אני לא מבינה!

מן הסתם זו מסוכמה חברתית

ובישראל ישנה מוסכמה חברתית שלרצוח פלסטינים זה בסדר אז זה אומר שזה מוסרי ?שזה צודק? לא ולא!! אבל אדם עם עקרונות היה מתנגד למוסכמה חברתית שאיננה מסכים עימה ולא הולך אחרי העדר. תודה.

פלטרון

New member
האם המלצרים חסרי עקרונות ??

"אבל אדם עם עקרונות היה מתנגד למוסכמה חברתית שאיננה מסכים עימה ולא הולך אחרי העדר" העדר = המלצרים/יות . המוסכמה החברתית שאינם מסכימים לה = לעבוד בחינם ורק עבור טיפים. אז למה המלצרים לא עומדים על זכויותיהם, כפי שהחוק מעניק להם (!), אלא ממשיכים כמו עדר אחרי כולם ? האם זה אומר שהם חסרי עקרונות ? (ואלו המילים שלך, לא שלי !!) שורה תחתונה, אני חוזר לאותה שאלה ששאלתי אותך 100 פעם, ועוד לא ענית לי אפילו לא פעם אחת .. נאה דורש, האם נאה מקיים ?? (שים לב, מילים שלך.. לא שלי !!) פלטרון

נראה לי זכות לגיטימית לכל אחד לתרום

לחברה כמה שרוצה ולמי שרוצה, אני אתן את הכסף שלי למי שארצה, ברור שיהיה יותר סביר שאני אתן לאדם שמעניק לי שירות מסוים ושפונה אלי פנייה אישית , אני לדוגמא נוסע הרבה באוטובוסים ובשל כך נמצא בת'מ למיניהם מדי פעם פונה אלי (כמו לאחרים) אדם בתרומה האם נראה סביר שבגלל שמטוב לבי תרמתי לו אני צריך לתרום לכל מאות האלים שאולי במצבו? הרי זה אבסורדי לגמרי לצערי כספי מוגבל ואינני יכול לתת אותו לכל הנזקקים בעולם באשר הם , אני פשוט אתן לפי מה שמתחשק לי באותו רגע ולמי שנראה לי מגיע לו, ברור שאם מדובר במלצר שלא עשה כלום אין סיבה שאשלם לו כתוצאה אני מקווה הוא ילמד לקח להיות יותר נחמד פעם הבאה אבל למלצר שהתאמץ השתדל למעני ונתן לי שירות טוב ,לדעתי, בוודאי שארצה לתת לו משהו. וכנ'ל לגבי כל מקצוע

פלטרון

New member
זה לא עונה לשאלה ששאלתי !

למה מלצרים עובדים בחינם, ואם כבר.. אז למה לא פונים לביה"ד לעבודה, כאשר הם יודעים שלפי חישוב סופי, השכר שקיבלו אינו עונה למינימום לפי החוק ?? דרך אגב - בפסק הדין שצירפת כתוב במפורש שהם עובדים על בסיס שבו נקבע להם מינימום. כך שגם אם כל לקוחותיהם קמצנים / עניים, ולא משאירים טיפ, הם עדיין ירוויחו שכר מינימום לפחות.

פלטרון

New member
לגבי שליח הפיצה..

אם אני חושב שהוא איחר והביא לי את הפיצה קרה, ייתכן שאני אחשוב פעמיים אם לשלם לו טיפ. ויש הבדל ענק (!!) בין לשלם למישהו שנסע אליך עד הבית, לבין מישהו שהביא את זה מהמטבח לשולחן. ממש עבודה קשה! יכול להיות שיש מי שמטרטר אתכם שוב ושוב.. אז בקשר להם אני מסכים שיש מקום לטיפ, מתוך הערכה , לא מתוך חובה. אבל מעצבן אותי שמלצרים חושב יםש מגיע להם 12% ( כי 10% זה פאסה ! ), וכל מי שיורד מה-% הזה, סימן שהוא טמבל וקמצן. בכל מקרה - לשליח פיצה אני "משלם" מסיבה אחת עיקרית .. הוא כבר יודע איפה אני גר, ולא מתחשק לי לקום בבוקר ולגלות הפתעות.
והאמת שאני שונא פיצה, אבל זו לא הנקודה.. חחח

