אני לא מבין...

דרור22

New member
אני לא מבין...

לפני שנה בערך באה לבית סיפרנו - ניידת תרומות דם אני (מטעמים בריאותיים - אסור לי לתרום דם אבל זה לא מה שמשנה) בטופס מילוי היו מספר שאלות ועל פיהן נתנו לאנשים לתרום דם או לא.... נגיד אם יש לך קעקוע... וכדומה ואם התשובה היא כן אזי לא יכולת לתרום דם.... אחת השאלות היתה האם קיימת יחסים הומסקסואלים? אני תוהה? מה ההבדל בין יחסים הומוסקסואלים? לבין הטרו? האם יש להם זכות לשאול שאלה כזו? אני חושב ששאלה כזו הינה מוגזמת ומפלה ובמיוחד מבוססת על דיעות קדומת - שהרי מספר חולי האידס בקרב הקהילה הטרו - הרבה יותר גבוה. ומדוע שילד בן 18 לא יוכל לתרום דם רק בגלל שהוא הומו? הדם שלי שווה פחות? שלכם דרור

MARMELAD

New member
צודק לגמריי

עד כמה שאני יודע, הנוסח של הטופס שצריך לחתום עליו לפני תרומת דם לא שונה בעשר השנים האחרונות. ולפני עשר שנים קהילת הגייז הייתה הרבה פחות מודעת לאיידס, קרי, יחסית הרבה נדבקו. מאז נעשו כמה שינויים והיום באמת המצב הוא כבר לא כל כך נורא. הטופס - פשוט נשאר אותו הדבר. בירוקרטיה ישראלית רגילה, אתה יודע. אבל זה באמת היה נורא מצחיק, שאני, בצבא, בתור הומוסקסואל מוצהר, סימנתי "לא" ליד "האם קיימת יחסים הומוסקסואלים"....

DJNYC

New member
לא רק ישראלית.

אחרי אסון התאומים, הרבה גייז בניו יורק נתקלו באותה הבעיה, כשסירבו לקבל תרומת דם מגייז...

טאצי

New member
בתור תורם קבוע - כל 3 חודשים

לפני חצי שנה כשהגעתי לניידת התרמה, שאלתי על הסעיף הזה והתשובה שקיבלתי הייתה שיחסים אנאליים גורמים, מעבר להגברת הסיכוי לחלות באיידס, להתחלשות המערכת החיסונית בכללותה. לא היה לי כוח להמשיך להתווכח אך מעניין למה לא שואלים אם קיימת יחסים אנאליים בכלל? הרי יש גם הרבה סטרייטיות שמקיימות יחסים אנאליים.

../images/Emo122.gifכן...בדיוק...זה נורא

כל פעם שאני תורם (שזה בכלל חובה בעיניי) כשאני מגיע לסעיף הזה, רועדת לי היד. זה ממש מעצבן. ומעליב. ומקומם. אבל אני לא רוצה שיזרקו את המנה שלי. אני רוצה להציל חיים. ואם היה לי איזשהו ספק לגבי הדם שלי - לא הייתי ניגש בכלל לתרום. חבל. אבל אני אמשיך לתרום.

שטות ממדרגה ראשונה

כבר היה דיון כזה על עניין הפחד הגברי מהומואים, החדרות, "פמיניזציה". ציינתי אז שבשיחות נשים שומעים על לא מעט נשים שמקיימות באופן סדיר יחסים אנאליים ועל לא מעט גברים סטרייטים שאוהבים שאשתם תחדיר להם כל מיני דברים. העניין היחידי הוא שסכנת העברת מחלות שעוברות בהפרשות הגוף בכלל עולה בכמה אחוזים בשל ריבוי כלי הדם באזור פי הטבעת אבל הסכנה אינה שונה מהותית בין נשים לגברים. השאלה הזו היא חטטנית ופולשנית וגזענית. היא גם לא משקפת כלום היות ולא ניתן ללמוד מהתשובה אם האדם דובר אמת או לא. הדרך היחידה למיון תרומות דם היא בדיקתן. מעבר לזה - אמר לי רופא הומו שמכירה שידוע לו שתרומה של הומואים נזרקת לאותו מקום אליו משליכים תרומת דם של אתיופים. כדאי לברר את זה פעם, שכן ההומופוביה של כמה מקבלי החלטות במד"א או בממסד הרפואי, אינה צריכה להוות גורם מפלה בחברה הישראלית. אותו רופא, אגב, מצדיק את השאלה ואת זריקת התרומות לפח כאחד (למרות שכהומו מוצהר - הוא אישית תורם דם באופן סדיר מבלי להצהיר על נטייתו המינית בטופס).

דרור22

New member
ואני שואל?

אם כולנו משקרים ונותנים את מנת הדם בכל זאת.... מדוע ולא לפעול לשינוי הטופס המכפיר הזה? אין מנגנוני ביקורת למדינה הזו? וחנה, מעניין אותי איך אותו רופא מצדיק זריקתן של מנות דם? כאשר יש חוסר עצום של דם בארץ? האם לא כל מנה חשובה? ואיך הוא מצדיק שאלה כל כך גזענית (במיוחד בהיותו הומו מוצהר)? שלכם דרור

MARMELAD

New member
אז מה בעצם אפשר לעשות?

