלי זה היה הדבר הראשון שעשיתי אל תשכחי את עצמך ובסדר העדיפויות מצאי מקום לעצמך בראש הרשימה כשיהיה מה שימלא אותך יהיה בך הכח לסחוב את העגלה למעלה עוד יבוא היום בו תביני כמה גדלת בתקופה הזו ותתגאי בעצמך תני לעצמך ולילדייך את הזמן להסתגל כמו לכל מצב חדש ותזכרי שאנחנו כאן איתך

יודעת שלוקח זמן...

להסתגל לחיים החדשים, לארגן סדר עדיפויות וכל הדברים שכתבתם נכון ואקח לתשומת ליבי, יודעת שאני מאושרת ורגועה כשחוזרת הביתה בלי לדאוג מה יגידו לי ויעבירו עלי ביקורת ואפילו הילדים כבר הרגישו וגם אמרו לי. בעצם.. אני חושבת שהרבה לא השתנה מאז, הוא עבד בלילות וכמעט הכל אני הייתי עושה, אך לדעת שיש שם מישהו שבכל זאת עוזר קצת, לדעת שלא כל העול הכלכלי נופל על כתפי, נתן קצת שקט נפשי... כשיש ילדים גדולים הם לא הולכים לסוף שבוע לאבא נכון, שהם הולכים אליו למספר שעות בשבת או לארוחת ערב ביום שישי אך הם חוזרים הביתה, לחדרם, לעניינים שלהם, לחברים שלהם ולא רק שחוזרים גם מביאים איתם נספחים הבית כל הזמן מלא בחברים, חברות, באלגן... כייף לדעת שהם ממשיכים את החיים שלהם, ובהחלט לא הייתי רוצה שיפסיקו אך... אני זקוקה לשעות של שקט השקט הזה שאין לי להיות עם עצמי, לשמוע מוזיקה שאני אוהבת או סתם לבהות בלי לעשות כלום כששקט שקט מסביב שעות נוספות... איך אפשר לא לעבוד יותר שעות כשיש סטודנט וחייל בבית והחוק קובע מזונות לילדים עד גיל 18 נכון שהוא עוזר לי מעט, אך לא מספיק כדי שאוכל להפסיק את השעות הנוספות ולצערי השעות האלו מתנקמות בבן הקטן אוףףףף... אני מקטרת היום זה הסוף שבוע שלו הילדים הולכים אליו לפחות יהיו לי מספר שעות של שקט שבת שלום

s h o o s h a

New member
דווקא על זה חשבתי כשקראתי אותך

ענין של זמן קח אותו לאט את הזמן העולם עוד יחכה בחוץ קח עוד שאיפה מן הזמן שתי דקות לפני ההתפכחות להתמכר ללב המתפרע לדמיון המתפקע ולאושר הנוגע בעומק הכאב אתה עוד תגלה את העולם אם תרצה או לא תרצה יש עוד זמן להשתנות מן הקצה אל הקצה אם האהבה כאבה לך אתמול אולי מחר היא לא תכאב אם עוד הדמעות זולגות בלי קול בסופן אולי חיוך רחב להתמכר ללב המתפרע לדמיון המתפקע ולאושר הנוגע בעומק הכאב אתה עוד תגלה את העולם אם תרצה או לא תרצה יש עוד זמן להשתנות מן הקצה אל הקצה ******************* לך, מכל הלב שושה

מיקי ../images/Emo24.gif

קודם כל צריך להתאושש נפשית גרושים זה אחד התהליכים שמצריכים הכי הרבה כוחות נפש (כמעט) כמו מוות במשפחה... אז תביני קודם כל שאת נמצאת בתקופה קשה ותני לעצמך הקלות... אז לא יהיה מבריק הבית והכביסה או הכיור ימתינו קצת האמיני לי זה לא בורח מותר לך גם לקחת פסק זמן לעצמך... לשבת עם מוזיקה להדליק נר וקטרות ולקרוא ספר טוב , לרקוד עד אור הבוקר, לשיר או לשתות כוס יין לצאת עם חברה טובה או סתם לטייל על חוף הים כל דבר שממלא אותך באנרגיה ...כי כרגע זה מה שאת צריכה והשגרה לא מספקת לך את האנרגיה שנעלמה.... אז פשוט מתני קצת את הקצב ותזכרי שהתהליך הוא מאמץ נפשי גדול וצריך הרבה אנרגיה כדי לעבור אותו.... ההקלה תבוא רק עם את תחזירי לעצמך את הכוחות שאבדו....

