אני מבקשת עזרה

dalfin

New member
אני מבקשת עזרה

חיפשתי הרבה זמן פורום שיכול להתאים לבעיה שלי, וכשמצאתי את הפורום הזה, למרות שלא קראתי עדיין מה כותבים בו החלטתי לנסות לשתף מישהו בבעייתי הגדולה (והעצומה) ואולי אני אקבל איזהשהוא טיפ, עצה, כיוון כלשהוא. הכל מתחיל לפני 14 שנה כשהכרתי את בעלי, התחתנו אחרי הכרות קצרה, בלי הרבה מחשבות, בלי היסוסים, האמת, רציתי להתחתן. בעלי התגלה במשך השנים כגבר מצחיק שלא משעמם איתו, אבא מצויין עם הרבה סובלנות וכושר הקשבה ואמפטיה אדירים, גבר שלא מרים ידיים מהמערכת יחסים גם כשקשה, אבל מבחינה מקצועית- נ פ י ל ה. מאז שהכרתי איתו כל מה שהוא יודע ורוצה לעשות זה להיות נהג, להיות שליח, אף פעם לא להתקדם בחיים, תמיד לעבוד כמו חמור, המון שעות בשביל שכר מינימום. הבעיה היא שיש קדמה והשנים עוברות.לפני 7 שנים איבדנו את אחי בנסיבות טרגיות, ונשארתי בת יחידה להוריי, באותה תקופה בעלי הפגין כח רצון ומוטיבציה אדירים לאחד את המשפחה שלא תתפרק, והאמת, די הצליח. בזכות הסכמתו לגור עם הוריי, קיבלנו את עזרתם הכספית ועברנו לגור בבית גדול ויפה באזור טוב במרכז, תוך כדי כך שהם הופכים להיות חלק בלתי נפרד מחיינו ומחיי ילדנו. הרצון שלנו היה בסיסי לחלוטין, לתת להם קרן אור להמשך חייהם. הבעיה התחילה בעצם לפני כשנתיים כשאימי התחילה לאבד את הטקט הבסיסי בלא להתערב בעניינים שבכל זאת לא שייכים לה, התחילו ויכוחים ומריבות שטותיות שהסיימו בדרך כל בברוגז של מספר ימים מצד אימי והתעלמות טוטלית מצד בעלי. האמת היא שצריך להבין את הפרובלמטיות לעומק, אימי מאוד עוזרת ובאיזה מקום מרגישה אחריות כמעט לכל מה שקורה בבית, ויכול להיות שהטעות שלי הייתה שנתתי לה להיות יותר מדי מעורבת (בסה"כ הייתה לי כוונה טובה לתת לה תחושה שצריכים אותה), אבל יש דברים שאני לא רוצה ולא מוכנה שהיא תתערב במיוחד בכל מה שקורה ביני לבין בעלי, והיא לא ממש מקבלת את זה. אתמול הויכוח הקבוע הגיע לשיאים חדשים כשאני נקטתי עמדה סופ-סופ ובחרתי בעמדת בעלי ואמרתי לה: את לא צודקת , את לא צריכה להתערב בכל דבר. אימי הגיבה בחמת זעם ותגובה שאני ממש מתביישת לרשום אותה (תגובה שמאוד לא מתאימה לאישה נאורה וחכמה), ומאתמול היא לא מדברת גם איתי וכביכול ברוגז עם שנינו. האמת, אני לא מצדיקה את בעלי, הוא לא משתדל מספיק ויכול להיות שנמאס לו למרות שהוא לא אומר בפה מלא, אבל צריך לשים לה גבולות כי היא איבדה אותם ואני יודעת שהיא נאכלת מבפנים על זה שהיא לא מדברת איתי כי אין לה אף אחד בעולם חוץ ממני, ובסה"כ בדר"כ אנחנו כן מסתדרות ביננו, אבל מה אני יכולה לעשות? אני נשואה לו (לטוב ולרע), איתו אני אמורה לחיות, איתו אני אמורה לגדל את ילדיי ונכון שהוא לא כזה מוצלח (לא איזה עו"ד, או רו"ח, או איזה קליבר רציני) אבל הוא אדם טוב, מפרגן, מקשיב, אבא טוב, בגלל זה אני צריכה לעזוב אותו? אני לא רוצה לחיות לבד, אני לא רוצה לגדל ילדים לבד, ואני בטח לא רוצה לחיות עם הוריי לבד ולגדל איתם את ילדיי. אתמול הם מאוד פגעו בי שהם אמרו שהוא מנצל אותי ואני עיוורת, שכל מה שהוא רוצה זה את הכסף (שהאמת לא ממש יש לנו אבל זה לא משנה), שהוא נשאר כי הוא יודע שלא יהיה לו יותר טוב בחוץ, שהוא התרגל לזה שתמיד יש פתרונות לכל דבר והוא לא צריך להתאמץ למצוא פתרונות לכל מיני בעיות. והאמת אני לא ממש יודעת אם הם צודקים או לא, אני רוצה להאמין שלא, אני יודעת שהוא אוהב אותי באמת ובתמים מכל הלב, הוא מאוד אוהב את הילדים וכשאני מתעמתת איתו בנושא הוא תמיד אומר- מה את רוצה? אני עושה כמיטב יכולתי, ואני מאמינה לו, הבעיה היא שלא תמיד זה מספיק. אני לא יודעת מה לעשות, אני מרגישה בפלונטר רציני ביותר, אשמח לשמוע תגובות ועצות בנדון. אני מצטערת אם המכתב שלי מבולגן מקווה שלא יותר מדי.

