אני מודאגתתתתת !!!

laalaalalala

New member
אני מודאגתתתתת !!!

אתמול בבוקר החמוס הקיא וראיתי מתחת למיטה כפכף אכול (בדרך כלל הוא רק לוקח, הפעם החליט גם לטעום)
אחרי שעה של מנוחה הוא שיחק כאילו כלום לא קרה, אבל שמתי לב שהוא לא אוכל את האוכל שלו בכלל, עד עכשיו .. לא יכלתי כל כך לעקוב אחריו במשך היום כי עבדתי, הבאתי לו קצת מלפפון ותפוח שיאכל משהו והוא טרף אותם. קניתי שקית אוכל חדשה ביום שישי ועכשיו כשבדקתי ראיתי שזה גרסה חדשה או משהו.. יכול להיות שהוא מסרב לאכול את האוכל בגלל זה ?
אני בלחץ, הוא עושה ממש טיפונת קקי, לא כמו בדרך כלל (סילחו לי) אני מקווה שזה בגלל שהוא בקושי אוכל .

הוטרינר שלו יהיה רק ביום חמישי.. זה שהוא עושה קצת קקי זה לא אומר שיש לו סתימת מעיים נכון ?? אני בלחץ נוראי, הוא משחק ומשתולל כרגיל אבל לא מוכן לאכול את האוכל שלו (כל דבר אחר בשמחה) ועושה קקי כרגיל אבל בכמויות קטנות ממש (שוב, סילחו לי).

laalaalalala

New member
עידכוןןןןןןןןןןןןןןןןן

החמוס עשה קקי !!!!! , לעולם לא חשבתי שאשמח ככה מקקי של חמוס

chatulika

New member
בעיות עיכול

יכולות להיות מאודמסוכנות לחמוסים.
ממליצה על המשך מעקב הדוק על כמות ההפרשות עד לבדיקת הוטרינר. כדאי לתת לו לאכול בינתיים - אוכל רך כמו יוגורט או מזון חתולים רטוב(אוהבים בטעם כבד) העיקר שיאכל קצת. בשנה שעברה ספייק בלע חתיכה של צעצוע סיליקון ובמשך יומיים הוא איבד המון ממשקלו,למזלי החתיכה יצאה לבד בסוף ללא צורך בניתוח,אבל ספייק היה מאוד מסכן כמה ימים.
הכי חשוב לדאוג שימשיך לשתות ולאכול כל עוד יוצא קצת מהצד השני,צום של יותר מיום יכול להרוג חמוס.

laalaalalala

New member
תודה, בקשר לאוכל-

הוא לא מוכן לאכול שום דבר שהוא לא מכיר, ושמתי לב שהאוכל החדש באמת שונה.. הרבה יותר רך ולח מהמהדורה הישנה. זה לא שהוא מסרב לאכול- להפך כשהבאתי לו תפוח ומלפפון הוא ממש טרף אותם (והוא רגיל לקבל אותם)

יכול להיות שהוא פשוט לא מוכן לאכול את האוכל החדש כי הוא לא רגיל אליו ? אוף אני לא יודעת מה לעשות כי זאת שקית מלאה וגדולה, ואם הוא באמת מסרב לאכול את האוכל מהסיבה הזאת אני בבעיה. (לקנות אוכל אחר לא יעזור, הוא לא אוכל דברים שהוא לא מכיר)

ponzik

New member
נסי להרטיב לו את האוכל

החמוסים שלנו אף פעם לא היו בררנים בנוגע לסוג המזון היבש והחלפנו סוגים דיי בדחיפות.
אבל אחד מהם דיי מפונק ולפעמים נראה שהוא לא אוכל כלום (חוץ מחטיפים ומלפפון) - אז כדי להרגיע אותנו ולראות שהוא אוכל באמת (וגם בשבילו במידה והוא באמת לא נגע באוכל היבש כי הוא מפונק)
היינו נותנים לו מזון יבש רטוב - כלומר שמים את האוכל בקערה עם מעט מים ואחרי שזה היה קצת מתרכך הוא היה טורף את זה.

laalaalalala

New member
ניסיתי את זה, לא עובד עליו.. וגם הוא מאוד

אוהב אוכל יבש עם מים..

