אני מבקשת עזרה!

s a l a l a

New member
אני מבקשת עזרה!

שלום לכולם .. אני לא יודעת מי יכנס לפה ומי באמת יקרא את מה שאני כותבת ומי ירצה לענות ולעזור ... אבל אני יודעת דבר אחד יש בי עוצמה פנימית אני מרגישה שאני בוערת , אני מרגישה שאני במרחק של כמה נגיעות מההשלמה הזאת,מהביטחון,מהשקט,מהשלווה,שאני כל כך זקוקה לה .. אני רק צריכה עוד משהו קטן..עוד דחיפה...עוד הכוונה...עוד משהו אני לא מצליחה להשתחרר מדברים מהותיים מהעבר שלי שמונעים ממני להתקדם ולהתפתח אני עסוקה באיך להחביא את עצמי באיך להרחיק אנשים ממני כדי שאני לא ייפגע , נפגעתי המון בחיים שלי , כי הזדקתתי לדברים , ותליתי את הקבלה שלהם באנשים שלא יכלו להעניק לי .. הייתי חלשה . היית זקוקה לאהבה וחום. אני היום רוצה לקום ולצעוק,לנער מעליי הכול .. ואני צריכה עוד עזרה קטנה , גדולה .. רק עזרה ... אוהבת אותכם ומאחלת לכולכם חיים מאושרים מספקים ומלאים בעוצמה פנימית ואור.

kung fu

New member
את באמת נשמעת עוצמתית ../images/Emo45.gif

את משתתפת בקורס כלשהו? יש לך מורה כלשהו? או שאת עובדת לבד עם עצמך על התפתחות אישית?
נשמע שאת ממש מוכנה לשינוי
את אוהבת לקרוא ספרים? ממליצה לך אולי להתחיל בקריאת הספר ארבע ההסכמות. הוא נותן בסיס מעולה ומאד פשוט לשינוי וצמיחה. נראה לי גם שתהליך של סליחה לעצמך מהעבר, וסליחה לכל מה שעברת יכול לעזור. פשוט לסלוח ולקבל את מה שהיה ושפעלת כמיטב יכולתך...

ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

לפעמים עצם הכתיבה על משהו שאנו רוצים, כבר גורמת לנו להתקרב אליו. היה חשת בשינוי מאז כתיבת ההודעה? קיבלת כבר המלצה לקרוא את ארבע ההסכמות...זאת אחלה "דחיפה" להתעוררות
וגם המלצה על סליחה, שזה דבר מאד מנקה. אני אתן לך שני קישורים שמדברים על סליחה, ואולי כך תתחברי אל הנושא ביתר קלות
אשמח לתגובותך בפורום לגבי מה שכתבתי והצעתי
למה לסלוח? סליחה - מתוך הספר "דרך האהבה" (זה ספר נוסף שכתב דון מיגל רואיז. אותו אחד שכתב את "ארבע ההסכמות").

s a l a l a

New member
הבעיה האמיתי שלי

קודם כל אני חייבת לך את תודתי .. עשה לי רק טוב מה שכתבת וגם ההצעה שלך לקריאת "מה לסלוח?" ו"סליחה". היה ממש במקום ובזמן הנכון. ואני מודה לך על כך. אני ינסה להסביר את בעייתי בכל אופן מה שנראה לי כבעיה שמונע ממני להתקדם ולצמוח ולהגיע לעומקם של רבדי נפשי. לפני כעשרה חודשים נפרדתי מחבר שהיה איתי במשך 4 שנים. החבר היה דמות אבהית שלא היה לי מגיל 8 חודשים , היה האהבה שהיתה חסרה לי,היה התשומת לב , היה החום , היה ההקשבה והיה זה שניצל , זה שפגע , זה שבגד , זה שידע לקחת , זה שגרם לצחוק ושניה אח"כ לבכות , זה שידע באיזה נקודות רגישות לגעת , זה שחיבק ואח"כ ארפה , זה שנישק ואח"כ הפנה את ראשו , זה שאהב וזה שהשאיר אותי מרוסקת , מפוחדת , שבורה . את כל מה שכתבתי עכשיו לא חשבתי במשך 4 שנים , ואם כן חשבתי זה הודחק כל כך עמוק כך שזה לא עלה בכלל על הדעת .. מבחינתי לא ראיתי כלום במשך 4 שנים , ורק היום , רק היום אחרי עשרה חודשים , אני מסוגלת לדבר מסוגלת להגיד בקול רם , אני כבר לא פוחדת , אבל אני כל כך מלאת כעס , כל כך מרירה , מחפשת כל כך לדבר איתו ולצעוק אליו אבל גם לקבל חיבוק ממנו , אני כבר לא יודעת אם אני נתתי לו משימה שהוא לא יכל לעמוד בה בסך הכל גם הוא ילד או שזה הוא שבאמת זה שלא בסדר . מה שאני כן יודעת שבמשך הרבה זמן אחרי הפרידה שעדין לי הייתי מסוגלת לחשוב ולהגיד מה שאני אומרת עכשיו רדפתי אחריו , ולא הרפיתי , והתקשרתי , ושלחתי הודעות ונסיתי בכל דרך להשיב אליי אותו , גם שהייתה לו כבר חברה ,וגם שהוא כתב ואמר לי כמה שהוא שונא אותי , וכמה שגרמתי לו לשנוא את מה שהיה ביננו וכמה שכבר לא איכפת לו משום דבר שקשור אליי ועוד ועוד ... השמכתי כי רציתי להשיב אליי את מה שיהיה לי .. מבחינתי זה היה עוד פעם פרידה מאבא שעזב בגיל 8 חודשים והיום אני אני מלאת מרירות כעס ועלבון , אליי ואליו על הכבוד שכבר לא ישוב ועל זה שהבאתי את עצמי למצב רע שכזה, ועל זה שהוא שונא אותי ולא מענין אותו בכלל מה קורה איתי .. ועל זה שאני זה אני.