לימור029

New member
לא יודעת אם אוכל לעזור אבל אני

יכולה להביע את דעתי. קודם כל ממה שאני מבינה זה שיש לך בעל טוב שמכבד מאוד את הורייך אני בחיים לא הייתי מסכימה שההורים שלי או של בעלי יגורו אצלינו,תעריכי מאוד את מה שהוא עשה בישבילכם אין הרבה אנשים כאלה, הוא ויתר על הפרטיות שלו למען הורייך אז מה עם הןא לא רופא, או עורך דין זה לא פוסל אותו כגבר עם היית מתארת מצב של גבר מובטל אז זה סיפור אחר אבל הוא גבר שעובד ומביא פרנסה הביתה בכבוד, את יודעת כמה רופאים יש שבסוף מסתבר שהם רמאים וגנבים הרי כולנו חשופים לתקשורת ורואים מה קורה. שבי עם הורייך הייתי אומרת שהפיתרון הכי קל זה שכל אחד יעבור לגור בבית אחר ולא תגורו עם ההורים שלך כי זה מתכון מוצלח לגירושין. או שתבהירי להורייך שאת מספיק גדולה כדי לנווט את חייך ושלא התערבו לך, אם בעלך חשוב לך אל תתני לאחרים להרוס לכם, נכון שהם גרים איתך והם רואים דברים שקוראים בבית אבל הם לא רואים מה שקורה בחדר השינה שלכם ועם שם טוב לך איתו ואת מרגישה טוב בזרועותיו. משמה את אוהבת אותו והוא אותך כי אם הוא לא היה אוהב אותך הוא היה בורח ממזמן, ותגידי להורים שלך שיתחילו להעריך אותו יותר אז ככה הם לא יגרמו לך לאי נוחות בינך לבין בעלך.ועם הם אוהבים אותך הם צריכים לכבד אותך ואת פרטיותך וחבל שלא עמדת על זה מהיום הראשון אבל אף פעם לא מאוחר בהצלחה.

