אני מודיע חגיגית

vorel

New member
אני מודיע חגיגית

שהפסקתי לשתות רעל כימיקלי! גם בגלל שנתקעתי בלי כסף, ובדיעבד זה מעולה שנתקעתי. חוץ מיזה גם ככה אין בהם ממש. ולא נראה שעוד חודש זה היה עושה את ההבדל גם ככה. אני אלך לטיפולים בסיביטי, עדיף לי מאשר לשתות את הרעלים הכימיקלים האלו. התופעות לוואי כול כך מייגעות, שעדיף לנסות שיטות טיפול אחרות, ללא רעלים כימיקלים. רעלים זה מה שזה. נרספרידל הזה כדור כול כך קשה ומייגע. הוא גורם לנדודי שינה קשים, אי שקט פנימי, צורך עז להזיז את הרגליים כול שניה, ירידה בתפקוד המיני, הזעה מוגברת, בחילות, עייפות נוראית, מעלה את רמת הסוכר, גורם לחרדות בוקר קשות, בקיצור חרא של "תרופה" אם היה בי אי פעם הספק שתרופות פסיכיאטריות עוזרות, כיום אני יודע שהם סתם זבל כימי טהור. מזל שנתקעתי בלי כסף לקנות אותם. התעשתתי ושאלתי את עצמי: מה לעזאזאל אני צריך את כול התופעות לוואי הללו על הראש שלי? גם ככה שום שיפור לא חשתי. מקווה שאמצא אלטרנטיבה טיפולית אחרת! לקחת את הרעלים הכימיקלים האלו, לא בא בחשבון מבחינתי. כול לילה זה סיוט עם התרופות. כול לילה עובר לי כמו נצח עד שאני נרדם, וזה גם יחד אם אי שקט פנימי חזק מאוד. נמאס לי מיזה!! בחיי שכול לילה עובר לי כמו שבוע עם הרספרידל הזה... אני מתחרפן מיזה- זה קשה. ועד שאני מצליח להירדם- השינה מאוד מאוד חלשה- שאני מתעורר ב5 בבוקר.. לעיתים התרופה גרועה יותר מהמחלה. אמרו זאת חכמים ממני.

vorel

New member
אני שוקל להתאשפז, מצאתי בית חולים שמוכן לקבל

אותי.. ועכשיו אני חושש להתאשפז... יש לי חרדה מפסיכיאטריה מה אני יעשה? חלק מהאוסידי שלי הוא חרדה מפסיכיאטרים.. איך אתאשפז עכשיו? רציתי ורציתי, ועד שמצאתי, כעת אני חושש להתאשפז... האם כדאי להתאשפז? אני פוחד שיאשפזו אותי בכפייה זה מפחיד אותי רצח.. אני מתכוון בטעות יאשפזו אותי בכפייה.ויש גם מחלקות סגורות זה גם מרתיע, חולים חדשים נדחפים ישר למחלקה סגורה..לצורך הסתכלות... לכו תדעו טעיות קורות.. אני לא מרגיש טוב בשיט, ואני חייב טיפול, אני אובד עצות, מה אעשה מה? אוף מה חטאתי שאני צריך להתמודד עם כול הצרות האלו? מעניין אותי לדעת למה אלוהים מתעלל בי? מה כבר עשיתי? המוח שלי מתבשל ואני זקוק לאישפוז, המצב הנפשי שלי מעולם לא היה חמור יותר מעכשיו.. אני משתגע אני על גבול הפסיכוזה!! מה אתם ממליצים לעשות? האם לקחת את הסיכון הזה וללכת להתאשפז? להקריב עצמי לפסיכיאטריה? זה מפחיד...יש לי המון מחשבות שווא, דימיונות, חרדות, מחשבות טורדניות כפייתיות, המציאות והדימיון מתערבבים לי.... קשה לי כבר להבדיל בין מציאות לדימיון.. זה משגע אותי.. אוף נמאס לי מהחיים
אבל אל תדאגו, אני לא מתכוון חלילה לפגוע בעצמי שלא תטעו.. חלק מהמחלה שלי זה פחד מהמוות, גם אם ארצה לפגוע בעצמי אני לא יהיה מסוגל.. יש לי פוביה אדירה מהמוות.....כי זה גם סיפטום מתוך עשרות הסיפטומים שיש לי.. להתאשפז או לא? זאת השאלה! אם או סי די זה סרטן הנפש, אז סכיזופרניה ואוסידי ביחד, זה איידס הנפש! סבל אימים שלא ברא השטן, ככה אני מרגיש! הייתי נותן הכול, בשביל להרגיש הקלה... הייתי תורם כליה רק בשביל להרגיש הקלה לשבוע.. לא יותר.. רק לשבוע... אם אתאשפז, ישימו אותי בסגורה או בפתוחה??

