אני מגזימה?

אני מגזימה?

נקבעה מסיבת חנוכה בית ספרית. בנר ראשון בשעת ערב. זה מחייב פיצול של המשפחה, כי אין לאחים קטנים מה לעשות שם, ולא מאפשר לנו לחגוג את החג כרגיל, עם המשפחה המורחבת, בארוחת חג והדלקת נרות מסורתית כמקובל. השעה היא כזאת שאי אפשר לעשות ארוחה משפחתית לפני כן, כי אנשים בקושי חוזרים מהעבודה, ואי אפשר לעשות ארוחה משפחתית לאחר מכן כי כבר מאוחר וזאת שעת השינה.
לילדי כיתה א' יש תפקיד במסיבה הזאת, דקלומים ושירים וכאלה, אז אי אפשר לא ללכת, כי הילד מתאמן על זה ומחכה לזה.
ואני מבואסת קצת.
ברור שיש לי שבוע שלם לעשות ארוחה משפחתית אם אני רוצה, אבל נר ראשון זה נר ראשון ויש מסורת מסוימת ואף אחת מהקונסטלציות לא פיירית. זה לא פייר כלפי מי שנשאר בבית עם טייס המשנה, וזה לא פייר לגרור את טייס המשנה למסיבה שלא תואמת בשום צורה את גילו והוא רק ישתעמם בה ויפריע לכולם (אם בכלל מותר להביא אחים, אני לא בטוחה) וזה לא פייר שאחד מאיתנו לא יכול לבוא לטקס כי הוא צריך לשמור על האח הקטן (ביום רגיל היינו מארגנים בייביסיטר, בחג? זה עוד יותר מבאס. הוא יישאר לבד עם בייביסיטר ואנחנו נלך לחגוג עם הגדול?!)
מבאס לי. אני מגזימה?

נשמע לא הגיוני בעליל

לא נשמע לי הגיוני שצוות בית הספר גם ירצה להיות בנפרד ממשפחותיהם
שאלה בתמימות, את בטוחה בתאריך? אני שואלת כי גם אני בהתחלה חשבתי שמסיבה בגן של הקטנה יהיה בנר הראשון וכמובן שזה לא...

גם לי נקרא מוזר

גם לנו יש מסורת של נר ראשון
וגם אני הייתי מתאכזבת
מה שכן יכול להיות שהם חושבים שנר ראשון
זה ב 28
כי בעצם נר ראשון הוא עדיין בימי לימודים

האמת האמת? כן, אישית נראה לי שאת קצת מגזימה.. בסך הכול שנה אחת, זה הכול. החל מהשנה הבאה רוב הסיכויים שלבכור כבר לא יהיו בכלל מסיבות חנוכה, בשום קונסטלציה.
יש לך עוד כמה מסיבות חנוכה בודדות עם הקטן, עד שגם הוא יגיע לכיתה ב' ונגמר הסיפור.
אז מה הן עוד כמה מסיבות חנוכה ספורות לעומת שנים של נר ראשון עם המשפחה? אז השנה תחגגו בנר שני ביום חמישי. אישית לא הייתי לוקחת ללב ולא הייתי עושה מזה עניין והייתי משתתפת בכיף בשמחה ובהתרגשות של הבכור על השתתפותו בטקס.
אני, אגב, כן הייתי הולכת במתכונת משפחתית מלאה. במקרה הכי גרוע, בעלך יצא לכמה דקות התאווררות עם הקטן אם הוא יתחיל להפריע. אגב, הוא מספיק גדול כדי שיהיה סיכוי לא רע לזה שהעניין אפילו ימצא חן בעינייו והוא לא יפריע. הוא הרי כבר לא תינוק.
אז קחי בקלות, באמת. זו רק מסיבת חנוכה

כתבת בדיוק אבל בדיוק מה שרציתי להגיד בכל שורה ושורה.

מזכירה לעצמי לקרוא אותך בפעם הבאה לפני שאני רושמת הודעות בלת"ק.

תשמעי, אני כבר ממש סופרת לאחור לצערי
השנה חגגנו בפעם האחרונה יום הולדת עם הקטן בגן. מהשנה הבאה כבר אין יותר מסיבות עם ההורים

אצל הבכור לא חוגגים מסיבת חנוכה כבר שנה שלישית... (חגגנו בפעם האחרונה בגן חובה). עם הקטן נשאר לי עוד השנה ובשנה הבאה וזהו. אז אם פעם קיטרתי על כל המסיבות האלו, היום אני כבר ממש מרגישה איך הן הולכות ואוזלות, אז אני דווקא כן רואה את הצדדים הכיפיים והחיוביים שבזה. אני חושבת שברגע שמבינים שבעצם הן ספורות, ואו-טו-טו כל הסיפור הזה נגמר, אפשר לשים דברים קצת בפרופורציה.

גם לי זה הגיע בהפתעה שאין השנה מסיבת חנוכה

ושנה שעברה הם היו כל כך מתוקים ומקסימים...
ואצלי בכלל באסה כי כל השנים בגן הוא סירב להשתתף ורק בכיתה א' הוא התחיל ועכשיו עוד לא התחיל וכבר נגמר? :(

לפחות נשארו עוד פה ושם טקסים בית ספריים השנה הכיתה של הבכור אחראית על טקס חנוכה, אז אני מקווה להגיע לבית הספר לצפות בטקס.
אבל מעבר לזה.... יש רק את מסיבת סוף השנה וזהו

ברור לכולם שמביאים אחים

אצלנו במסיבה (לפני שנה) היו מלא אחים.
אפשר להעסיק אותו אם איזו סופגניה קצת רחוק מהפעילות\הופעה וולעמוד קרוב רק כשהילד הגדול מופיע.