מאולף

New member
הי dalfin, בוקר טוב

ממכתבך עולה שאת אוהבת את בעלך, מכבדת ומעריכה אותו למרות "החסרונות" שמציגים בפנייך הורייך, חזור והזכר. הורייך מן הסתם, רוצים שלבת היחידה שלהם יהיה את הכי מוצלח, הכי טוב והכי בטוח שאפשר, עם כל הנוחות הכלכלית ואפשר להבין אותם. עם זאת, המרחק בין להבין אותם ובין לתת להם להתערב בחייך ולהיות כטריז בינך ובין בעלך – הוא מרחק עצום. עם כל הכבוד להורים ולרצונותיהם, אסור לך לתת לאימך להתערב בחייכם ובזוגיות שביניכם אם אתם לא שלמים עם כך. זה שהיא עוזרת לכם כלכלית, לא נותן לה את הזכות לנסות לחיות במקומך, ולנסות להשפיע עלייך לעזוב את בעלך בגלל השקפותיה ודעותיה. אם הייתה חושבת עלייך באמת, על אושרך, ולא על עצמה ועל רצונותיה, הייתה תומכת בכם בלבד ולא מתערבת בצורה גסה כפי שמשתמע מהכתוב. את יודעת שבעלך עושה את המיטב שביכולתו, שהוא אבא טוב, אדם חם, בעל אוהב ומפרגן, מצחיק, חזק נפשית ולא נכנע במשברים, ותתפלאי אולי לשמוע שתכונות שכאלה הן משאת נפשן של נשים רבות, הרבה יותר מאשר אותם הכישורים "המקצועיים" שאותן את מציינת כחסרונות. הלוואי והיו הרבה יותר אנשים כמו בעלך מאשר "המשכילים" או איך שקראת לזה "קליברים" אבל הקרים והאטומים למתרחש סביבם, ושאולי בשל הזמן שהקדישו להשכלה ולקריירה שלהם, איבדו בדרך את התכונות האנושיות החשובות יותר שישנן אצל בעלך, ולכן גם איבדו את הזוגיות ואת משפחתם, והגיעו להליכי גירושין מכוערים וקשים. בבוא היום כאשר תישארי ללא הורייך, אם חלילה תחליטי להיפרד מבעלך בגלל "החסרונות" שלו, תגלי שלא הכסף הוא שמביא לך את האושר. האושר מגיע מהזוגיות עם האדם שאיתו את רגילה וטוב לך לחיות איתו – עם בעלך, בן זוגך הנוכחי, שיהיה איתך באהבה לטוב ולרע. הוא ימשיך להיות בשבילך המצחיק, המפרגן, האבא הנהדר והחבר הטוב. אני מניח שאם תשאלי את בעלך, תגלי שהוא מוכן "לעבוד כמו חמור" ולהתפרנס בקושי, מאשר להיות נתמך ע"י הורייך כש "החבילה" כוללת את ההתערבות הגסה בחייכם. אל תחשבי פעמיים הישארי עם בעלך הטוב, ותהיי מאושרת ממה שהוא יודע לתת לך, שהרי את כבר כתבת לבד: "מה אני יכולה לעשות? אני נשואה לו (לטוב ולרע), איתו אני אמורה לחיות, איתו אני אמורה לגדל את ילדיי, אבל הוא אדם טוב, מפרגן, מקשיב, אבא טוב, בגלל זה אני צריכה לעזוב אותו?" שיהיה לכם בהצלחה וכל טוב, ממני, המאולף.

