חבל
ביקורת כזאת מקומה בה ממקום של חוסר ידיעה, אני אולי יכול להגיד שמה שהוא אומר נכון לגבי הצופים אבל גם לא הייתי חניך בצופים ולכן אני אל יודע מה הולך שם הוא מדבר על אינדיווידואליזם אבל אם כל אדם יחייה לעצמו לא תהייה התקדמות אנושית, הפוסט מודרניזם בצורתו ההרסנית ביותר. אולי נכון, לא כל חברי התנועה הם אנשים ביקורתיים שיודעים להסתכל על התנועה או על דעה של התנועה ולהגיד "לא, אני לא מסכים!", אבל יש המון אנשים שיכולים להגיד שהם לא מסכימים עם הדעות וזה מה שמיוחד, התנועה שלנו מפתחת ביקורתיות. לי אפילו יש חניכה ימנית שתומכת בשוק חופשי, אבל היא עדיין חניכה ב"שומר הצעיר". והאידאולוגיות לא נקבעות ע"י איש זקן בן 30, עובדה לכך היא הועידה עכשיו שמגבשת לה דעה דרך לימודים ופעולות [שהיו אמורות לעבור] והאנשים החושבים קובעים מה יהייה [למרות שגם לי יש ביקורת כלפי זה, הרי החניכים לא נמצאים בצוות הסופי של המנסחים] ואותם ערכים הם ערכים גלובאלים של שוויון ואחוות עים, כמו שכתוב במקורות היהודים שלנו וזה בעצם הדבר היחדי שיכול להחזיק חברה שלמה בלי להתפורר ולהרגיש בודדים. אם אנשים ישארו אנשים "חושבים, אבל עם רצונות עצמאים" הם ימצאו את עצמם בודדים ע תחושת תסכול. הדרך היחידה לשנות משהו היא בקבוצות. הוא מציג את זה בצורה מאוד מניפולטיבית של שטיפת שכל -"תעשו כמו שהאח הגדול עושה" ומשתמש בביטויים חריפים כמו "נוער היטלר" ו"פאשיזם", אבל הוא מציג אתזה בצורה לא נכונה ומשובשבת כדי לבלב אזרחים תמימים, כי אנחנו לא מחזיקים חניכים בתנועה ואומרים להם "תעשו מה שאנחנו אומרים" אנחנו נותנים להם את חופש הפעולה והם לא בא להם הם יכולים לחזור למחשב שלהם. [וואו כתבתי המון... בטח המון דברים לא שייכם, אבל הוא ממש הצליח לעורר בי תחושת פטריוטיות לתנועה, ומראה לי מול איזה דברים אנחנו צריכים להתמודד...]