אני מוטרדת....

einav8

New member
אני מוטרדת....

אני עושה הזרעה על מחזור טבעי, הזקיק אתמול בבוקר היה 17.5 והרירית 9.7. אמרו לי להזריק כוריגון אתמול(יום שני) ב - 11:00 ולבוא להזרעה יום חמישי בבוקר.... לא מאוחר??? כמעט 60 שעות אחרי הכוריגון????? התווכחתי עם הרופא שזה לא נראה לי הגיוני... אבל הוא היה בשלו. מה אתן אומרות???

פּוֹנְג

New member
אוף, אני שונאת שהרופאים מבלבלים לנו

את כל מה שאנחנו יודעות... אין לי תשובות בשבילך גם לי נראה לא הגיוני שאם כוריגון גורם לביוץ תוך 36 שעות, ואם רצוי לעשות הזרעה לפני הביוץ אז למה לעשות זאת ביום חמישי....

einav8

New member
הנימוקים שלו היו:

הוא אמר לי שרק עוד 40 שעות אני אבייץ! אחרי 36 שעות שואבים, אחרי 40 מבייצים. הוא אמר שרק אז הביצית תתחיל את מסעה - היא תהיה בשחלה כמה שעות ואחר כך תועבר לחצוצרה ותנדוד...ויקח לה הרבה זמן עד שהיא תתקרב לרחם. הוא אמר שלא ידוע איפה ההפריה נעשת... אם ברחם או בחצוצרה, ושעדיף שהזרע לא יחכה לביצית...כי אז חלקו נהרס... בקיצור באמת בלבל אותי.

bapi

New member
גם לי זה נשמע ממש מוזר ../images/Emo12.gif

סותר בערך את כל מה שאנחנו יודעות אבל אפשר גם בדרך הטבע, לא?
שמעתי שנכנסים מזה להריון לפעמים
אז קדימה לעבודה

גם לי זה נשמע מוזר

ומאוד סותר אפילו את מה שהרופא שלי פעם אמר לי (ואם אינני טועה, אנחנו מדברות על אותו רופא, לא???). הוא בפירוש אמר לי שעדיף שהזרע יחכה לביצית ולא להיפך. אולי יש משהו שונה במצב שלכם, שבגללו הוא חושב שעדיף שהזרע לא יחכה? ועד כמה שאני יודעת, ההפריה נעשית בחצוצרה, ככה כתוב בספר של בן רפאל. יש לי מחשבה אולי קצת פרנואידית ומוגזמת, אבל אני אכתוב אותה בכ"ז: אולי לא נוח לו לפני יום חמישי ולכן הוא אמר לך לבוא רק ביום חמישי? כשאנחנו עשינו הזרעות, היו עושים 2 הזרעות: אחת 12 שעות אחרי הכוריגון, ועוד אחת 36 שעות אחרי הכוריגון. אבל באמת אולי ההסבר הוא שהמצב שלכם שונה ולכן הרופא סובר כך. אולי כדאי שתתקשרי אליו שוב, אפילו שהוא לא יאהב את זה.

einav8

New member
התקשרתי ומה שאמרו לי זה כך:

הרופא שרוצה שנעשה את זה כך הוא קוגוסובסקי(??) לא שמעתי עליו, הוא מהמדיקל סנטר (הוא דיבר עם בוצ'ן). הוא אמר שלדעתו בגלל שב IVF שעשיתי היו יותר הפריות מיקרו, הוא רוצה שדווקא הביצית תחכה לזרע ולא להפך... כי הביציות נראו חזקות.. בגלל איכות הזרע- אבל ברמת מרפא אמרו שאין בעיות בזרע.... האמת שהצליחו לשגע אותי. בכל מקרה ננסה גם טבעי לפני זה... ומחזירים 3 פרוזנים ביום שישי. אז תחזיקו לי אצבעות.

פינקי33

New member
עינב, מחזיקה לך אצבעות למרות שהולכת

לאיבוד בין כל הפרטים האלה....

hyb

New member
מחזיקה לך אצבעות../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

במקרה הכי גרוע אם ההריון לא יהיה מההזרעה הוא יהיה מהמוקפאים. תוצמזה תמיד אפשר לנסות לבד, יש כאלו שאפילו נכנסים להריון מזה. בכל מקרה

נועם@בת

New member
גם הזרעה וגם מוקפאים?

קודם כל קוגוסבסקי אינו רופא מתחיל. הוא היה מנהל מחלקת IVF במדיקל, כם שיש לו מן הסתם קצת מושג. יש משהו שלא הבנתי, ההזרעה היא באמת לצורך הזרעה, או כדי שהיה זרע ברחם לקראת ההחזרה? בכל מקרה, מה שאני הבנתי מהתיאור, זה שהביציות שלך קשות לחדירה, והוא חושב שככל שיחכו יותר, יהיה קל יותר לחדור אליהן. מודה שמעולם לא שמעתי על זה, אבל כשתפגשי אותו פנים אל פנים תבקשי הסבר. תגידי שאת צריכה הסבר מפורט בשביל מנהלת הפורום
. הוא איש ממש נחמד עם המון סבלנות. עוד שמורה אצלי פינה חמה בשבילו מהשיחה שהוא ניהל איתנו אחרי השאיבה הראשונה כששנינו הינו על הפנים. בהצלחה נועם

einav8

New member
הזרעה לשם הזרעה.

לא בשביל זרע ברחם, למרות שאומרים שזה טוב, אז למה לא?
הוא ניסה להסביר לי
, הוא אמר הוא רוצה שהביצית תגיע לחצוצרה, וזה יקרה 20 שעות אחרי הביוץ, ואז הזרע יכנס בה כל עוד כוחו בו
. אני לא השתכנעתי - במיוחד לאחר שדיברתי עם רופא (מוכר ונחשב מאוד מקצועי, שלא אציין שמו) שאמר לי ש - 60 שעות אחרי כבר יהיה מאוחר מידי, אפילו חסר משמעות. אז החלטתי - גם היום גם מחר - כמה שיותר יותר טוב... לגבי ביציות קשות - לא זאת היתה הכוונה, הכוונה היתה זרע בעיתי(למרות שאין שום בעיה כביכול), וביציות טובות - סליחה על הבלבול.

sab sab

New member
באמת לא נשמע הגיוני../images/Emo4.gif וגם אני לא

מבינה למה עשיתם בעבר ICSI אם אין בעית זרע!?! אגב, פרופ' קוגוסובסקי מוכר לי מהמדיקל וזכור לי כמקצועי מאוד וסבלני,לכן אל תהססי להתקשר ולבקש לשוחח איתו... ב-ה-צ-ל-ח-ה!!!!!!!!!!!

Big Mama 1

New member
את מוטרדת ../images/Emo4.gif ויש לך סיבה טובה.

אבל....... תסמכי על הרופאים שהם לפעמים יודעים מה הם עושים. חברתי טופלה אצל דר' קוגוסובסקי והוא באמת מקצועי ונחמד. לפעמים צריך עין של רופא אחר ולשנות פרט הכי קטן בפרוטוקול כדי שזה יצליח, הפעם זה התור שלך להודיע על בטא חיובית. חושבת עלייך ולא שוכחת...

למעלה