VOREL

יש חוקים נוקשים לגבי אשפוז בכפיה - אם אתה מעל גיל 15 צריכים את הסכמתך לאשפוז חוץ ממכרים בהם הינך מהווה סכנה מיידית לציבור או לעצמך. אני לא יודעת אם בכל מקרה האשפוז מתחיל במחלקה סגורה. בכל מקרה הסתכלות נמשכת שבוע במהלכה אינך מקבל תרופות. (למיטב ידיעתי) מחלקה סגורה - זה לא אומר שאין שום אפשרות לצאת משם לזמן קצר - זה רק אומר שאינך יכול להסתובב באופן חופשי במהלך היום. אם אין סיבה מיוחדת אפשר לצאת לטייל עם קרוב משפחה שמבקר אותך ולעיתים אפילו עם איש צוות אם יש לו זמן. נראה לי חשוב מאד שתקבל עזרה. בהצלחה!

אמא11

New member
וורל יקר

צרפתי את שתי ההודעות שלך ביחד. עצוב לי שאתה כל כך חרד וכל כך סובל ואני מקוה שמישהו שמבין שאישפוזים ונוהלים בבתי חולים יענה לך. כתבת שמצאת בית חולים שמוכן לאשפז אותך - עם מי דיברת שם? עם רופא? - אולי אפשר להתיעץ איתו. שיהיה לך רק טוב תמי

vorel

New member
התייעצתי...

הוא טען שהפרצודורה של חולים חדשים זה העברה לסגורה לצורך הסתכלות, ואז לאחר שיקול רפואי יחליטו אם להעביר אותי לפתוחה.. למה זה ככה? אני סך הכול חולה, לא אסיר, למה אני צריך להיות סגור למה? וויתרתי על הרעיון, הגישה של המערכת הפסיכיאטרית, מונעת מאנשים שסובלים, לגשת ולקבל טיפול. היא יוצרת חולים בגישה שלה.. יש הרבה חולים שמסתובבים שם בחוץ, ופוחדים לגשת לאישפוז בגלל הגישה הפסיכיאטרית המטומטמת.. מה זה הבירוקרטיה הזאת?? למה מה קרה שאני גם חולה, וגם יהיה סגור? יאלה אפילו אין לאן לפנות כבר בימינו.. אפילו בית חולים מתנהג כמו בית סוהר.. מדינה מחורבנת, ואני הולך לכתוב ספר עב כרס כנגד הפסיכיאטריה..

vorel

New member
אני הולך לתת את המלחמה של חיי...

בשביל שארגיש טוב, אני הולך לנסות כול טיפול אפשרי חוץ מפסיכיאטריה.- מדיטציות, טיפול סיביטי, צמחי מרפא, כושר גופני, הכול ... אני הולך להאבק על שפיותי בכול דרך אפשרית!! אסור לי להרים ידיים, ואסור לי לוותר!! ועם הפסיכיאטריה אני יתחשבן שיהיה לי את האמצעים לכך ושארגיש טוב יותר! שיחכו להם, זה רק עניין של זמן!! אני יראה להם איך צריך לטפל בחולים, ואם הספר לא יצא בהוצאה מסודרת, אוציא אותו באופן פרטי!! אבל את שלהם הם יקבלו.. מערכת פסיכיאטרית יוצרת תעשיה של חולי נפש, שסובלים... אני מקווה שיום יבוא וזה יתפוצץ לפ]סיכיאטריה בפנים.. הם סוהרים לא פסיכיאטרים.. חבר'ה זה רק עניין של זמן, עד שהסדר הקיים ישתנה!!

וואו!

כל הכבוד!! כל הכבוד, כל הגבוד כל הכבוד!!! אני מעריצה אותך, כל הכבוד- אסור להכנע, באמת שאסור. אני כל כך מאושרת לשמוע את זה, כל הכבוד!!! דע לך שזה בדיוק מה שאני החלטתי לפני חצי שנה, הלכתי לטיפול CBT ועכשיו אני בנאדם אחר (נכון, גם על פרוזק, אבל הCBT היה זה שהכחיד) כל הכבוד!!

אנסה להסביר למה

ברגע שאתה מאושפז אצלם הם אחראים עליך. לוקח זמן להעריך את מצבך ולראות האם אתה יכול להיות בפתוחה. ומחלקה סגורה זה לא בית סוהר (אלא אם כן מציעים לך להתאשפז במחלקה 7א של אברבאנל שאכן תחילף לכלא לחולי נפש שנשפטו), כמו שכתבתי יש ביקורים חופשי, ולעיתים ניתן גם לצאת החוצה בליווי. (כתלות במדיניות הצוות ובעיקר כתלות במצבך)

vorel

New member
ואני שוב שואל.. למה מה קרה?

