אני לא גזען אני רק

motii011

New member
לא קונה את זה

להגיד שיש אפליה על בסיס כך שיש פחות מסיימי תעודות בגרות זה השוואה בעייתית במיוחד
זה כמו להגיד שיש אפליה נגד חרדים בתעסוקה בו בזמן שפשוט הם חסרי השכלה מכורח המגזר אליו נולדו.
כנ"ל לגבי מזרחיים זה שחלק נכבד גדל במצב סוציו אקונומי נמוך זה לא אומר שיש פה אפליה מגדרית...
הטיעונים הללו הועלו בחלקם בכתבה אבל זה נראה כמו נושא שמחפשים לדוש בו בגלל רייטינג ללא קשר למציאות.
זה מזכיר לי איזה חכמולוג בוגר הקמפוס החרדי באונו שהתראיין ל YNET בטענה שיש אפליה כלפי חרדים, כי הוא לא מוצא עבודה אחרי שהוא סיים תואר במנהל עסקים.
לך תספר לו שזה התואר המדורג שני בקושי למצוא עבודה. ומה לעשות שהוא למד במכללה שנחשבת ברמה לא מי יודע מה, והוא עוד זכה לעשרות הקלות מתוקף היותו חרדי. אבל כמובן שהוא בחר לצעוק אפליה כי אני דוס. במקום להתמודד עם העובדות.

לא זה

כשכבר כן יש להם הזדמנות הם בעדיפות שניה.
זה שיש פחות מסיימי תעודת בגרות - זה מצב נתון.

yatusha

New member
לא הייתי קוראת לזה "מצב נתון"

זו בהחלט לא שיטת מחקר שאפשר לקרוא לה מדעית: "כל הנתונים מראים שהפער בין האשכנזים למזרחים נשמר גם בדור השני והשלישי, כמו ההבדלים בשיעור מקבלי תעודות הבגרות. עם זאת, הסוגיה מורכבת, כי אין לנו אפשרות לבדוק את כל הנתונים הכלכליים־חברתיים באמצעות באמצעות הגדרה של ארץ מוצא. הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה כבר לא מספקת נתונים כאלה. ואולם הרבה מהסקרים שמתפרסמים היום כוללים אזור מגורים. אנחנו יודעים שכ–80% מאוכלוסיית ערי הפיתוח הם מזרחים, ולכן קל יחסית להסיק מהמחקרים על אזורי המגורים" יש פה התעלמות מכך שכנראה יש פה מתאם מדומה, הקשר אינו של מזרחיות והיעדר תעודת בגרות, אלא של פריפריאליות והיעדר תעודת בגרות (שזו בעיה שאינה ייחודית לישראל). אוכלוסיות חזקות נוטות לעזוב את הפריפריה ולעזוב למרכז בו נמצאות אפשרויות תעסוקה רבות יותר וכך, נותרת בפיריפריה אוכלוסיה מוחלשת שסובלת ממצב סוציו אקונומי נמוך יותר והוראה פחות איכותית ולכן יש פחות זכאים לבגרות.

יש מי שאוהב לבכות ויש לו רווח מתחושת הקיפוח. הגברת הפילוסופית אוהבת לטבול בתחושה הזו ולא שמה לב שהיא חוטאת בה בעצמה ""זה לא שבבית שלי לא היתה תרבות. הבעיה היא שהתרבות שהיתה בבית שלי לא נחשבת תרבות. הערכים שאמא שלי יכולה לתת לתרבות ההגמונית הם אוכל, חום ופתיחות, וחוץ מזה כלום. לאף אחד מהדברים שאפיינו את התרבות שלנו לא היה ערך אני "מתה" על הסטראוטיפ של המזרחים החמים והאשכנזים הקרים...

בפעם האחרונה שבדקתי באקדמיה יש לא מעט מרצים ובעלי תפקידים בחירים ממוצא מזרחי והקבלה היא עפ"י נתונים אישיים ולא עפ"י מוצא. בשוק התעסוקה יש לא מעט בכירים ממוצא מזרחי ורוב הישראלים החילונים שהם דור שני ושלישי בארץ מתחתנים מחוץ לעדה שלהם מבלי לעשות מזה עניין.

babylon_a1

New member
לא קיימת אפליה אקטיבית

הייתה אפליה בעבר, לכן ברור שמי שיהיה במוקדי הכוח הוא מי שיכל ללמוד
מי שהיה מקורב לבכירים וכו'