היי מיקי.... עד שהגעתי לפה..

כבר כמעט נאמר הכל... קחי לך את הזמן, הוא מגיע לך... אחרי זמן מה המצברים התמלאו.. תתארגני עם כל המטלות ותהני מהלבד.. זה לוקח זמן אבל הסוף זה מגיע... וחיבוק... לחיזוק

מצוטטת

New member
קשה

לי לענות, על האיך עוד יותר על המה בכלל כשמדובר בתחושות/רגשות ומבלי קצת להכיר (בעובי הקורה) זה קשה לי שבעתיים אבל זה מה מזמזם לי....כשקראתי פסק זמן/אריק איינשטין לקחת פסק זמן ולא לחשוב לשבת מול הים ולא לדאוג לתת לראש לנוח מהפיצוצים לתת ללב לנוח מהלחצים אני יודע שזה לא הזמן בעצם גם אני עוד לא מוכן אבל הנשמה רוצה קצת מנוחה לתפוס אויר בשביל לחזור לעבודה אולי זה רק משבר קטן וזה חולף אולי פשוט אני נהייתי קצת עייף לקחת פסק זמן ולא לחשוב לשבת מול הים ולא לדאוג לתת לראש לנוח מהפיצוצים לתת ללב לנוח מהלחצים אולי זה רק משבר קטן וזה חולף אולי פשוט אני נהייתי קצת עייף לקחת פסק זמן ולא לחשוב לשבת מול הים ולא לדאוג

maof

New member
מיקי כבר סיפרו לך הכל לפני....

ונישאר לי רק לומר לך........ אומרים שתמיד קשה להיפרד ובמיוחד קשה להיות לבד אולם יש בה בפרידה כה הרבה יש בה עבר - הבורח ממך עתיד - הרץ לתופסך הווה - עומד לו ותוהה נבוך ורק לוחש שלום מעוף

מיקי - אני קוראת אותך לאורך זמן

פה ושם בפורומים שכנים, ומלווה מהמקום שלי את מה שאת עוברת. מקבילית הזמן שלי דומה לשלך. אמנם אני עוד לא גרה לבד אבל מרגישה את התשישיות הנפשית שלעיתים מאיימת לפלוש ולפעמים גורמת לחשוב שאולי בכלל לא כדאי המסלול הזה. אבל את דווקא אומרת בתוך תוכך יודעת שעשית נכון, לפחות אין לך הרהורי חרטה, על הצעד המשמעותי הזה, ואני מקווה שלא הקשיים יביאו לך מחשבות כאלה. נדמה לי שמה שכן, צריך באמת מקום לשחרר לפעמים קיטור. כאן זה נראה מקום מצויין. כי לא תמיד החברות הכי טובות פנויות לשמוע את מצוקותייך, יש להן את החיים שלהם ולא בא לך/לנו ליפול עליהן עם המצוקות היומיומיות. אז תצעקי, תוציאי,תקטרי, תפני מקום לדברים הנכונים. מצטרפת למחבקים מכאן תשמרי על עצמך.

תודה .. תודה לכולן על התמיכה החמה

אתמול היו לי כמה שעות שקטות איזה כייף... ישבתי עם עצמי עשיתי רשימות עשיתי חושבים רשמתי טיפים עכשיו נשאר לי לשנות דפוסים ולשנות הרגלים חושבת שזה קשה, אחרי שנים של אותה שיגרה אך בטוחה שזה יבוא לאט אך זה יבוא... מיקי במצב רוח טוב יותר ולכן
שיהיה לנו שבוע טוב

תהליך שלוקח זמן

זהו תהלחך שלוקח זמן. תךורידי קצת לחץ והתחייבויות כמו סדר ונקיון. עכשו זה רק ת והילדים בינתיים. בטח שעשית נכון - צריך להמשיך הלאה. שבת שלום

hava 1

New member
../images/Emo178.gifהמותשת

מיקי השינוי הוא קשה אבל זה מה יש! דאגי שהפרפקציוניזם לא ישלוט !בחופש יש המון בנות תיכון שישמחו לעבוד תמורת תשלום לא גבוה . לכן בהתחלת הדרך שלך השתדלי לדאג גם לעצמך מאחלת לך רק טוב

למעלה