למה מי מת, שאצא בליווי ויהיה נתון לחסדיהם של הצוות הרפואי? שילכו יחפשו קורבנות אחרים.. אל תהיי תמימה, זה בית סוהר לא בית חולים.. ליווי לא ליווי וואלה יופי.. מי הם בכלל שישללו לי את החופש.. עלק ליוווי.. מה אני ילד בן 4 שצריך ליווי לחצות את הכביש.. אוי איזה ספר אני הולך להוציא נגד הפסיכיאטריה רק שיחכו קצת! אני יראה להם מה זה ליווי..

חמוד, נשמע שאתה סובל קשות,

לדעתי כדאי לך לנסות אישפוז, אולי יצליחו להקל עליך מעט.בהצלחה.

Nescafe3

New member
VOREL תקרא זה חשוב

אני מנסה להימנע מהפורום אבל אני חייב לכתוב לך את דעתי על מצבך. אולי יהיה לך קשה להאמין אבל אתה מזכיר לי את עצמי בהרבה דברים שאתה אומר, או לפחות את עצמי בסביבות גיל 18-19. גם אני הרגשתי שכל העולם נגדי, שעושים ממני משוגע, שלפסיכיאטריה אין תשובות בשבילי, שהוריי נגדי וכו'. קל מאוד לשקוע במחשבות לכיוון הזה כשמצבך הנפשי רע בגלל האוסידי. הבעיה היא שאתה צודק וגם לא צודק ביחד. האמת היא איפושהוא באמצע, ולאדם, במיוחד כשמצבו קשה, כשלא מבינים אותו וכשהוא נמצא במיגננה, קל להגיע למסקנות קיצוניות שנותנות לו רוח לחימה. המחשבות האלה "מסדרות" לך את העולם כך שתוכל לפעול בכיוון מסוים בנחישות וללא היסוס. העניין הוא שלא רק אתה עושה את זה. אפילו הפסיכיאטרים עושים את זה. כאשר אתה מדבר נגדם בצורה כה קיצונית, אתה מכניס אותם למיגננה. הם יודעים שבדבריך יש בסיס של אמת אך הקיצוניות מאפשרת להם דרך מילוט, דרך להגן על עצמם ועל התנהגותם והם שמים לך תווית של פרנואיד למשל. אתה אומר שהוגדרת כבעל 6 מחלות נפש, בינהם סכיזופרניה. אני לא אדם מקצועי ולא פגשתי אותך פנים אל פנים, אבל לפי התרשמותי מהודעותיך אתה לא סכיזופרן ולא פרנואיד. נראה לי שאתה פשוט מכניס את הפסיכיאטרים למצב שבו הם חייבים "לסדר" את עולמם ואת העובדה שהם לא מצליחים לעזור לך, ולכן מגדירים אותך כבעל הרבה מחלות נפש. אני חושב שכך זה גם לגבי אבא שלך. "המלחמה" בינכם גרמה לו לנקוט עמדה קיצונית שבה הוא רואה בך חולה נפש, בנאדם רע וכך הוא יכול להצדיק את העובדה שהוא נוטש אותך ולא תומך בך כלכלית ונפשית. אפילו אבא שלי נופל מדי פעם למלכודת הזו ואומר לי שההתנהגות שלי גורמת לו לחשוד (למרות שהוא לא רוצה) שאין לי שום בעיה, שאני עושה הצגה ושאני רוצה לפרוש מהלימודים כדי לחיות על חשבונו כל החיים כי אני פרזיט ועצלן. הוא יודע שזה לא נכון כי אני מוכיח לו אחרת באופן יומיומי, אבל הסיבה שהוא אומר זאת היא כי הוא לא יודע כיצד לנהוג בי. הוא חושב שאולי אם יהיה יותר קשוח איתי - אני אתעשת ומצבי ישתפר. האמת שאי-אפשר לדעת לאן זה יוביל אבל לדעתי זה יוביל למצב לא טוב, אולי אפילו למצב דומה לשלך (אולי אם זה היה קורה לי בגיל 18). הסיבה שאבא שלי אומר לי ולעצמו דברים כאלה היא כדי להקל עליו לפעול. הרי אם באמת יש לי בעיה נפשית אז הוא צריך להתחשב בי ולתמוך בי ועם זאת מצבי מדרדר והוא לא יודע מה לעשות. לעומת זאת, אם אני סתם פרזיט עצלן הוא יכול להיות יותר קשוח איתי. אפילו בפורום הזה שיש בו אנשים סופר רגישים, אנשים נופלים למלכודת הזו. ראית שזה אפילו יכול היה לקרות בין אמא11, אבי ואידית שהם אנשים מנוסים, טובים ושרק רוצים לעזור. זה נעצר כי אמא11 מספיק רגישה להבין שדבריו של אבי נבעו ממצוקה ולא על מנת לתקוף אותה ולהשפיל אותה מעל דפי הפורום כפי שיכלה לטעות ולחשוב על מנת להקל את דרך פעולתה שבה היא מגנה על עצמה ועל עמדותיה. דווקא בגלל שאתה במשבר כה קשה אתה חייב להתעלות על עצמך. אסור לך ליפול למלכודת הזו. אל תפשט את תפיסת עולמך כנגד הפסיכיאטריה. יש להם כלים לעזור לך. הבעיה היא שזה לוקח זמן, שזה קשה (יש תופעות לוואי) ולא תמיד זה מצליח על הניסיון הראשון. המוסד בו אתה רוצה להתאשפז ממומן ע"י המדינה, הוא מלא באנשים טובים (אבל לא רק) והוא מבוסס על עשרות שנים של מחקרים מדעיים. זה שונה במהות ובגישה מכל מיני שרלטנים שאתה עלול לפגוש בחוץ, ובמצבך זה עלול לקרות. תתאשפז וורל ואל תפחד. אם תבוא בגישה של אנטי ושל פחד אתה תיפול למלכודת שתיארתי לך ותיצור נבואה שמגשימה את עצמה. יחסך הקיצוני עלול לגרור יחס קיצוני מצד המטפלים במקום. אבל אם תבוא בגישה בוגרת ותבקש עזרה מבלי לדבר בגנותם תוך כדי שאתה סופג יחס שעלול להיתפס כמשפיל, בסופו של דבר - זה ישתלם לך. הבעיה היא שאתה לא במצב יציב נפשית ולכן אתה לא תצליח לצאת מזה לבד. ולא רק זה, אלא שאין לך מספיק מקורות תמיכה - כלכליים, סוציאליים והכי חשוב משפחתיים. אתה לבד וורל ואתה חייב לקבל עזרה. זה לא אומר לוותר על העצמאות שלך, אלא להיפך להיות מספיק בשליטה כדי לאפשר לאחרים לעזור לך. כשתצא מזה ואם גם אני אצא מהמצב שלי בעצמי, אני אעזור לך לכתוב את הספר הזה. רק שזה יהיה ספר מאוזן שמבקר בצורה בוגרת את הפסיכאטריה. ספר שאנשים יקשיבו לו וילמדו ממנו, ולא שיתייחסו אליו בזלזול כאילו זה ספר של חולה נפש, פרנואיד וסכיזופרן. כי אתה לא כזה. בסה"כ יש לך אוסידי. וורל, תעזור לאחרים לעזור לך - זו הדרך היחידה.

