אני לא שקטה

בטי בם

New member
אני לא שקטה

מאז הצהריים. היה לי ריב חריף עם חברה שלי. היא התקשרה וכמעט מיד התלקח ריב שכבר במהלכו בכיתי (לא חושבת שהיא שמעה) היא נפגעה ממני, אני הפעם לא התנצלתי, ואמרתי שהיא תמיד נעלבת משטויות היא התעצבנה עוד יותר וככה שתקנו ובסוף סגרנו. אמנם ברשת אני המון פעמים מתנצחת עם אנשים, זה מקום שאני משחררת הרבה, אבל לגבי החיים מחוץ לרשת, התגובות שאמרו לי היום היו כאלה: בהתחלה סיפרתי לבחור שאני מתכתבת איתו כבר כמה חודשים באייסיקיו והוא מר שלפי מה שהוא מכיר אותי לא נראה לו שאני אפגע במישהו בכוונה. יותר מאוחר התקשרה חברה אחרת, שלא מכירה את חברה ההיא, אבל מכירה אותי כמה שנים ובהרבה מצבים כולל מצבי לחץ למיניהם. היא אמרה: אני לא יכולה לדמיין אותך רבה. דווקא מי שמכיר אותי מהרשת יכול גם יכול, כפי שאמרתי, אבל באמת עם חברות וחברים אני רבה לעיתים כל כך רחוקות. החברה הזו- בתקופה הכי קשה שלי היא היתה שם בשבילי כל הזמן, החזיקה ותמכה אותי בלי גבול למרות שהחיים שלה לא פשוטים, מצאה את הזמן להתקשר כמעט כל יום לכמה דקות. מצד שני, גם אני תמכתי בה לא פעם כשהיתה צריכה וגם עזרתי עזרה מעשית של ממש. שמעתי אותה לא פעם חוטפת קריזה אחרי שיחה עםחברה כזו או אחרת, באחד המקרים הייתי נוכחת באמירה מסויימת של חברה משותפת והייתי אוזן קשבת לכעס שאחרי (מה שקצת הרגיז אותי כי היאחברה משותפת, מה אני אמורה, לתפוס צדדים? אז הבעתי אמפתיה אבל לא הצדקתי אף אחת). אני מרגישה שעודף הרגישות שלה כברעולה לי על העצבים. היום גם אני הייתי יותר מדיי רגישה ועצבנית. היא אחת כזו שאם אומרים לה משהו שקצת לא מדוייק או קצת יכול להתפרש כאילו מזלזלים בה ישר תיקח את זה למקום הזה גם אם בכלל לא מתכוונים לזה. עד היום תמיד התנצלתי מיד וכו', היום קצת נשבר לי וגם הייתי בקטע רגיש קצת בעצמי. שתינו נשים, לא ילדות, לא חשבתי שיכול להכאיב ככה. נגע בכמה פצעים אחרים. בשיחה ומיד אחריה חשבתי לעצמי: לא צריך אותה, שתחפש את החברים שלה. ואני עדיין מרגישה שלא בא לי בכלל לדבר איתה.

yaeli20

New member
היי בטי בם

כמה מוכר לי העניין הזה... אני יכולה לספר לך שגם אני אדם מאוד רגיש ואני נפגעת לפעמים בקלות מידי מדברים לא נכונים... ויש לי חברה שאנחנו יודעות שבאופן קבוע אם היא תחזיק עיתון ביד ואנחנו נדבר בטלפון זה יגמר מאוד רע, כי אנחנו נתחיל לריב בהתחלה על דברים ברומו של עולם ובסוף אחת על השניה. קראתי את מה שכתבת ולא ממש הבנתי על מה רבתן לכן אני לא יכולה לנסות לעזור לך באופן ישיר, אני יכולה להגיד לך מה אני עושה עם החברות שלי, קודם כל אם אני יודעת שמשהו מרגיז אחת מהן (ולהפך) אני משתדלת לא לעלות את הנושא או לעשות את המעשה (אם אני חייבת אז עושה מבלי שהן ידעו לפעמים זה יותר בריא) אם היא רגישה מידי ויש סיכוי שהיא תיפגע ממשהו תסבירי לה למה את מתכוונת ותבקשי ממנה את אותו הדבר כלפיך ככה אף אחת מכן לא תרגיש מטומטמת שהיא עושה את זה... ולגבי ההתנצלות, אני לא יודעת... תחשבי באמת ובתמים עם עצמך אחרי שהכעס מהריב ירד כמה היא באמת חשובה לך? וכן את יכולה בהחלט להגיע למסכנה שהיא לא כזאת חשובה לך ושאת יכולה לחיות גם בלעדיה, או עם צלצול פעם ב... אם תביני שהיא חשובה לך, לא עדיף כבר להתנצל? בשביל מה למשוך את הריב על מי צודק? ומי פגע? וכמה פעמים אני התנצלתי וכמה את? יש חברויות שפשוט עדיף להניח את הכבוד והאגו בצד ופשוט להתנצל, כי בסופו של דבר חברות טובה זה הדבר הטוב ביותר לא? בהצלחה
יעלי

אנושית~

New member
אהלן בטי

גם בין חברות טובות יש ויכוחים אז עושים הפסקה של כמה שנדרש כדי לנקות ת,ראש שאחריה משוחחים ומלבנים ענינים (כמובן בינכם מבלי לערב חברות נוספות).. חברה טובה כזו שאפשר לסמוך עליה שתהיה לצדך בכל זמן קשה למצוא ..ואם מצאנו חבל להרוס בגלל יום לא טופ ..בזמן כזה של חתול שחור נסי לחשוב על הדברים הטובים שהפקת מהחברות הזו לאו דווקא המרגיזים וזה עוזר להתרכך ולהמשיך כאילו כלום לא קרה .

למעלה