אני מאוד מודאגת :(

zohee28

New member
אני מאוד מודאגת :(

היום אחרי שבועיים של הזרקות של פיוריגון, ראו רק ציסטה (35 מ"מ), והמון זקיקים קטנים מתחת ל- 10 מ"מ. ה- E2 שלי היה 3,530 ופרוגסטון 2.5 אני פוליציסטית, ובכל הטיפולים הקודמים היו לי, אחרי ימים מועטים של הזרקות, זקיקים גדולים. הפעם הורידו מינון, בגלל בעיה של היפר סטימולציה, ולפני 3 ימים העלו אותו בחזרה. אני מפחדת שיפסיקו לי טיפול. בדרך כלל התגלו אצלי הציסטות רק אחרי הכוריגון וההחזרה ולא בשלב כה מוקדם. היום התקשרה האחות ואמרה לי להמשיך את הטיפול כרגיל. אני כבר עייפה ומותשת כל-כך. הדרך מלאה במכשולים. מישהי יכולה לחוות דיעה? אולי נועם?? האם אתן יודעות מה יעשו עם הציסטה שממשיכה לגדול? האם אפשר להוציא אותה בשאיבה? תודה.

אלה 2

New member
מצטערת זוהי, לא יכולה לעזור בפרטים

רק להתפלל שהכל בסדר ולהקפיץ את ההודעה שלך שלא תברח עד שהמומחים יגיעו... בהצלחה!

נועם@בת

New member
ניתן להוציא ציסטה בשאיבה

אבל אני לא יודעת אם עושים את זה במקרה ואת לא מגיבה טוב לטיפול. לפוליציסטיות יש בעיה לפעמים שהן מגיבות חזק למינון כלשהו, אבל אם מורידים אותו במעט הן לא מגיבות כלל. לכאלה קשה להתאים מינון מתאים, והנשמה יוצאת עד שמצליחים. אני מקוה שהעלאת המינון הפעם תעזור
. תחזיקי מעמד נועם

zohee28

New member
כרגע אני פשוט לא יודעת

ממה לפחד יותר: האם לפחד מהתגובה של היפר (אני כבר יודעת כמה זה יכול להיות גרוע), או מהפסקת טיפול? הכאבים בשחלות התחילו לי אתמול, אני מרגישה רע, התנפחתי והעור שלי נראה רע... אני פשוט מרגישה שאני (שוב פעם) בדרך להתררסקות. הבעיה היא, שבכל פעם, אני לא רק צריכה להתמודד עם התוצאה של הטיפול: שלילי/היריון כימי. אני צריכה לספוג כל-כך הרבה בדרך. אני רק מקווה שהפעם זה יהיה חיובי, ואז היה שווה הכל. תודה על התגובות.

zohee28

New member
האם לגונל יש השפעה שונה מפיוריגון?

בניסון להתאים מינון מתאים, הרופא שינה את הטיפול: החליף את הזריקות מגונל לפיוריגון. אולי בגלל זה התגובה הפעם שונה? ממה שאני הבנתי גונל ופיוריגון הם למעשה חומרים זהים רק מחברות שונות ובמינונים שונים. האם הבנתי לא נכון? תודה.

רונית 251

New member
גלוקופאז

גם לי החליפו מגונל לפיוריגון ואחרי הפיוריגון היו לי 2 ציסטות ענקיות ועם הגונל לא. וגם לי יש שחלות פוליציסטיות. דיברו איתך על בדיקת העמסת סוכר ועל גלוקופאז? אותי שלחו עכשיו לבדיקות וזה נראה לי כ"כ מיותר.

zohee28

New member
לא דיברו איתי על הבדיקה הזו

אף פעם לא שמעתי עליה... רציתי לשאול - האם הפסיקו לך את הטיפול בעקבות הציסטות? תודה

hyb

New member
גלוקופאז-זה לא מיותר!

יש מחקרים שמראים שלפוליציסטיות יש תנגודת גבוהה לאינסולין, ושאם מווסתים את הרמה יש סיכוי לביוץ תקין או עם תיקונים קלים בעזרת איקקלומין. שווה לבדוק את זה לפני שרצים לטיפולים מסטבכים יותר. לאחרונה היו כאן שני שרשורים על הנושא עם לינק למאמר בנושא אז כדאי לך לבדוק. תעשי חיפוש בנושא.

ססוני

New member
בנוגע לקלוגופאז'-

לא ברור לי אם את מדברת על בדיקת העמסת סוכר או תנגודת אינסולין. אני מניחה שתעשי את בדיקת התנגודת. הבדיקה ממש לא מיותרת, כיוון שסביבת אינסולין עודפת אינה אידיאלית לצמיחת הביציות. אז גם אם אינך סובלת משחלות פוליציסטיות או מעודף משקל מחשיד, שווה מאד לבדוק את הנושא. מנסיון אני יכולה לאמר לך שאיכות העוברים שלי השתפרה מאד מאד לאחר תחילת טפול בגלוגופאז'.

hyb

New member
את צודקת

גם גונל וגם פוריגון הם בעצם FSH טהור שהופק ע"י הנדסה גנטית גונל מכיל רק 75 יחידות ואילו פוריגון יש במינונים של 50 או 100 ונדמה לי שגם 150 יחידות. ההבדל ביניהם הוא רק המינון. בהצלחה חמודה-אני מקווה שהטיפול לא יתבטל ושיצליח!!!!

למעלה