אני לא מאמין!!!!!

jast

New member
במקום לקלל..

(כי בימינו להזדיין עם ערבים זו קללה. לי דווקא אין שום בעיה עם זה:]) תחשבו על זה. אני מכירה את הבלוג הזה וקוראת בו מידי פעם. (למרות שהכותב שלו מעצבן משו).. יש שם הרבה דברים מעניינים שאולי כדאי לפעמים לחשוב עליהם. אני אמרתי את זה מלא פעמים, וזאת גם חלק מהסיבה שהתרחקתי מתנועה(ואני לא היחידה).. כמו שהוא כתב- "רק כבשה שחורה יכולה לראות את העדר" לפעמים קשה להיות חלק מהתנועה ולהסתכל עליה מהצד, שזה דבר שניסיתי לעשות. ואני מקווה שאם אני אצא לשנת שירות, אני אעשה. במיוחד בגלל היחס של כל השאר, שמצד אחד תגידו שלא צריך להיות חלק מהעדר ומצד שני כל כך הרבה אנשים לא מבינים מה אני עדיין עושה פה. אני חושבת שהתמונה מנמלולים(משחק אדיר!! התחלתי להתמכר קצת אחרי שהתנתקתי מהתנועה. מעניין אם זה אומר משו) מסכמת את זה.

jast

New member
אבל בלי קשר,

אני, בניגוד אליו, לא חושבת שתנועות נוער זה דבר רע. ובהחלט יוצאים משם בני אדם יותר טובים וזה משנה אותך ונותן לך המון. זה מה שזה עשה לי בכל אופן. אבל לי זה לא מתאים, כי אני יודעת את כל הדברים האלה, אז אולי אני לא צרכה להגיד את זה, כי כל אחד צריך להגיע בעצמו למה הוא ומי הוא. אולי לי זה לא מתאים כי האנשים שאני מנסה להתחבר אליהם אלה אנשים שאומרים דברים שהם חושבים ולא דברים שהם מצטטים. אולי זה מתאים לאנשים אחרים- אנשים שפחות חושבים בעצמם. (רק שרוב האנשים הם כאלה.) יש משפט שניראה לי שהוא אמר לי פעם- "מהפכנים אמיתיים לא יצטרפו לתנועת נוער, הם יקימו אחת בעצמם"

תובל ה

New member
אהההה לפחות קוראים לו תובל...

בטוח שהוא לא באמת אדם כ"כ רע=]

הוא אומר דברים קשים

אבל יש בהם המון אמת. יש כ"כ הרבה ילדים שמטרפים לתנועה בשביל השייכות, בשביל להרגיש חלק ממשהו גדול וטוב. ולא באמת חושבים בעצמם ומגבשים להם גם דעות אינדיודואליות. אני חושבת שהביקורת היא נורא קשה, ובלי לזלזל או משו, זה לדעתי דבר שקיים בעיקר אצל הצופים, שכולם מצטרפים לשבט כי שם כולם ואפחד לא משקיע מחשבה וכולם הופכים להיות אנשים שהם חלק משבט בכלל לפני שהם אנשים בפני עצמם. שוב, בשומר הצעיר, יצא לי להתקל כמה פעמים באנשים ש"זורמים" אבל מעט מאוד. אני באמת חושבת שרוב החבר'ה שבשומר הצעיר הם אנשים חושבים ומבקרים. וזה לא נכון שאפחד בתנועה לא מבקר אותה כי יש המון שמבקרים את התנועה ואת המעשים שלה, ולהפך, לבקר משו אפשר רק שאתה באמת בתוכו ויודע הכל עליו. בכל אופן, זוהי דעתו, מי אנחנו שנגיד שזה לא נכון?! חבל שהוא לא מכיר את השומר הצעיר באמת. אולי אני תמימה אבל ככה אני תופסת את התנועה שלי, ואם יקרה משו שיערער לי את המחשבה הזאת, אני לא בטוחה שאני אמצא עוד את מקומי בתנועה. זהו!