לא אמרתי שחיייבים לקנות מאיש

הטלמרקטיניג אבל נתתי דוגמה למי שהעבודה שלו רובה משולמת על ידי טיפים ועמלות... יש המון עבודות שבנויות על טיפים ועמלות, יש עבודות שצריך לשלם לנותן השירות

alondr

New member
-חשוב- אנשים בענף האוכל

לא מצליחים להפנים משום מה את חוק שכר המינימום ואת כל העבירות הפליליות החמורות הנלוות לעבירה על החוק הזה. והעובדה שמסעדנים הם אנשים ידועים וחזקים לא אומרת שצריך לשתוק להם על זה. צריך פשוט להחזיק יומן קטן עם תאריכים ושעות מדוייקות של העבודה. ועל סמך זה אחרי זה אפשר לתבוע את המעביד על כל גרוש שהוא לא שילם לך ולקבל הכל - שעות נוספות - תוספות שבת ועוד ועוד. ואפשר ורצוי לקחת עורך דין - הוא לא לוקח שקל מראש וגובה עמלה מהסכום הסופי שתקבל. אתם מבזים את עצמכם ואת המקצוע שלכם עם הטענות הפתטיות של -ההשקעה החיוך המזויף והשירות המתחנחן כדי לקבל טיפ ראוי - שזהו בעצם כל המשכורת שלכם. מגיע לכם שכר בסיס תמיד - ומצד שני כשבחרתם בעבודה כנותני שירות אתם מחוייבים לשירות הוגן אדיב וטוב. כי זו העבודה שלכם. ולא לעשות את עצמכם כאילו מגיע לכם אקסטרא על היחס הטוב אתם לא נותנים שירות מכל הלב אל תבואו לעבוד בשירות.תלכו לעבוד מול מכונה במפעל. זו אחלה דרך לפרוק אגרסיות. לפי שיטתכם עובד שירות דלפק בחברה סלולרית קופאי בקולנוע או מוכר בחנות רשאי לתת שירות גרוע בגלל ולהיות גס רוח בגלל שטיב השירות שלו שהוא מעניק לך לא תלוי בטיפ שיקבל בסיום העיסקה... TIP = TO INSURE PROMPTNESS כלומר הטיפ הוא תמריץ לעודד אותכם לתת שירות אישי ויעיל יותר. ואני בהחלט נותן טיפים גם לנותני שירות כמו נהגי מונית בארץ - כשאני ממהר והוא הביא אותי בדד ליין לחוץ ונתן שירות טוב אני לא מתבייש להגיד KEEP THE CHANGE.

אתם טועים ומטעים

מלצר רשאי לקבוע עם המעביד כי הטיפ מהווה חלק משכרו ומתנאי עבודתו ראה צורף פסק דין http://www.nevo.co.il/serve/shopping/mails/218-03.html בית המשפט מכיר בנוהג שקיים בענף המסעדנות (או ענף מזון בכלל) ולא מוצא בו שום פגם

פלטרון

New member
פסק הדין תומך *לחלוטין* בעמדתי !!