האם ביצעת את תהליך הסליחה

כבר? לפי מה שרשמת אז הפיתרון הראשוני זה פשוט המון עבודה על סליחה לעצמך, לו, למה שהיה. + להבין שפעלת כמיטב יכולתך לפי הכלים שהיו ברשותך. זה מה שהצלחת לראות. אל תייסרי את עצמך על מה שהיה. העבר קיים רק בתודעה שלנו. תמשיכי לעבוד על סליחה עד שתרגישי הקלה. פשוט תמשיכי לעבוד על כך. ובמקביל כאמור תביני שבאמת פעלת כמיטב יכולתך!!!! זה מה שיכולת לעשות!!! זה מה שראית באותה תקופה!!!

s a l a l a

New member
תהליך הסליחה

איך אפשר לסלוח לעצמי ? אחרי שהשפלתי את עצמי , אחרי שרמסתי את כבודי , אחרי כל מה שהיה איך? אני מוכנה לנסות , כל דבר שיעזור לי לצאת מהמצב הזה , אני יעשה אותו ויילך לקראתו. אני מבקשת הספר יותר מפורט לתהליך הסליחה. האם יש משהו ספציפי שצריך לעשות ?

אני משערת שיש המון אפשרויות של

סליחה. כמה דרכים שעולות בראשי כרגע: 1. להיזכר במשהו שעשית, ואז להגיד לעצמך :"אני סולחת לעצמי. אני אוהבת את עצמי. אני סולחת לעצמי" 2. פשוט לסלוח בכל דרך שאת מרגישה שנכונה לך. לסלוח באופן הכי פשוט. 3. להתכוון לסלוח לכל מה שהיה. לרצות לסלוח. 4. לכתוב על דף נייר: "אני סולחת לעצמי ש....(ואז דברים שעשית) ובכל שורה להתחיל מחדש את המשפט עם משהו שעשית בעבר. אחר כך לקרוא את זה ולקבל את עצמך.

פרם שי

New member
סליחה הוא תהליך מורכב

לא תמיד כל כך פשוט, במיוחד לא במקרים כל כך טעונים. סליחה הוא תהליך שאת עושה בסופו של דבר בתוכך, אבל אולי כדאי שתעבדי עם אדם מקצועי על כך. לא אוכל לפרוס כאן הכל. ראם תרצי פני במערכת המסרים האישיים. את הסליחה כדאי שתתחילי אולי על דברים פשוטים יותר, ואז תעברי גם לאביך, לחבר, ולעצמך.

s a l a l a

New member
אני עובדת על זה

תודה על התענינות ! עשיתי צעד ראשון וקניתי את הספר ארבע ההסכמות וגם את הספר המלווה שלו וגם את דרך האהבה (אם אני לא מתבלבלת בשם). פשוט נכנסתי לסטימצקי וקניתי את שלושתם ביחד . לא יודעת למה ... קול בתוכי אמר לי שזה ייעשה לי רק טוב . התחלתי עם ארבע ההסכמות ואני נוטה לקרוא באיטיות ולערער בכל דבר שנאמר ומוצע , עכשיו אני עדין בהסכם הראשון והכי חשוב לדעתי .. ואני מתאמנת לאט לאט , בקצב שלי .. אני מרגישה הרבה יותר שמחה ומאושרת , לאט לאט הרעל והרצון לנקום מתנקים מליבי , אני משתדלת כמה שפחות להתעסק עם עברי. וכמו שהוצא לי לחבק את עצמי , ולהשלים ולסלוח . אני מודה לכולכם , אתם מקסימים ומדהימים בעייני. אט אט אני מבינה את הצורך הנזקק והנואש שלי והתלות שהיתה לי בגבר שהייתי איתו במשך 4 שנים , אני מבינה ממה הצורך הזה נבע ומקשרת אותו לילדות שלי. אני רוצה לסלוח . רוצה להשלים . רוצה לסגור מעגל. עד לאחורנה הייתי בקשר עם המשפחה שלו . קשר אינטרסנטי(רק עכשיו אני מרשה לעצמי להגיד בקול רם) קשר שניסתי להגיע אליו בחזרה לחברי. לאחר שהוא סגר בפניי את דלת חייו וליבו. והיות אני מנסה להתנתק מהם לא לענות להם לטלפון לא לחפש קירבה אליהם להתנתק ממנו .. שלב שלב ... צעד צעד. אני אוהבת אותכם!

kung fu

New member
את מדהימה ../images/Emo45.gif איזה יופי!!!

אני כל כך שמחה לקרוא את מה שרשמת!!!
מעולה
איזה יישום נפלא!

למעלה