אני מבולבלת

rachelfederman

New member
אני מבולבלת

אני בת 54 ונוטלת מזה כ7 שנים הורמונים לגיל המעבר, קראתי השבוע [באיחור "קל"] את העלון המצורף לתרופה כי אסטרוגן מגביר את הסיכון לחלות במחלה, כבת לחולה אלצהיימר אני חוששת להמשיך ולהשתמש בהורמונים. מה דעתכם?

zs1957

New member
שלום רחל

החשש שלך מוצדק.לכל תרופה יש תופעות לוואי. צריך לבדוק מה התועלת מול הנזק. גשי לגניקולוג והתייעצי עמו.

ronnyw

New member
אני בת 60

בת ואחות לחולות אלצהיימר, ובכל זאת לוקחת הורמונים כבר 10 שנים... לפי העלון זה גם מסרטן, משנה את הפיגמנטציה עור, גורם לעייפות ודיכאון ועוד ועוד ועוד.... אני מתעלמת. אי אפשר לנהל חיים שלמים עם פחד וחרדה כאלה. אבל זו דעתי הפרטית. אגב, יתכן גם שזה תלוי באיזה גלולה את משתמשת, למרות שאם תציצי בעלוני ההסבר - הם כמעט תמיד זהים...

ענתי44

New member
עלוני תרופות

הם דבר מבלבל ומלחיץ. מייצרי התרופות מחייבים לרשום את כל תופעות הלוואי של נטילת התרופה הידועים להם, גם אם הם נדירים. גם אני חושבת כמו דרורה שהסיכון מזערי והיתרון בנטילת ההורמונים רב על הסיכון ( לי למשל רופאת הנשים מסרבת לרשום הורמונים בשל סיכון גדול יותר למשהו אחר. לא אלצהיימר ) אבל אם את חוששת כדאי שתתייעצי עם רופא או רוקח. בכלל הסיכוי לחלות באלצהיימר כשיש בן משפחה קרוב כמו הורה הוא בטל בשישית. לו היה גורם שניתן להמנע ממנו , כמו נטילת הורמונים, גורם כל כך מגביר את האלצהיימר, לבטח היו אומרים לך את זה ומחפשים לך אלטרנטיבה למה שרשמו לך.

למעלה