המממ בעצם יש לי רעיון. חכו לעדכון.

חנה

אני כרגיל כל כך אוהב לקרוא את דבריך. אני רוצה להוסיף עוד נקודה - הסיבה המרכזית שיותר הומואים חולים באיידס מאשר "סקרייטים" או בעיקר "סטרייטיות", היא לא בגלל שהאקט שלהם יותר מסוכן פיזית (אם כי גם זה נכון במידה מסויימת), אלא בעיקר בגלל שיש יותר הומואים שאינם מקפידים על מין בטוח באופן יחסי ל"סטרייטים". יש לכך הרבה מאוד סיבות, וזה נושא לדיון בפני עצמו. אבל (וזו הנקודה החשובה) - "סטרייטים" שאינם מקפידים על מין בטוח הם קבוצת סיכון ה-ר-ב-ה יותר גדולה מאשר הומואים שכן מקפידים על מין בטוח. לכן השאלה הרלוונטית היחידה לתורמי/תורמות דם - האם את/ה מקפיד/ה על מין בטוח? השאלה הזאת רלוונטית, אף על פי שברור שכמעט אף אחד לא יודה בכך שהוא/היא לא מקפידים על מין בטוח. אולם אם יהיו כמה שבכל זאת יודו, את התרומה שלהם צריך לזרוק לפח. אבל הכל מקרה הדרך היחידה לבדוק את זה, היא בדיקת הדם שהתקבל מהתרומות.

the_new_guy

New member
דעה שונה (וארוכה)

(זו כנראה ההודעה הארוכה בתולדות הפורום ואני מקווה שהיא לא תצית את מלחמת הפורום מס´ 2). רגע רגע, לפני שאנחנו שוב נעלבים ומוחים, בואו נבדוק את העובדות: ההחלטה אם להשתמש במנת דם או לא צריכה להיות מונחה ע"י שיקול אחד: "מה הסיכוי שמנת הדם תהיה נגועה באיידס". למרות שכל מנה נבדקת, אם ההדבקות התרחשה בסמוך למועד תרומת הדם, קיים חשש שהנגיף לא יתגלה בבדיקה. ולכן לא לוקחים דם מאנשים בקבוצות סיכון לאיידס.השאלה היא האם כולנו קבוצת סיכון אחת גדולה? (לא נראה לי) צריך לבדוק את זה סטטיסטית (וזה המקום אם למישהו יש לינק לנתונים כאלה). אם מדובר בדעה קדומה ומיושנת, צריך לנטרל את קבוצות הסיכון האמיתיות ולא את קבוצת ההומוסקסואלים (גם יחסי מין בין לסביות הם ´הומוסקסואלים´ למרות שהן בסיכון הדבקה נמוך יחסית- למיטב ידיעתי). אפשר למשל לשאול ´האם קיימת יחסי מין לא מוגנים´ או ´עם שותפים רבים´ וכד´. אם יתברר שסטטיסטית, הסיכוי שדמו של הומוסקסואל גבוה משמעותית מהסיכוי שדמו של סטרייט יהיה נגוע, אז אנחנו בבעייה. עדיף לשמור על חיי אדם מאשר לנסות ולא לפגוע ברגשותינו. במקרה כזה המלחמה שלנו לא צריכה להיות בבורות של מד"א או משרד הבריאות, אלא בבורות שלנו כקבוצה בכל מה שקשור באיידס. תחשבו על זה ככה: גם אני כמו אחרים פה, שיקרתי בעבר כשמילאתי את הטופס. הרבה אנשים חיים עם הנגיף מבלי שהם מודעים לכך. מה אם אותם אנשים גם שיקרו כשהם תרמו דם?

the_new_guy

New member
קצת נתונים:

הבאתי קישורים למחקר שמצאתי- והתוצאות עצובות להלן ציטוט קטן מהמחקר (MSM=גברים המקיימים יחסי מין עם גברים) "Despite significant declines in HIV infection rates among MSM since the early years of the epidemic. MSM continue to be the group at the highest risk for HIV, accounting for an estimate 42% of all new infections in the United States (CDC, 2000)..... In recent study of young MSM in seven U.S. cities, more than one in ten young MSM were HIV infected...(Valleroy, 2001).

זורבבל

New member
מה שמראה ש"קבוצת סיכון" היא

מילת המפתח בדיון הזה. אולי נמציא מילה חדשה - הטרופוביה ? לא כל שאלה היא הומופובית או באה לפגוע בקהילה ההומואית, יש גם שיקולים אמיתיים ועניניים. לדעתי השאלה היא מקצועית ובמקום. דרך הטיפול במנות שדם שתורמיהם ענו על השאלה בחיוב היא כבר נושא לדיון אחר...

למעלה