אני לא יודעת אם זה המקום הנכון לשאול...

noa584

New member
אני לא יודעת אם זה המקום הנכון לשאול...

אבל אולי תוכלו לתת לי הכוונה. אני מאוד רוצה לעבוד עם חרשים (אני לא לקויית שמיעה). כרגע אני סטודנטית למדעי ההתנהגות, וכאשר אני אסיים את התואר (ינואר- פברואר הקרוב) אני מתכוונת ללמוד את שפת הסימנים. מבחינת לימודים- כבר ביררתי, יש את הקורס של המכון לקידום החרש שמחולק לשלוש רמות, ואח"כ צריך לעשות לימודי תעודה של שנתיים. העניין הוא שאני לא יודעת איפה אני יכולה לעבוד, ואם אני בכלל יכולה להתחיל לעבוד עם חרשים כשאני עוד לא יודעת שפת סימנים ואין לי עדיין את התעודות (אני לא רוצה לחכות שלוש שנים עד שאשלים את הלימודים לפני שאוכל להתחיל לעבוד עם חרשים, השאלה היא- האם יש לי בכלל ברירה?). אשמח אם למישהו יהיו תשובות לתת לי.

תשובתי

בואי נבחן את הכישורים שלך כרגע: 1. תואר ראשון במדעי ההיתנהגות 2. לא יודעת שפת סימנים את צריכה לשאול את עצמך: מדוע את רוצה לעבוד עם חרשים ואין לך עדיין כישורים מספיקים? לדעתי, את עדין צריכה לפנות למכון לקידום החרש ולשאול אותם על מסגרת היתנדבותית כלשהי. האם את רוצה לעבוד עם חרשים באופן מקצועי? אם כן, עלייך ללמוד...

bekol1

New member
תלוי מאוד בסוג העבודה שאת מחפשת

למשל הדרכות להורים ולצוות- ניתן לעשות גם ללא שס"י. עבודה כרכזת מידע, פרסומים וכדומה- כנ"ל. רק אם את מחפשת לעבוד ישירות עם האוכלוסייה עצמה- מדריכה, מורה, חונכת, מטפלת- תהיי חייבת לדעת שס"י. מומלץ באמת לפנות למקומות שצויינו כדי לקבל מידע מדוייק יותר ולדעת אילו משרות פנויות. לפעמים יש אפשרות להתחיל כמתנדבת ולהיכנס לארגון, ומשם לקבל הזדמנות לעבודה קבועה. בהצלחה!

למעלה