WTR

New member
מאוד יכול להיות שהאוכל החדש לא מתאים לו

אם יש לו תאבון לדברים אחרים זה סימן טוב
ניסית להרגיל אותו בהדרגה לאוכל החדש? (לערבב בהתחלה רק קצת מהחדש והרוב מהישן ולהוריד בהדרגה את האוכל הישן)
את יכולה להגיד לחנות שהשק לא טוב לחמוס והם יקבלו אותו חזרה ויחליפו לך בסוג אחר

גם יכול להיות שהקקי שלו קטן יותר בגלל סוג האוכל החדש ו/או בגלל הצ'ופרים שנתת לו
אם הוא עושה פיפי וקקי זה סימן טוב
איך המצב רוח שלו חוץ מזה? הוא משחק איתך? מתנהג כרגיל?

laalaalalala

New member
היי -

הוא מתנהג ממש כרגיל, משחק קופץ צוחק ..
אני קוראת לו כמו שקוראים לחתול והוא רגיל לקבל צ'ופר כשהוא מגיע, ועכשיו איך שהוא שומע את הצליל הוא טס עליי אז אני מניחה שהוא רעב.
היום הוא לא אכל בכלל, ניסיתי להרטיב את האוכל, ניסיתי לחתוך מלפפונים קטנטנים ולערבב עם האוכל ולא הולך..
האוכל הוא רויאל קנין של גורים ונגמר לו אז קניתי חדש ורק אחרי שבוא הקיא ובדקתי את האוכל שוב שמתי לב שזה אות האוכל אבל בגרסה חדשה ..

WTR

New member
לא אכל בכלל זה ממש רע

אסור להם לצום יותר מ8 שעות... בגלל שהעיכול שלהם מהיר מאוד
אני מציעה לך ליצור קשר טלפוני עם הוט' המטפל (ואם הוא לא נמצא אז מישהו אחר) ולהתייעץ האם להגיע עוד היום לבדיקה

laalaalalala

New member
התכוונתי לא אכל כלום מהאוכל היבש, ברור שלא

השארתי אותו מורעב.. ראי עידכון למטה

ותודה !!

zivit1234

New member
תנסי להחזיר את האוכל שקנית לו

ולקחת לו אוכל שהוא כן אוכל, תנסי לתת לו ביצה - אם הוא אוהב ביצים, בשר אם הוא אוכל בשר - אל תשאירי אותו בלי אוכל לזמן ממושך זה עלול לגרום לבעיות במעיים.
אני גם ממליצה לך להרגיל אותו לשניים שלושה סוגי מזון יבש וכך למנוע מצב דומה שאין לו מה לאכול.
פייבל וקוץ אוכלים את הרויאל קנין לגורי חתולים עוד מזון של לאונרדו ועוד סוג מזון נוסף כך שאם נגמר אחד יש את השני ואני משתדלת לתת להם משלושת הסוגים ביחד מעורבב.
מקווה שהכל יהיה בסדר איתו.

laalaalalala

New member
האמת שהוא כן אוכל אוכל נוסף אבל הוא גרוע ..

לה-קט שהבאנו לו בלית בררה מהשכן כשנתקענו בלי אוכל.. הוא ממש גרוע.
ג'וני מאוד בררני בכל מה שקשור לאוכל, היום בפעם הראשונה ראיתי אותו נהנה לאכול עוף, וגם זה בגלל שהוא ממש מורעב מסכן (כמעט נשך אותי כשהריח מלפפון)

zivit1234

New member
ואיך הוא מרגיש עכשיו ?

הוא מרגיש יותר טוב או שלא חל שיפור? לקחת אותו לרופא?

chatulika

New member
נסי להחליף את הרויאל קנין

מקיטן לבייבי קאט ,כמו כן האם ניסית לתת לו פרו פלאן גורים,אצלי מאוד אוהבים את שניהם.

laalaalalala

New member
עידכון

קודם כל תודה על העצות והדאגה, הרגעתם אותי ..
ג'וני זלל המון היום (כמובן שהכל חוץ מהאוכל שלו) הכנתי לו קצת חזה עוף מכובס והוא טרף אותו, ונהנה גם מתפוחים ומלפפונים.. והצואה שלו חזרה להיות נורמאלית.
מחר אני אקנה לו את האוכל הישן ואמשיך לעקוב אם הכל שב על כנו.

ושאלה קצת לא קשורה
הכלב מטורף על רויאל קנין של גורי חתולים, והחלטנו שהשקית של האוכל שלא מתאים לחמוס תלך לכלב, זה אפשרי נכון ? לא ידוע על בעיות כלשהם ? (הכלב זקן)

WTR

New member
לא מומלץ לתת לכלב אוכל של חתול

מאחר ואוכל של חתולים עשיר בחלבונים ועלול לגרום לכלב השמנה

למעלה