vorel

New member
שלום לך נס קפה.

לא זכור לי שכתבתי לך שאני פרנואיד או סכיזופרן וכו'. זכור לי שרק כתבתי לך בפרטי שאלו האבחנות שלי. שאלו המחלות נפש שקבעו שיש לי. אין צורך לקחת את ההגדרות האלו ברצינות רבה מידיי, שכן הפסיכיאטריה היא פסאודו מדע. מדע בלתי מדויק בעליל. מדע שמתבסס על השערות ותאוריות מגוחכות. רפואה נסיינית שמנסה את הניסויים המפוקפקים שלה עלינו. אגב כלל לא אובחנתי כפרנואיד, אם כבר אתה מתעקש לדעת. פירטתי לך את האבחנות שלי בפרטי. הפסיכיאטריה לא יודעת לטפל בחולים, לסגור אותם במחלקות זה לא טיפול! תסלח לי נס קפה, אבל אלו לא דרכי טיפול.

Nescafe3

New member
אתה מפספס את העיקר של דבריי

לא התכוונתי שאתה חושב שאתה פרנואיד או סכיזופרן, אלא זה היה דוגמאות לשיפוט לא נכון של פסיכיאטרים כחלק מההתגוננות שלהם. פרנואיד זו סתם דוגמא למשהו שהם יכולים לומר כדי להסביר את הפחד שלך מהם. פסיכיאטריה היא פסאודו-מדע אבל היא הכי קרובה למדע בתחום הנפש שתמצא. אתה נע מקיצוניות לקיצוניות. תבחר בדרך אחת ותתמיד בא. אתה לא צריך להיות סגור במחלקה, יש גם אשפוז יום. שורה תחתונה - לא יאשפזו אותך במחלקה סגורה לאחר האיבחון. אני מבטיח לך את זה ב100 אחוז.

למעלה