אני לא הבנתי את the couch...

אני לא הבנתי את the couch...

לא הבנתי מה מדובר בו? תרגמתי את השיר ואני לא מבין איך הוא קשור לאלאניס. רשום שמישהו שאבא שלו מת כנראה במלחמה בצבא, ואימא שלו הייתה אגואיסטית וטיפשה בגלל שהיא הענישה אותו בגלל שהוא היה דומה לאבא שלו. מה הקשר לאלאניס?! עדי בטח לא תענה, כי היא אמרה שהיא שונאת את השיר...

AdiBaba

New member
אני דווקא יענה

אבל בקצרה. השיר הוא דו שיח בין אלאניס לאבא שלה. ובגלל שאני שונאת אותו באמת לא התעמקתי בו יותר מידי.

j u n k

New member
השיר הזה מאוד מטאפורי.

אבל אם תקשיב לכל אלבומי אלאניס יש דבר אחוד שהוביל אותה לאורך כל הדרך...וזה השירים על אביה זה אף פעם לא השתנה....יש בינהם מערכת יחסים קצת מסובכת והיא כותבת על זה המון.

InvisibIe

New member
אם כבר ניתוח שירים

מה עם Princes Familiar? אני כל כך אוהבת את השיר המדהים הזה, וכל כך לא מצליחה להבין אותו... על מה בדיוק הוא מדבר? ומה זה Princes ולא Princess?

AlanisJunkie

New member
נראה לי...

שהשיר הזה הוא מין גירסה מוקדמת ל 21 Things. אם תשימי לב, אלאניס אומרת בשיר שאם אבא שלה יתנהג בצורה מסויימת, אז היא תמצא נסיכים בעלי תכונות שנובעות מכך. בעצם היא אומרת בשיר שהיא רוצה מישהו נדיב, שיודע להאזין וכו´, ובעצם היא אומרת שהיא רוצה מישהו שהוא כמו אבא שלה באופיו. כלומר, אלאניס רוצה "נסיכים" בעלי תכונות מסויימות, שכנראה לאבא שלה יש. לדעתי, אחד השירים היפים שלה. וזה גם די נכון, מה שהיא אומרת. כולנו מחפשים תמיד את המוכר והאהוב. ונכון שתמיד אנחנו אומרים "איכס! חבר\ה כמו אמא\אבא שלי? בחיים לא!", אבל האמת היא שאנחנו כן מחפשים בבני הזוג שלנו משהו מוכר, משהו מהמשפחה. וכנראה על זה אלאניס מדברת בשיר.

AlanisJunkie

New member
שיר גדול!

עדי, אני לא מאמין עלייך! לשנוא שיר כזה? אמיל, השיר מתאר שיחה בין אלאניס לאבא שלה. אבא של אלאניס ואלאניס החליטו יום אחד לשבת, כנראה על "הספה" בסלון ביתם, והוא התחיל לספר לה את סיפור חייו. הוא סיפר לה אילו חיים קשים היו לו, שאבא שלו היה אגואיסט, בן-אדם רע לב ואכזר, איפה הם חיו, ובקיצור כל מה שאלאניס מספרת בשיר. אלאניס אומרת שכאשר אבא שלה ישב איתה וסיפר לה את כל סיפור חייו היא לראשונה ראתה בו מין "חבר", מישהו קרוב יותר מ"אבא". היא אמרה שהיא חשה שהיא הגיעה למצב שבו אחרי שהוא סיפר לה את סיפור חייו היא יכלה לראות בו ערך מוסף, מעבר לתפקיד שלו כ"אבא" שלה. מקווה שעזרתי. ולמי שמעז להגיד שזה שיר לא יפה או כל דבר שלילי אחר, מצטער על גסות הרוח, אבל כנראה שאו שאתם טיפשים (דבר שלא נראה נכון, כי עדי לא טיפשה) או שלא נתתם לשיר הזה אף פעם צ´אנס. חבל.

למעלה