אני לא מבינה

ccchen

New member
אני לא מבינה

לי יש בעיות קשב וריכוז ואני קוראת הודעות על זה בכול מיני פורומים ואני רואה שיש אנשים שמשלבים את הילדים שלהם בבתי ספר שונים מיוחדים ובכול מיני מסגרות שונות ואנשים אחרים רוצים להוציא על זה נכות וכו.. למה צריך לעשות את כול זה? בכול זאת אנחנו ילדים רגילים ואנחנו לא צריכים מסגרת שונה... ואני מבינה שמדובר פה כניראה בילדים הרבה יותר קטנים ממני כי אני בת 15 וחצי אבל בכול זאת למה השוני? זה לא מחלה או משהו... אפשר להיסתדר עם זה....

חס וחלילה זו לא מחלה

אבל הרבה פעמים לקשיי קשב וריכוז נלווים דברים נוספים, רוב הילדים נמצאים במסגרות רגילות אבל יש כאלה שבגלל קשיים אחרים/ נוספים זקוקים למסגרת מיוחדת וגם זו לא מחלה. ילד שנמצא בחינוך מיוחד הוא לא ילד חולה! וממש חבל אם כך הבנת מדברים שנאמרו כאן או בפורומים אחרים.ילדים שנמצאים במסגרות של החינוך המיוחד ומקבלים קיצבת נכות לא מקבלים את זה בגלל שהם חלילה נכים, את צודקת זה בהחלט נשנע נורא אבל מה לעשות אנחנו לא אשמים שכל קוראים לזה. התור אמא שמוציאה כל כך הרבה על הבת שלה וביתי מאוד יקרה לנו תרתי משמע(ריגשית וכלכלית) אני מאוד שמחה שלפחות במשהו קטן, שנקרא קיצבת נכות, אני מקבלת מהמדינה כי אף אחד לא עוזר לנו בהתמודדות היום יומית.

ccchen

New member
אה...

אוקי פחות או יותר הבנתי.. אבל אני אישית לא חושבת שצריך להיתיחס לילד עם בעיות קשב וריכוז שונה גם אם לפעמים צריך... לא יודעת למה אני חושב ככה.. למשל אלי אני ממש שונאת שמתיחסים שונה..(כמו בבצפר למשל) אבל בקשר לאלו שיש להם עוד בעיות חוץ מקשב וריכוז אז אני מבינה את היחס...

zivadina

New member
חינוך לילדים עם הפרעת קשב

את צודקת בהחלט, ccchen . ילד אשר סובל אך ורק מהפרעת קשב, יכול ללמוד בהצלחה בבית ספר רגיל, בתנאי שהוא מטופל נכון. כל הילדים שלי אובחנו כ-ADHD ללא ליקויי למידה גדולים וללא בעיות אחרות, והם תלמידים מצטיינים. הגדולה התחילה עכשיו ללמוד כעתודאית בטכניון. לעומת זאת, יש הרבה ילדים אחרים, אשר בנוסף להפרעת קשב, סובלים גם מלקויות למידה (דיסלקציה, דיסקלקוליה, דיספאזיה) ו/ או מבעיות רגשיות, והם צריכים תמיכה רבה שכתה רגילה איננה מספקת. לכן, מה שמתאים לך, לא מתאים למישהו אחר. בכל מקרה, צריך להבין מהן הבעיות של כל ילד וללמד אותו לעקוף אותן. כך הוא ילמד להתמודד בעצמו עם כל הבעיות ולא ירגיש חסר אונים. מה קורה אתך?

ccchen

New member
אצלי בעצם

אני גם לקוית למידה יש לי דיסלקציה ממש קלה אני היפר אקטיבית והמצב הריגשי שלי לא הכי טוב.. והבעיה היא שאמא ואבא לא עושים בקשר לזה כלום כי הם בטוחים שאני רק מחפשת לעצמי בעיות.. למרות שגם הרופא שלי אמרה שאני צריכה ללכת לפגישה אצל פסיכיאטר גם באיבחון אמרו את זה(אבל אמא בקשה למחוק את זה) וגם בבצפר... אבל אני בינתים תקועה כי הם מתכחשים להכול.. אבל אני אסתדר אני לא נכנעת...

כל הכבוד לך ../images/Emo140.gif../images/Emo6.gif../images/Emo24.gif

אם את מרגישה שאת זקוקה לעזרה אל תוותרי. תבררי בתחנה לבריאות המשפחה אם את יכולה לקבל אבחון ללא תשלום כי הוריך מתנגדים ולך יש בעיה, או גם דרך קופ"ח אני בטוחה שיש מי שייעץ ויעזור לך ותתעקשי מההורים שלך שיקבלו אותך כמו שאת גם אם יש לך קשיים וזו ממש לא בושה את גם מוזמנת לשלוח אותם אלינו לפורום ונדמה לי שיש פורום לבוגרים עם קשיי קשב וריכוז אז בטח שם זו בכתובת יותר להוריך ואת גם יכולה להוציא משם מאמרים ותת להם לקרוא.

zivadina

New member
כל הכבוד לך

ואל תתני להורים שלך לטאטא את הבעיות שלך מתחת לשטיח, כי שם הם גדלות כמו כדור אבק גדול. תילחמי על טיפול בכל בעייה שלך!!! מבטיחה לך ייעוץ ככל שאוכל, גם במסרים אישיים.

ccchen

New member
=]

מאוד נחמד לקבל ככה תגובות מכולכם.. ואם יש פורום למתבגרים עם בעיות קשב אז אני אחפש את הפורום ואכנס אליו.. תודה על התמיחה של כולכם=]

גמלה

את צודקת את לא נכה ולא ילדה מוגבלת לכן לא מגיע לך גמלת ילד נכה. לעתים קורה שבעיית קשב וריכוז נלווית לקשיים נוספים, כמו הפרעת תקשורת, פיגור שכלי וכד" אלה ילדים אשר לומדים בחינוך המיוחד והם מתפקדים במוגבלות, לכן הם יכולים תביעה לביטוח לאומי. את בסדר גמור.

למעלה