seeyou

New member
ל"צדק" יש הרבה פרשנויות-../images/Emo4.gif

מבחינה של האם-הוא כן מנצל את המצב וייתכן שגם אותך אבל זה לא חשוב כול כך כול עוד את מרגישה טוב(כאישה-רעיה) מהרבה בחינות. לשנות אותו אחרי 14 שנה? לא חושב שתצליחי! לשנות את דעות של האם-גם כמעט בלתי אפשרי... צריך לחשוב על פיתרון יצירתי של הפרדת כוחות...לגור לא במרכז,לא בבית גדול... רק אז תוכלי לבחון את האמת בקשר לבעלך ,לאהבתו והתנהגותו ( הוא אדם טוב, מפרגן, מקשיב, אבא טוב, ) בסופו של דבר בחיים זה: תן וקח....גם במשחקי האהבה-נשואים... יוסי

meshi4

New member
דולפין יקרה.../images/Emo24.gif

רציתם לסייע להורים בתקופה הקשה אחרי האסון ועברתם לגור איתם.למרות ,שבעיני זאת הקרבה גדולה מדי על חשבון חיי המשפחה הנורמלים שלך. את צריכה לעבור לגור בנפרד,ולא להיתמך כלכלית עי' ההורים. בעלך איש טוב ואבא טוב,מקשיב,מפרגן ,לא עצלן.תעריכי באמת את התכונות האלה.ותהיי שלמה עם עצמך. אם שניכם עובדים תתקדמו בקצב שלכם .מבלי לעשות השוואות עם אחרים. בהצלחה.

בואי נעשה סדר בדברים

ראשון, יש לך בעל נפלא. ולא חשוב שיש לו עבודה פשוטה. הוא עובד ומפרנס בכבוד? זה מה שחשוב. העיקר בחיים להיות בן אדם חיובי וממש ממש לא חשוב במה אתה עוסק. תמשיכי לצעוד עימו יד ביד. שנית, לעניין הורייך: הבנתי את הצורך שלך להיות קרובה להורייך אך איני רואה בעין יפה את התנהגותה של אמך. למרות העזרה הרבה שהורייך מעניקים לכם, יש גבול לכל דבר. אל תתני להם להתערב ולהרוס את נישואייך. זה ממש ממש לא חשוב מה הם חושבים. הצעתי לך לדבר עם אמך ב4 עיניים ולומר לה חד משמעית שאלו הם חייך, ואם היא רוצה להמשיך להיות קרובה אליכם (מכל הבחינות) עליה להבליג ולא להעיר הערות פוגעות. זכותך לעמוד על שלך ולדאוג לאינטרסים שלך. תאמרי לה שאין לך שום אפשרות לשחק את משחק הברוגז, שמתאים לילדים. עליה לכבדכם כמו שהיא מצפה שיכבדו אותה. אם המצב בלתי נסבל עד כדי סבל, ייתכן שעליכם להפרד מההורים שלך. כל זוג זקוק לפרטיות שלו. והכי מוצלח זה לשמור כל זוג על הטריטוריה שלו. מה גם שאתם גרים כולם באותו הבית. אז, דברי איתה והסבירי לה את הדברים (למרות שאני בטוחה שהיא יודעת אותם). כנראה שיש לה בטן מלאה. תני לה להוציא את האוויר מהבלון והקשיבי למה שיש לה לומר. רק אחרי זה תאמרי את דברייך בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים. או שנשארים תחת קורת גג אחת או שנפרדים, או שמכבדים את כולם. בהצלחה

peligrosa1

New member
נשים-שק נחשים

כמה שלא תשקיע ותעשה זה אף פעם לא מספיק!! אפשר לאמץ את בעלך??

בהמשך לכל הנאמר כאן עד כה :

