אני לא מבין איך...

nishlup ish

New member
אני לא מבין איך...

אישתי ואני גרים באיזור (לא בפ"ת) ואנחנו מתלבטים לאחרונה לגבי מעבר דירה. אישתי מאוד סוחבת לכיוון פ"ת, שם נולדה. הסתובבתי איתה בעיר (באיזור מרכז העיר) וגם קצת בשכונות מסביב. לא הצלחתי להבין מה היא מוצאת בעיר הזו. היא נראית לי שילוב של כל הרע שיש בתל אביב עם כל הרע של פריפריה (ואני אפילו לא מתחיל להזכיר את החרדיזציה של העיר - ראיתי שאתם כבר דנים בזה). אז אני מבין שהיא נולדה שם אבל אין לי מושג איך אני מביא את עצמי לחיות במקום שנראה לי כל כך... כל כך לא... מישהו מכם גר בעיר הזו ובאמת באמת נהנה מזה שהוא גר בה ?

ציפי ג

New member
אני אגיד לך מה אני אוהבת בעיר

אני אוהבת מאוד את זה שאני יודעת בדיוק איפה אני נמצאת. אני אוהבת שאני יודעת מי בעל חנות אמינה ומי סתם אחד שכל חודש פותח חנות חדשה. אני אוהבת שאני יודעת מי האופטומטיריסט האהוב עלי, איפה קונים את הירקות הכי טובים, באיזה דוכן בשוק יש את הסחורה הכי יקרה, ובאיזו פינה מסתתרת לה החניה הזמינה. אבל אני שונאת את איך שהעיר נראית. אני מאוד לא מרוצה מגובה הארנונה המשולמת על ידינו. אני חושבת שהעיריה יכלה להשקיע הרבה יותר באזרח באורח שוטף וקצת פחות במבצעים בומבסטיים, שמועילים לנו לטווח קצר מאוד.

מיכל שב

New member
את כל כך צודקת

אבל אני חושבת שחלק מהעניין זה ההרגל
אם היתה לך אפשרות (הכוונה היא לא רק למקום מגורים, אלא להתאמת מקום מגורים גם למקום העבודה, כי יש קשר הדוק בין השניים), האם היית עוברת? האם כאישה דתיה היית מעדיפה לעבור למקום שהוא כולו בעל צביון דתי? (למשל אלעד) האם זה היה מקל על החיים?

ציפי ג

New member
לא מפריע לי לגור עם חילונים

אני רגילה לזה מילדות. אבל מפריע לי מאוד התמהיל השכונתי בשנים האחרונות במקום מגורי. העובדה שבגינה מסתובבים ילדים ששותים משקאות חריפים. העובדה שמצאתי ילדים מעשנים בנרגילות בגינה. זה מאוד מפריע לי. אם היתה לי אפשרות הייתי עוברת דירה למקום קרוב לפ"ת, כך שילדי ימשיכו ללמוד באותו בי"ס שהוא בי"ס מאוד טוב, לטעמנו.

Dana19866

New member
את רושמת "לגור עם חילונים"

כאילו זו איזו מחלה, אני מצטערת להגיד לך אבל לא רק החילונים שותים או מעשנים, חבל שאת עושה כזאת הכללה, כי מי ששותה ומעשן יכול להיות בכל גיל, מכל גזע מכל עדה ומכל דת. רק אתמול הייתי ברחוב הנשיאים, בתשומת יש מעין שביל צדדי חשוך, היו שם חבורה של 5 דתיים עם כיפות סרוגות ופיאות אשר ישבו שם ועישנו משהו *לא * ידוע. אני ואח שלי עברנו באותו שביל והיה מאוד חשוך, וניתפלו לאח שלי ללא סיבה. כך, שאי אפשר להצביע על זהות אדם ספציפית שאוהבת לעשן או לשתות, את יכולה בדיוק בואתה צורה גם להכליל את "כל הרוסים" שהם "שותים" מה שלא נכון. ודרך אגב, נרגילה זה בדיוק כמו סיגריה, זה לא חשיש.

ציפי ג

New member
תקרא את השאלה של מיכל

ותבין על מה עניתי. ולא יחסתי דתיות או חילוניות למחששים. דברתי על כך שהתופעה לא מוצאת חן בעיני. לא אצל דתים ולא אצל חילונים.

Dana19866

New member
הבנתי, ודנה זה בדר"כ שם של בת.

ואני ייחסתי את ההודעה לגבי הדבר הבא שרשמת: "לא מפריע לי לגור עם חילונים אני רגילה לזה מהילדות אבל מפריע לי מאוד התמהיל השכונתי בשנים האחרונות במקום מגורי.העובדה שבגינה מסתובבים ילדים ששותים משקאות חריפים. העובדה שמצאתי ילדים מעשנים בנרגילות בגינה. זה מאוד מפריע לי." מבינה? ייחסת את כל ההרגלים שרשמת רק לגבי החילונים. וכתגובה רשמתי לך ש"ההרגלים" הללו יכולים לאפיין כל אדם, לא רק חילונים. והבאתי לכך דוגמה.

