אני לא מדבר

עלהמצפה

New member
אני לא מדבר

היום היה לי קצת זמן אז שחקתי עם התרגום. פתוח להערות והצעות שיפורים אני לא מדבר כאשר הלכתי הלילה בגן הקסום על בלימה פרחים קרועים של מטפס אדמוני עברתי שם ליד פתח מעיין צלול חסום מאחור חבט בי אלמוני אני לא מדבר, רק הלאה עובר בעולם העייף העטוף באימה הלב בוער, מגעגועים סוער איש בעולם לא יידע עד כמה אומרים שלתפילה יש כוח להבריא אז אמא, התפללי למעני ברוח הדברים בלב האדם רוח רעה עלולה לקנן אני מנסה לאהוב את שכני ולעשות טוב לאחרים אבל או, אימא, הדברים לא מסתדרים כפי שאני מתכנן אני לא מדבר, רק הלאה עובר לפני שתנסי לחצותו, את הגשר אשרוף הלב בוער, מגעגועים סוער אין רחמים בתבוסה, רק מהלומת אגרוף מבכי עכשיו אני קרוע בפנים עיניי מלאו דמעות, שפתיי יבשו, אבריי כואבים אם פעם אתפוס את אויבי ישנים אני פשוט אטבח אותם במקום בו הם שוכבים אני לא מדבר, רק הלאה עובר העולם מסתורי ועמום מכל עבר הלב בוער, מגעגועים סוער הולך בערים מוכות הדבר העולם עוסק בספקולציות, זו כזו מן התנהגות העולם הזה שהוא עגול כפי שאומרים הם יסיחו דעתך כדי שלא תוכל לעסוק בדברי הגות על כל כשלון שלך הם רוקדים ומזמרים אני לא מדבר, רק הלאה עובר אוכל כחזיר בעיר בה אין מקום לנזיר הלב בוער, מגעגועים סוער יום אחד עוד תתחנני שמישהו אותך אליי יחזיר עם עושרם וכוחם הם אותך מועכים בכל רגע ורגע אתה עשוי לקרוס על המקום אנצל עד תום את השעה הנוספת לדברים הכרחיים כאשר אשוב על עקביי, את מות אבי אנקום אני לא מדבר, רק הלאה עובר הגישי לי את מקל ההליכה המשוכלל הלב בוער, מגעגועים סוער הולך להוציא אותך ממוחי האומלל כל חבריי הנאמנים אותם אני תמיד מקבל בברכה הם אתי בראש אחד, בכל אחד מהם בי בוטח אני סוגד לאמונה שמזמן נזנחה על השביל הארוך והבודד הזה אין כל מזבח אני לא מדבר, רק הלאה עובר הפרד שלי חולה, סוסי עיוור הלב בוער, מגעגועים סוער על הנערה שעזבתי מהרהר ומהרהר השמיים התבהרו והגלגלים טסים תהילה וכבוד הם עובדה קיומית האש כבתה אך האור הוא נצחי, מעשה ניסים מי אמר שלא אזכה לעזרה שמימית? אני לא מדבר, רק הלאה עובר מגן של איש הרוג נושא בשניים הלב בוער, מגעגועים סוער הולך כשבעקבי כאב שיניים הסבל הוא אין סופי ושוחק דמעות מילאו את כל הסדקים שבחוץ לא מעמיד פנים, אני לא משחק לא מטפל בכל פחד לא נחוץ אני לא מדבר, רק הלאה עובר מאותו הלילה אני עדיין הולך הלב בוער, מגעגועים סוער אלך עד לא אוכל לשמוע קולך כאשר הלכתי בגן הקסום ביום קיץ בוער על דשא בוער סליחה אמא, את הכול כבר ניסו אין כאן איש, הגנן התפטר אני לא מדבר, רק הלאה עובר הלאה בדרך, מעבר לפינה הלב בוער, מגעגועים סוער סוף העולם, תחנה אחרונה

עלהמצפה

New member
מה זה אחד לאחד?

אי אפשר לתרגם מילה במילה. דילן כותב בחרוזים והם שמובילים אותו. אני חושב שאי אפשר לתרגם את דילן בלי חריזה ולכן פה ושם יש תוספות שאינן במקור כדי לאפשר את החריזה. אני מודה שיש כמה מקומות שלא ברורה לי בדיוק כוונת המשורר ולכן מצאתי חלופות שנשמעו לי הגיוניות למרות שאולי אני טועה בגדול. אם אתה מוצא כאלה, אשמח שתאיר את עיני. חשוב להדגיש כי התרגום לא נעשה מתוך גרסה רשמית מן הסיבה הפשוטה שהיא עדיין לא פורסמה. ראיתי שיש ויכוחים על שורות מסויימות מה בעצם הוא שר שם.

למעלה