TziMHoNoa

New member
אני דיי מסכימה איתך

רק בדבר אחד לא, יש המון אנשים שהולכים אחרי התנועה בעיוור, לא כ"כ מעט.. אבל באמת שהרב כן חושבים ומגיעים למסקנות מעניינות. זה באמת הבדל דיי גדול ביננו ובין תנועות אחרות, נגיד, שאנחנו מקבלים סרבנים אלינו ופציפיסטים למרות שאנחנו מגדירים את עצמו ציונים, ומעודדים גיוס. זה נראה לי אומר שאנחנו נותנים מקום לדעות האלה ולאנשים האלה לשנות את התנועה גם, אולי. [מצטערת על העילגות, בוקר...] חוצמזה, התנועה לצערי הרב הולכת מאד לכיוון המכוון עכשיו, ופחות לפלורליסטי, ואני מאד מאד מאד לא אוהבת את זה.

ye ye

New member
אני חושבת..

שאפילו אם אנשים "זורמים" בהתחלה, אחרי כמה פעולות וכמה סמינרים, אתה מתחיל להבין דברים ולחשוב באמת. כלומר, אפילו אם לא הצטרפת מלכתחילה מהאמונות האלה, התנועה מפתחת אצלך דברים. לפי דעתי.

jast

New member
או במילים אחרות -

אם לא הצטרפת בגלל האמונות שלך, אחרי כמה שנים בתנועה אתה תתחיל להאמין במה שהתנועה מאמינה. איזה דברים את מתחילה להבין? את מתחילה להבין בידיוק מה שחופרים לך בסמינרים ופעולות. ומה בידיוק את חושבת כל כך? את רק חושבת שאת חושבת שעצמך, אבל בתכלס את חושבת על מה שאומרים לך, על נושא מסויים, עם כיוון מסויים, ומה שמסכם את זה זאת נקודה מסויימת שמהתחלה רצו שתגיעי אליה, רק שפה את בטוחה שחשבת על זה בעצמך ושהתעמקת במה מספיק. גם רוב האנשים האלה שבטוחים שהם כאלה עמוקים וחכמים ושזה שהם בשמוצ הופך אותם לטובים יותר משאר הנוער, הם הרבה יותר אהממ שיטחיים מהרבה אנשים שחושבים בעצמם, שיש להם דעות לגבי דברים אבל דעות שלהם. אבל דווקא אנשים כאלה, עם דעות שהם באמת שלהם, נחשבים החלק הגרוע של הנוער.

תובל ה

New member
אממממ...

האמת שאני חושב שיש בזה משהו.... באמת ילד בכיתה ד שנכנס לתנועה ומתחנך על פיה די חווה מין שטיפת מוח... נכון שתמיד כביכול נותנים לו את כל הלגיטימציה לעשות את הבחירות שלו...ולהביע את הדעות שלו... אבל הדעות שלו מתגבשות דרך התנועה...שמחנכת למשהו ספיציפי מאוד.... חוצמזה שהמדריך (המודל לחיקוי) בעל דעות ברורות מאוד וכן מכוון לדעות האלו במהלך הדיונים והפעולות... בקיצור...הבנתם=] יום טוב=]