אני מסכימה עם כל הנאמר כאן .שימי לב , כי כולם כאחד מצדדים בחיזוק הקשר והיחסים שלך עם בעלך , שהוא בעל טוב ואב טוב לילדיך . הנסיבות בהן את בסך הכל רצית להקל על הוריך ועברת לגור יחד איתם מנוצלות לשתלטנות ולהתערבות גסה מצד אמך . אנשים שתלטנים לא יודעים גבולות וחושבים שהם פועלים לטובת האנשים שחשובים להם , אבל בדרך הם דורכים בגסות על נשמות האנשים מסביב , שלפעמים מאוד ניזוקים מהשתלטנות, ( הנזק יכול להשפיע לכל החיים ) אורח החיים המעוות הזה משפיע על כל משפחתכם , כולל על הילדים , ויכול להזיק גם להם .שתלטנים גם אינם יודעים גבולות וכאשר "נותנים להם את האצבע , הם רוצים את כל היד " לדעתי , אצל אנשים שתלטנים , גוברת ומתחזקת התכונה הזאת , עם כל "הצלחה" שלהם. אם יש לכם אפשרות עליכם להשתדל להקים מערכת משפחתית נפרדת מזאת של היום , כלומר לגור בנפרד , זה גם יועיל לזוגיות שלכם וגם ליחסים המשפחתיים המצומצמים שלך,שלבעלך וילדיך . לאף אחד מכם לא בריא וטוב לגור אם אמא/חמות/סבתא , ולא כל שכן אם הם שתלטניים ומפיצי ארס בסביבה . אני הייתי מציעה לך לא להיות קרבן של כל הנסיבות ,( כל המשפחה לדעתי היא הקרבן ) ולחיות את חייך בנפרד , לא לנתק כמובן את הקשרים עם אמך או עם הוריך , אך להציב גבולות . גם אם תגורו בנפרד תצטרכי לשמור על הגבולות האלה .

בשום אופן לא להפרד הכסף לא מביא

אושר. תקראי כמה שרשורים למטה על נשים שנשואות לגברים עשירים ומתארות כמה הן אומללות. אם יש לך בן זוג כמו שתארת ואב טוב לילדים, לא לחשוב ולא להעלות על הדעת אפילו להפרד ממנו. אולי יהיה לך יותר עושר אבל לא בטוח שיהיה אושר. ואת מאמינה שמישהו יכול למלא את מקומו כאב לילדים, את מאמינה שאב חורג יכול להיות מסור ואוהב כמו אבא ביולוגי?

s h o o s h a

New member
הינתקות

את מבקשת עצות מה לעשות? העצה הכי פשוטה ופרקטית היא להיתנתק. אתם (בן זוגך, ילדיך ואת) יחידה אחת הוריך יחידה שניה אולי אפילו שכנים, בית מול בית, בית מעבר לרחוב. תבחרו את ההתנתקות. אבל- תתנתקו. הסדרי ראיה. כן, ממש כך. כדי לא 'להתערבב' זה בחייו של זה. לתת עצות רק כשמבקשים אותן. את יודעת, עולות לי כרגע תמונות מסידרת הטלויזיה "מי אוהב את ריימונד" האמא שלו, שנדחפת, שחייבת לדעת ותמיד יודעת טוב יותר כן, זה יכול לשגע אפילו פילים (התלבטתי אם לפנות לתגובה המקוצרת או השניה, כנראה שעשיתי טוב שבאתי לכאן
) בעלך לא רופא, הוא לא עו"ד מפורסם, הוא לא רואה חשבון בעל חשבון בנק תופח (חלומה של כל אם פולניה לבתה) אבל הוא בעל טוב, אוהב, מתחשב, משתדל, אב בעל סבלנות וכושר סיבולת (הלוואי על הרבה גברים). וכל אלו, כל החבילה הנפלאה הזו היא שלך. אל תוותרי עליה כי אמא אמרה/ התרגזה/ נעלבה. יעבור לה. כי ככה אנחנו האימהות. עובר לנו. אבל, וחוזרת לתחילת דבריי - ה ת נ ת ק ו ת וארגון מחדש. אין מטה קסם כזה שמפזר אבקת כוכבים קסומים והכל מסתדר. צריך קצת יותר עבודה והשקעה ורצון לשמור על אחדות המשפחה. תתחילו לצעוד לכיוון, לאט, צעד קדימה, לפעמים שניים לאחור, ושוב. לאט. ותתקדמו. ותמצאו את הדרך שתהיה נכונה עבור כולכם. והרי מה אתם בעצם מבקשים? (אני הולכת להיות כאן קצת ילדותית, אבל מה 'כפת לי)
נו, יאללה - תתחבקו, תבכו, תצחקו, תגידו שלא הבנתם, שלא הבנו ומעכשיו הכל יהיה אחרת. מקלידה ואצבעותיי קפואות (שרק תביני כמה אני מקריבה עבורך עכשיו) אבל מאמינה שבסיפור הזה שלך יש את כל המרכיבים הכי טובים והכי נכונים למשפחה (טוב נו, כמעט) מושלמת. שמרי על כולכם יום שני 14.02 הוא יום האהבה הבינלאומי. יאללה, להזיז ת'תחת ולדאוג לפינוקים. כן, כולם לכולם. בהצלחה