אי אפשר להבדיל בילדים צברים היום לאן הם שייכים, וזה גם לגמרי חסר משמעות

עיירות הפיתוח מתפתחות לאט בגלל ששלחו לשם את כל החלשים ולא פיתחו את האיזורים האלו
הרבה מאלה שגרים שם חיים ברמה נמוכה , זה לא משנה לאיזה עדה הוא שייך

באנגלית יש משפט שאומר: 'אפשר להוציא את הכושי

מהשכונה, אבל אי-אפשר להוציא את השכונה מהכושי".
תמיד בכתבות האלו ממעטים לגעת בזה, אבל צריך גם לשאול בצורה תקיפה מי אלו אותם 8-9 מנדטים של אנשים חילוניים מכל קצוות הארץ, שמצביעים בכל בחירות לכנסת מחדש למפלגת הבערות שנקראת ש"ס, מפלגה שחורטת על דגלה את הכסילות ושימור הכשפים והלחשים מימיי-הביניים.
חשבתם אולי שביום שאנשים יפסיקו להזדהות עם הסלוגן הרדוד "להחזיר את הכבוד המזרחי", יהיה אפשרי גם לדבר על קדמה?
איך אפשר להתלונן על מצוקת הספרדים באקדמיה ובמחקר, בשעה שההורים שולחים את הילדים הרכים לנשק קמעות וגלימות של מקובלים?

ושנית, מחקר צריך להשוות בין תנאים מקבילים של אנשים. זה די מגוחך לספור מרצים באוניברסיטה לפי מוצאם ולטעון שיש קיפוח ספרדי.
צריך להשוות כמה אנשים סיימו בגרות ותואר ראשון ושני באותם התנאים - ואז לברר מה אחוז המתקבלים לאקדמיה הבכירה מקרב יוצאי המזרח ומקרב יוצאי אשכנז.
לדעתי, יתקבלו כאן תוצאות מדהימות. כולנו נגלה אפליה מתקנת, לצד המזרחי.

דבר אחד שאני חושב שהוא נכון, ועליו לא דיברו בכתבה, זה נושאי הירושות.
בקרב יוצאי אשכנז שאני מכיר, בד"כ יש לסבים ולסבתות לפחות דירה אחת על שמם בטאבו. מה שהופך את הירושה לגדולה (כי כל צד יורש נתח משתי דירות שונות. אחת של הסב מצד האמא ואחת של הסב מצד האבא), מה שהפך את הדור השני לשואה, שכבר רכש דירה בשנות השבעים במחירים זולים, לעוד יותר מבוסס כשהסבים נפטרים.
אצל יוצאי המזרח, שברובם נשלחו לעיירות פיתוח והסבים לא החזיקו ברכוש ממשי, נוצר מצב שהדור השני יצא מעיירות הפיתוח רק בשנות השמונים מחוסר כל, רכש דירה יקרה ולקח הלאוות ענק, וכך נוצר מצב של חוסר בתנאים דומים לבני הדור השלישי.

Sonic hedgehog

New member
אני לא חושבת שקיימת אפליה עדתית

בכל אופן לא בצורה רחבה.
אני חושבת שפשוט כמו בכל נסיון השתלבות בחברה מבוססת יהיה יותר קשה לאלו מבחוץ. יתכן וזה מנותב הרבה יותר רקע סוציו-אקנומי מאשר על ידי עדתיות. אפשר להסתכל על זה בצורה מסויימת אך פחותה מהקושי של יוצא להשתלב. צריך להכיר קוד חדש, תרבות שונה במעט וגם את האנשים הנכונים. קשיים גדולים יותר למשל יהיו בפני אשכנזי מהפרפריה כנראה מאשר יוצא עדות המזרח מהמרכז.

לא קונה את זה לגמרי

אני מכיר אנשים מזרחיים וטובים שהצטיינו בלימודים וגם כאלה רגילים שמסודרים יופי בחיים...
אין שדרן טלויזיה? ---לא במזרחיות זה נעוץ.
מה נהינו ש"ס?! בחיעת ראבאק!
עוד מעט נשאל למה רואים יותר את בר רפאלי בפרסומות מאשר את מורן אטיאס..

השאלה האם יש עדות בכלל

בעקבות שיעור נישואיי התערובת הגבוה. או שמא זה שברי עדות 1.2 גרמני רבע תונסאי ורבע עירקי :)-

חג הקרבן, מישו?

מותר לי, כי התחתנתי עם מזרחי.

ובנימה רצינית יותר, כן, קיים מחדל. וולקאם טו כדור הארץ. זה שיש נשיא אפרו-אמריקאי לא אומר שאוכלוסיית ארה"ב פחות גזענית, וגטאות יש בכל מדינה שמכבדת את עצמה #שבדיה, אני מדברת אליך.

למעלה