ye ye

New member
אני כל כך לא מסכימה

אני לא הצטרפתי מהסיבות ה"נכונות" ואני ממש לא מסכימה בצורה עיוורת עם כל מה שהתנועה אומרת. בכלל לא. להיפך, בתור מדריכה לשעבר ורכזת הדרכה כיום, הדגש בתנועה הוא דווקא ראייה ביקורתית, ופיתוח חשיבה. זה פשוט מציף אצלך נושאים שלא היו חשובים לך לפני כן. אני בטוחה שאם לא הייתי מצטרפת לתנועה בתחילת י', לא היה איכפת לי מחצי מהדברים שחשובים לי כיום. ואני לא חושבת שהייתי מאמינה בשומדבר שהוא יותר מ"תרבות הקניונים התל אביבית". על בשרי למדתי שמה שאת אומרת הוא לא נכון. התנועה מפתחת בני אדם, לפי דעתי. נכון, צריך להיזהר לא להסחף ל"עדר" שלפעמים נוצר בתנועה. אני מסכימה שיש פנאטיות ואנשים שלא חושבים. אבל, זה לא הרב. רב האנשים מבקרים את התנועה. חושבים עליה, דואגים לה. בהתחלה, כן, אתה תלוי במה שהמדריך שלך אומר לך, בעולם החדש הזה של תכנים וערכים שלא מראים לך במקומות אחרים כמו ביה"ס, אבל אז אתה מתחיל להבין, ולחשוב, ולהתפתח.

techno girl

New member
../images/Emo105.gif../images/Emo198.gif../images/Emo71.gifהגבתי לבחור.

אמנם לא תגובה עמוקה במיוחד, אך סבירה איכשהו. חפשו את התגובה של XDscott..... והיווכחו. יאללהביי, האוכל קורא לי:)

gloom

New member
חבל

ביקורת כזאת מקומה בה ממקום של חוסר ידיעה, אני אולי יכול להגיד שמה שהוא אומר נכון לגבי הצופים אבל גם לא הייתי חניך בצופים ולכן אני אל יודע מה הולך שם הוא מדבר על אינדיווידואליזם אבל אם כל אדם יחייה לעצמו לא תהייה התקדמות אנושית, הפוסט מודרניזם בצורתו ההרסנית ביותר. אולי נכון, לא כל חברי התנועה הם אנשים ביקורתיים שיודעים להסתכל על התנועה או על דעה של התנועה ולהגיד "לא, אני לא מסכים!", אבל יש המון אנשים שיכולים להגיד שהם לא מסכימים עם הדעות וזה מה שמיוחד, התנועה שלנו מפתחת ביקורתיות. לי אפילו יש חניכה ימנית שתומכת בשוק חופשי, אבל היא עדיין חניכה ב"שומר הצעיר". והאידאולוגיות לא נקבעות ע"י איש זקן בן 30, עובדה לכך היא הועידה עכשיו שמגבשת לה דעה דרך לימודים ופעולות [שהיו אמורות לעבור] והאנשים החושבים קובעים מה יהייה [למרות שגם לי יש ביקורת כלפי זה, הרי החניכים לא נמצאים בצוות הסופי של המנסחים] ואותם ערכים הם ערכים גלובאלים של שוויון ואחוות עים, כמו שכתוב במקורות היהודים שלנו וזה בעצם הדבר היחדי שיכול להחזיק חברה שלמה בלי להתפורר ולהרגיש בודדים. אם אנשים ישארו אנשים "חושבים, אבל עם רצונות עצמאים" הם ימצאו את עצמם בודדים ע תחושת תסכול. הדרך היחידה לשנות משהו היא בקבוצות. הוא מציג את זה בצורה מאוד מניפולטיבית של שטיפת שכל -"תעשו כמו שהאח הגדול עושה" ומשתמש בביטויים חריפים כמו "נוער היטלר" ו"פאשיזם", אבל הוא מציג אתזה בצורה לא נכונה ומשובשבת כדי לבלב אזרחים תמימים, כי אנחנו לא מחזיקים חניכים בתנועה ואומרים להם "תעשו מה שאנחנו אומרים" אנחנו נותנים להם את חופש הפעולה והם לא בא להם הם יכולים לחזור למחשב שלהם. [וואו כתבתי המון... בטח המון דברים לא שייכם, אבל הוא ממש הצליח לעורר בי תחושת פטריוטיות לתנועה, ומראה לי מול איזה דברים אנחנו צריכים להתמודד...]