dalfin

New member
תודה לכל החברים היקרים בפורום הזה

תודה על החיזוקים, על ההקשבה והעצות. היום הדפסתי את כל התשובות שלכם ונתתי לבעלי לקרוא אותם. אחרי חצי שעה הוא נכנס לחדר עבודה שלי , נתן לי נשיקה ואמר לי- תודה. אח"כ ישבנו ארבעתנו אנחנו והוריי, בכינו המון, הוצאנו הכל מהבטן, אפילו כעסנו, אבל אתם יודעים מה הכל יהיה בסדר, כי באמת יש לי בעל טוב והורים של אחד למיליון ואני לא הולכת לוותר על אף אחד מהם. תודה על הכל

יאצפן

New member
הינתקות

שושא מחזיק לך אצבעות, כל מילה זהב. טוב עני ומאושר, מעשיר ובית קר. ואמא שלה, תלמד לנצור לשונה, כי אם זה יחמיר, הרי גם את נכדים, היא לא תראה.

adam33

New member
בעל ללא נעל

בהתחלה אמרתי לעצמי שבעצם מה באמת את רוצה ממנו? הוא הרי עובד ולא בטלן הוא הרי יודע שהוא צריך לקרוע את ה...ובכל זאת הוא לא מוצא לנכון שלא לעשות כן. מצד שני את יודעת שהוא הבעל האולמנטיבי בשביל כל אישה . אבל מצד שני זה כואב לך ואת הרי יודעת שזה יושב לך על הלב וככה אינך יכולה להמשיך.. היתי אומר לך לשוחח איתו אבל מין הסתם כבר עשית את זה ולא פעם... היתי מציע לך בעצם לעשות פסק זמן של מחשבה.. אל תבקשי ואל תספרי את הצרות שלך לאמא שלך למרות שהיא תמיכה רגשית.. ומצד שני כנסי בבית למשטר של צימצום.. בשני הדברים האלה את תגרמי שבעצם אינך מצטערת שהיא לא "נותנת" לך דברים חומריים ותמיכה ומצד שני את שומרת על הזגיות שלכם שאני כל כך מפרגן לכם.. אמא שלך צודקת. בעל המאה הוא בעל הדעה...את זה בטח את מכירה.. ולכן כאשר תמעיטי לקחת ולבקש ..ככה גם התלות שלך בה תרד ומן הסתם היא תבין שכללי המשחק השתנו מבלי שספרת לה או נכנסת איתה לעימות פנים מול פנים.. מצד שני ברגע שתחיי בצימצום יתר...אוליי בעלך שישאל למה לא מוציאים כסף על כך ועל כך תסבירי שהזוגיות שלך חשובה לך ושאמא שלך עזרה לך ומצד שני הרגשת שהיא קצת חודרת לזוגיות שלכם בתמורה ומאחר ואת אוהבת אותו את מעדיפה לחיות בצימצום ולא להיות חייבת לאימך.. התוצאה תהיהי שאוליי הוא יבין מעצמו שכעת צריך אוליי לעשות משהו לגבי המצב הכלכלי..ומצידו ומתוך הכרה פנימית בכך... בהצלחה..

למעלה