אני מוחה!! |ספוליר|

אני מוחה!! |ספוליר|

כן כן, אני בקאמבק מטורף. בהתחלה אמרתי שאני אקרא באנגלית, אח"כ החלטתי לחכות לעברית, אבל אחרי שאח שלי קנה וקרא אותו אחרי שהוא יצא נשברתי. קוראים לי שירן ואני מכורה לה"פ, גם אם זה באנגלית. בכל מקרה, קראתי את השביעי באנגלית [בריטי אלא מה]. יש כמה דברים שאני חייבת לציין ובסופם אני חייבת למחות! - היה צפוי שסנייפי - פו יהיה טוב. תמיד אמרתי את זה . כפרה עליו. לא היה לי כ"כ הגיוני שהוא היה מאוהב בלילי, אבל נו טוב, יאללה, עד שיש קצת רומנטיקה בספר הזה.. בערך.. נזרום עם זה. - לא אמרנו שנדע על מה דאדלי חשב כשהסוהרסנים תקפו אותו? ולמה לדמבי יש צלקת של הרכבת קינג קרוס או משהו כזה? - לא יודעת, לדעתי זה די עלוב איך שבסופו של דבר זנב תולע החזיר את הטובה שלו להארי, כאילו ברור שזה עזר אבל.. לא יודעת. - אהבתי שגם לופין וגם טונקס מתו. לא שאהבתי שהם מתו! אבל זה ששניהם יחד , no matter what... - כשפרסי נכנס ממש בכיתי.. חח זה היה ממש מרגש כפרה עליו! [הפקצה שבי השתלטה לרגע.. הצבא הזה דירדר אותי] - דובי :'( - לא ייאמן אבל בסוף באמת רגולוס יצא גבר.. ואפילו התחלתי לאהוב את קריצ'ר.. - זה היה פשוט אדיר עם הקטע הזה של המחשבות שנשפכו מסנייפי פו. - ממש אהבתי את זה שוולדי אמר שאף אחד לא יהיה ממויין ושרף לנוויל את הראש ובסוף החרב שוב ניצבה לצד תלמיד אמיתי של גריפינדור - האמת? לא אהבתי את זה שלדמבי יש חולשות ושגם הוא אנושי וגרם למוות של אחותו.. נו טוב - הגיע הזמן שנוויל יזכה לתהילה! חבל שלא תקעו לו חברה. - מי זו ויקטורי או משהו כזה שטדי snuggled אותה בסוף הספר? - מה הם חשבו לעצמם, בקטע שהם רדפו אחרי ההורקרוקס, ופתאום התנשקו. כאילו דה תמצאו זמן יותר טוב ומקום קצת יותר פרטי.. - אה גם בקטע שהארי החזיר את החברייה לחיים נהניתי. טוב קצת שפכתי רגשות.. עכשיו אני אמחה! בשורה התחתונה הפכו בספר הזה את הגלימת היעלמות של הארי למשהו יחידאי ומיוחד.. עם זאת בספר הרביעי הבן של ברטי מספר איך הוא התחבא מתחת לגלימת ההיעלמות שלו בזמן אליפות העולם בקווידיץ'.. אז מה בעצם אנחנו אומרים פה? שיש לנו שני הולווס שהם הגלימה? האם ייתכן שרולינג לרגע שכחה שיש עוד גלימת היעלמות מגניבה שכזו בעלילה?! אה ועוד שאלה חשובה.. בעצם שתיים.. למה הארי ודמבי ישבו דווקא בקינג'ס קרוסס? ומה לעזזאל היה ברקע והפריע לריכוז של הארי? תינוק מתייפח? מה הלך שם? תודה רבה והיו שלום שירן!

אה ונ"ב ../images/Emo58.gif

בקטע שהארי ראה את הזכרונות של סנייפ ודמבי אמר לסנייפי פו שהארי חייב למות, אמרתי לעצמי, שאם באמת בסוף הספר הארי הורג את וולדי ומת, אני מחרימה את הסדרה לעולם ועד. מזל שזה לא ככה =]

../images/Emo58.gif

דבר אחד שקרע אותי מצחוק ושכחתי לומר... שאבפורת' הציל את הארי והחברייה ואז אחד האוכלי מוות אמר "אה, היה לו פטרונוס אייל, אני ראיתי בלה בלה" ואז אבפורת' זימן פטרונוס ואמר "איזה אייל? זו עז!!!!!!!" אתם לא מבינים מה זה לקרוא את המשפט הזה באמצע הלילה בבסיס אחרי שבקושי ישנתי בסופ"ש בגלל הספר הזה...

Yvaine

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo58.gif

זה היה אחד הרגעים המצחיקים יותר בתולדות הסדרה הזו! אח, אברפורת' הזה גאוני! מי היה חושב על ביצוע כשפים מגונים בעז חוץ ממנו?

גלימת ההיעלמות ../images/Emo58.gif

מעולם לא הוכחש בספר שגלימת ההיעלמות של הארי היא גלימת ההיעלמות היחידה בעולם. יתירה מזאת, כתוב במפורש בספר השביעי שיש עוד גלימות היעלמות, אבל אף אחת מהן לא מושלמת כמו זו של הארי; אף אחת מהן לא מספקת 100% אי-ניראות חוץ מזו של הארי.

