אני לא מבין משהו:

אני לא מבין משהו:

קוראים לפורום "אוכל חלבי" ורוב הדיונים לא מדברים בכלל על האוכל הנפלא הזה. לא ראיתי פה אפילו דיון אחד על קבב עם צנוברים בנוסח חלב, או על מעיים ממולאים עם פיסטוק. שכחתם את האוכל החלבי האסלי!

דנטל

New member
../images/Emo6.gif אבל זה בלי דגש ב-ב'

ומעיים זה איכס. אתה מוזמן לספק לנו מתכונים חלבּים. ידוע לך על אוכל חלבי חלבּי או שהם בעיקר מבינים בבשר?

מה המצב?

האמת שרציתי לשאול משהו אבל היות וכבר הגעתי לכאן רציתי קצת לעשות טרוליזם לפני שאני שואל. אז הנה השאלה: עשיתי פסטו בכמות מסחרית ואין סיכוי שאני אצרוך הכל לפני שיתקלקל. השאלה היא... האם אפשר להקפיא רוטב פסטו?

דנטל

New member
אפשר להקפיא

מצוטט מאתר זולו: רוטב פסטו החומרים: זר בזיליקום (או אם אתם קונים את אותן חבילות אומללות בסופרמרקט - שתי חבילות) 1/2 כוס צנוברים 1/2 כוס שמן זית 3-4 שיני שום 100 גרם גבינת פרמזן מלח פלפל אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים במעבד מזון (עם סכין חד). אם לא משתמשים מיד מקפיאים וכל פעם כשרוצים להכין רוטב חותכים כמה קוביות מן העיסה הקפואה ומכינים כמפורט להלן: מחממים שמנת מתוקה בתוספת שתי כפות מהרוטב ומערבבים היטב (לוקח מספר דקות עד שהפסטו הקפוא מתערבב בתוך השמנת). מביאים את התערובת לרתיחה, מחלישים מעט את האש וממשיכים לערבב כף עץ עד שנהיה סמיך. שופכים על הפסטה.

והגירסה שלי:

על כל 100 גרם צנוברים שמים חבילה של בזיליקום (מהמגשים השקופים האלה שבסופר - זו הכמות ל100 גרם צנובר) טוחנים בפוד פרוססור ומוסיפים שמן עד שהצנובר כבר לא צמא. אני לא שם פרמזן (פעם שמתי והפסקתי) והפעם גם לא שמתי שום כי הייתי חייב להכין את זה או שהבזיליקום היה הולך לפח - ולא היה לי שום. יצא מעולה גם בלי השום - יצא עדין. במקום זה החריפות הגיעה מפלפל שחור טחון טרי ובהזדמנות זאת המלצה על פלפל שחור שלם שמגיע בתוך מטחנה (כתוב על זה Schwarz) המטחנה ממש מעולה. יותר טובה מכל המטחנות פלפל שקניתי במיטב כספי בכל העולם.

וחוצמזה, את, שנזהרת שלא להיכנס

למטבח, אפילו בטעות, מה לך ולפורום על אוכל ומתכונים? המכסימום שאני מאמין עלייך זה שאת מורחת פרוסת גבינה על לחם. לא?

דנטל

New member
מורחת פרוסת גבינה על לחם?

אוכלת את הגבינה ככה. בלי לחם. נורא טרחה בעיני להניח אותה. זה אומר שצריך לפתוח את השקית של הלחם, לחטט שם בשביל למצוא פרוסה שנראית לי, להניח ככה שיהיו רווחים באותו גודל מכל הצדדים, להתאמץ שהגבינה לא תחליק על הפרוסה וישתנו הרווחים, אחרי זה לסגור את השקית של הלחם. נה, אה - לא בשבילי. אם השקית כבר פתוחה ונמצאת על השולחן, אני עלולה לשקול את האופציה. דווקא כשאני מבשלת זה יוצא טוב. זה רק שאני נוטה לא לבשל. יוצא לי לבשל בפסח, ראש השנה, שבועות ואולי גם ביום ההולדת. ארבע פעמים בשנה זה בהחלט מספיק בעיני. הגעתי לנהל את הפורום כשהמנהלת שפתחה אותו ביקשה עזרה כי היתה לה תקופה של בגרויות. כתבתי לה שאין לי בעיה לעזור, אבל אני לא יודעת אם אני מתאימה לכך בגלל שאני שונאת לבשל. היא אמרה שזו לא בעיה בכלל. אחרי תקופה קצרה היא עזבה לגמרי ואני נשארתי לבד. נוכחתי לדעת שיש פה כמה גולשים שצופים קבוע והם בשמחה עוזרים עם מתכונים כשנדרש. חוץ מזה, הסתבר לי שאני מסוגלת לעזור גם בעצמי עם המון עזרה של גוגל והמון בזכות זה שאני חולה על תוכניות בישול וראיתי כאלה המון.

דנטל

New member
אוי, איזה באסה, לא ראיתי

אני אבדוק מתי שידור חוזר
.

דנטל

New member
לא צמחונית בכלל

אבל אני צריכה ללכת לחתונה. בטח יהיו עוד שידורים חוזרים.

למעלה