לפני שבוע היתה לנו מסיבת תורה בבית כנסת, שם באמת הרגיש שלא מתאים אחים קטנים ובכל זאת מלא הורים באו עם האחים הקטנים, אין מה לעשות, כשיש ילדים קטנים ושני ההורים רוצים להצטרף.

נכון. גם אנחנו הגענו עם הקטן למסיבת קבלת תורה בשנה שעברה. שנינו רצינו להצטרף, והאמת - הקטן לא חלק מהמשפחה? לא מגיע לו גם להיות נוכח? אני חושבת שברגע שמדובר בילדים מעל גילאי שנתיים וחצי-שלוש, זה בכלל לא צריך להיות שיקול. הם חלק אינטגרלי מהמשפחה והם צריכים להצטרף.

זאת אירוע בית ספרי. עם נאומים וכאלה

באירועים הקודמים, הגדול שלי לא מצא את מקומו וכך רוב שכבת הגיל שלו.
לא זוכרת איזה אירוע זה היה, אבל עלו לברך המנהלת ואז ראש העיר, ואז יו"ר ועד הורים, וזה היה ארוך ומשעמם והילדים היו אמורים לשבת בשקט ולהקשיב ושוב אני אומרת, הבכור שלי שהאירוע הזה נועד בשבילו לא מצא את עצמו. קל וחומר אחיו שצעיר ממנו בשלוש שנים. ואז התחילה ההפעלה המוזיקלית, שנועדה לכלל הילדים, מגיל 5 עד 10, והיה נורא כי שוב הקטנים ביותר לא הצליחו להשתתף כמו שצריך, והגדולים השתעממו ורצו מסביב ועשו רעש, וזה מאות ילדים באותו מקום.
לא מתאים לילד בן שלוש.

ועוד נקודה, לגבי מה שכתבת למעלה. אני מבינה את הגישה שלך, וזה בסדר, ותודה על הפרופורציות, אבל העובדה שעוד שלוש שנים לא נחגוג יותר לא ממש מנחמת אותי על העובדה שלא נחגוג כהרגלנו השנה, בדיוק כמו שהילדים הרעבים באפריקה לא גורמים לי לאכול אחרי שאני שבעה. מתישהו הם גם יגדלו ויעזבו את הבית לגמרי, אז למה לטרוח עם משפחתיות השנה?

סליחה, קבלתי בבקשה ביטול על הפסקה האחרון

בתוספת התנצלות.
לא קראתי נכון, חשבתי שאמרת משהו שונה לגמרי והתפוצצתי לפני שחשבתי על זה וקראתי שוב.
באמת מתנצלת.

סו ורד

New member
בעיני זה בגבולות הגמישות

לא הייתי מאושרת הרעיון, בעיקר בגלל השעה והמסיבה ההמונית. לנו משפחה אין מסורת ספציפית לנר ראשון, אנחנו רק מדליקים חנוכיה ושרים כמה שירים. אין בעיה להשחיל את זה רגע לפני ההשכבה וללכת באותו יום לישון קצת מאוחר, ממש במעט מהרגיל.
אנחנו באותו תאריך נוסעים לבני ברק ונחזור בטח מאוחר יחסית, האב והפעוט ישארו בבית. מניחה שבערב נקדיש 5 דקות להדלקת נרות, נאכל בחופזה ונלך לישון. אבל שוב -אין לי סנטימנטים מיוחדים דווקא לנר הראשון ואין איזו מסורת משפחתית בנושא.

סו ורד

New member
בעיני זה בגבולות הגמישות

לא הייתי מאושרת הרעיון, בעיקר בגלל השעה והמסיבה ההמונית. לנו משפחה אין מסורת ספציפית לנר ראשון, אנחנו רק מדליקים חנוכיה ושרים כמה שירים. אין בעיה להשחיל את זה רגע לפני ההשכבה וללכת באותו יום לישון קצת מאוחר, ממש במעט מהרגיל.
אנחנו באותו תאריך נוסעים לבני ברק ונחזור בטח מאוחר יחסית, האב והפעוט ישארו בבית. מניחה שבערב נקדיש 5 דקות להדלקת נרות, נאכל בחופזה ונלך לישון. אבל שוב -אין לי סנטימנטים מיוחדים דווקא לנר הראשון ואין איזו מסורת משפחתית בנושא.

נר ראשון אצלנו

זאת חגיגה ענקית כל המשפחה המורחבת מגיעה עם החנוכיה שלה וכל הילדים מדליקים יחד
אני מכינה מלא דברים טעימים וקונה מטבעות שוקולד וסביבונים לכולם
היה לי מאד מאד קשה לעשות החלטה אם הייתי במצבך

בדיוק

אמנם לא משפחה ענקית אבל בהחלט נהוג טקס משפחתי ויש מאכלים מיוחדים וכאלה. כיוון שאנחנו לא רבים אז נדחה ליום אחר אבל זה די מרגיז. שיהיה.

למעלה