אני לא מבין משהו

nyaron

New member
אני לא מבין משהו

מה זה בעצם מתיולוגיה יוונית? זה סיפורים לא אמיתים דימיונים שלא קראו באמת כאילו המלחמה בטרויה זה סתם דימיוני או שיש באמת מקום כזה וההיה שם מלחמה בעבר הרחוק? תודה מראש ירון

מלחמת טרויה

היא אינה מיתולוגיה כלל וכלל. לעומת זאת אכילס הוא מיתוס מיתולוגי. הסוס הטרויאני, הנסיכה החטופה, ישנה סבירות גבוהה ששניהם נכונים, לעומת זאת אכילס לא. יש הטוענים כי אכילס בסך הכל היה לוחם טוב, שלא נפגע בקרבות שונים (עד לאותה תקרית מצערת) ולכן יצא לו שם של בלתי פגיע לחלוטין (חוץ מעקבו). אין הסבר ספציפי למיתולוגיה היוונית, ישנו הסבר בקשר למיתולוגיה כללית. אני בטוח שחברי הפורום המנוסים ממני יוכלו לענות לך בצורה טובה יותר.

סקיפי

New member
מיתולוגיה..

זה לאו דווקא סיפורים דמיוניים. לדוגמא, במיתולוגיה המצרית - קיימת דעה בין החוקרים שאוסיריס, לדוגמא, היה איזה שיח גדול. בעצם, בבסיסן, הדמויות הראשיות הקדומות - כרונוס, גאיה וכו' - ייתכן שהיו פעם אנשים כאלה, כי כל סיפור צריך להתחיל ממקום כלשהו. אגב, גם ספר בראשית שלנו - שהוא למעשה "ספר האגדות" של התנ"ך - אני בטוחה, למשל, שלפני איזה ארבעת אלפים שנה הסתובב כאן איזה שיח בשם אברהם, זה מאוד הגיוני. והסיפורים צומחים וגדלים, ומתווספים להם כל מיני פרטים, חלקם מאוד לא הגיוניים - אבל ככה נולדים סיפורים... ושוב, לדעתי - בבסיס כל מיתולוגיה יש גרעין של אמת. הדס גלות בהר"ן (שחזרה סוף סוף הביתה!!)

Y. Welis

New member
אז התכוונת 'שייח'. אבל יותר נכון

לומר 'מנהיג מקומי', כי 'שייח' זו מילה ערבית, ובמצרים העתיקה לא היו ערבים (במקור נוודים מדרום סעודיה, אולי קרובים לנבטים שחיו באיזור דרום ירדן בימי בית שני).

סקיפי

New member
מצרים העתיקה?!

מה הקשר? אני , באמת, התכוונתי למנהיג מקומי. מה מצרים?

Y. Welis

New member
כתבת על מה מבוססת המיתולוגיה המצרית

כלומר, על משהו שהיה במצרים לפני לפחות 5,000 שנה אם לא יותר: שייחים לא היו שם, כי השפה שבה המילה הזו נאמרה עדיין לא הגיעה למצרים.

למעלה