אני שואל בתמיהה - האם קראת את פסק הדין ?? למה אתה טוען שאחרים טועים, כאשר אתה זה שטועה !! ומטעה ! תקציר - המלצרית סיכמה עם בעל הבית שכל הטיפים הולכים לכיסה, ואם היא למגיעה למינימום, הוא ישלים לה. ככל הנראה שהיא לא הגיעה לשכר מינימום, אז הוא השלים לה ( נניח 1000 ש"ח ). ואז היא כעסה והחליטה ש-1000 ש"ח (סתם דוגמא שהמצאתי) לחודש עבודה אינם שכר מינימום. אלא ש.. היא לא ספרה את הטיפים שקיבלה, שבהסכם שבינה לבין בעל הבית נחשבים כחלק מהשכר. היא שכחה שהיתה ביניהם הסכמה קודמת שהטיפים הם חלק משכרה. שורה תחתונה - "עם זאת, התערבות כזו [של בית הדין] עשויה לבוא בחשבון במקרים שבהם לא קיים מנגנון שיבטיח שכר מינימום כנדרש עפ''י חוק" ומכיוון שקיים מנגנון כזה, אז אין שום יסוד לטענה שהוא עובד בחינם. במקרה הכי גרוע, הוא עובד לפי שכר מינימום.

דו שיח של חירשים

אתה מסכים איתי וטוען שאני טועה (מעניין) מעולם לא טענתי שמלצר צריך לעבוד בחינם או שבעל המקום לא צריך לשלם לו, טענתי היא שיכול להיות הסכם שהמשכורת של המלצר משולמת מתוך הטיפים כלומר מלצר שעובד 6 שעות ביום ומקבל 120 שח' אין לו מה לבוא בטענות לבעל הבית והוא לא יוכל לתבוע אותו. אני משלם למלצר בשל שירות שקיבלתי, כל עוד אני מרוצה והוא מרוצה אני לא מבין מה בעיה. חוצ מזה שיש הבדל בין תיאוריה למעשה בתיאוריה כולחםצריכים להרויח שכר מינימום במציאות זה לא תמיד ככה כמו שמציאות לא תמדי גנבים נענשים ולא תמיד רוצחים נענשים ולא תמיד שרים עבריינים נענשים.

פלטרון

New member
../images/Emo41.gifהמשך... עוד ציטוט חשוב מפסק הדין

"המלצר אינו תלוי רק בטוב לבו ורצונו של הלקוח אלא יש מינימום מסוים שמובטח לו ע''י המסעדה, כאשר כל סכום מעל לזאת אכן תלוי בטיב השירות וההערכה על השירות כפי שנבחן ע''י הלקוח. אולם סכום זה כל כולו בא בגין אותה עבודה שהיא חלק מהגדרת העבודה של המלצר אצל המעביד. לכן אין להפריד בין קבלת התשר לעבודת המלצר הנעשית במסגרת השירות של המסעדה ללקוחותיה. "

../images/Emo52.gifשלום רב

על שירות איכותי- לא צריך להוקיר תודה - שירות איכותי הוא חובה לבית עסק שרוצה שהלקוח יחזור שוב. מלצרית חייבת לתת שירות איכותי ונעים כי אילו הגדרות עבודתה - היי מנומסת, חייכנית, אדיבה, זריזה.... כי היא חייבת על מנת לשמור על מקום עבודתה. טיפים- ניתן למלצר כי זאת הנורמה החברתית מתקופה בה מלצר היה מסתמך על הטיפים למחייתו. מתדלק היום ברוב התחנות מחויב לבדוק שמן/ מים ולנקות שמשה ללא קשר לטיפ. בעלי התחנה הגדירו זאת כחלק בלתי נפרד מהעבודה עליה הוא מקבל משכורת. ז"א שבעלי התחנה החליטו לתת שירות יותר איכותי. אני כלקוחה לא חייבת לתת טיפ לעובד שירות שעשה עבודתו כפי שהוגדרה לו ע"י הבוס שלו. לאן הגענו? הרי המתדלק יתן שירות איכותי או שלא יועסק. זה הכל. נציגת שירות פרונטלי בחברה סלולרית מקבלת טיפים? למה שלא תקבל? היא נותנת שירות, לא? יש מוסכמות חברתיות. פעם (ועדיין במקומות מסוימים) מלצרים לא היו מקבלים משכורת בסיס והיום זה השתנה ומעוגן בחוק. אז משאירים טיפ כי ככה נהוג. יש מדינות באירופה שנהוג להשאיר טיפ כמעט בכל מקום! בארץ- לא.

למעלה