אני מוחה !

הבעיה היא

שהחסידים של הגרי``ש אליישיב שליט``א סילפו דברים שאין להם מקור ! יש מבין ?

אופס אופס אופס...

הוא אולי מיסנגד, אבל עם זאת, הוא אחד האדמורים הגדולים בארץ... עדת החסידים שלו מחזיקה במוקדי כח לא פשוטים. לא לזלזל בכח של הליטוואקערס הירושלמים! איכס, קשה להאמין שאני מכניס את עצמי במדמנה הפוליטית הזאת. אפילו בצחוק.

קשה לך להאמין שפתחת את השירשור?

מי שבאמת מבין ב 'קלחת הביוב נושאת הצחנה' הזאת יודע היטב את המרחק הרב בין חסידים לתלמידי הרב אליישיב.

נרק אומן פתח את השרשור.

אמת, יש עדיין כמה הבדלים בין חסידי הליטאים לחסידים האותנטים. אבל זה לא כזה מרחק גדול. אלו ואלו סוגדים למנהיג מכח מנהיגותו, ולא מתוך גדלותו בתורה ויר``ש. וזה המכנה המשותף העיקרי והבעייתי מכולם.

סליחה

ההבדל הוא בהתייחסות, אם אנשי חצר אליישיב היו מגיבים בצורה חסידית על הפגיעות בו, לא היתה מחלוקת בפוניבז'...

מילה במילה

הרב עובדיה,דרשו: "...לימוד ההלכה צריכה להיות בדווקא עם לימוד 'טור' ו'בית יוסף'. יסוד ההלכה הוא מרן בית יוסף. לא ללמוד רק 'שולחן ערוך' ו'משנה ברורה' בלבד, כי בכך לא ישיגו את האמת. בשביל להשיג את האמת של ההלכה, צריך ללמוד 'בית יוסף'. על-ידי כך יידע באמת הלכה-למעשה, וכפי שקיבלנו הוראות מרן ה'בית יוסף'. הרב 'משנה ברורה', עם כל כבודו, הוא היה פוסק לאחינו האשכנזים, והיה הולך אחרי הרמ"א ושאר גדולי האחרונים. אבל צריך לדעת שאנחנו הספרדים קיבלנו הוראות מרן, וכפי שכותב בספר 'משפט וצדקה' ב'יעקב לגאון' רבי יעקב...חברו של רבנו חיים בן עטר בעל 'אור החיים' הקדוש. היה אומר לכם: אנו קיבלנו הוראות מרן, ואפילו יבואו אלף פוסקים יחלקו עליו, אין לנו אלא דברי מרן. וכך כותב הגאון רבי חיים פלאג'י בספרו 'חיים ביד'. ו'משנה ברורה' פוסק רק לפי האחרונים – 'מגן אברהם',ט"ז וב"ח ['טורי זהב' ו'בית חדש']. ואף שחולקים על מרן, הוא פוסק כמותם, אך זה לא לפי שיטתנו. לכן כשלומדים 'בית יוסף' ושאר פוסקים הספרדים - ללמוד מההלכות שכתבו. אז בעזרת השם תצליחו ותעלו מעלה-מעלה..."

ולפי האשכנזים זה לא נכון, מכיוון

שכבר במקום שהרמא חולק פוסקים כמותו חוץ מכמה מקומות.... ולכן דברי הר``ע נגד קבלה מאבותינו ודי ברור המחאה ביתד. זה צפוי.

יאפ... הבנתי אתזה כבר מיתד...

גם הרב עובדיה זלזל בחזון איש לפני עשור נראה לי... היה איזה סיפור שלא ידוע לי...

לא מצאתי מילת זלזול.

הוא הסביר שהמשנ``ב נמשך אחרי פסקי האשכנזים. מה רע בזה? אפשר להתווכח אם אכן קבלת הספרדים את הבית יוסף יותר חזקה מקבלת האשכנזים. וגם בזה לכאורה צודק הרב עובדיה. עובדה. בדרך כלל האשכנזים פוסקים במחלוקות הרמא והבית יוסף כהרמא. ובודאי נכון לגבי כולם, שא``א לדעת את ההלכה לאמיתה בעומקה מבלי ללמוד את הסוגיא מהגמרא, דרך הראשונים, הטור, הב``י, והש``ע.

19אריאל

New member
למען השלום והשלוה...

לכולנו יש עמדות ברורות וחדות בנושא אשכנזים-ספרדים ובכל מה שקשור לנושא כאוב זה בכל אופן שיהיה. אף אחד פה לא יצליח להזיז את השני מעמדתו בשום פנים ואופן. מכיון שכך, כל דיון שנפתח בנושא, בעיני זו פרובוקציה, וחבל להעכיר את האוירה בפורום, כי סוף כל סוף כולנו חברי הפורום, חברים, ולא צריך למצוא נקודות מחלוקת רגישות לעשות מהן שישו ושמחו... מקווה שהבנתם אותי. אוהב את כולכם! לילה טוב!

למעלה