אני לא רוצה שתשפטו אותי.. אני צריכה

אני לא רוצה שתשפטו אותי.. אני צריכה

שתענו לי על השאלה.. לקחתי פוסטינור... בינתים הכול טוב ויפה... אבל כתוב בדף המצורף אם הינך נוטלת תרופה נוספת, או אם סיימת זה עתה הטיפול בתרופה אחרת, עליך לדווח לרופא המטפל כדי למנוע סיכונים או אי-יעילות הנובעים מתגובות בין תרופתיות. במיוחד לגבי תרופות מהקבוצות הבאות: ברביטורטים או תרופות אחרות לטיפול באפילפסיה כגון: פרימידון, פניטואין, וקרבמזפין' וזה ממשיך אבל לא אפילפסיה.. עכשיו.. השמות האלו.. זה שמות של חומרים המרכיבים תרופות או שמות של תרופות.. איך אני יודעת אם יש את החומרים האלו(אם הם חומרים) בתרופה שלי? בדקתי בחוברת המצורפת לתרופה שלי ואין שם מרכיבים.. או שלא בדקתי טוב? תודה ענבל

חייםלוי

Member
מנהל
פרימידון, פניטואין, וקרבמזפין הן

תרופות אנטי אפילפטיות. ברביטורטים הם חומרים סינתטיים שמשתמשים בהם בתרופות הרגעה, הרדמה ואנטי התכווצויות. את יכולה לקרוא עליהן כאן. קרבמזפין הוא החומר הפעיל בטגרטול

לפי מה שכתוב בשרשור אחר

את לוקחת גאבאפנטין. אומנם היא לא שייכת לקבוצות שפרטת עפ"י העלון של פוסטינור 2, אבל כדאי בכל מקרה להתייעץ על רופא נשים, אפילו בטלפון. במיוחד אם הוסת מבוששת להגיע.

../images/Emo24.gifענבל איך את מרגישה?

זה מה שחשוב עכשיו...

../images/Emo140.gifהשאלה היא...

אם לבחורות עם אפילפסיה אסור להשתמש בגלולות נגד הריון. מישהי יודעת? איך נמנעים מלהגיע למצבי פוסטינור2 בעתיד?

Sugar Tush

New member
מנסיון אישי

והרבה התייעצויות עם גניקולוגים לבחורות עם אפילפסיה מותר לקחת גלולות למניעת הריון, אבל, התרופות משפיעות על יעילות הגלולה, כלומר יעילות הגלולה פוחתת.

למה../images/Emo35.gif

זה לא מה שהוביל אותך להשתמש בפוסטינור2 ? (מבלי להכנס לפרטים הקטנים כמובן...) סתם בשביל שיהיה לך ראש שקט אולי היה עדיף להשתמש בגלולות?, לידע כללי, יש לנו בפורום בחורות שמשתמשות בגלולות, ערכתי בירור משלי וזה לא מתנגש עם האפילפסיה. ההעדפה שלך היא היא הקובעת ואני מכבדת אותה,אבל אני יודעת שהשימוש בפוסטינור הוא דרעאק לא קטן לגוף. שמורנה על עצמכן בנות... חבל!

oRockGirLr

New member
בכל מקרה,

עדיף קונדום. גם אם לוקחים גלולות. [במקרה שלא מקיימים יחסים עם מישהו קבוע] קונדום מונע העברת מחלות לא רצויות ומונע את המעבר של הזרע ובכך מונע הריון. לגלולות לעומת יש רק תפקיד אחד, והוא למנוע הריון. וכמובן שאני לא יודעת מה עדיף מבחינת הנאה
כי מעולם לא ניסיתי. לכן, מבחינת בריאות, הסתכלו על זה ככה :)

כי זה מונע הכול

ופעם אחת לא תשנה את דעתי.. גלולות אני יתחיל לקחת כשזה יהיה משהו קבוע ובתדירות יותר גבוהה.. לא יודעת.. ניראלי לי הרבה יורת הגיוני

sivanlior

New member
אני יודעת למשל...

שיש גלולה למניעת הריון בשם 'מינס',ואם בחורה שנוטלת דפלפט רוצה לקחת את הגלולה הזו, אז יש עם זה איזו שהיא בעיה אני חושבת שהגלולה לא משפיעה כמו שצריך או משהו כזה. (קראתי את זה בפורום מסוים, בחורה שאלה שם את הרופא שאלה על דפלפט וגלולות וזה מה שהוא ענה לה.) אני מציעה להכנס לפורומים בנושא גלולות ואמצעי מניעה ולשאול שם ה-כ-ל! זה נושא חשוב ואסור לזלזל בו. ובטח שאין מה להתבייש..
וכמובן- גם באי"ל יכולים לענות לכן, יש לנו חומר על אמצעי מניעה וכד' פשוט מה שטוב בפורום שזה פרטני יותר, ולא מדבר בכלליות. אז לכולם בהצלחה ושלא תביאו צוציק קטן בטעות

Sugar Tush

New member
אני לוקחת טגריטול...

שהחומר הפעיל בו זה קרבאמזפין, ולקחתי פוסטינור, כמה וכמה פעמים, ועל אף האזהרות כלום לא קרה, אז עצה שלי, אל תלחצי, אחרי הכל כבר לקחת...

איך זה שיצא לך לקחת כמה פעמים?

מקווה שבאמת כי היה צריך ולא במקום אמצעי מניעה קבוע.. כי זה יכול להיות לא טוב..

Sugar Tush

New member
יצא בטעות, מאז...

עברתי אגב למדבקות של אוורה, דבר שהגניקולוג אמר שאמור לפתור את בעיית האי יעילות של הגלולות בגלל התרופות... אבל הנקודה היא שלקחתי, וגם אני דאגתי מהאזהרות, אבל כלום לא קרה,ובעיקר שהתרופה שלך לא נמצאת ברשימה ההיא, אז את יכולה להרגע, האזהרות תמיד שם רק כדי לכסות כל מקרה שיהיה, לרוב, שום דבר מזה לא קורה...

aerox

New member
כל כדור לגופו ....

אם ענבל רוצה לקחת על עצמה את זה אז סבבה ,לפי דעתי אני נגד סיכונים ,למה להסתבך זה ממש לא בריא לפי דעתי לא שווה לקחת סיכון !

למעלה