אני מודאגת. .

בחורה 211

New member
אני מודאגת. .

הי זו שוב אני , תהילה (חרדית). מה התסמינים של סרטן צואר הרחם? לאחרונה אני גיליתי בהפרשות הנרתיקיות מעט דם. . . זה חזר על עצמו מספר פעמים ולא מדובר בפציעה חיצונית. מה גם שאני רחוקה מתאריך המחזור. מישהי יודעת מה זה אומר? (אני חוששת ללכת לרופא נשים)

סרטן צוואר הרחם

אין אפשרות לאבחן סרטן דרך האינטרנט. זה מצריך הליכה לרופא ובדיקה שנקראת פאפ בה לוקחים דגימה מתאים בצוואר הרחם ושולחים למעבדה. לבחירתך.....

MyPrecious

New member
תיקון קל

פאפ היא בדיקת סקר. היא נועדה לנשים א-סימפטומטיות (ללא תלונות כלשהן) לצורך אבחון מוקדם. כמובן שאם יש תלונות יש צורך להבדק אצל גניקולוג, ואם הוא יחליט שיש חשד כלשהו הוא יפנה לבדיקות המתאימות. ולבחורה 211 - אני גם שונאת ללכת לרופאים ובמיוחד לגניקולוגים. אבל פשוט אומרים לעצמנו "אין ברירה" ועושים את זה. מנסיון - אחרי זה מרגישים הקלה גדולה ותחושת "ממה בכלל פחדתי כל כך???" בהצלחה!!!

תיקון קל.....

אני לא יודעת מה המשמעות של בדיקת סקר, אני יודעת שאני מבצעת את הבדיקה הזו באופן קבוע, והרופא שלי גם טורח להזכיר לי מראש. סרטן צוואר הרחם אצל נשים הוא מאוד קטלני ויחד עם זאת מאוד קל לאיתור וטיפול מוקדם כך שפאפ הוא חיוני ולא רק לחיפוש אקראי אלא לכל מי שפעילה מינית, בעיקר אם זה עם יותר מפרטנר אחד ועם תחילת קיום יחסי המין מתחת לגיל 18 אז אזור צוואר הרחם רגיש יותר להדבקויות ב HPV וכו....

MyPrecious

New member
את צודקת

הבדיקה הזו חשובה מאוד. "בדיקת סקר" הכוונה שבודקים את כל האוכלוסיה הרלוונטית, בלי שיהיו סימפטומים מכוונים. כלומר - כל אישה בריאה שפעילמה מינית, כמו שאמרת. ככה יש סיכוי שמבין אלפי הנשים שיבדקו, הבדיקה תגלה את הנשים הבודדות שנמצאות בשלב התחלתי של סרטן צוואר הרחם, בלי שהן ירגישו משהו בכלל. בדיקת סקר פחות מתאימה למישהי שיש לה סימפטומים כלשהם שגורמים לרופא לחשוד בסרטן צוואר הרחם, כי אז היא עלולה לפספס ולא מספיקה. כלומר - אם יש לרופא חשד, ובדיקת פאפ תצא שלילית? לא עשינו בזה כלום. אז אם יש חשד - "קופצים" לבדיקות הבאות, היותר ספציפיות. לא התכוונתי להוריד מחשיבות הבדיקה בנשים בריאות חס וחלילה

ממה את חוששת? לכי לרופאה-אישה. יש כאלו.

(עשיתי את ההקשר מזה שכתבת שאת חרדית וחוששת, אם החשש נובע ממקום אחר סלחי לי). בכל מקרה, כתוב "ונשמרתם לנפשותיכם"..... אולי זה יקל עלייך להחליט.

למעלה