ציפי ג

New member
המילה אבל היא מילה מסייגת

משמע טוב לי עם חילונים אבל לא טוב לי עם תושבי השכונה. הם ישכולים להיות מכל מין וסוג שהוא. ואולם - שוב מילת הסתיגות, אם השתמע מדברי שאני מיחסת את כל חולאי העולם הזה בכלל ושתיה ועישון בגינה בליד ביתי לחילונים בלבד, אני מצטערת. אני לא יודעת מי שותה בלילות אצלנו בשכונה. אני משתדלת לא ללכת לשם. אני רק רואה את הבקבוקים המנופצים בבוקר ושומעת את הצעקות.

מיכל שב

New member
שאלה מה אתה מחפש...

קודם כל - ברוך המצטרף
לפ"ת יש המון חסרונות, אבל כשקונים דירה צריך להתחשב במספר פרמטרים. גודל ומחיר הדירה, האם המשפחה גרה בפ"ת והאם הם יוכלו לעזור כשיהיו ילדים. וכמובן מה האלטרנטיבות האחרות
לגבי הנאה מהעיר - אני טוענת שלכל דבר בחיים אפשר להתרגל
אני לא אוהבת את העיר. לא את איך שהיא נראית ולא את צורת הניהול שלה (אני גם לא בטוחה שעל אף הרוח הרבה שאוהד משינוי עושה, אם הוא ישנה משהו), אבל לי מאוד נוח לגור ליד ההורים. יחד עם זאת, עוד שנה (ספט' 2006) כשהבן שלי יעלה לגן חובה ונצטרך להתמודד בכובד ראש עם המחשבה על בית ספר וכו' (נורא מתגאים בחינוך בעיר - מילא...) יכול להיות שאני אעדיף לעבור למודיעין שם 2 אחיותיי גרות.

עציון

New member
מיכל. חסר לך אם את עוברת מפה.

ועוד למודיעין? מה את לחפש שם? אז מה אם זו עיר מודרנית? אז מה אם כיף לגור שם? אל תשאירי אותנו לבד...עם החרדים(750 אלף) ועם היתר. אנא!!! מוכן לשלם יותר ארנונה , רק תשארי.

מיכל שב

New member
אתה נורמלי????

ומה אם אוחיון קורא את הפורום ומיד הוא רץ להעלות את המיסים????? אני חייבת להודות שנורא מדגדג לי לעבור לגור שם. יש לי אחות שעוברת לגור שם ועוד אחות שגרה ליד ואני נורא רוצה לגור ליד המשפחה שלי (ברור לי שההורים שלי "ישברו" ויעזבו את פ"ת, אם לא עכשיו אז בפנסיה). נו, טוב, בכל מקרה לא נראה לי שבעלי יסכים לעזוב את פ"ת

יואב שט

New member
מנסיון שלי

גם אני לא הייתי מרוצה מהמעבר שלי לפ"ת. לא אהבתי את העיר ותמיד ראיתי אותה אפורה,פקוקה ורועשת. היום אני גר בפ"ת כמעט 5 שנים,אני חי נושם ולא רע לי. לכל מקום יש יתרונות וחסרונות, אם תבוא בראש פתוח ולא אנטי בסופו של דבר תתרגל. ואם לא תבוא אלי לקפה ואני יעודד אותך. בסופו של דבר אנחנו עושים מה שהאשה רוצה{אם אתה לא רוצה שערות לבנות ורגיעון}. שיהיה מעבר קל.

מיכל שב

New member
אם היית נשוי לפולניה אז היו לך

בנוסף למגורים בעיר גם שערות לבנות ומנוי לרגיעון
תשאל את בעלי

BillysGirl

New member
חיה פה מאז שזוכרת את עצמי

אבל אני אוהבת את העיר כי אני מכירה אותה וכי היא עיר קטנה...

nishlup ish

New member
עכשיו באמת הלחצתם אותי...

הייתי בטוח שאני אקבל תגובות כמו "אתה לא מבין על מה אתה מדבר", "אחלה מקום", "חכה תראה"... במקום זה אני רואה שכולם מסכימים איתי והשאר פשוט התרגלו. בשביל להכיר את בעלי המכולת אני יכול להישאר איפה שאני (מכולת מאוד נחמדה ומחירים סבירים). אני לא רוצה להתרגל. אני רוצה לעבור למקום שיעשה לי חשק להיות בו עוד לפני שאני צריך לגרום לעצמי להתרגל... להתרגל אני יכול גם ללחיות בעזה (אולי קצת יותר זמן הסתגלות וקצת קשיי שפה...) מה יהיה? יכול להיות שכל מי שחי בפ"ת יודע שהוא לא בדיוק בשיא ומתפלל שהוא יוכל לעבור דירה או שלפחות ההורים שלו יעברו דירה ???

למעלה