שאלתך הייתה רצינית
ולכן אענה, רק שלצערי מחוסר השכלה, זמן מקום ויכולת התבטאות יתכן מאוד שהתשובה שלי תלקה בחסרים גדולים שמסמך אחר, ארוך (מאוד) יוכל להציג יותר טוב. אני אסכם את איך שאני תופס את המצב (אנשים מגדירים אותי בד"כ בתור ימני, למרות שזה נתון במחלוקת) האידאולוגיה שלי, הימנית, מתבססת על ההגיון שבלאומיות. הרעיון הוא שקבוצה מפתחת "לאומיות" או אם תרצה "יסודות אתניים" לאחר זמן מסוים בו הם חיים ביחד. היסודות האתניים/רעיוניים מאפיינים את הקבוצה הזו. ההגיון שמאחורי השיטה הוא כמובן ההגנה והדאגה לפרט היחיד. אותה קבוצה דואגת יותר לפרטים שבה מאשר לפרטים שלא משתייכים לאותם פרטים שמבחוץ, בדיוק כמו שמשפחה מתפקדת (אמורה לפחות). לפי הרעיון הזה, בני אדם ששיכים לאותה קבוצה לא "שווים" יותר מאשר אנשי הקבוצות האחרות, אלא מקבלים הטבות מאותה קבוצה, הטבות שבני אדם אחרים אינם מקבלים. זה אומר: כולם מקבלים זכויות בסיסיות, אבל האנשים של הקבוצה מקבלים יותר. כך לדוגמא, אם ישנה רעידת אדמה חלילה, בטורקיה וכאן, מדינת ישראל מחוייבת לעזור קודם כל לאנשים שכאן, למרות שעקרונית בני האדם כאן הם כמו בני האדם שבטורקיה. על פי אותו הגיון, אם אדם הולך לפגוע בפרט מהקבוצה זו מחויבותי להגן עליו, אפילו להרוג אותו אם צריך (במקרים מסויימים מאוד), מתוך הגיון שכאשר *אני* אזדקק לעזרה אני אקבל אותה משאר הפרטים. עד כאן, אלו דברים ברורים ואני חושב שבוודאי גם שמלאנים יסכימו איתי. לפי העיקרון הזה, זו זכותי המלאה להגן על תושבי הקבוצה שלי מפני קבוצה אחרת שרוצה לפגוע בהם, גם אם זה כולל הפרת זכויות של אנשי הקבוצה הנגדית (כמובן, זה כולל פגיעה קטנה עד כמה שניתן וגם זה במקרים קיצוניים. אין כאן שום התרה להתנהגות חסרת רסן, אלימות מיותרת או פגיעה בפרטים מסויימים שאינם יכולים להזיק לך) וזה כולל גם הרג (מלחמה, מה לעשות). שהיה ברור, אף אחד לא אוהב מלחמה, בטח שלא הימנים. מלחמה היא דבר נוראי, הימין פשוט יוצא מתוך הנחה של הגנה בלתי מתפשרת על אנשיו, ועל הנחה שחיי אנשיו "שווים" (בשביל הפרט שבתוך אותה קבוצה) יותר מאנשים של קבוצות אחרות, כי יש כאן דאגה הדדית. זה הגיוני ביותר - כל קבוצה דואגת לעצמה, על האינטרסים שלה. ההתנהגות ה"ימנית" מתבססת על אהבה לקבוצה, נכונות לתת לה אף את חייו, מתוך הכרה שבמותו הוא נותן חיים לפרטים האחרים. הימנים מדגישים את היותם *חלק מקבוצה מוגדרת ומסודרת בעלת ערכים משותפים* ובאופן טבעי פועלים להוציא מתוכם כל גורם זר שאינו שייך לקבוצה (ומסרב להיות חלק ממנה) או פוגע בה. הם ידגישו לימוד של שפה, תרבות, הסטוריה וערכים משותפים. התפיסה המקובלת היא שהימין שש אלי קרב ("נפוצץ אותם!"), זה לא נכון כמובן, הימין פשוט מוכן לעשות הכל בכדי להגן על הקבוצה ועל הערכים שלה, הוא דואג יותר לקבוצה שלו מאשר לנוחותם של הקבוצות האחרות, ומאמין באידיאולוגיה שלו, בערכים שלו. הימין בד"כ יהיה יותר שמרן, יותר בעד הסטוריה וערכים מאשר מרד באותם ערכים. כמובן יש גם את החלק הכלכלי בתפיסה הימנית, ויש את החלק של הימין בישראל... אבל כבר זיבלתי במוח יותר מדי... חג שמח