De-Panther

New member
../images/Emo58.gif../images/Emo12.gifמשהו לא מתחבר לי..|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

במשפט הראשון שלך "מעולם לא הוכחש בספר שגלימת ההיעלמות של הארי היא גלימת ההיעלמות היחידה בעולם" אולי התכוונת למילה אחרת ולא למוכחש... אולי התכוונת לנטען אני פשוט כבר כמה דקות יושב ומנסה להבין את המשפט הזה

vagz

New member
תשובה לשאלות ../images/Emo58.gif

לפי דעתי הסיבה שהם ישבו דווקא בקינג קרוס זה שיש שם אפשרויות ל2 דרכים והוא צריך לבחור וגם שדרכיהם מתפצלות ובקשר למה שהיה שם אז זה החלק של וולדמורט שהיה בגוף של הארי

NorthernStar

New member
../images/Emo58.gif

לא "ויקטורי" אלא ויקטואר victoire, הבת של פלור וביל ויזלי. ולא snuggling אלא snogging = להתמזמז בעברית מדוברת.

DshirD

New member
כמו ש-hermione זה לא "הרימיון" נראלי ../images/Emo58.gif

ככה גם victoire זה לא ויקטואר

Dana3563

New member
זה שם אמיתי - רק בצרפתית...../images/Emo140.gif../images/Emo9.gif

זו הגרסה הצרפתית לשם "ויקטוריה". פה ההסבר. וכאן הדרך לבטא.
דנה

The Walrus

New member
תשובות לשאלות שלך ../images/Emo58.gif

רק כי אני משקיען
. -ברגע שדאדלי ראה את הסוהרסנים, הוא ראה את עצמו בפעם הראשונה כמו שהוא באמת: בריון מפונק שנהנה להכאיב לאחרים. מכאן התחיל השינוי בו... -המוות של זנב תולע היה אחד הדברים הגאוניים ביותר בספר, והנה החפירה שלי בנושא. -ויקטורי היא הבת של ביל ופלר. -ישנם עוד גילמות היעלמות, אבל אף אחת מהם לא מושלמת כמו זאת של הארי. -בקשר לקינג קרוס... רולינג אמרה בראיון שהיא בחרה בקינג קרוס בגלל שזה מקום שהארי מזהה אותו עם מעבר בין עולמות. מה שאנחנו רואים הוא בעצם מה שהארי רואה, ובגלל שהארי מזהה את קינג קרוס עם מעבר בין עולם המוגלגים לעולם הקסמים, כך הוא מזהה אותו גם כמעבר בין עולם החיים לעולם המתים. -התינוק המתייפח הוא ההורקרוקס של וולדמורט. זה מה שוולדמורט יהפוך להיות בסיום הסידרה... "i've seen what you became".

../images/Emo58.gif

לפי מה הגעת אל המסקנות האלו? כאילו איפה רשום בספר לגבי דאדלי? ואני ממש לא מבינה לגבי ההורקרוקס של וולדי.. אפשר קצת יותר פירוט? לגבי הגלימה <החברייה שהגיבו למעלה> לא יודעת, מה לא מושלם בגלימה של קראוצ'?

../images/Emo58.gif

ועכשיו משסיימתי לקרוא את מה שרשמת על זנב תולע.. הניתוח שמאחורי זה מאוד יפה, כלומר זה שוולדי העניק לתולע את היד שרצחה אותו.. יפה, מסכימה איתך. ובכל זאת .. כשדמבי אמר להארי שהוא שלח לוולדי מישהו עם חוב עבורו, קצת ציפיתי למשהו יותר. לא שהוא יקריב את עצמו או משהו כזה, אבל שזה יבוא לידי ביטוי בנקודה יותר קריטית מאשר מתישהו שהארי ורון, ביחד, נלחמים בצ'קמוק הזה, זנב תולע. כאילו, הם גם ככה <לדעתי> לוקחים אותו בסיבוב, מה הם צריכים את היד המסריחה הזו של וולדי. סתם ביאוס. אבל הניתוח מאחורי זה - יפה.

DearPrudence

New member
לגבי דאדלי../images/Emo58.gif../images/Emo41.gif

וחלק משאר התשובות שלו, זה לקוח מתוך ראיון שרולינג נתנה אחרי השביעי

זה ממש מעצבן.

באמת. אני לא חושבת שמישהו שקונה את הספרים וקורא אותם עוד צריך ללכת לרדוף אחרי ראיונות עם רולינג כדי להשלים דברים שהיא שכחה. למה היא לא תקעה את זה בספר?

אבל כשחושבים על זה

גם את העובדה שנדע מה דאדלי ראה כשהסוהרסנים תקפו אותו אנחנו יודעים מאחד מהראיונות כך שאם לא עוקבים אחרי הראיונות לא מצפים לזה בכלל.

כן, אבל אם היא אומרת

שאנחנו נגלה משהו, אז סבבה, היית נחמדה ורמזת משהו. אבל היא לא באמת בסופו של דבר סיפרה על זה. זה כמו להבטיח משהו ולא לקיים..

ToryMaster

New member
כדי שהספר לא יהיה 2000 עמודים?

זה לא חשוב לעלילה, עם כל הכבוד, זה פרט שרק מי שממש מתעניין יטרח לרצות לחפש.

לא מסכימה.

בספרים הקודמים היא הרשתה לעצמה לחפור על דברים לא כל כך חשובים, ולא מנעה 1000 עמודים מעצמה ומהקוראים. למה להפסיק פתאום? ועוד במיוחד לגבי מידע שהיא אמרה שהיא תרשום. מילא, דברים שהיא רצתה להוסיף ולא הוסיפה וזה היה התלבטות פנימית בינה ובין עצמה ולא משהו שציפו לו, ניחא. אבל במקרה הזה..

למעלה