TziMHoNoa

New member
חוצמזה

אין שום דבר רע בלכוון לפעמים. אנחנו צודקים ואנחנו רוצים לחנך לזה. נכון, לא צריך לשטוף מח, ויש שלבים שאסור גם לכוון בהם, וגם הכיוון תמיד צריך להיות בפרופורציה. אבל אני חושבת שאני צודקת ואני חושבת שעוד אנשים צריכים לחשוב ככה ולכן אני אחנך אותם לשלום. הרי אם זה לא יהיה אני, זה יהיה המורה הימני שלהם, או התקשורת הפאשיסטית לפעמים, או איזה נואם כריזמאטי במיוחד. אני מחנכת. אני מכירה את עצמי ויודעת שאני לא אשטוף את המח. אבל אני צודקת, ואני רוצה שהם יבינו את הצדק שבשלום ושבסוציאליזם וכו'.

adonhashlulit

New member
תגובת כותב המאמר (זה אני)

לא הכחשתי שהחברים בתנועות-הנוער אינם מרוויחים! אני עצמי מסוגל לציין את התמורה על מכירת ה"אני" עבור חברות בתנועת-נוער: התנועה הופכת אותך לאזרח טוב (טוב למי בדיוק?), מרחיבה את מעגל החברים שלך ונותנת תחושת שבטיות וטעם לחיים. אלא ששום תמורה לא באה בחינם, ולעניות דעתי ישנו מחיר, ועליו כתבתי. לכן ציינתי את נקודות הדמיון בין תנועות-הנוער הארצישראליות להיטלריוגנד: "תירוץ נפוץ להשתייכות לתנועת-נוער הוא "אבל התנועה נותנת הרבה לחבר בה". [צונזר] תהיו חלק מהשבט, מהחבר'ה. גם ההיטלר-יוגנד העניק לחניכים את תחושת השיוך. בתמורה החניכים תרמו לשכבות החלשות ואיכות הסביבה. אה, ולקראת תום מלח"ע השניה גוייסו החניכים כחיילים (צייתנים במיוחד) לצבא הגרמני. לכל משטר פשיסטי בהיסטוריה התלוותה תנועת-נוער חזקה שהנחילה לצעירים את ערכי המשטר." כמו-כן, בפורום זה, הועלתה הטענה ש"אם הוא היה חלק מהתנועה - הוא היה מבין", טענה שנפוצה אצל חברי כתות. וזהו.

פורה

New member
חבר יקר.

אני באמת לא יודעת מה אמרו לך על התנועה שלנו או על תנועות אחרות (כי ברור שאתה לא היית באף תנועה ועד שלא תהיה לא תדע-שזה קצת לא הוגן להעביר ביקורת כשאתה במצב הזה אבל זה כבר עניין אחר) אבל התנועה שלנו, בניגוד לתנועות אחרות שמה דגש מאוד משמעותי על העניין של הטלת ספק. שום דבר אינו מובן מאליו ושום דבר לא מוחלט. מלמדים אותנו להטיל ספק בדברים הכי נורמטיבים- דברים שבהיטלריוגנד אם מישהו היה מטיל בהם ספק היו משתיקים אותו לגמרי. ההבדל הוא שאצלנו נותנים לאותם מטילי ספק במה (מה שעושים -או לא עושים- עם זה אחרי- זה כבר עניין אחר) ובמקומות אחרים לא בהכרח משתיקים אבל בהחלט לא שמים דגש על העניין הזה, ובטח שלא נותנים במה. זכותך להביע את דעתך ולדעתי, בניגוד לאנשים אחרים פה אני חושבת שזה טוב שיש אנשים כמוך בסביבה שמזכירים לנו כל פעם מחדש למה אנחנו פה, מה אנחנו עושים פה, ולמה אנחנו ממשיכים עם זה כלכך הרבה זמן. (יותר מ-90 שנה!) אז לילה טוב לך, ובהצלחה! (אל תתן לאנשים להשתיק אותך כל עוד אתה מביע את דעתך בצורה נאותה ומנומקת.)

adonhashlulit

New member
צודקת

לא אעביר ביקורת על הנאצים עד שלא אצטרף למפלגת הנציונל-סוציליסטית.

למעלה