אני מודאגת..

touti

New member
אני מודאגת..

כשהתגרשנו בעלי דאז ויתר על חלקו בדירה, וחתם על יפוי כח בלתי חוזר אצל עו"ד. הדירה עדיין רשומה על 2ינו בגלל פרוצדורה טכנית , כדי להעביר את הדירה על שמי צריך ערבים ולווים ובלה בלה בלה ולכן זה עדיין רשום על שנינו. משיחה עם עו"ד אחר (סתם שידך שרצו להכיר לי) הוא אומר שהיפוי כח לא מספיק וכל זמן שהדירה על 2ינו רשומה, נושים לעתיד יכולים לתבוע את חובותיו מהדירה, ובעיקר אשתו לעתיד יכולה לירוש את חלקו בדירה הכי טוב שהוא ירשום צוואה שכל חלק בדירה יירשו ילדיו . עכשיו אני מודאגת, כי יש כל מיני שמועות שהוא מתחתן עם אשה קשה... הייתי שאננה עד עכשיו, עכשיו מה? ייגמר החג אצטרך לרוץ לעו"ד ולשכנע את הגרוש/בעל לעתיד שלה לכתוב צוואה או יותר גרוע לחתום על עוד טופס אצל עו"ד? (בהנחה שלא ימצאו את היפוי כח שכנראה נשלח לארכיון) הזנחתי את זה ועכשיו זה עלול לפגוע בי כבומרנג?

אוי ואבוי...

הדירה שלי עדיין רשומה על שמו בלבד! למרות שגם הוא ויתר על הדירה. גם אני עדיין לא מעבירה בגלל הקטע הפרוצדורלי וכאב הראש של ההתרוצצויות... לפני שבועיים התחלתי את התהליך.מקווה שילך בקלות. נראה לי שצריך לשאול עוד עו"ד.

touti

New member
אין ברירה.

דבר ראשון אחרי החג לברר את הנושא הזה.

אני

הטלתי בזמנו עיקול על הדירה כדי שלא יעשה לי תרגיל ויעביר אותה על מישהו אחר או משהו כזה... לפני שבועיים הגשתי בקשה לבית משפט להסרת עיקול. עדיין לא קיבלתי תשובה. מיד אחרי החג אני אברר מה קורה. יאללה תותי. אני ואת לעבודה!

מועדים לשמחה... המצב לא מפחיד כפי שהוא נשמע

עד כמה שאני יודע, ניתן להעביר את ההסכם הנמצא אצל עורך הדין לאישור בית המשפט וההסכם מקבל צו של בית משפט והדירה תהיה על שמך למרות הפרוצדורה. בכל מקרה עלייך ועל שבלולה להעביר את ההסכם לאישור בית המשפט וכך ייחסך המון כאבי ראש.

ההסכם שלי חתום ע"י בית המשפט

ושם כתוב שהדירה שלי אני לא דואגת אבל צריך לטפל בזה

touti

New member
אני הבנתי ש..

כל עוד הבית רשום גם על שמו, אפילו שזה חתום אצל עו"ד ומאושר ע"י בית דין רבני, אם יש לו חובות הנושים יכולים לתבוע מהדירה. האומנם?

זה לא מספיק

בס"ד לא רק שצריך שלהסכם יהיה תוקף משפטי וזהו. אלא שצריך לטפל בדברים בזמנם, אחרת זה הופך להיות חלילה כדור שלג, וככל שעובר הזמן המצב יכול להסתבך וכן יכולים לעשות שימוש בדירה כל עוד המסמכים לא מטופלים כפי שצריך. גשו לעו"ד עם ההסכם והיפוי כח הבלתי חוזר וטפלו בהעברת הדירה על שמכן בלבד. בהצלחה, ובברכת מועדים לשמחה!!!

כל דבר שרשום ע"ש ה X יכול להיות בעיה...

דיברתם על הדירה ושיש הסכם. זו נקודה אחת . מה עם הפנסיה שלכם? ביטוח חיים? חסכונות? כל דבר מהפרטים הללו מחייב קביעת יורשים/מוטבים ורובנו שכח / לא היה כח לשנות מוטבים וכך יוצא/יצא ( שלא יבוא ולא יהיה ,טפו טפו ,על הגויים וכ"ו ושו"ת ) אחרי 120 מי שיקבל הכסף זה קודם ה X עוד אפילו לפני הילדים גם בזה צריך לטפל אבל... למי יש כח / חשק להתעסק עם זה

touti

New member
אני עדיין משלמת ביטוח חיים עליו במשכנתא

בקיצר אני מבינה שאחרי החג אצטרך להתעסק רציני בנושא הזה ולפני כל דבר אחר, אהבה תחכי לי בפינה יש לי עניינים חשובים יותר כרגע

ש מ ש 31

New member
צריך לסדר את זה כמה שיותר מהר

גם אותי הדאיגו ופתאום הבנתי מחברה עד כמה זה נכון יש לגרוש שלה מלא חובות ועכשיו עיקלו לה את הבית למרות שיש בינהם הסכם, אומנם זו פרוצדורה לא קטנה צריך לסדר גם בבנק וגם בטאבו... אם תרצי פירוט מה צריך להגיש תשלחי לי מסר. העיקר שיהיה בהצלחה!

דבר ראשון אחרי החג!

את מוצאת ערבים/זמן/כח - ומעבירה את הדירה על שמך! נקודה! תאמיני לי שהמשפטים שיהיו לך בעתיד בעקבות עיקול/מכירה/ירושה/וואטאבר - הכאב ראש של היום זה כסף קטן. יש אין ספור פסקי דין הפוסקים שברגע שלא העברת את הדירה על שמך, והדירה נעקלה - מי שהטיל את העיקול יהיה קודם לך בזכויותיו על הדירה למרות ההסכם שיש בידיך, ואפילו אם ההסכם קיבל תוקף של פסק דין - ואת תואשמי בחוסר תום לב. את יכולה לבדוק את זה אצל כל עורך דין מתחיל. הרישום בטאבו קובע, וברגע שלא רשמת, ועוד במשך זמן רב, זה נחשב לחוסר תום לב, כי צד שלישי מסתמך על הרישום. אז יאללה, לרבוטה. השתגעת? זו דירה!

touti

New member
אם היו ערבים לא היתה בעיה

אבל מי בימינו חותם ערבות?ובמקרה שלי זה גם לווה נוסף כי אין לי משכורת. אני בהחלט אטפל בזה דבר ראשון. וזה לא תום לב זה פשוט תנאים מוקדמים להעברת בעלות מה שנקרא גרירת משכנתא מבחינת הבנק, כך שטכנית לא יכולה לשים על שמי אבל עם עוד מקווה שיהיה איזה מסמך שנעגון ונגן על הדירה מאפשרויולת כמו שציינת. וברוכה החוזרת.

למעלה