אני לא מאמינה אבל...

אני לא מאמינה אבל...

אני עושה עבודה בפסיכולוגיה בנושא ערפדים ואנשי זאב בראי פרוידאני!!!!1984 עכשיו, עד כמה שהנושא הזה מעניין, לכתוב עליו 15 עמודים זה אתגר, בעיקר שמאוד קשה למצוא חומר ברשת וכמעט בלתי אפשרי למצוא בספרים. בקיצור, האם תוכלו לעזור? הדרך הטובה ביותר, כיודוע, לבזבז עמודים, היא דוגמאות. חשבתי לעשות דוגמה אחת על ספייק (ניתוח דמותו של ספייק בדרך פרוידאנית.DD:) ודוגמה אחת על אוז, הייתי שמחה על יותר דמויות מהג'ווורס אבל אני צריכה לגוון בעוד כמה דברים. :p ואני צריכה עזרה במציאת חומר, כי לראות את כל העונות של באפי ואנג'ל שוב בזמן קצר רק בשביל לנתח את הדמות של ספייק ואוז בצורה מדוייקת זה קצת... אה... יותר מידי בשבילי.
 

BleedingDeath

New member
וואו גם אני רוצה :|

המממ, לדעתי כל מה שאת צריכה בשביל ניתוח פרויידיאני של דמות, זה רק את התיאוריה של פרויד. ובשביל להתעדכן בפרטים על ספייק או על כל דמות אחרת, את יכולה לקחת רק פרקי מפתח על הדמות כמו למשל על ספייק את FFL. ככה יהיה לך את כל ה"היסטוריה" של הדמות, ולא תצטרכי לראות את הפרקים בזמן ממש ממש קצר. ועכשיו שאלה, העבודה היא למגמת פסיכולוגיה? ואם כן זה העבודה של היחידה החמישית? ואם כן, איך גרמת למורה לאשר את זה? [גמאני 'צה >:]
 
לא למגמה, אלא לשיעור רגיל.

הבעיה עם מה שאמרת זה שאני לא רוצה לנתח באופן פרוידאני את הדמות אלא להציג את המהות הערפדית בתרבות המודרנית כמייצגי האיד ואת יצר החיים בצורה מודעת בזמן שאנשי הזאב מייצגי את האיד ואת יצר מהוות בצורה לא מודעת. זה כולל מעקב אחרי שלבי ההתבגרות (לערפדים יש די-נורמל בשלב האוראלי. DD:) וכל מידי כאלה, אני מביאה את הדמויות הספציפיות רק כדוגמאות.
 

BleedingDeath

New member
הו

אז מצטערת אני לא ממש יכולה לעזור :X בעיקר כי אני עוד לא בקיאה במיוחד בכל העניין הזה עם פרויד ואלה אני ממש צריכה ללמוד את זה כמו שצריך
 
רעיון מעולה לעבודה,

נשמע ממש מעניין.. :) את יכולה להשתמש איכשהו בעובדה שהערפדים אולי נראים כמונו, וגם אנשי הזאב במשך רוב הזמן- אבל יש בהם חייתיות מסויימת, יצרים בסיסיים, וזה בעצם האיד, לא? מקווה שעזרתי קצת ואל סתם בלבלתי אותך. בהצלחה! מיה.
 
עניין המראה ממש עזר לי,

תודה רבה. ^^ אם אני אוהב את איך שהעבודה תצא אני מניחה שאעשה לה המרה מוחלטת (או כמעט מוחלטת) לג'וסוורס ואגיש אותה כהרצאה לאחד הכנסים. ^^
 
יש גם את רמוס לופין בתור איש זאב,

למרות שהוא מהארי פוטר ולא מהג'וסוורס. אם מתאים לך, אני אשמח לספק לך מידע.
 
רמוס יכול להתאים מאוד, אפילו.

למרות שאני לא בטוחה שיש מספיק מידע עליו כעל איש זאב בשביל הצורך הספציפי שלי.
 

matanbu

New member
פרוידאני אולי מראיון עם ערפד

יש את הסיפור של קלאודיה, שלואי ערפד כשהיא היתה עם אמא שלה (המתה) במיטה, ואח"כ היא ישנה איתו ביחד בארון, והם קראו אחד לשני אהובתי וכו, והתנשקו (למרות שהיא ילדה קטנה). בשלב כלשהו היא התחילה להביא בנות למיטה, מתות וערומות, שישנו איתה... (טוב צריך לראות את הסרט). חוצמזה נסי כאן: http://buffy.co.il/page.php?display=vampires וכאן: http://buffy.co.il/projects/backtoschool2003/history.html
 
אפשר גם לקחת את דרוסילה

עם כל הקטע הזה שהיא מתייחסת למי שערפד אותה ולמי שהיא עירפדה כמשפחה (קוראת לספייק my boy, לאנג'ל daddy, לדרלה grandmother, למרות שאח"כ זה עוד מסתבך)
 
למעלה